Přeskočit na hlavní obsah

Největší knižní překvapení roku 2012

Tak tu máme poslední příspěvek do této hitparády knih. :) A dneska se zaměříme na knížní překvapení! Celkem dost knih mě letos příjemně překvapily, což je podle mě jedině dobře, takže vybrat ta největší překvapení bylo trochu těžší. Nicméně tu jsou knihy, které mě překvapily nejvíce. :)
• Polibek pro Annu by Stephanie Perkins - No dobře, možná budu už lehce trapná, že zase zmiňuji Polibek pro Annu, ale prostě by byl hřích tuhle knížku nezmínit! Pro mě jde rozhodně o jedno z největších překvapení - víte co, vůbec jsem nečekala, že by mě mohla bavit a o to více mě tedy překvapilo, jak dobrá byla a jak jsem ji stihla za jeden den přečíst! Prostě úžasná knížka a vážně velké překvapení. :)

Luxus by Anna Godbersen - Od této knihy jsem čekala vše, jen né to, že by mě mohla bavit. Prostě jsem byla od začátku urputně rozhodnutá, že mě bavit nebude - vždyť já společenské romány nečtu! Nakonec mě překvapila kniha vážně moc - byla o dost lepší, než jsem čekala, líbila se mi a já si ji prostě užila. Autorce za to dávám palec nahoru - tohle totiž není jen obyčejný společenský román, v té knize je mnohem víc. :)

Jezdci časem by Alex Scarrow - Čekala jsem zajímavou knihu o cestování v čase, ale nečekala jsem to, co se mi dostalo. Jezdci časem je úžasná knížka! Neuvěřitelně dobře zpracovaná, promyšlená a je na ní znát, že autor se všemu velmi dobře věnoval, aby vše bylo dokonalé. Opravdu mě překvapilo, jak moc na mě zapůsobila a líbila se mi. O to více mě mrzí, že se u nás nechystá vydávání pokračování, že máme jen první a druhý díl. :/

Prohnaný by Kevin Hearne - Myslela jsem, že půjde o docela obyčejnou urban fantasy, nakonec šlo o moc originálnější a lepší knihu! Prohnaný se v těch urbankách jistě neztratí - to mu zajišťuje jeho vtipnost, originálnost a skvělé postavy. Kniha mě bavila velmi, přímo mě nadchla. A to mě opět překvapilo - tak velké nadšení po dočtení jsem opravdu nečekala. :)

Povolání: Zaklínačka by Olga Gromyko - Tuhle knížku jsem málem ani nezačala číst, jelikož jsem ji nejdřív chtěla bez přečtení vrátit do knihovny, protože mi měla vypršet vypůjční doba. Nakonec jsem se mrkla na první kapitolu, která mě zaujala a proto jsem se pustila do čtení. A jsem moc ráda, že jsem tak udělala! Zaklínačka je velmi vtipná fantasy kniha, se skvělými postavami, která sice pokulhává v ději, ale i přesto je to moc příjemné čtení. Rozhodně překvapení, které jsem vůbec nečekala. :)

Cinder by Marissa Meyer - Poslední kniha, kterou jsem se rozhodla zařadit mezi největší překvapení roku. Anotací mě kniha sice zaujala a proto jsem si ji pořídila, i když mé očekávání bylo sníženo pár recenzemi, které o knize občas mluvily jako o průměrné. Mně se jako průměrná nezdála vůbec! Takže velké překvapení - pro mě se jednalo o skvělou knížku, tak pěkně milou, která se hrozně dobře četla! A na jejíž pokračování se neuvěřitelně těším! :)

Tak to bude ode mě asi vše. To jsou patrně všechny knihy za rok 2012, které mě nejvíce překvapily. A dneškem také končí tyto články - myslím, že jsem vám představila všechny knihy, které jsem vám představit chtěla. :)

A které knihy nejvíce překvapily vás? :)

Zdroj obálek:
www.goodreads.com

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.