Přeskočit na hlavní obsah

Velikonoční knižní HOP


Ano, je to tak! Rozhodla jsem se pro vás uspořádat další soutěž! Tentokrát se účastním Velikonočního knižního HOPu, který má na starost Syki
Já osobně mám Velikonoce ráda, i když letos jsou poněkud netypicky na sněhu, alespoň u nás. :D Já sice už velikonoční nadílku moc nedostávám, ale to přece neznamená, že bych nemohla obdarovat vás! :)

O co budeme soutěžit?
Ano, přesně tak! Budeme soutěžit o knihu Mezi nebem a zemí - Setkání s duchem od Stacey Kade.
Knihu do soutěže věnovalo nakladatelství Fragment, kterému tímto ještě jednou moc děkuji!

Pravidla soutěže:
- Soutěž probíhá od 1.4.2013 do 14.4.2013
- Výherce vylosuji pomocí Rafflecopter
- Výherce se pokusím zveřejnit nejdéle do 20.4.2013
- Soutěž je otevřena pro každého s dodací adresou v České republice
- Soutěžící mladší 13-ti let by měli soutěžit pouze se souhlasem rodičů
- Soutěžící má 72 hodin na odpovězení na vítězný email. Jestliže do dané doby neodpoví, vylosuji někoho jiného.
- Do soutěže vstupujete vyplněním formuláře níže. (Doufám, že bude vše fungovat - Rafflecopter zkouším poprvé. :))
- V soutěží je možné získat i nějaké vstupy navíc.

Soutěžní formulář:

Edit: Jelikož jsem popleta, zapomněla jsem zadat kolonku na odpověď u vstupů - Sledujte blog a Dejte o soutěži vědět. Už je vše opraveno, tak snad teď půjde formulář správně. :)

Odhopkejte si pro další ceny! :)

Komentáře

  1. Chodí pouze mladík od sousedů. Velikonoce nijak neprožívám. A dneska jsem dokonce i toho sousedovic chlapce poslala do.. pryč.
    Je teda ale pravda, že dostanu od rodičů nějakého toho čokoládového králíčka a vajíčko. A co se týká barvení vajíček, to už u nás několik let nepraktikujeme.

    OdpovědětVymazat
  2. u nás doma už velikonoce nijak neslavíme, nikod k nám stejně nechodí tak proč..

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jinak sleduji pod TerushQaH Horáková

      Vymazat
    2. sdíleno http://www.facebook.com/TerushQaH/posts/132446753605099

      Vymazat
  3. Každou neděli před velikonoci, tedy na Boží hod Velikonoční, barvím s mamkou vajíčka. Večer nachystáme balíčky pro malé bratrance. Na Velikonoční pondělí jdeme všichni do kostela na mši. Hned po mši stojí před kostelem pan farář i s ministranty a postupně se k nim přidávají i jiní pánové a společně mrskají. Později se ještě zastaví někteří koledníci k nám domů. Až se naobědváme, přijede celá rodina k nám, nebo se sejdeme u babičky a společně hodujeme, pijeme a někteří ještě mrskají.
    Tak probíhají velikonoce u nás a jsme všichni spokojení=)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím jak ostatním, nenaběhla mi žádná kolonka u dvou posledních odpovědí, tedy sledování blogu a zveřejnění soutěže. proto ti to dám sem: Blog sleduji pod jménem Klea a soutěž zveřejněna v pravém postranním panelu zde: http://born-to-read-books.blogspot.cz/

      Vymazat
    2. Tak ještě na facebooku: http://www.facebook.com/pages/Born-to-read-books/112944112234470 =)

      Vymazat
  4. Jelikož bydlím v Praze, tak tedy nic moc..:D akorát tak táta nás s mámou vyšupe, ale to jen tak z tradice ;)

    OdpovědětVymazat
  5. U nás už se Velikonoce moc neřeší od té doby, co mě přestalo bavit otevírat koledníkům a dobrovolně si nechat udělat modřiny. Jinak když jsem byla dřív malá, tak jsme barvily vajíčka, lepily na ně obrázky, či jsem na ně malovala nejdřív včelím voskem vzory a pak dala obarvit. :) Teď jenom táta obarví vajíčka, která máme pro mladší kluky z příbuzenstva. :) Jinak mám v plánu začít zase malovat vajíčka včelím voskem až můj malý brácha trochu vyroste... :)

    OdpovědětVymazat
  6. Nešel mi tam vložit odkaz, kde jsem sdílela, tak to dám sem: http://christinelivres.blogspot.cz/2013/01/prave-probihajici-souteze.html :))
    Díky za soutěž!

    OdpovědětVymazat
  7. Tak já Velikonoce neslavím už několik let. Zásadně nikomu neotvírám, ještě loni jsem aspoň malovala vajíčka pro mamku, ale letos už ani to ne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blog sleduji pod přezdívkou Sanditon a soutěž jsem sdílela zde http://www.facebook.com/KachitoJ/posts/398867220210968

      Vymazat
  8. Tak u nás se to moc nedodržuje, holky jsou ještě malé, ale chodí k nám kamarádčin syn.

    OdpovědětVymazat
  9. Dříve jsem Velikonoce slavila u babičky a dědy a můžu říct, že výprasků nebylo málo, ale teď už nějakou dobu neslavíme....:)

    OdpovědětVymazat
  10. No my Velikonoce moc neslavíme. Už pár let k nám nikdo nechodí. Máme je spíš jen v rodinném kruhu- sejde se celá famílie, pánové nás vypráší pomlázkami a dostanou nějakou tu "odměnu". Nicméně poslední tak 2, 3 roky zkoušíme tradiční velikonoční pokrmy mazance, jidášky, velikonoční nádivku. Třeba se příští rok poštěstí a připravit jehněčí :D.

    OdpovědětVymazat
  11. Blog sleduji pod přezdívkou Petik a na FB pod jménem Petra Matouchová.
    Děkuji za soutěž :)

    OdpovědětVymazat
  12. My Velikonoce slavíme jen obarvením vajíček a to jen kvůli tomu, že vždycky přijde spolužák. Jenom jeden, protože ostatní neví, kde bydlím, a je to daleko od školy. Vlastně je to praktický. :D

    OdpovědětVymazat
  13. U nas chodi jen par lidi kazdy rok ti stejni ,takze jan nabarvime vajicka dame stuhy a to je vse :]

    OdpovědětVymazat
  14. U nás je to každý rok stejné. V neděli se sestrou a taťkou barvíme vajíčka, poctivě voskem. A v pondělí lítám otvírat koledníkům. A většinou se stihneme se sestrou pohádat, kdo má jít otevírat, komu je to věkově bližší :D Je to paráda, ačkoli prodírat se letos sněhem k brance zas taková sranda není.

    OdpovědětVymazat
  15. Tak to já jsem o Velikonoce ochuzená. Koledníci u nás nechodí a posledních pár let se ani neobtěžujeme s dekoracema. Kraslici jsem neviděla už roky

    OdpovědětVymazat
  16. já bych ty Velikonoce neslavila vůbec, ale tak kvuli chlapům z rodiny teda jakože jo :D naštěstí už moji vrstevníci koledovat nechodí, takže je to víceméně v klidu:)

    OdpovědětVymazat
  17. Já už trávím třetí Velikonoce na privátě, o kterém snad žádný kluk z tohohle města neví :D takže mě tu těžko někdo najde... Kromě toho v mém věku už moc kluci nechodí, takže doma bych taky moc výprask nedostala :)

    OdpovědětVymazat
  18. sestra to docela prožívá :D já jsem dneska s kamarádkami utekla pryč ... chodí k nám akorát rodina, moc to neřešíme ...

    OdpovědětVymazat
  19. My schválně "nebýváme" na Velikonoce doma, mamku totiž nebaví vstávat brzo a dělat vajíčka. Letos je to po nějaké době, co přišel strýc s dědou.. v 9 hodin! :D Sakra, v kde to žiju?! :D

    OdpovědětVymazat
  20. Už když jsem byla malá tak jsme neotevírali. A ti kluci si to pamatují, takže i když tady ještě osmnáctiletí parchanti koledovat chodí, tak ne k nám. Naštěstí. :) Jinak Velikonoce nijak neprožíváme. Jsme rádi za volno, takže proč se ještě stresovat např. vajíčky.

    OdpovědětVymazat
  21. Velikonoce u nás nijak moc neslavíme, jen dneska na mě, po deseti letech, došli kamoši, jenže bez ohlášení, takže jsem je zaspala...:D

    OdpovědětVymazat
  22. My je většinou slavíme, i když já je nemám ráda, jezdíme většinou do Českých Budějovic, k příbuzným na jejich okraj, a tam se koleduje, takže musíme vždycky namalovat spoustu vajíček :D

    OdpovědětVymazat
  23. Velikonoce už moc neslavím :D Dřív chodili kluci, ale posledních pár let jsem nebývala na Velikonoce doma (schválně :D), tak se to odnaučili. :)

    OdpovědětVymazat
  24. Velikonoce jsme slavili dřív.. chodívala jsem i s pomlázkou :D. Ale teď už ne nu :).. Jen tedy upeču beránky, muffiny a nádivku, tím to končí :D

    OdpovědětVymazat
  25. Slavíme, barvíme a necháváme si naplácat.

    OdpovědětVymazat
  26. velikoce mam rada:)
    kdyz jsme na velikonoce doma, tak neotevirame a stejne na nas ani nikdo nezvoni. Ale kdyz jedeme k rodine tak se tesim...vidavame se jen o svatcich, protoze bydli daleko, takze se na velikonoce tesim, ikdyz dostanu vyprask :D
    jinak peceme beranka, barvime vajicka a rozdavame male cokoladove vajicka nebo zajicky

    OdpovědětVymazat
  27. Slavíme, ale moc k nám kluci nechodí (naštěstí).

    OdpovědětVymazat
  28. Slavíme obědem u babičky a kluky nepouštíme :D. Jen ty se kterýma jsme domluvené :).

    OdpovědětVymazat
  29. Velikonoce v podstatě neslavíme, i když jsem letos překecala mámu, aby upekla beránka... :D už je ale po něm, takže nám tu z Velikonc nezbylo v podstatě nic. Zkoušeli jsme i vosí hnízda z formiček ve velikonočních tvarech, akorát se nějak nepovedlo těsto a všechno se to vyhodilo.
    Kluci k nám nechodí, nikdo totiž neví, kde bydlím ;-). Když jsem ale byla malá a bydleli jsem v jiném městě, kluci k nám chodívali vždycky... jenže já se vždycky schovala pod stůl a nikoho na sebe nepustila.

    OdpovědětVymazat
  30. Nikto k nám nechodí. Jednak by sme nikoho nevpustili a jednak nemá kto.

    (P.s. v prípade výhry viem dať adresu do Čiech ;))

    OdpovědětVymazat
  31. Můj bratr chodí koledovat. Holky mu otevírají. Donese toho vžtdy habaděj. U nás vždy někdo zaklepe, ale my neotevíráme. Mám z toho hrůzu. Od té doby, co mě jeden kluk hodně zmlátil, se bojím a kašlu na to. Letos mě nešlehal nikdo. Ani rodina. :)

    OdpovědětVymazat
  32. Moc to neslavím, jsem už "stará rachejtla"... takže přichází už jen rodina. Maximálně doma vyzdobíme, něco málo dobrého přichystáme pro návštěvníky, ale to je asi vše.

    OdpovědětVymazat
  33. K nám chodí, ale my neotvíráme, protože spíme. :D

    OdpovědětVymazat
  34. Já Velikonoce každý rok slavím. S mamkou upečeme beránka, obarvíme vajíčka. Většinou k nám přijde pár známých, kluci ze školy a sousedé. Myslím si totiž, že tradice by se měly dodržovat :)

    OdpovědětVymazat
  35. Já Velikonoce neslavím. Krásně se prospím, a pak jedu na rodinný oběd. :-D

    OdpovědětVymazat
  36. My Velikonoce nijak zvlášť neslavíme... (Nevím, jestli je to pro mě dobře nebo špatně. ;P) Jediná věc, kterou dodržujeme pravidelně každý rok je, že nás všechny táta vyšlehá. ;) ...

    OdpovědětVymazat
  37. Jelikož bydlím ve městě v bytě, žádní kluci tady koledovat nechodí. Dříve jsme jezdívali o Velikonocích na chalupu a tam na vesnici chodili, ale letos je stejně hnusný počasí, takže jsme zůstali doma. Velikonoce slavíme spíš symbolicky (mazanec, beránek, vajíčka...).

    OdpovědětVymazat
  38. Jo, u nás mamča chodí otebírat koledníkům, protože já stávkuju :D. vždycky zalezu do postele a nevylezu do oběda :D. Ale, co vím tak chodí holky od sousedů :D

    OdpovědětVymazat
  39. My doma velikonoce naštěstí neslavíme...takže u nás se neotvírá

    OdpovědětVymazat
  40. Ahojky, díky za prima knihu... snad vyhraju.. :D

    Jinak, my Velikonoce slavíme vyloženě kvůli synkovi, já je nesnáším a návštěvy odmítám, ale chci, aby on měl k tomuto svátku pozitivnější přístup než-li já, takže ho k tomu vedu :))) dnes to bylo skvělé :) Sešla se rodina, sice tyhle sešlosti nesnáším, ale dnes se to vyvedlo :))) Pa.

    OdpovědětVymazat
  41. Poslední 4 roky neotvírám, takže mě vymrská jen rodina....

    OdpovědětVymazat
  42. Velikonoce s radostní každoročně bojkotuju a zamykám se v pokoji, jediné co se mi na nich líbí je, že nemusím do školy:D

    OdpovědětVymazat
  43. Velikonoce nějak zvlášt neslavíme... Je to akorát další příležitost se nažrat jako prasata a někteří i opít jako hovada. :)

    OdpovědětVymazat
  44. Velikonoce u nás slavíme jen nejnutnějším způsobem-nabarvením a nakoupením minimálního počtu vajíček a mlsů pro příbuzné a známé, kteří chodí v omezeném množství. většinou to u nás zachraňoval alespoň děda-zase ale pouhým vymrskáním. žádné polévání ani opačný mrskut neprovádíme

    OdpovědětVymazat
  45. Od doby co bydlíme ve městě, Velikonoce moc neslavíme. Samozřejmě pro případné koledníky máme připravené sladkosti, pečeme nádivku, beránka a občas barvíme vajíčka.

    OdpovědětVymazat
  46. Vlastně Velikonoce asi už nějaký ten rok neslavíme. Větší zábava to byla když jsme byli se setrami mladší. Těď už jen pomůžeme babičce nabarvit vajíčka a na Velikonice jedeme někam na výlet. :)

    OdpovědětVymazat
  47. Tradice Velikonoc u nás také pomalu mizí a prakticky už jenom barvíme vajíčka a pečeme beránka:)

    OdpovědětVymazat
  48. Já Velikonoce nesnáším, tudíž o žádném slavení nemůže být řeč :D Většinou k nám přijíždějí návštěvy, doma je plno jídla a jsme rádi, že jsme všichni spolu. Mamča vždycky blázní s výzdobou, která se jí vždycky povede. Bydlím na vesnici a dříve chodilo na šmigrust více kluků, dokonce i v krojích, ale dneska už se nikomu ani nechce, naštěstí. :)) Elinn

    OdpovědětVymazat
  49. Velikonoce jsem už přestala slavit, ale ještě barvíme vajíčka a občas někdo přijde :D

    OdpovědětVymazat
  50. Jelikož bydlíme na vesnici, tak tradice dodržujem, i když ne všechny, ale sešvihaná jsem byla pěkně :-)

    OdpovědětVymazat
  51. U nás se Velikonoce neřeší, den volna jsme posledních pár let využívali k náštěvě babičky, takže to mám spojeno spíš s tímto :) Vymrskaná jsem většinou byla maximálně tak od strejdy a vůbec mi to nevadí :D

    OdpovědětVymazat
  52. U nás se Velikonoce vůbec neslaví protože v naší vesnici ( cca 50 lidí ) by neměl ani kdo chodit :D Tak jsem každý rok u sestry a tam se tahle tradice zatím ještě drží :))

    OdpovědětVymazat
  53. Miki
    1. Vůbec
    2. Vůbec

    OdpovědětVymazat
  54. Několik let už je moc neslavíme, neděláme vajíčka jen nějakou tu velikonoční výzdobu. Nikdo k nám koledovat nechodí, taky v mém věku už se to moc často nevidí. :D Akorát mladší brácha, kterému dáme vždycky nějaké sladkosti, stejně z nich má větší radost než z vajíček.

    OdpovědětVymazat
  55. Moc je neslavíme, bydlíme dost bokem, takže letos mě ani nevymrskali. :D :D :D Počítá se mezi oslavy slavnostní jídlo? :D

    OdpovědětVymazat
  56. Veronika
    u nás chodí koledovat kluci s pomlázkou, nechodí jen ráno, ale celý den, a holka jim za to, že jí naloží, musí dát něco k jídlu, k pití,..atd

    OdpovědětVymazat
  57. Velikonoce slavíme jen ve smyslu velikonoční/jarní výzdoby, plus nás ještě každoročně z tradice vymrská táta. Takhle zařízený se mi to i líbí. :D

    OdpovědětVymazat
  58. Běžně svátky slavíme velikonoční výzdobou a na velikonoční pondělí dělám pohoštění pro koledníky. Pro děti sladkost, pro dospělé chlebíčky, jednohubky a samozřejmě alkohol. Velikonoce nemusím, pro děti to chápu, ale ožralé koledníky opravdu nemusím.

    OdpovědětVymazat
  59. Já na Velikonoce zanevřela už hodně dávno, takže se u nás už moc neslaví....

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.