Přeskočit na hlavní obsah

Nakladatelský maraton - Argo


Konečně je pátek! Ano! Ani nevíte jak jsem ráda, že mám zas konečně čas na blog! Určitě jste si všimli, že tenhle týden tu bylo nějak mrtvo - může za to škola a pak to, že jsem si z knihovny přinesla knihu Neptunův syn od Ricka Riordana a prostě jsem ji musela přečíst. Takže se tímto pěkně omlouvám. :)
Nicméně teď k Nakladatelskému maratonu. Jedná se o již předposlední příspěvek, ten další bude už posledním. A dneska se zaměřím na knihy od nakladatelství Argo, od kterého nám letos do knihovničky přibylo pár nových knih. Dříve jsme od něj nic neměli. :)


Ono to asi není nijak moc vidět, ale někteří z vás by mohli poznat, že se jedná o knihy pana spisovatele J. R. R. Tolkiena. A jde jen a jen o knihy, které se týkají Středozemě a jestliže se nepletu a nějaká kniha nám neušla, mělo by jít o všechny knihy o Středozemi, které u nás vyšly. :)
Právoplatnou vlastnicí knih je má sestra, která si je i všechny pořídila - až na knihu Společenství prstenu, tu dostala k narozeninám, tuším. Některé si pořídila normálně v knihkupectví u Dobrovského, zbytek pak na pražském veletrhu knih.

Konkrétně se pak úplně nalevo nachází kniha Listy od Nimrala a jiné příběhy, vedle kniha Nedokončené příběhy, dále Silmarillion. Všechny tyto knihy jsou ve stejném vydání, pak následují knihy vydané s ilustracemi. S ilustracemi si sestra mohla pořídit i Silmarillion, ale když viděla, že je kniha o stovku dražší než v tom vydání jaké máme doma, radši si vzala tu levnější verzi. Takže s ilustracemi máme Húrinovy děti, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, Pán prstenů - Společenství prstenu, Pán prstenů - Dvě věže a Pán prstenů - Návrat krále.
Bez mučení se přiznávám, že jsem ještě nečetla ani jednu z těchto knih, i když sestra jo. Ale já se k tomu někdy určitě dostanu! :D Nebo - ráda bych. :) Minimálně Hobita a Pána prstenů si přečíst chci. Nu, tak uvidíme, jak budu mít čas. Nicméně jsem velmi ráda, že knihy doma máme, a že sestru posedl Pán prstenů a prostě musela mít všechny ty knihy doma. :D

Kolik knih od Arga mám dohromady?

8

A co bych si v budoucnu ráda pořídila?
Upřímně, nemám moc velký přehled o tom co nakladatelství Argo kromě Pána prstenů vydává. Jediné o čem vím jsou Kroniky královraha od Patricka Rothfusse, které vydává společně s nakladatelstvím Triton. A já bych si tyto knihy ráda pořídila, i když se rozhodnu ještě podle toho jak se mi bude líbit první část první knihy. Nicméně prozatím tedy jmenuji knihy Jméno větru a Strach moudrého muže, ty bych si ráda pořídila a dost možná vážně pořídím. :)
Jinak o žádné další knize od Arga nemám nejmenší tušení. :)

A co máte od nakladatelství Argo vy? :)

Komentáře

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.