Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírustky: Květen 2012

A je další měsíc za námi. Já jsem i tentokrát utrácela peníze za knížky, i když jsem to tak úplně neměla v plánu. Nicméně navštívila jsem knižní veletrh Svět knih a pak měl internetový obchod Albatrosu dost příjemné slevy... Takže jsem nakonec neodolala. A co všechno jsem za tento měsíc nashromáždila? Nu, to máte níže.

Trilogie Hunger Games, to je můj první úlovek z knižního veletrhu. Možná si říkáte, proč si tyto knihy kupuji až teď, ale já je doposud neměla doma. A na veletrh jsem jela rozhodnutá pořídit si je. Sice jsem ty knihy četla, ale to už jsou tak dva rok zpátky, když tenkrát čerstvě vycházely. Já jsem si je tenkrát půjčovala z knihovny. Nicméně jsem se rozhodla, že tenhle skvost prostě musím mít doma, takže ke mně hezky putovaly a už mají čestné místo v knihovničce. :)
A o prázdninách si je asi přečtu znova. Přece jenom bych si ráda osvěžila paměť, i když zrovna tyto knihy si pamatuju sakra dobře. :D Tak snad mi na ně zbude čas, když mám na přečtení tolik dalších knížek. :)
Mým dalším cílem na veletrhu byla Divergence. Pevně jsem doufala, že ji tam budou mít a já si ji budu moci odvézt domů. Když jsem ji tedy na stánku Albatrosu našla, byla jsem vážně vděčná a bez zaváhání jsem ji popadla do rukou. A ta obálka se mi naživo líbila ještě více než na obrázku! Hrozně moc u CooBoo oceňuji, že dali knihu do hardbacku a bez přebalu. Nevím jak vy, ale mně přebal moc nevyhovuje. Obzvlášť pokud je kniha bez něj nějaká černá a prostě bez hezké obálky.
Knihu jsem pak začala číst, hned jak jsem si sedla do autobusu. Neměla jsem co dělat a dvě hodiny, to je času dost. Kniha se mi četla dobře a ze začátku byla vážně slibná. Ale nakonec jsem od ní nedostala to, co jsem chtěla. Více můžete nalézt v recenzi, která už se nachází na blogu. :)

Na veletrhu jsem pak ještě mamce zakoupila knihu Box 21. Jedná se o severskou kriminálku a jelikož mamka knihy tohoto žánru čte, tak to byla jasná volba a navíc hezký dárek k svátku. Tak snad se ke knize brzy dostane a bude se jí líbit. :)
A málem bych zapomněla, ale na veletrhu jsem si zakoupila ještě jednu knihu! Tentokrát se jedná o nějakou tu klasiku. A tou knihou je Lakomec, kterého napsal francouzský spisovatel a dramatik Moliére. Sama od sebe bych si knihu určitě nekoupila... Ale neúprosně se mi blížil termín odevzdání portfolia a já stále neměla doma knihu z knihovny a začínala jsem být nervózní. Já nejsem ten typ člověka, co by si portfolio okopíroval z internetu. Já se radši k přečtení té knihy donutím a portfolio zpracuji.
Nu a jelikož kniha stále nebyla v žádné knihovně k vypůjčení a já procházela okolo stánku nakladatelství ARTUR, které vydává hlavně knihy, jež v povinné četbě bývají, nakoukla jsem k nim a po chvíli Lakomce našla. Když už jsem tu knížku měla takhle hezky v ruce, rozhodla jsem se pro její koupi. Takže ji mám doma, už hezky přečtenou a portfolio hotové. A jsem vážně ráda, že jsem si ji koupila, jelikož z knihovny mi ještě knížka nedošla a půlka třídy ji chtěla půjčit. ^^ :D

To jsou všechny knihy, které jsem si na veletrhu koupila já. Sestra navštívila stánek nakladatelství Argo, kde si koupila knihy do své sbírky knih od Tolkiena a ještě jí chyběly. Takže teď máme doma snad vše, co souvisí se Středozemí a napsal to pan Tolkien. Sama jsem ještě žádnou z knih nečetla, za což se opravdu stydím, ale určitě se přes prázdniny vrhnu alespoň na Hobita a Pána prstenů.
Tak a teď knihy, které jsem si koupila během slev u Albatrosu. Jsou to knihy jen dvě a původně jsem vůbec neměla v plánu je kupovat. A tedy doufám, že jejich koupi litovat nebudu a nebudu nakonec nadávat, že jsem si mohla koupit lepší knížky. :D
Ale vzhledem k jejich hodnocení to snad nehrozí. :)) První z nich je Polibek pro Annu od Stephanie Perkins. Ta knížka napohled vypadá úžasně, vážně. A pevně doufám, že její obsah bude stejně krásný jako její obálka. Nebo snad i lepší. :)
A tou druhou je kniha Ukolébavka od Sarah Dessen. I na Ukolébavku se velmi těším. Rozhodně se pro mě bude jednat o změnu, jelikož moc knih z tohoto žánru nečtu.

Tak to by bylo z knih vše. Za květen jsem sice nevyhrála žádnou knihu, ale něco přece jenom ano. Opět jsem totiž měla štěstí u Willindy z My books - My loves. Výhrou v její soutěži tentokrát byla podepsaná záložka ke knize Slide. A je opravdu krásná! Mně se strašně moc líbí a ještě jednou za ni děkuji. :)) Navíc, pokud se nepletu, kniha Slide by měla vyjít v češtině, možná ještě tento rok, ale jistě to nevím - tedy, nepamatuju si to. :D
Ale jelikož jsem už u Willindy vyhrála, místo slíbených záložek, které bych dostala už podruhé, jsem získala něco speciální. A co, to máte níže:


A tady jsou všechny knihy hezky pohromadě:
Ták... Tentokrát toho ještě je dost nebo si to aspoň myslím já, ale za červen toho bude určitě méně. :D Za prvé jsem vyčerpala skoro všechny své zásoby peněz a za druhé, asi nebudu mít čas na shánění knih. Takže jedině přes internet. Nu, uvidíme kolik toho nakonec bude. :)

A čím jste si za květen udělali radost vy? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!