Přeskočit na hlavní obsah

Prázdninový knihomol - 4. týden

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

• The Son of Sobek - Rick Riordan / 40 stran

- Přiznám se, že tuhle povídku jsem si chtěla přečíst až po Znamení Athény, na které se brzy chystám, ale nakonec jsem neodolala a do povídky jsem se pustila. A opět jsem si tím potrénovala angličtinu - vlastně jsem kupodivu docela dobře rozuměla, najít jsem si musela jen pár slov, z čehož mám poměrně radost. Nom, k povídce. Já osobně jsem z ní nadšená! To spojení Cartera s Percym je prostě splněný sen! :D Skvělé, skvělé to bylo. Sice trochu krátké, ale jinak si nemůžu stěžovat. Bylo to vtipné a vážně dost zajímavé - autor si poměrně šikovně připravil půdu pro případnou novou sérii. :)
Na GoodReads jsem povídku hodnotila 4/5 hvězdiček.

• A tak mi unikají - Beth Revis / Vesmír / 0.5 díl / 47 stran

- Do téhle doplňkové povídky k sérii Vesmír jsem se pustila jen proto, že jsem prostě chtěla dohnat svou čtecí výzvu. V duchu dohánění se vlastně nesl celý týden, abych tak byla upřímná. Ale k povídce. Nakonec mě mile překvapila a i když byla tak krátká, poměrně dost se mi líbila. Zaměřuje se na postavu, která v sérii není tolik významná, ale přesto je její příběh docela jedinečný. Pro mě osobně poměrně depresivní, bylo mi po něm smutno, když jsem ho dočetla. Jak už totiž napovídá i první nadpis - Tři měsíce před tím, než umřu, tak tu není šťastný konec.
Na GoodReads povídka dostala 4/5 hvězdiček.

• Malý prince - Antoine de Saint-Exupéry / 93 stran

- Malý princ už tu na mě čeká celkem dlouho - máme ho totiž na seznamu povinné četba a já si ho sama od sebe chtěla přečíst. Ale na příští rok ho po nás chce i učitelka, proto jsem se do něj konečně pustila. Do teď jsem Malého prince nikdy nečetla. A rozhodně toho nelituji - přestože se tato knížka cpe ke čtení dětem, tak tohle není kniha pro děti. Dítě ji nemůže správně pochopit. Mě osobně by před pár lety ani nebavila a přišla by mi divná. Teď mi ta knížka přišla krásná, plná zajímavých metafor a hlavně různých úvah o životě. Malý princ se zařadil mezi nejlepší knihy z mé povinné četby a já se k němu určitě budu ráda vracet.
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček, to ani nešlo jinak. :)

• Páté kolo u vozu - Jeff Kinney / Deník malého poseroutky / 7. díl / 224 stran

- A je tu další Poseroutka! A zároveň nejdelší kniha týdne, i když toho textu tam taky tolik není, když se vezme v potaz přítomnost všech těch obrázků. Já osobně mám Poseroutku ráda, protože to je hezké, odlehčené čtení, u kterého si člověk pěkně odpočine, i když Greg je občas pěkné trdlo. Tento díl nebyl špatný, avšak podle mě už ne tolik vtipný, jako díly předchozí. Nesmála jsem se tak často. Jistě, úsměv jsem měla na tváři pořád, jen mě to už tolik nebavilo. Nicméně na pokračování jsem pořád zvědavá. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

Vím, ve skutečnosti jsem toho tolik nepřečetla. Ale prostě jsem potřebovala krátké věci, abych nahnala tu čtecí výzvu, i když je to tak trochu podvod. :D Navíc jsem na čtení v tomhle vedru neměla tolik náladu, to se klidně přiznám. Místo čtení jsem spíše koukala na Doctora Who (jsem asi za půlkou a zatím mě 4. série docela baví - Donna je vážně fajn! :D) a taky jsem mailovala autorům kvůli Blog Tour. (Vím, jsem to ale rychlík... Ale už jsem napsala asi dvaceti autorům a získala osm odpovědí zpět.) I když příští týden toho taky moc nepřečtu. Hm...

Rozečteno:
• Stále mám rozečtenou tu knihu Láska na zavolanou, kterou napsala Sophie Kinsella. Aktuálně jsem na stránce číslo 123. A teď jsem tak trochu zaseknutá. Není to tím, že by mě kniha nějak nebavila (vlastně je docela milá a vtipná), ale bohužel na ni zrovna teď nemám asi tu správnou náladu. Ale to přejde a já snad nakonec knihu dočtu. :)

Dále za prázdniny přečteno:
• Na útěku - Meg Cabot / V kůži supermodelky / 3. díl / 240 stran 
• Démon a zloděj - Darren Shan / Demonata / 2. díl / 240 stran 
• Tygrova stezka - Colleen Houck / Tygří sága / 2. díl / 479 stran 
• Radek (Mistr v komplikování vlastního života) - Katka Heřmanová / 90 stran 
• Massagre - Darren Shan / Demonata / 3. díl / 224 stran 
• Legenda - Marie Lu / Legenda / 1. díl / 280 stran 
• Alchymie věčnosti - Avery Williams / Inkarnace / 1. díl / 184 stran
• Rozhodující bitva - Rick Riordan / Kroniky Cartera Kanea / 3. díl / 312 stran

A jak jste na tom se čtením vy? :)

Komentáře

  1. To je knih! Já za červen stihla přečíst zatím 5 knih :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak ale určitě ještě do konce prázdnin nějaké přečteš. :) Já jsem na čtení měla docela čas, i když si můžeš všimnout, že mé knížky mají spíše menší počet stran, takže se četly rychle. :)

      Vymazat
  2. Tak to koukám. Já za červenec přečetla necelé 4 knihy. :/ Kloubouk dolů.. :)))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Budu držet palce, aby to v srpnu šlo lépe. :)

      Vymazat
  3. To už je zase týden fuč? Sakra!
    V tom vedru také raději koukám na seriály, než čtu. Taky to jde poznat na počtu přečtených stran. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, hrozně rychle to utíká, že? :D
      Tak to tě naprosto chápu. :) Taky si radši zalezu k Doctorovi Who, než abych šla číst knížku. Ke čtení se občas musím docela přemlouvat. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.