Přeskočit na hlavní obsah

Prázdninový knihomol - 2. týden

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

• Tygrova stezka - Colleen Houck / Tygří sága / 2. díl / 479 stran

- Tygrovu stezku jsem měla rozečtenou už minulý týden, takže jsem ji tento týden hezky dočetla. Prozatím se jedná o nejdelší knížku, kterou jsem za tyhle prázdniny přečetla a také jde o knihu, která se mi nejdéle četla - já osobně jsem si myslela, že ji přečtu rychleji, ale nakonec mě to tolik nebavilo. Více se také můžete dočíst v recenzi. I když je pravda, že na ten třetí díl se mrknu docela ráda - hodně mě lákají ti draci. :)
Kniha je jinak přečtená v rámci CooBoo-A-Thonu. Na GoodReads ode mě dostala 3/5 hvězdiček.

• Radek (Mistr v komplikování vlastního života) - Katka Heřmanová / 90 stran

- Že vám tahle knížečka nic neříká? Tak to se vůbec nedivím. :) Jde totiž o knihu, kterou si autorka publikovala vlastním nákladem. A autorkou této knížky je Arvari, slečna, jejíž povídky čtu moc ráda. :) Takže jsem se na tuhle knížku těšila a po dočtení Tygra jsem na ni dostala hroznou chuť, tak jsem se do ní pustila a prostě jsem ji na jeden zátah přečetla. Jelikož mám styl Arvari vážně ráda, tak se mi knížečka opravdu líbila. :) Ale více vám povím v připravované recenzi! 
Na GoodReads kniha dostala 4/5 hvězdiček.

• Massagre - Darren Shan / Demonata / 3. díl / 224 stran

- No jo, přečetla jsem další díl Demonaty. Tahle série se mi zatraceně moc dostala pod kůži a s každým dílem mě baví víc a víc. Opravdu hodně se mi líbí Darrenův styl psaní, ale sedly mi i postavy a příběh byl vážně skvělý - třetí díl je pro mě zatím nejlepší ze série, avšak pořád před sebou mám těch dílů sedm, žé. :) Jsem moc zvědavá, čím mě autor překvapí příště. Demonatu vám vážně moc doporučuji! Však si více o knize můžete přečíst i v recenzi. :) 
Jak se dá asi čekat, knihu jsem opět četla v rámci CooBoo-A-Thonu. Na GoodReads jsem ji hodnotila 4/5 hvězdiček.

• Legenda - Marie Lu / Legenda / 1. díl / 280 stran

- A tenhle týden jsem po delší době rozečetla novou sérii - jak asi i sami vidíte, většinou jsem četla pokračování sérií rozběhnutých. :) Zároveň s tím jsem se pustila i do další dystopie. Takže Legenda... Nom. Uf. Ještě teď z ní mám docela rozporuplné pocity. :D I když můžu hned na začátku asi říct, že velkým fanouškem této série se nestanu, bohužel. :) Celá první půlka mě docela nudila, nepřišla mi zajímavá a stálo mě to dost úsilí se dokopat k dalšímu čtení. Druhá půlka je sice lepší (je akčnější), ale děj je příšerně předvídatelný. Postavy jsou suché a... No, více máte v recenziTakže na GoodReads hodnoceno 2/5 hvězdiček. (Po delším přemýšlení hodnocení nakonec sníženo - fakt mi to nesedlo.) Čteno v rámci CooBoo-A-Thonu. :)

• Alchymie věčnosti - Avery Williams / Inkarnace / 1. díl / 184 stran

- Já jsem přečetla ještě jednu knížku?! Né, fakt tomu nevěřím. :D Tenhle týden jsem se docela překonala - normálně toho tolik nepřečtu. :) No ale ke knize...
Alchymie věčnosti mě mile překvapila - nakonec to bylo docela fajn čtení. :) Taková milá jednohubka, která mohla být i delší (vlastně si v tomto případě myslím, že to, jak je kniha krátká, jí docela ublížilo). Zalíbil se mi autorčin styl psaní, ale i postavy byly fajn a celkový nápad, jež je v knize rozvinut, se mi moc líbil. Jen to bylo příliš krátké. Více vám prozradím v recenzi. :)
Poslední kniha čtena v rámci maratonu. Na GoodReads ode mě dostala 3/5 hvězdiček.

Rozečteno:
• Dneska se pouštím do knihy Rozhodující bitva od Ricka Riordana a zatraceně moc se na ni těším. ^^ Pokud to nevíte, knihy od pana Riordana zbožňuji. A tohle je závěr trilogie o Sadie s Carterem! :) Zatím jsem úplně na začátku, ale myslím, že tohle přečtu rychle. :)

Dále za prázdniny přečteno:
• Na útěku - Meg Cabot / V kůži supermodelky / 3. díl / 240 stran
• Démon a zloděj - Darren Shan / Demonata / 2. díl / 240 stran

A jak jste na tom se čtením vy? Co zajímavého jste za uplynulý týden přečetli? No jen se pochlubte! :)

Komentáře

  1. Jsi docela rychlík, koukám :) Já toho tenhle týden také přečetla dost díky dovolený, na který byl čas, ale teď už to půjde z kopce :D Legenda i Alchymie věčnosti jsou knihy co si chci přečíst, jsem zvědavá, jak se mi budou líbit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Když ten čas mám, tak toho stihnu přečíst docela dost. :) Hlavně si teď vynahrazuji ten červen, kdy jsem přečetla snad jen jednu nebo dvě knížky. :D Já bych byla ráda, kdybych dál stíhala přečíst aspoň podobné množství, to by bylo fajn. :D Legenda mě vážně nenadchla a čím víc nad ní přemýšlím, tím méně se mi líbí. :) Ale Alchymie je poměrně milá jednohubka. :)

      Vymazat
  2. Wow..ty toho teda stíháš vážně hodně.. No, tak to gratuluji..:) a Jen tak dál..:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nom, myslím, že minulý týden byl tak trochu výjimka. :D Tenhle týden to asi nebude už tak slavné - holt až moc času trávím sledováním Doctora Who. :D

      Vymazat
  3. Heh, já za minulej tejden jen dočetla Stopařova průvodce, a i to jsem považovala za malej zázrak. No jo, nultej den fesťáku byla docela nuda a vedro, takže se mi nechtělo do ničeho jinýho. =D Jinak, vážně tu juchám, že jsem se do toho seznamu taky dostala, a ještě víc nad tím hodnocením, díky. =D A na recenzi se moc těším... =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Stopařova průvodce bych si taky chtěla přečíst. Jen se k tomu né a né dostat. :D Recenze bude snad příští týden - doufám, že se k ní dokopu. Ráda bych. Ale v poslední době se mi chce koukat hlavně na Doctora Who a nic jiného. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.