Přeskočit na hlavní obsah

Kinovýhled - květen 2013

Vím, že Kinovýhled za duben jsem vypustila, ale na začátku dubna jsem vůbec neměla čas a pak mi už přišlo zbytečné článek přidávat. Proto jsem se rozhodla, že duben holt vynechám, stejně jsem v dubnu v kině nebyla a nic moc mě tam ani tolik nelákalo. To květen mi přijde krapet zajímavější. A následující měsíce na tom budou ještě lépe - však se blíží letní sezóna, že jo. :) No nic, tak se pojďme mrknout na ty filmy, které mě tento měsíc lákají do kina. :)


Název filmu: Iron Man 3
Česká premiéra: 2.5.2013
Režisér filmu: Shane Black
Hrají: Robert Downey Jr., Gwyneth Paltrow, Don Cheadle, Ben Kingsley, Paul Bettany, Stan Lee, Mark Ruffalo a další
O čem film je: 
Ve filmu společnosti Marvel Studios je svérázný, ale geniální průmyslník Tony Stark / Iron Man nucen čelit nepříteli, jehož dosah nezná hranic. Když je rukou nepřítele připraven o vše, čeho si v životě cení, vydá se Stark na pouť s cílem nalézt toho, kdo je za jeho utrpení zodpovědný. Na každém jejím kroku bude nucen prokázat své odhodlání a sílu vůle. Zahnán do kouta bude nucen přežít pouze prostřednictvím svých vynálezům a při ochraně svých nejbližších se bude moci spolehnout jen na svou geniální mysl a své instinkty. Při své odvetě současně objevuje odpověď na otázku, která ho ve skrytu duše dlouho sužovala: je on sám pouhou součástí svého obleku, nebo je oblek pouze součástí jeho samého?
Proč bych film chtěla vidět:
Pokud si správně vzpomínám, právě první díl Iron Mana vyvolal můj zájem o filmová zpracování komiksů. A od té doby jsem jim úplně propadla. Vím, že většinou nejde o žádné skvosty, ale já tyhle filmy fakt zbožňuji! :D Obzvlášť ty od Marvelu slibují velkou kopu zábavy. První Iron Man se mi moc líbil, druhý díl byl poněkud slabší, ale v Avengers se Tony zase vytáhl. Takže na třetí díl jsem maximálně natěšená - obzvlášť po těch ukázkách a reakcích, které jsem na film už slyšela. Nevím sice jistě, jestli se do kina vážně dostanu, ale opravdu ráda bych tenhle další díl o Tonym Starkovi viděla. :)
Trailer:

Název filmu: Velký Gatsby (The Great Gatsby)
Česká premiéra: 16.5.2013
Režisér filmu: Baz Luhrmann
Hrají: Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan, Tobey Maguire, Joel Edgerton, Isla Fisher, Jason Clarke a další
O čem film je:
Velký Gatsby sleduje příběh Nicka Carrawaye, který opustí středozápad a na jaře roku 1922 se vydává do New Yorku, města ztělesňujícího uvolňující se morálku a populární jazz. Carraway hledá svou vlastní verzi amerického snu a usadí se nedaleko domu záhadného a časté večírky pořádajícího Jaye Gatsbyho a také kousek od své sestřenice Daisy a jejího záletného manžela s modrou krví Toma Buchanana. Nick se postupně stane součástí světa mimořádně bohatých lidí, jejich iluzí, lásek a zklamání. Nick jako svědek tohoto světa píše příběh nemožné lásky, věčných snů a automobilové tragédie, a nastavuje zrcadlo moderní době a jejím soubojům. 
Scénárista, producent a režisér Baz Luhrmann s pomocí své mimořádné představivosti znovu převedl na filmové plátno román F. Scotta Fitzgeralda "Velký Gatsby". Luhrmann nabízí svoji vlastní vizuální interpretaci klasického příběhu a oživuje děj příběhu dosud nevídaným způsobem. Hlavní roli v jeho filmu ztvárnil Leonardo DiCaprio.

Proč chci film vidět:
Tenhle film tu musím uvést už jen kvůli tomu, že jde o zpracování knihy Velký Gatsby od F. Scotta Fitzgeralda. V tomto případně mě více zajímá ta kniha než film. :) Nicméně ukázky nevypadají špatně, obsazení působí sympaticky, takže by ten film možná stál za shlédnutí. Do kina na něj běžet nemusím, ale až bude na DVD, patrně se na něj ráda mrknu. :)
Trailer:


Název filmu: Rychle a zběsile 6 (Fast and the Furious 6)
Česká premiéra: 23.5.2013
Režisér filmu: Justin Lin
Hrají: Vin Diesel, Paul Walker, Dwayne Johnson, Tyrese Gibson, Michelle Rodriguez, Luke Evans a další
O čem film je:
Na konci pátého dílu se Dom (Vin Diesel) a Brian (Paul Walker) radovali z dobře odvedené práce, když jejich zásluhou skončil jeden mafián z Ria o sto miliónů dolarů chudší a oni o stejnou sumu bohatší. Vše však mělo háček, nad oběma visela hrozba vězení, a tak se museli rozprchnout po světě, daleko od svých blízkých. Zvláštní agent Hobbs (Dwayne Johnson), jenž jim šel po krku, se mezitím zaměřil na novou partičku bezohledných námezdných řidičů, kteří svých schopností za volantem využívají k páchání zločinu. Skupina vedená bezohledným a chladnokrevným géniem zločinu Owenem Shawem (Luke Evans) mu ale neustále uniká, a tak se ji rozhodne zastavit jejich vlastními zbraněmi. S pomocí rychlých řidičů, kteří jako by se za volantem narodili. A těmi nejlepšími jsou přece Dom, Brian a jejich tým. Odměna za takovou práci? Úplné očištění a možnost vrátit se domů. Pro Doma je tu ještě jedna speciální motivace – jeho holka Letty (Michelle Rodriguez), kterou všichni považovali za mrtvou, žije a navíc pracuje pro nepřítele.

Proč chci film vidět:
Ohledně tohohle filmu mě nakazila má sestra. Ta totiž má tuhle sérii dost ráda - rychlá auta, to jí ke štěstí úplně stačí. :D Já osobně proti těmhle filmům nic nemám, vždycky se na ně s ní ráda kouknu. :) Jen se tedy divím, že už je šestý díl. A pokud se nepletu, už se připravuje/natáčí další díl. Podle ukázek vypadá šestý díl dost dobře - akčně i vtipně. Prostě patrně půjde o odreagovačku, která neurazí, ale asi ani příliš nenadchne. 
Trailer:

Název filmu: Království lesních strážců (Epic)
Česká premiéra: 30.5.2013
Režisér filmu: Chris Wedge
Hrají: Amanda Seyfried, Josh Hutcherson, Beyoncé Knowles, Colin Farrell, Jason Sudeikis, Aziz Ansari a další
O čem film je:
Tvůrci Doby ledové a Ria odhalí neobyčejný, skrytý svět, který jste si ani nedokázali představit, v nové dobrodružné 3D komedii. Království lesních strážců je příběhem věčného boje dobra, které chrání přírodu, a silami zla, které chtějí přírodu zničit. Když se jednoho dne malá teenagerka náhle probudí ve v podivném tajuplném světě, musí se spolu s partičkou zelených zábavných postaviček pokusit zachránit jejich tajný svět...vlastně i náš svět. 
Proč chci film vidět:
Jak jsem už několikrát psala, mám prostě slabost pro pohádky a všelijaké animáky. Jednoduše mě baví a většinu nových jsem viděla a oblíbila si je. Někdy nejsou úplně originální, jindy mile překvapí. A zrovna Království lesních strážců vypadá dost slušně - aspoň podle ukázky. Jsem zvědavá, co se z téhle pohádky vyklube. :) Navíc za filmem stojí tvůrci Doby ledové (tu mám stále moc ráda) a Ria (patří mezi ty lepší), takže i to slibuje jistou kvalitu. Nu, jsem na to zvědavá. :)
Trailer:



Zdroj informací:
www.moviezone.cz, www.csfd.cz

Tohle jsou pro tento měsíc filmy, které bych chtěla vidět v kině, ale těžko říct, jestli budu mít čas. Nicméně to nejsou všechny filmy, které mě zajímají - je tu ještě pár dalších, které pak budu chtít vidět na DVD. Tak třeba jde v květnu do kin film Velká svatba, Krev a pot či Pařba na třetí:)

A co vy? Chystáte se někdo do kina? Či jste v kině už byli? :) 

Komentáře

  1. Kým som nevidela v kine trailer na Great Gatsby, tak som si myslela, že to je jeho meno. Až potom mi došlo, že len sa to týka len tej časti Gatsby a Great je len prívlastok. No ale film si určite chcem pozrieť - trailer je perfektný. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.