Přeskočit na hlavní obsah

Kouzelná knihovnička po půl roce!


Ták, už uběhl celý půl rok od té doby co bloguji a od té doby co jsem fotila svou knihovničku poprvé! (Dobře, na den přesně to není, ale den sem, den tam, to už je jedno. ^^) Takžé, dnes - 18.8.2012 jsem se pustila do dalšího focení a přináším vám fotky mé knihovničky, která se za ten půl rok docela změnila! :)
Autorkou tohoto projektu není nikdo jiný než Abyss z Knižního nekonečna. :)
Všechny fotky a mé popisky k nim máte v celém článku (můžete se podívat i na předchozí článek). Fotky šedé vám ukazují jak knihovnička vypadala před půl rokem, fotky barevné ukazují aktuální stav knihovničky. :)

A hned jdeme na první pohled na knihovničku:

Jak vidíte, tak moje hlavní knihovnička je jiná už na první pohled. Hlavně je plnější a řekla bych, že docela o dost, na mé poměry. :) V knihovničce je dost nových knih a teď se na to půjdeme podívat podrobněji. Vezmu to od té nejvrchnější poličky k těm spodním. :)

Vrchní polička aneb knihy hlavně od CooBoo:
Tady fotku pro srovnání nemám, jelikož jak můžete vidět na předchozí šedé fotce, na téhle poličce nebyly knihy. Ale nakonec jsem ji knihám musela uvolnit. :) A jak můžete vidět, tady jsou skutečně hlavně knížky od CooBoo. ;)
Pokud to vezmeme zleva doprava, tak jako první vidíte knihu Cinder od Marissy Meyer. Knihu jsem už četla a ohromně se mi líbila. Už se moc těším na její pokračování. :)
Následuje kniha Polibek pro Annu od Stephanie Perkins - další skvělá kniha, kterou vydalo naše úžasné CooBoo. Knihu jsem původně kupovat nechtěla, ale teď jsem šťastná, že ji mám doma. :))
Dále můžete vidět dva díly ze série Drahokamy - Rudá jako rubín a Modrá jako safír, které napsala Kerstin Gier. Knihy jsem tedy ještě nečetla, protože je nemám tak dlouho doma, ale zbožňuju jejich obálky! :)
Vedle je pak kniha Marcelo ve skutečném světě od Francisca X. Storka. Knihu jsem ještě nečetla, vzhledem k tomu, že mi došla včera, ale už se na ni moc těším - hlavně kvůli těm pozitivním recenzím.
A pak tam máme Železného krále od Julie Kagawa. Tuto knihu od Knižního klubu jsem už četla a i když jsem z ní nebyla extra nadšená, na další díly se už těším. :)
Pokračujeme Drakií od Sophie Jordan - tohle je čerstvá novinka v mé knihovničce, také ji mám doma jen jeden den. A vedle Drakie se nachází Ukolébavka od Sarah Dessen, kterou jsem bohužel také ještě nečetla.
Úplně na konci se nachází Prohnaný od Kevina Hearne, který v této poličce skončil jen dočasně, jelikož jsem pro něj jinde neměla místo. ^^

Jdeme dál. Prostřední polička aneb ta černě laděná:
Tady už nějaké změny jsou! A docela dlouho jsem tady měla ještě jiné knihy, ale nedávno jsem knihovničku přerovnávala a dala ji tu podobu, jakou má dneska. :)
Jak můžete vidět, grafický román V jako Vendeta od Alana Moorea je stále na stejném místě, stejně tak Odstíny života od Lusy Adams. Ale chybí Hostitel, kterého mi sebrala sestra.
Do poličky nově přibyly dvě kniha od Richarda Castlea - Heatová a vlna žáru a Heatová a žhavá odhalení. Pokud vám Richard Castle něco říká, tak určitě znáte seriál Castle na zabití kde je Richard Castle spisovatel detektivek. :) A jelikož já seriál miluju, tak jsem knihy musela mít doma. :D
Kniha Inkoustové srdce od Cornelie Funke není nová, jen jsem ji do této poličky přesunula, vlastně ji sebrala sestře. :D
Novou knihou jsou Roztomilé malé lhářky od Sary Shepard, které pokud se mi budou líbit (až je přečtu), tak si koupím další díl a poputují někam jinam. :)
Následuje Virus od Kathy Reichs, který jsem doma už měla. Stejně tak první dva díly ze série Sukuba od Richelle Mead. Nicméně přibyl třetí díl - Sny. Sukuba asi taky poputuje jinam - jen co si koupím další knihy od Richelle Mead. :)
A úplně vzadu jsou knihy k povinné četbě - Alenka v říši divů od Lewise Carrolla - v češtině i v angličtině. A ještě Lakomec od Moliéra. Knihy jsou zde hlavně z toho důvodu, že se mi jinam nevešly. :))

Spodní polička - levá část aneb budoucí dystopická polička:
Tak tahle polička se změnila asi nejvíc, jelikož se změnila úplně. Všechny staré knížky z mého dětství jsou pryč. Místo nich tu jsou knížky nové a do budoucna mám v plánu z téhle poličky udělat poličku dystopickou. :)
Úplně vlevo se nachází Sonea: Vyslancova mise od mé oblíbené Trudi Canavan. Knihu jsem už četla, moc se mi líbila a vážně moc se těším na další díl. :)
Následuje Štvanice, první díl ze série Alfa a omega od Patricie Briggs, která je dokonce i podepsaná! Kniha je jak jinak než skvělá a já jsem moc ráda, že mám doma aspoň jednu knihu od paní Briggs. I když mám v plánu si pořídit všechny díly Mercy Thompson. ^^
Hned vedle je další urban fantasy od Fantom Print, tentokrát první tři díly ze série Kate Daniels - Magie mrtvých, Magie spaluje a Magie útočí od Ilony Andrews. A pokud můj blog sledujete už déle, určitě jste si všimli, že z téhle série jsem nadšená, zbožňuju ji a nemůžu se dočkat pokračování.
A teď jedna novinka od CooBoo, kterou mám doma teprve jeden den. Nevím jak moc to na fotce vidíte, ale jedná se o Loď mezi hvězdami od Beth Revis a jestli budu z téhle knihy zklamaná, tak budu hodně naštvaná.
Určitě nejsem jediná kdo vlastní Divergenci. Knihu jsem už samozřejmě četla a líbila se mi, i když jí něco chybělo. Nicméně na Rezistenci se moc těším a už teď přemýšlím, kterou knihu vyšoupnu pryč, abych pro ni na poličce měla místo. :D
S Hunger Games od Suzanne Collins vás určitě nemusím seznamovat. Já sama k ní řeknu jen to, že se jedná o mojí nejoblíbenější dystopii.
Své místo tu mají i dystopie od Knižního klubu - Dokonalý pár od Ally Condie a Pod nekonečnou oblohou od Veronicy Rossi. Dokonalý pár jsem četla, Oblohu ještě ne, ale patrně si u obou koupím pokračování.
A úplně v rohu jsou zastrčení Andělé noci od Lili St. Crow, které se zatím bojím číst (po těch různorodých recenzích), i když se k nim snažím dokopat. :D

Spodní polička - prostřední část aneb nějaké to fantasy:
Tady naopak došlo jen k velmi malé změně. Pouze jen jednu knihu jsem vyměnila. Místo knihy z dětství do této poličky putovala má výhra ze soutěže - Krásní mrtví: Arizona od Eden Maguire. Knihu jsem nečetla a zatím číst nehodlám.
Jinak první tři knihy jsou ze série Moira - Vlčice a dívka, Válka vlků a Noc vlčice. Ještě tam je první díl ze série Gallica - Syn lovce vlků (další díly bohužel nevlastním). Autorem všech čtyř knih je francouzský spisovatel Henri Loevenbruck.
A pak následuje box knih ze série Narnie od C. S. Lewise. Vážně zbožňuju tu podobu lva, kterou tvoří hřbety knih. :D

Spodní polička - pravá část aneb Harry Potter a to další...:
U této poličky taky došlo jen k drobným změnám. Harry Potter od J. K. Rowling je stále na svém místě. Na svém místě zůstal i Inkarceron od Catherine Fisher, jen k němu tentokrát přibyl Sapphique, který byl při minulém focení vypůjčený. I tady zmizely knížky z dětství. Jejich místo zabrala série Lovkyně snů - Procitnutí a Vstříc temnotě od Lisy McMann. Vedle nich ještě čeká místo na třetí díl. :)

Knihy mimo hlavní část poprvé:
Tady knížky spíše zmizely, než abych je přidala, ale není to moc dlouho co jsem je dala pryč. Školu noci jsem totiž nacpala své sestře, abych si uvolnila místo pro nové knížky. :D Mám v plánu sem dát Roztomilé malé lhářky, pokud se mi budou líbit a já budu kupovat další díly. :)
Jinak tu jsou knihy ze série Podzemí od pánů R. Gordona a B. Williamse. Knihy jsem stále nečetla. A pokračování kupovat nehodlám.
Co je zde nové je kniha Harry Potter: Filmová kouzla od kolektivu autorů, která se mi jinam nevešla a tak musela jít takhle sem. :D

Knihy mimo hlavní část podruhé:
V tomhle mém odkladišti knih došlo jen k drobné změně. Jak můžete sami vidět, jsou pryč ty knihy nahoře, které tam byly naskládané. Ty jsem přesunula do skříně, kterou jsem si uvolnila pro knížky z mého dětství a jelikož tam bylo místo, nacpala jsem je tam.
Z knih, které tu jsou, jsem četla jen ty pohádky, ty tlusté bichle patří mamce, já je nikdy nečetla a číst nehodlám. :)

A knihy mimo hlavní část potřetí:
A sem jsem odklidila všechny ty dětské knížky z mých poliček a z poliček mé sestry, jelikož ona se jich už taky chtěla zbavit. I když mimo dětských knih tu jsou prostě knížky, které nechceme vystavovat. Sice jsou chudinky zavřené ve skříni, ale có.

Tohle by byly všechny knížku u mně, v mých skříních. Ale máme v pokoji ještě pár knížek, které má v poličkách moje sestra. :)

Knihy u sestry poprvé:
Jak můžete vidět, k prvním třem dílům ze série Odkaz dračích jezdců od Paoliniho se přidala Inheritance. A sem zmizel můj Hostitel od Stephenie Meyer, jelikož sestra mi ho ukradla, aby měla poličku plnou. První díl Pána prstenů se přesunul jinam. :)

Knihy u sestry podruhé:
Sestra knihám uvolnila novou poličku. Do té putoval box se sérií Stmívání od Stephenie Meyer. Když už Stmívání musíme mít doma, tak jsem ráda, že ho máme v tomhle vydání. Čtvrtý díl chybí proto, že je vypůjčen. Vedle boxu je pak doplňující kniha Krátký druhý život Bree Tanner.
A ještě tu je jeden z dílů ze série Level 26. Ten druhý je asi vypůjčen. ^^

Knihy u sestry potřetí:
A tady je ta úděsná Škola noci! Ani nevíte jak jsem ráda, že jsem ségru ukecala, aby uvolnila další poličku a nacpala do ní tuhle pofidérní upířinu. :D Opravdu jsem ráda, že mně už místo v knihovničce nezabírá. ^^ :)
Vedle Školy noci se krčí má výhra ze soutěže - Krvavá romance: Polibek nesmrtelnosti.

Knihy u sestry počtvrté a naposled:
A zde sestra vyměnila Stmívání za tvorbu od pána Tolkiena! (Docela velká změna, což? ^^ :D)
Můžete tam vidět List od Nimrala a jiné příběhy, Nedokončené příběhy, Silmarillion, Húronovy děti, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, Pán prstenů - Společenstvo prstenu, Dvě věže a Návrat krále. Húronovy děti až Návrat krále jsou v ilustrovaném vydání. Silmarillion sice též lze zakoupit v ilustrovaném vydání, ale když sestra viděla, že cenový rozdíl je sto korun, tak se rozhodla, že ho mít nemusí... Já osobně jsem z těch knih ještě nečetla ani jednu (vím, jsem hrozná!), ale určitě, určitě si to přečíst chci! :D

A nakonec... Místo kam si ukládám své úlovky z knihovny! :D
Zrovna teď je tu už méně knih, protože je knihovna tři týdny zavřená, ale na začátku prázdnin to tu bylo úplně plné, že jsem ty knížky už neměla kam dávat. :D

Ták... To bude asi vše! :D Však ono je toho dost, což? :D Úplně mě z toho bolí prsty! :D Tenhle článek mi tedy dal pořádně zabrat - psala jsem ho asi dvě hodiny! Hrůza! :D No, snad se někdo dostane až na konec. ^^

A co vy a vaše knihovnička? :) Jen se klidně pochlubte a dejte mi odkaz na vaší knihovničku, ráda se podívám! :)

Tak zas za půl roku zdar! ^^ :D

Komentáře

  1. Ahoj,máš nádhernou knihovničku.Závidím ti.Já mám také svou malou sbírku.Sice nemám knihovnu,ale už jsem překecala tátu,aby mi ji vyrobil.Můžeš se podívat na můj blog.http://booksareallforme.blog.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! Moc děkuji. :) Tak to máš šikovného tatínka, že ti knihovničku vyrobí. Doufám, že ji budeš mít co nejdřív, aby jsi ji mohla hezky zaplňovat knížkami. :) A na tvůj blog se ráda podívám. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.