Přeskočit na hlavní obsah

Svět knihy v Praze 2013


Všichni určitě moc dobře víte, že v Praze od čtvrtka do dneška probíhá známý veletrh Svět knihy! Já jsem na veletrhu byla již loni a jelikož se mi tam moc líbilo, bylo jasné, že letos tam rozhodně nesmím chybět! :D Přece jenom, tenhle veletrhu je úžasné místo pro každého knihomola! :) A jelikož vím, že spousta z vás by na veletrh jela ráda, ale bohužel přijet nemohla, rozhodla jsem se s vámi podělit alespoň o své dojmy a také o své úlovky. :)

Na veletrhu jsem byla včera, tedy 18.5., ale docela mě mrzí, že jsem se na veletrh nemohla dostat už v pátek, jelikož ten den tam probíhala debata o blogování, které se účastnily Willinda s Kath. Vážně velká škoda, že jsem se nemohla účastnit.
Nom, zpět k té sobotě. Vstávat jsem na své poměry musela nechutně brzo, jelikož jsem zvyklá o víkendu vyspávat. :D No, ale potřebovala jsem stihnout autobus, takže jsem v těch šest vstát musela. Do Prahy měla čekala dvouhodinová jízda, ale myslím, že návštěva veletrhu mi za tohle plně stála. :) 
K veletrhu jsem se dostala chvilku před půl desátou, koupila jsem si vstupenku a zamířila dovnitř. Nebyla jsem si jistá, jak moc lidí na veletrhu ráno bude, ale řeknu vám, že čím dřív na veletrh dorazíte, tím lépe. Ráno jsem si mohla všechno v klidu projít, na nikoho jsem se nemačkala a nemusela jsem si prorážet cestu, jak tomu bylo pak odpoledne. A když je tam pak narváno k prasknutí, není to úplně příjemné.

Bohužel jsem hned na začátku zažila zklamání. Když jsem procházela veletrh, nikde jsem nemohla najít stánek nakladatelství Fantom Print. A jak jsem nakonec i zjistila, nakladatelství na veletrhu letos vůbec nebylo. Což mě stále příšerně mrzí. Vážně jsem počítala s tím, že si u nich koupím první dva díly o Mercy. A to jsem tedy měla velkou smůlu. :/ Nom, holt ty knížky budu muset sehnat někde jinde.
Jako útěchu za Mercy jsem si koupila Praštěného, který mi stejně chyběl do série. A vlastně jsem i ráda, že jsem si ho pořídila, protože nevím, kdy bych se k němu jinak dostala. :)

Pak jsem už pomalu začala nakupovat - už jsem si totiž prohlédla všechny stánky a věděla jsem, kde které nakladatelství je a tak. :) Zamířila jsem tedy ke stánku nakladatelství Slovart, jelikož jsem si chtěla pořídit knihu Prozření Mary Dyerové. Tu knížku jsem vůbec nemohla najít, už jsem to začínala vzdávat, no a pak byla na místě, na které jsem se rozhodla podívat naposled. :D Nevadí...


No nevypadá ta knížka přímo úžasně? Z knih, které jsem si převezla domů, z ní mám asi největší radost. :) Ta obálka je prostě dokonalá! Naživo je to písmo stříbrné, což je na fotce špatně vidět. :) A na omak je ta kniha děsně zvláštní - taková gumová. Na druhé fotce máte vnitřek knihy, protože se mi tohle zpracování také vážně líbí. Doufám, že knížka bude obsahově stejně dobrá jako působí navenek. :)

Když jsem měla Maru, zamířila jsem k nakladatelství Argo. Tam jsem měla v plánu si pořídit knihu Sto tisíc království, kterou jsem si sice chtěla koupit, ale původně ne na veletrhu. Nicméně Filipskh ji teď čte (či četl) a na GR házel své statusy, až mě přesvědčil k tomu, že si ji musím koupit co nejdřív. :D


Velice Argo chválím za tu obálku, je jednoduše úžasná. :) Tu knížku si také musím neustále prohlížet. :D A pevně doufám, že bude tak dobrá, jak někteří tvrdí. Snad se k jejímu přečtení dostanu co nejdříve. :)

Věděla jsem, že na veletrhu mají sraz blogerky, sama jsem se toho srazu chtěla účastnit, jen jsem nevěděla, kde přesně je najdu. Nakonec jsem je objevila, když jsem si šla zakoupit Dívku z nočních můr od Baronetu. :) A ani nevíte, jak jsem byla nervózní, když jsem je měla oslovit! Doslova jsem se úplně klepala! :D Nakonec se mi to poněkud nemotorně povedlo a já se k holkám mohla přidat. Takže po zbytek doby, co jsem byla na veletrhu, jsem strávila s nimi. :) Sice mi trochu trvalo, než jsem se zvládla nějak rozmluvit. Ale jinak bylo vážně moc fajn holky poznat. Už se těším, až se s nimi potkám příště. A snad se zvládnu s nimi dostat do řeči kousek více. :D :)


Sluší jim to dohromady, žé? :D Vedle sebe vypadají vážně krásně. Hlavně ty hřbety jsou naprosto úžasné. Nakladatelství Baronet za tyhle knížky rozhodně dávám palec nahoru! :) A jen doufám, že až si je přečtu, budu z nich nadšená. :D


A tohle je hlavní důvod, proč jsem si Dívku z nočních můr vlastně pořídila už teď. :) Původně jsem chtěla počkat, až si přečtu Annu, ale když jsem zjistila, že budou k těmto knížkám dávat plakát, nemohla jsem odolat a druhý díl jsem si musela koupit. :) A řeknu vám, ten plakát je naprosto boží a už se těším, až si ho budu moci pověsit na zeď! :)

Na veletrhu měla být i Kateřina Petrusová, jak jsem zjistila na jejích stránkách. S holkami jsme k jejím stánku zamířily a i když tam poprvé nebyla, nakonec jsme ji našly. :) Katka byla vážně milá, ochotně se nám podepsala či se vyfotila. Takže já teď mám hezky podepsaného Nepřítele! :)


Má návštěva se nevyhnula ani stánku Albatros Media. Bohužel mě tady čekalo druhé zklamání. Knihu, na kterou jsem se moc těšila, měli vyprodanou! Ano, nemluvím o jiné knize než Lola a kluk od vedle. Naskladnit ji měli kolem třetí, ale na to jsem bohužel nemohla čekat. Takže jsem musela odejít bez Loly. Nom, ale teď už ji mám objednanou, takže mi dojde snad co nejdříve. ^^ :)


 Nakonec jsem si u Albatrosu koupila Všechny barvy Země, takže teď mám trilogii Vesmír hezky kompletní! :) Zvažovala jsem i koupi Zakleté, ale tu jsem bohužel také neobjevila. Ještě jednou musím pochválit obálku, kterou si CooBoo ke knize Všechny barvy Země vytvořilo, protože je vážně moc pěkná a k sérii hezky ladí. :) A ty hřbety jsou také skvělé!

Veletrh v Praze jsem si náramně užila, vážně se mi tam líbilo. Bylo fajn poznat holky a už se těším na nějaký další sraz. :) Nakonec jsem spokojená i se svým nákupem, myslím, že byl celkem úspěšný. Už se těším na příští ročník a na další z vás, které tam možná poznám! :)

Komentáře

  1. Od Baronetu jsou ty knížky opravdu krásné a nádherně sladěné. A od CooBoo jakbysmet, moc jim to spolu sluší :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak, tak. :) Na poličce vypadají vážně krásně! :)

      Vymazat
  2. No páni, nekoupila sis tam toho zrovna málo. =D Ty knížky jsou vážně moc pěkný... =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však jsem na ten veletrh teď šetřila nějaké dva měsíce. :D A v červnu mám s nakupováním smůlu, to jsem si kapesné už vybrala. :D Nom, doufám, že se mi budou líbit i obsahově. :)

      Vymazat
  3. S Marou jsem na tom byla stejně, taky jsem ji nejdříve vůbec nemohla najít a pak úplně náhodou ve Slovartu, teď ji čtu a je to velmi zajímavé :) Jinak pěkné úlovky, Svět knihy je prostě bomba :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem věděla, že by Maru mohli mít ve Slovartu, ono to Brio pod Slovart tak nějak patří, asi. :) Ale na stánku jsem ji nemohla najít, neměli to moc přehledně seřazené, no. Nakonec jsem ji tedy objevila a jsem moc ráda! :) Já se na ni právě moc těším, doufám, že to bude něco trochu jiného. :) Děkuji a rozhodně souhlasím! :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.