Přeskočit na hlavní obsah

Nakladatelský maraton - Ostatní


Tak a je tu další pátek a s ním i můj poslední příspěvek do tohoto projektu. Což mě mrzí, jelikož mě tento projekt vážně bavil! A navíc teď na pátek nemám žádný pravidelný článek. :D No nic. To je trochu mimo téma. :)
Dnes se budu věnovat knihám od nakladatelstvích, která buď nejsou tak známá nebo od nich mám méně než tři knihy (aspoň zatím). I když u většiny z nakladatelství si chci pořídit další knížky, tak uvidíme. :)
Takžé... Zbylé knihy jsou níže. ;) :)


Dnešní první knihou jest Hostitel, jak můžete na fotce vidět. Tato kniha je od nakladatelství Tatra, které je pro mě mimochodem naprosto neznámé a nemám nejmenší tušení co dalšího toto nakladatelství vydalo, takže se nechystám od něj pořizovat ani nic dalšího.
Co se týče samotné knihy - mám ji doma už tři roky a ještě pořád jsem ji nečetla. :D Tenkrát jsem si ji pořídila proto, že jsem měla ještě docela ráda Stmívání, že. Ale v té době jsem neměla na její čtení čas, pak mě postupně nadšení ohledně Stmívání opustilo a teď se mi do ní už nechce. Možná se k ní někdy dostanu, ale ta autorka mě odrazuje. I když na druhou stranu, četla jsem na knihu dost pochvalných rezencí. Takže nevím. Uvidíme. :)

Na fotce můžete vidět další dvě knihy. Vlevo se nachází kniha Jméno hvězdy od Levných knih. Jedná se o jedinou knihu z tohoto nakladatelství, kterou mám doma. Zatím netuším jestli si budu od Levných knih pořizovat nějakou knihu. Možná pokračování knihy Jméno hvězdy, ale nevím. :)
Jméno hvězdy jsem si pak koupila hlavně proto, že byla tak levná a v knihkupectví jsem ji prostě nemohla nechat. A také mě zajímá to ohledně Jacka Rozparovače. :)
Vpravo jest Noční cirkus od nakladatelství Ikar. Prozatím též nemám v plánu si od tohoto nakladatelství kupovat nějakou další knihu. :)
Noční cirkus mě pak zaujal obálkou, anotací a poměrně vysokým hodnocením na GR. Tak jsem zvědavá jak se bude kniha líbit mně. A doufám, že se mi líbit bude. :)

Teď následuje má výhra - kniha Sabriel. Tu vydalo nakladatelství Triton. Od něho mám doma zatím jen jednu knihu, ale četla jsem od nich pár dalších knih a ty se mi velmi líbily. Třeba úžasné knihy Tetovaný a Pouštní kopí, které napsal Peter V. Brett. Tyto knihy bych si jednou ráda pořídila domů a jen tak mimochodem - rozhodně vám je doporučuji! :)
A zrovna dneska jsem si objednala knihu Jméno větru a mám v plánu si pořídit i ten druhý díl. Tak snad mi kniha brzo dojde. :)
Co se pak týče knihy Sabriel - ještě jsem ji kvůli nedostatku času nečetla. Nicméně snad se k ní jednou dostanu. Já osobně si myslím, že by mě mohla bavit. :) A pokud se mi bude líbit, pořídím si i pokračování. :)

Ach, a teď následuje naprosto skvělá urban fantasy, kterou jsem si velmi oblíbila! Áno, jak můžete vidět, jedná se o Prohnaného. Toho vydalo nakladatelství Laser Books o jehož existenci jsem do vydání této knihy nevěděla. Nicméně jakmile jsem se mrkla na knihy, která vydali, zjistila jsem, že některé znám. :)
Co se týče Prohnaného - to je naprosto skvělá knížka! Aspoň pro mě. :) A tak úžasně maličká! :D S dokonalou obálkou, dějem, stylem psaní a prostě vším! Já jsem si její čtení skutečně užila, takže vám ji jedině doporučuji. A už teď se velmi, velmi těším na pokračování. Které mám v plánu si i pořídit, žé. Druhý díl by měl vyjít v listopadu, takže knihu dostanu asi k Vánocům. A třetí díl bude nějak na jaře, tuším. :)

A mám tu další dvě knihy, u kterých jsem ani jednu nečetla. A ono se vlastně jedná o jednu a tu samou knihu, jen ta nalevo je v angličtině a ta napravo v češtině. :) Jedná se o Alenku v kraji divů a za zrcadlem.
Alenku v češtině vydalo nakladatelství Academia. A já si knihu koupila kvůli povinné četbě - knihu si totiž přečíst chci, vlastně si ji chci přečíst už dlouho a teď jsem měla důvod si ji koupit - v naší knihovně mají totiž jen takové staré, velké knihy, které prostě vypadají divně. :D Jsem zvědavá jak se mi bude Alenka líbit. :)
Alenka v angličtině byl dárek od mé kamarádky, který mi přivezla z Anglie. :) Knihu vydalo Collins Classics. A jednou si ji přečíst chci, ale patrně asi až si přečtu Alenku v češtině. :)

Další povinná četba. Tentokrát se jedná o hru Lakomec, které vydalo nakladatelství Artur. Lakomce jsem si koupila z toho důvodu, že se mi blížilo datum odevzdání portfolia, já knihu pořád neměla doma a přečíst jsem si ji chtěla - vážně se mi nechce si portfolio stahovat někde na netu. A vůbec mě nemrzí, že jsem si knihu koupila, jelikož to je zatím kniha, která se mi z povinné četby líbila asi nejvíc. :) Rozhodně se mi ta kniha četla dost dobře, bavila mě a ani portfolio se mi z ní nedělalo špatně. :)
A zatím nemám nejmenší tušení, jestli si od tohoto nakladatelství ještě někdy něco koupit. A pokud ano, určitě to bude kvůli povinné četbě. :)

Harry Potter - FIilmová kouzla od Slovataru je naprosto úžasná knížka! Sice se řadí k jedněm z mých nejdražších knih, ale je dokonalá. Překrásně zpracovaná, na kvalitním papíru, s úžasnými rekvizitami - jako je třeba dopis z Bradavic či Pobertův plánek, které máte na fotce. Ale v knize je toho ještě mnohem víc. Je prostě úžasná, úžasná! :)) Člověk se v ní dozví hodně zajímavých informací! :) Já jsem vážně šťastná, že knihu mám doma. :)
Od nakladatelství Slovart mám v plánu si zakoupit knihu Ten, kdo stojí v koutě. Patrně ji dostanu k Vánocům a už teď jsem na ni dost zvědavá. Jsem moc ráda, že ji Slovart vydá i u nás a pevně doufám, že se mi kniha bude líbit. :)
Další knihou, kterou tu mám jsou Odstíny života, které vydalo nakladatelství XYZ. Hádám, že tuhle knihu budete znát hlavně díky tomu, že ji napsala Lusy Adams čili Lucie Adamová. Já tuto knihu četla a určitě nebyla špatná a já bych si i ráda přečetla další díl. :)
Na knize se mi velmi líbí obálka - na české poměry je moc hezká a na první pohled bych neodhadla, že ji psala Češka. :) Kdyby bylo od českých nakladatelství takových obálek víc, zaujalo by mě od českých autorů více knih. ^^ :)
Jinak od nakladatelství XYZ nemám v plánu kupovat žádnou knihu.
A mám tu poslední dvě knihy! Jde o dystopie od nakladatelství Fortuna Libri. Takže je vidíte na fotce, vlevo se nachází kniha Mladší: Banka těl, vpravo pak kniha Past.
Ani jednu z knih jsem ještě nečetla, ale pevně doufám, že se ke knihám brzo dostanu! Obě mě opravdu moc, moc lákají a když už je mám doma, přečíst bych se je měla. :) Knihy jsem si koupila hlavně kvůli zajímavé anotaci a pak i kvůli pochvalným recenzím. Tak jsem zvědavá, jaký názor budu mít na knihy já.
Pokud se mi knihy budou líbit, mám v plánu si koupit i pokračování, že ano. A pak mě od Fortuny láká i kniha Dědička, kterou chystají nějak na listopad, tuším. Takže tu si patrně pořídím. :)

Ták. A to už bude vše, tuším. Pevně doufám, že jsem na žádnou knihu nezapomněla! I když to je u mě klidně možné. :D Takže tímto na blogu končí Nakladatelský maraton. :)

A jen tak mimochodem, jaké knížky od nějakých těch méně známých nakladatelství máte vy? Či od jakých nakladatelstvích máte jen jednu - dvě knihy? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.