Přeskočit na hlavní obsah

Colors of books (4)

Koukám, že z původně plánované týdenní rubriky se stala rubrika měsíční. :D No, ale co se dá dělat. Aspoň, že jednou za měsíc se k přidání toho článku vážně dokopu. I když hlavním důvodem, proč nejsou tyhle články častěji, je má lenost ohledně nabíjení baterek do foťáku. :D :)
V minulý článcích jsme se podívali na barvu fialovou, modrou a zelenou. Takže, kterou barvu mám pro vás dnes? Barvu červenou! Tak doufám, že se vám článek bude líbit a předem moc děkuji za jakékoliv odezvy. :)

Tohle jsou tedy všechny knihy červené barvy, které doma mám. Nakonec jsem se mezi ně rozhodla zařadit i ty dvě růžové knížky, které vlastním, jelikož jich víc nemám a růžová přece jen z červené vzniká. :) Některé knížky sice nejsou moc jasně červené, ale já se prostě rozhodla, že je k červené barvě zařadím, protože by se stejně nikam jinak nehodily. :)
V červené barvě mám tyto knihy: Rudá jako rubín, Eldest (ano, na fotce se nachází jen obal, jak jsem během focení zjistila, knížka je půjčená), Ohnivá, Krvavá přísaha, Hunger Games: Vražedná pomsta, Dívka z nočních můr, Dvojí spravedlnost, Vampýrská akademie, VA: Spoutáni magií, Pokrevní pouta, Drakie, Krásní, Co by kdyby... Sněhurka nesnědla otrávené jablko, Sapphique, Krvavá horečka a Narnie: Poslední bitva. 

Pár detailů knih:



Jakýsi žebříček červených knih:
Červené knížky, jejichž obálky se mi líbí ze všech nejvíce. :) Rudá jako rubín - k té nemám moc co dodávat. Já jsem celkově okouzlená obálkami této série. :)
Dívka z nočních můr má velice povedenou obálku, která se od ostatních hezky odlišuje. A jsem moc ráda, že Baronet zvolil tu červenější verzi. :) 
Ohnivá má také velice pěknou obálku, stejně jako celá série od Kristin Cashore. :)
Nom, Drakii jsem si koupila hlavně kvůli té obálce. A... Od té doby se dávám trochu větší pozor, co si  koupím a co ne. Ale tu krásnou obálku té knížce neupřu. :)
Obálky knihy od Patricie Briggs já řadím mezi své nejoblíbenější a prostě smekám před tím umělcem, který je vytváří. 

Tohle jsou knihy s červenou obálkou, které jsem četla a moc se mi líbily. Z červených patří k mým nejoblíbenějším. 
O Rudé jsem se na blogu zmiňovala už několikrát. Kerstin Gier mě touhle sérii vážně dostala a já si ji prostě zamilovala. :)
Musím vysvětlovat Hunger Games? Druhý díl byl sice slabší než ten první, ale pořád tuhle sérii řadím k nejlepším dystopiím.
Krvavou přísahu vám zatraceně doporučuji! Sice už je to déle, co jsem ji četla, ale říkám vám, že tahle knížka je skvělá. Ano, vystupují tu upíři, ale úplně jiného kalibru než upíři z YA knih. Samotný nápad ohledně příběhu byl originální, příběh skvěle zpracovaný, postavy neuvěřitelně zajímavé. Do dnes jsem na BB/art naštvaná za to, že jsem se nedočkala dalších dílu v češtině. A jakmile si začnu být jistější ve čtení v angličtině, pokračování této knihy bude to první, co si přečtu!
Krásní, to je druhý díl ze sérii Oškliví, která mě naprosto dostala a opravdu moc se mi líbí. :) Všem tuhle sérii vážně doporučuji. :)

A tohle jsou červené knížky, které jsem ještě nečetla, ale ohromně se na ně těším. Sice jsem ještě nečetla ani Annu krví oděnou, ale já prostě věřím, že se mi tahle série bude líbit. Tak snad bude. :)
Abych se na Ohnivou netěšila, že? Českého překladu jsem se nedočkala, proto jsem si musela pořídit ten slovenský. Což mi tedy vůbec nevadí. Doufám, že se ke knížce dostanu velmi brzo. :)
Temná horečka se mi líbila velmi (i když vím, že každý má na ni různý názor), takže je logické, že se na Krvavou horečku těším docela dost. A tahle sérii má prý s každým dílem lepší a lepší kvalitu. Tak uvidíme. :)
Strašně mě mrzí, že jsem ze série Alfa a omega zatím četla pouze první díl. Na obě pokračování se tedy těším vážně moc. :)

Pár dalších fotek:
Tohle jsem... Prostě nějak poskládala. :D 

To oko je skvělé!  :)

Bála jsem se, že to spadne... Ale ono to vydrželo! :D :)

A ještě detail, aby jste viděli, jak to bylo poskládané. :)

Nom, myslím, že k červené barvě toho nemám více dodat. :) Snad bych vám jen ráda na závěr poděkovala za vaše reakce na tenhle projekt a taktéž děkuji každému, kdo se ho rozhodl účasnit. Velice mě tento fakt těší. :)

Tak jak jste na tom s červenou vy? :)

Komentáře

  1. Knížky vypadají skvěle! :) Některé kousky bych ve své knihovničce taky brala :) A dokonce jsou i s ladícím kobercem :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Jop, když jsem si ty fotky pak prohlížela, také mi došlo, že k tomu ten koberec docela hezky ladí. :D :)

      Vymazat
  2. wau, krásne 8) toto je super meme, tie fotky vždy vyzerajú coolovo 8)

    OdpovědětVymazat
  3. To vůbec není špatná sbírka. Hlavně na to, že jsou to jen červený knížky. =D A ty fotky jsou vážně moc pěkný. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, těch červených knížek mám docela dost. :) Taktéž ti děkuji a jsem ráda, že se ti fotky líbí. :)

      Vymazat
  4. Souhlasím s holkama, ty fotky jsou prostě skvělé a tohle meme též, strašně se mi líbí :) A obdiv za to, že se ti to chce takhle různě skládat :).. Já jsem líná naaranžovat knihy na chvástačku :D:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Nom, mě to i docela baví, víš? :D Navíc mám ráda focení, takže to je fajn. :) No jo, chvástačka - to já mám problém si vzpomenout, které knížky k danému měsíci patří. :D :)

      Vymazat
  5. Super :) tvoje Colors of books zbožňuju! Jak tak koukám na Pokrevní pouta, mám chuť jít pokračovat ve čtení této knihy :D Už se těším na další článek =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsem moc ráda, že se ti tento projekt líbí! :) Taky bych se už měla do dočtení VA pustit. :D Pokusím se další článek dodat kousek dříve, ale moc nadějně to nevidím. :D :)

      Vymazat
  6. Já tě varovala, že Drakie není zrovna vrcholem, hm, no prostě není tak dobrá. :D U Ohnivé se mi líbí více paperbackové obálky, jasně, ty hardbacků jsou v pohodě, ale ty druhé? ♥
    četla jsem, že grafik, který obálky maluje (nevzpomenu si teď na jméno. T_T"), kreslí podle fotek modelek. Přijde mi to strašně vtipné, ale nemůžu mu upřít, že maluje nádherně. :D
    Krvavá přísaha je tak dobrá? Hmm...
    A více pravých upírů bys měla, kdybys někdy četla i něco jiného, než YA, ty trubko. :D
    To jen tak poskládané vypadá dobře. Divné. Příště to taky zkusím, ale bojím se, že se mi to celé zhroutí. :D
    PS: pokud se něco fenomenálně nepo*ere, tak jakmile dopíšu pár dalších komentářů, zveřejňuju recenzi Oka světa, která je důležitým mezikrokem ke zveřejnění CoB, a hned potom ty Colours! Jsem na sebe hrdá. :D Bude fialová. x))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsi se v tom komentování nějak rozjela, né? :D
      No jo, ale já ji v té době tuším měla už doma. :D Nom, asi to holt prodám, no. :D Mně se líbí obě ty verze, u paperbacku i u hardbacku. :)
      Fákt? No, to bych ani neřekla. :D Ale stejně má úžasnej talent. :D
      Mně osobně se líbila, ale už to budou dobré dva roky, co jsem ji četla, no. :) Takže si to možná už nepamatuju úplně přesně. :D Ale stejně ti doporučuji se na ni mrknout. :)
      Vždyť já čtu i něco jiného než YA, tak si to nech, jó? :D
      Budu držet palce, aby ne. :D

      PS: Ty přidáš další článek? S fialovou? Ó ano, těším se! :D

      Vymazat
    2. no jo, když už se u někoho stavím, snažím se najít něco, k čemu můžu něco připsat. Měla jsi štěstí, že jsem měla k většině co říct. :D
      jistě, čteš i něco jinýho než YA, ale stejně je to tvoje srdcovka. To nezapřeš. :D
      No, Oko světa jsem přidala, jsem na sebe hrdá, ale na Colours už jsem se vykašlala. Ve stavu, v jakém jsem byla, bych tam napsala nějakou kravinu a ani bych si toho nevšimla. :D
      No, přidám ho zítra. Už vážně, slibuju. :D

      Vymazat
    3. Jo ták, fájn. :D
      Hele, než jsem začala navštěvovat knižní blogy, naopak jsem YA četla docela málo, víš? :D A neřekla bych, že je to moje srdcovka. Já mám mnohem radši fantasy a urban fantasy. Jen mám tu smůlu, že toho YA prostě vychází nejvíc a tak to i nejvíc čtu, no. :D
      Dobřé. :D Jsem na tebe zvědavá, jestli to opravdu dneska přidáš. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.