Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky - květen 2013


Jop, tak květen je už taky za námi. Vážně je divné, jak rychle to utíká! Teď jen vydržet červen a budu mít na dva měsíce volno od školy (ani si nedovedete představit, jak se na to těším!). :) Květen byl ohledně přírůstků poněkud bohatší, však se taky konal v Praze veletrh, na který jsem šetřila. A musím říct, že pro mě se veletrh docela vydařil, vážně jsem si ho užila a moc se těším na příští rok. :)
No nic, dost byl mých řečí. Pojďme se podívat na ty mé knižní přírůstky! :)

Tak jo, začnu přírůstky z veletrhu. Sto tisíc království je první z knih, kterou jsem si z Prahy přivezla. Na můj seznam se sice dostala teprve pár dní před veletrhem, ale já osobně z ní mám velkou radost. Na knížku jsem zatím slyšela jen chválu, tak se k ní snad dostanu co nejdříve, jelikož se na ni moc těším. Doufám, že se mi bude líbit tolik jako ostatním. A také se vám ta obálky líbí tolik jako mně? :)

Já bych si tu obálku mohla prohlížet prakticky pořád! Neuvěřitelně moc se mi totiž líbí, jsem vážně ráda, že české nakladatelství Brio získalo tuhle originální obálku, protože je opravdu úžasná. A naživo vypadá ještě lépe než na fotce! Na tuhle knížku jsem strašně moc zvědavá, i když vím, že někomu se líbí a někomu zase ne. Ale já mám pocit, že mě se líbit bude. Tak snad bude. :) Co se týče knih pořízených na veletrhu, právě z Mary mám patrně největší radost. :)

Dále jsem si pořídila třetí díl ze série Kroniky železného druida, kterého jsem sice původně neměla v plánu, ale když jsem ho na veletrhu viděla, nakonec jsem si Praštěného pořídila. Pevně doufám, že se k druhému a třetímu dílu dostanu co nejdříve, protože první díl se mi líbil vážně moc. :)

Všechny barvy Země je další pokračování série, které jsem si na veletrhu pořídila. Teď mám vesmírnou trilogii konečně kompletní, takže se s klidnou duší můžu pustit do druhého dílu, po kterém budu patrně jedině šťastná, že mám doma i díl třetí. :D :) Ještě jednou moc chválím tu obálku od CooBoo, která se vážně povedla. :)

Já vím, asi není nejchytřejší si kupovat druhý díl, aniž bych stihla přečíst ten první, ale když on byl k Dívce z nočních můr tak pěkný plakát! Navíc si myslím, že se mi Anna bude líbit a také nemám ráda nedokončené série. Plus ta obálka je tak pěkná! Tak doufám, že se mi budou tyhle knížky líbit tak jako mnohým z vás. :)

Knihu Lola a kluk od vedle jsem si chtěla koupit už na veletrhu, ale bohužel ji měli vyprodanou, takže mi nezbylo nic jiného než si ji objednat. Knížka mi domů přišla celkem rychle, takže to bylo fajn. :)  Na Lolu se už moc těším, tak snad se k ní dostanu co nejdřív. Jen mě stejně mrzí ta obálka - ty barvy jsou tak vybledlé. Aspoň, že ty hřbety k sobě hezky ladí. :)

Teď k recenzním výtiskům. Jako první tu mám knihu Erebos - Počítačová hra, která tě sleduje. Knihu mi poskytlo nakladatelství Fragment, kterému tímto ještě jednou moc děkuji. Já osobně jsem na Erebos moc zvědavá, jelikož jsem na něj už slyšela celkem dost chvály. :)

Skrytá je recenzní výtisk od nakladatelství Jota, který jsem dostala ve formě e-booku. Za knihu nakladatelství ještě jednou moc děkuji. Kniha mě bohužel moc nenadchla, jak se můžete dočíst i v recenzi.  

Všechny knihy dohromady:
A ještě jedna hromadná fotka. :) Myslím, že tenhle měsíc se mi sešla celkem pěkná kupička, i když v červnu to tak slavné nebude, řekla bych. Nicméně si myslím, že to vůbec vadit nebude, jelikož i tak mám doma knih  k přečtení docela dost. :D :)

Co vy a vaše přírůstky? Kdopak z vás byl na veletrhu a co pěkného jste si přivezli domů? :)

Komentáře

  1. Toľko krásnych kúskov! Hmmm... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, teď jen se k těm krásným knížkám ještě dostat a přečíst je. :D :)

      Vymazat
  2. Tiež sa na prázdniny teším.:D Inak super prírastky!:) Maru si tiež chcem prečítať... A napríklad Erebos je úplne skvelý, hádam sa ti tiež bude páčiť.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky. :) Já si myslím, že se mi Erebos bude určitě líbit, zatím jsem na něj slyšela jen chválu. :)

      Vymazat
  3. Veľmi pekné knihy :) Lola bude určite skvelá a Prozření má lákavú obálku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :) Na Lolu se moc těším, tak snad bude aspoň z části dobrá jako Anna. :) A obálka Prozření je vážně úžasná! :)

      Vymazat
  4. Krásné kousky. :) Dívka z nočních můr na mě čeká na poličce. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Tak doufám, že se ti Dívka bude líbit. :)

      Vymazat
  5. To je super, sbírka podobná za květen té mé :) A doufám, že prozření se ti bude líbit, já z toho byla naprosto unešená a ta obálka ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, asi máme podobný vkus. :D Já doufám, že se mi ta knížka bude líbit, i tvé nadšení mě na ni láká. :) A ta obálka je vážně úžasná! :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.