Přeskočit na hlavní obsah

Kouzelná knihovnička (z 25.2.2012)


Tak jsem si konečně zakoupila baterky to foťáku! A vyfotila svou knihovničku! Čímž se tedy oficiálně zapojuji do projektu Kouzelná knihovnička. Autorkou tohoto projektu je Abyss z Knižního nekonečna. A níže tedy máte mou knihovničku a menší popis.
Hned na začátku bych ráda řekla, že má knihovnička je poměrně malá a dosti skromná. Leč jsem velký knihomol, tak v současné době si knihy spíše půjčuji v knihovně. Knihy, které si koupím, bývají něčím výjmečné a nebo mi je koupí rodiče. Stále se v mé knihovně nacházejí spíše knihy pro mladší osoby, jelikož ty jsem si dříve kupovala (tedy, mamka mi je kupovala) a navíc je mám prostě stále ráda a jsou mému srdci blízké. Nicméně až si nakoupím dost nových knížek, tak je možné, že je pomalu přesunu pryč.

První pohled na knihovničku:


Tak tohle je hlavní část mé knihovničky. Mám ještě další místa, kde mám knížky naskládané, nicméně ty vám ukážu později. Teď se začneme věnovat téhlé části, protože ta je asi nejdůležitější.

Vrchní polička aneb ty nejnovější kousky:


Takže úplně vlevo se nachází grafický román V jako Vendeta jehož autorem je Alan Moore. Jedná se o jediný grafický román, který vlastním. Důvodem mé koupi byl film, který podle toho byl natočen + další díla, které jsem od pana Mooreho četla.
Vedle něj se nachází Odstíny života od Lusy Adams (Lucie Adamová). Jedna z mála knih od českých autorů, kterou doma mám.
Potom tam je Hostitel od Stephenie Meyer. Knihu jsem si pořídila, když jsem byla zblázněná to ságy Stmívání. Nicméně pak jsem to nestihla přečíst, následně mé nadšení ke Stmívání začalo opadat, až úplně zmizelo. A přečtení této knihy se teď bojím, ale přečíst si ji nakonec chci.
Virus je má první kniha od Kathy Reichs. Z této knihy jsem byla a stále jsem nadšená!
Pak následují dva díly ze série Sukuba od Richelle Mead.
A jako poslední se tam nachází kniha Harry Potter - Filmová kouzla, kterou stvořilo několik lidí dohromady. Ta je naprosto úžasná! Věnovaná hlavně filmům, jednotlivým dílům o Harrym Potterovi.

Spodní polička, levá část aneb knihy mého dětství:


Jak si můžete všimnout, prvních dvanáct knih (nebo možná taky třináct, jelikož první kniha jsou dva díly), jsou od stejné autorky. A tou je Enid Blytonová. Má nejoblíbenější spisovatelka z dětství. Milovala jsem dobrodružné knížky, obzvlášť ty, které ona psala. Vlastně ji stále řadím ke svým velkým favoritkám.
Nicméně přejdeme ke knihám. Úplně vlevo jsou dva díly v jedné knize ze série Tajemství. Vedle se nachází všech pět knih ze série Dobrodružství. Následují dva díly O Kouzelném stromu a jako poslední tam jsou čtyři knihy ze série Záhada.
Vedle Enid Blytonové mají své místo knihy zaměřené na zvířata. Konkrétně se jedná o čtyři díly ze série Týna a Pony, jejíž autorkou je Julia Boheme. A k nim patří ještě tři díly ze série Klára a Drobeček, jejíž autorkou je Anne Bachnerová.
Jako poslední se na poličce nacházejí knihy ze série Klukům vstup zakázán, jejímž autorem je, dle mého názoru o něco známější spisovatel, Thomas Brezina. Tyhle knížky jsem měla ráda pro jejich vtipnost a takovou ulítlost.

Spodní polička, prostřední část aneb nějaké to fantasy:


Úplně vlevo se nachází další kniha z mého dětství. Jmenuje se Poklad hraběte Domanína a autorem je Vojtěch Steklač.
Poté následují jedny z mých nejoblíbenějších knih. Vlastně mé první pořádné fantasy. První tři jsou ze série Moira. A konkrétně se jedná o knihy Vlčice a dívka, Válka vlků a Noc vlčice. Ještě tam je první díl ze série Gallica. Kniha se jmenuje Syn lovce vlků. Další díly bohužel nevlastním, což mě mrzí. Autorem všech čtyř knih je francouzský spisovatel Henri Loevenbruck.
Jak jste možná poznali, dále je box s knižní sérií Narnie, kterou sepsal C.S.Lewis. Tenhle box se mi strašně líbí, jelikož ty hřbety knih dávají dohromady toho lva. Prostě nádhera!

Spodní polička, levá část aneb Harry Potter a nějaký ten zbytek:


Harryho Pottera od J.K.Rowling zná snad každý. Harry Potter je má srdcová záležitost, prostě má nejoblíbenější série. Mně ji rodiče koupili sami do sebe. Sice se mi pár let válely na poličce, jelikož jsem na ně byla mála. Nicméně pak jsem do nich dorostla, začala je číst a úplně jim propadla.
Vedle Harryho se nachází kniha Inkanceron od Catherine Fisher. Vedle této knihy je volné místo, jelikož tam se normálně nachází Sapphique, což je druhý díl ke knize Inkanceron. Avšak zrovna teď ji má půjčenou kamarádka.
A pak tam jsou ještě čtyři díly ze série Agáta & doktor Lupa od Gerit Kopietzové a Jörga Sommera. Tyto knížky mi koupila mamka, před pár lety. A pokud se nepletu, tak jsem četla jen první díl, jelikož mě moc nezaujaly.

Knihy mimo hlavní část za prvé:


Detail knih:


Tak tady máme hned dvě série. Které k sobě obálkově dle mého názoru vážně sedí! Černá s nějakou barvou, to se mi vážně líbí.
Takže, jako první sérií je Škola noci od P.C. a Kristen Castových. Já osobně jsem si knihy koupila hlavně kvůli obálkám, jelikož ty jsou věru pěkné! Sama jsem zatím četla pouze první dva díly. Ty byly docela i slušné. Další díly jsem pak dokupovala jen kvůli tomu, že jsem chtěla mít celou sérii. Aktuálně mi chybí jen ten úplně poslední díl. S dalším čtením váhám, jelikož jsem na to nečetla moc dobré reakce.
A vedle jsou knihy ze série Podzemí od pánů R. Gordona a B. Williamse. (Zajímavé, že obě série píšou dvě osoby, toho jsem si všimla až nyní!) Zatím jsem sice četla jen první díl, ale ráda bych si přečetla všechny. První díl se mi líbil, i když na ty ostatní jsem postupem času nenašla až tak příznivé recenze. Proto jsem na to docela zvědavá, i když se i trochu bojím. A docela dost přemýšlím jestli budu kupovat ten pátý díl.

Knihy mimo hlavní část za druhé:


Detail knih:


Tahle skříňka, to je takové odkladiště knížek, které nechci mít vystavené a nebo se mi na výstavu už nevešly. Buď se jedná o nějaké encyklopedie, klasické pohádky či knížky, které patří mé mamce, avšak já je nečetla a asi se ani nechystám. Tuším, že zde jsou asi i dvě nebo tři knihy od Astrid Lindgrenové. Od té snad každý v dětství něco četl.

Nicméně to nejsou všechny knihy, které vlastním. Jsem i spoluvlastníkem knih s mojí sestrou. Takže další knihy jsou společné.

První společné knihy:


Tak tady máme první tři díly ze série Odkaz dračích jezdců. Já osobně se strašně moc těším na březen, kdy konečně vyjde poslední díl.
A vedle je obálka k prvnímu dílu Pána Prstenů, takže Společenstvo prstenu. Autorem jest všem známý pan Tolkien. Vystavena je pouze obálka, jelikož sestra tuto knihu právě čte. Máme v plánu dokoupit zbylé dva díly a Hobita k tomu. Přece jenom, to je fantasy klasika a byla by ostuda to nemít doma.

Druhé společné knihy:


Zde máme box se ságou Stmívání od Stephenie Meyer. Ty originální obálky se mi prostě líbí více a mám radši knihy s pevnou vazbou. První díl chybí, jelikož je vypůjčen. Taktéž zde chybí Krátký druhý život Bree Tanner, jelikož ten je vypůjčen též.
A pak se vedle nachází ještě Inkoustové srdce od Cornelie Funkeové. Tuto knihu dostala má sestra odě mě k Vánocům.

Nu, tak to by bylo z mé knihovny vše. Máme doma ještě jiné knihy, nicméně ty patří rodičům a nejsou nikde hezky vystaveny.
Řeknu vám, že tenhle článek mi dal dost zabrat. Nicméně jsem ráda, že už ho mám za sebou a můžu krásně zveřejnit svou knihovničku. A osobně se dosti těším, až ji za nějakou dobu budu zveřejňovat znova a budu si moci prohlédnout změny.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.