Přeskočit na hlavní obsah

Kinovýhled - říjen 2012

Tak tu máme zase nový měsíc a já vám s ním přináším další Kinovýhled aneb filmy, které mě pro tento měsíc v našich kinech zaujaly a které bych jednou i ráda viděla - nejlépe pak v kině, žé. A jelikož mě příspěvky do téhle rubriky vážně baví a já díky tomu mám o filmech i dobrý přehled, určitě v ní budu pokračovat, takže na začátku každého měsíce můžete čekat podobný článek. :)
Nicméně k samotným filmům. Tenhle měsíc v našich kinech až tak moc filmů premiéru nemá a když už, tak se často jedná o české filmy (které mě osobně vůbec nebaví...) nebo o horory (které nemám ráda). Ale nakonec jsem našla nějaké filmy, které stojí za zmíňku a které by možná mohly zaujmout i vás. :)
Jop a pokud chcete získat nějaký extra vstup do soutěže, tak se do článku určitě mrkněte. ;)

Název filmu: Hotel Transylvánie (Hotel Transylvania)
Česká premiéra: 4.10.2012
Režisér filmu: Genndy Tartakovsky
Hrají: Adam Sandler, Kevin James, Selena Gomez, Fran Drescher, David Spade, Steve Buscemi, Molly Shannon a další
O čem film je:
Málokdo o Draculovi ví, že není jen princem temnoty, ale také vlastníkem stylového Hotelu Transylvánie - luxusního pětihvězdičkového resortu, kde se mohou všechna monstra světa (tedy Frankenstein, Mumie, vlkodlaci, Zombie, neviditelný muž a spoustu dalších) dostat daleko od všech a být jen sami sebou v bezpečném prostředí bez lidí. Ale pro Drákulu existuje ještě daleko důležitější důvod, proč držet obyčejné smrtelníky dál od Hotelu Transylvánie: aby ochránil Mavis, svojí milovanou náctiletou dceru. Jako většina teenagerů i Mavis chce opustit hnízdo a prozkoumávat velký svět za hranicemi hotelu. Jenže to je myšlenka, která Draculu skutečně děsí! A navíc se blíží termín, kdy se budou ve velkém stylu slavit narozeniny jeho milované Mavis a v hotelu se nečekaně objeví člověk…

Proč bych film chtěla vidět:
Tak nám do kin jde další animovaný film, který je vlastně pohádkou, i když určitě není určený jen dětem. A možná je právě spíše pro odrostlejší diváky. Nicméně tuhle pohádku bych fakt vážně ráda viděla! Protože ona podle ukázek působí velmi vtipně, ale i docela inteligentně, takže by to mohla být pěkná zábava. Vlastně už jen podle toho o čem ten film má podle ČSFD být to zní velmi zajímavě - hotel kam se sjíždějí všemožná monstra, s vlastníkem v podobě Draculy, který k tomu všemu má náctiletou dceru? To prostě musí být dobré! :D Jop, na tuhle pohádku bych si vážně ráda do kina zašla. :) Jediné co mě mrzí je to, že je film zase ve 3D, které já osobně moc nemusím.
OUAT: Když už jsme u těch animáků, zajímalo by mě jaké animáky máte rádi vy? Myslím ty pohádky, které nemají podklad v nějaké klasické pohádce - takže kupříkladu Shrek, Příšerky S.R.O., Toy Story, Jak vycvičit draka, Doba ledová, Kunfu Panda, Madagaskar, atd., atd. Pokud odpovíte minimálně jednou pořádnou větou, získáte 2 vstupy navíc.Trailer:

Název filmu: Looper
Česká premiéra: 11.10.2012
Režisér filmu: Rian Johnson
Hrají: Joseph Gordon-Levitt, Bruce Willis, Emily Blunt, Paul Dano, Jeff Daniels, Piper Perabo a další
O čem film je:
Loopeři jsou nájemní zabijáci, kteří pracují pro zločineckou organizaci. Jejich úkol je tradiční: osoby, které jsou pro sdružení nějakým způsobem nepohodlné, zastřelí a zbaví se těla. Odměnu za vykonanou práci pak vždy najdou přímo u své oběti. A za svou krvavou práci jsou placeni opravdu velice dobře. Existuje pro ně pouze jediné pravidlo - za žádnou cenu nikdy nesmí nechat svůj cíl utéct. Joe (Joseph Gordon-Levitt) patří mezi loopery, spolehlivě vykonává svou práci a užívá si luxusního, bezstarostného života. A to platí až do chvíle, kdy dostane další zakázku. K jeho velkému překvapení se totiž před jeho připravenou zbraní objeví on sám, jen o něco starší (Bruce Willis). Tato situace se mohla přihodit jedině díky další zvláštnosti této práce - organizace looperům totiž jejich "klienty" posílá z budoucnosti. Popravované oběti jsou transportovány zpět v čase a to přímo před hlaveň určeného loopera. A Joeovi zbývá jen zlomek vteřiny k zásadnímu rozhodnutí - má zastřelit sám sebe?

Proč bych film chtěla vidět:
Tenhle film se dostal do mého hledáčku kvůli obsazení hlavních rolí - Josepha Gordona-Levitta mám ráda od té doby, co jsem s ním viděla film Počátek, kde byl skvělý (a to byl i v Batmanovi, jen tak mimochodem) a Bruce Willis - to je taková klasika, filmy s ním mám ráda velmi. :) Navíc je samotný námět filmu velmi, velmi zajímavý. Rozhodně to nevypadá jen na nějaký obyčejný akční film. Podle ukázky soudím, že v tom bude něco víc. I když to, jak si maskéři pohráli se vzhledem herce Gordona-Levitta, se mi příliš nelíbí a spíše mi to přijde divné, přestože šlo o to, aby byl podobný Willisovi. Jinak se na film tedy docela těším a doufám, že mě nezklame. Protože ten námět zní vážně dobře, tak uvidíme, jak to bude nakonec zpracované. :)
Trailer:

Název filmu: Skyfall
Česká premiéra: 25.10.212
Režisér filmu: Sam Mendes
Hrají: Daniel Craig, Judi Dench, Javier Bardem, Ralph Fiennes, Naomie Harris, Bérénice Marlohe a další
O čem film je:
Daniel Craig sa opäť predstaví v úlohe Jamesa Bonda, agenta 007, ktorého stvoril Ian Fleming. Tentokrát má jeho akcia názov Skyfall a je to v poradí už 23-tí film najdlhšie trvajúcej série na strieborných plátnach. V najnovšom príbehu prejde ťažkou skúškou jeho lojalita voči M, ktorú doháňa jej vlastná minulosť. Keď MI6 napadne neznámy útočník, Bond musí vypátrať a zneškodniť zdroj ohrozenia - bez ohľadu na to, koľko bude musieť obetovať on sám.

Proč bych film chtěla vidět:
Proč? Protože to je James Bond! :D A já mám filmy o Bondovi dost ráda. I když Daniel Craig nepatří k mým oblíbeným Bondům, přestože jinak toho herce ráda mám. Akorát, že na roli Bonda mi příliš nesedl. A předchozí díl - Quantum of Solace byl slabota. Avšak já si myslím, že tenhle díl by mohl být slušný - příběh vypadá dobře, ukázky jsou parádní a herecké obsazení dost dobré. Já osobně jsem nejvíce zvědavá na roli Ralpha Fiennese, kterého můžete znát jako Lorda Voldemorta, kdyby jste někdo nevěděl. :) Od filmu nemám nijaká očekávání, i když vidět ho chci - snad se mi povede někoho ukecat, aby se mnou na něj zašel. :)
A už jste slyšeli o tom, že úvodní song by měla nazpívat Adele? :)
Trailer:

Zdroj informací:
www.moviezone.cz, www.csfd.cz

Tentokrát těch filmů opravdu moc není, jak můžete vidět. :) Ale za tento měsíc mi tyto filmy přijdou asi nejzajímavější. :) Takže to ode mě už bude vše! Tak zas za měsíc. ^^ :)

Chystáte se tento měsíc na něco do kina? A pokud ano, na co? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.