Přeskočit na hlavní obsah

To nejlepší z CooBoo


Tak tu pro vás mám další článek v rámci CooBoo-A-Thonu, za kterým stojí Abyss. Jelikož knihovničku jsem vám už představila, je jasné, že teď musí přijít na řadu žebříček nejlepších knih z CooBoo, které jsem četla. Rozhodování nebylo zas až tak lehké, i přestože tolik knih od CooBoo přečteno nemám (většina na mě teprve čeká na poličce). No, nakonec se mi povedlo knihy rozřadit tak, jak mi nejvíce přirostly k srdci. :) Takže tady máte tu mojí topku nejoblíbenějších CooBoo knih.

-Demonata-

Dlouho jsem přemýšlela, kterou knížku mám na tu bramborovou příčku vybrat (nemám nejmenší tušení, jakou barvu má bramborová příčka, takže jsem vybrala tuto, no :D). Nakonec jsem se rozhodla vybrat Demonatu od Darrena Shana. I když jsem možná ovlivněna tím, že druhý a třetí díl jsem přečetla v rámci tohoto maratonu, takže mé pocity z této série jsou docela dost čerstvé. Ale musím říct, že Demonata se mi zatraceně líbí! Hlavně díky tomu, že je to jiné. Je to surové, drsné a originální. Darren Shan se nebojí ubližovat a zabíjet. A prostě mám teď neuvěřitelnou chuť popadnout do ruky další díl a začíst se do něj, což se mi u všech knih nestává. Sama jsem ani nečekala, jak moc dobře mi knihy sednou. :)
-Loď mezi hvězdami-

Tak tohle bylo taky těžké. Zabralo mi to celkem dost přemýšlení - rozhodovala jsem se mezi Lodí a mezi Divergencí. Obě tyto knížky jsou totiž více než zajímavé a obě mají nějaké ty dystopické prvky. Když jsem si vyříkala všechna pro a proti, musela jsem nakonec vybrat Loď mezi hvězdami od Beth Revis. Kniha se mi přece jenom líbila o něco více než ta Divergence. Vím, že hodně z vás tuto knihu zrovna nemusí, ale mě nadchla natolik, že jsem ji přečetla prakticky za jeden den (na mé poměry docela výkon). Moc se mi líbí nápad, který Revis v knize použila, líbí se mi styl psaní a i postavy se daly snést. A navíc ta obálka! (Vím, kniha by se neměla hodnotit podle obálky, ale já jsem z ní stejně úplně nadšená). Jednoduše se mi kniha fakt líbila (dokonce i ten překlad, na který jsem četla pár stížností) a já se dost těším, až si najdu čas na pokračování.

-Polibek pro Annu-

Vybrat knihu, která bude první a která druhá, mi dalo hodně zabrat. Ale myslím, že jsem se nakonec rozhodla dobře. :) Takže na stříbrné pozici se usídlil Polibek pro Annu od Stephanie Perkins. Tahle knížka totiž docela dost ovlivnila můj pohled na různé romantické knížky a na dívčí čtení obecně - před  Polibkem jsem si myslela, že takové knížky jsou prostě hloupé, naivní a nezajímavé. Jsem vážně ráda, že mě Anna vyvedla z omylu, protože jinak bych si nechala utéct spoustu krásných knih. Doteď Annu řadím k nejhezčím romantickým příběhům, které jsem četla. :) Étienne, ach ten Étienne! (Hádám, že nejsem jediná, kdo se nad ním rozplýval, že? :D) Teď se vážně moc těším na Lolu - i když zatím nevím, jestli kvůli ní samotné nebo kvůli přítomnosti Anny s Étiennem. :)
-Rudá jako rubín-

Tak teď už víte, komu jsem se nakonec rozhodla udělit zlatou příčku. Rudou jako rubín od Kerstin Gier jsem vybrala proto, že se mi jednoduše líbí. Ona si mě celá série Drahokamy opravdu získala a já ji mám za všech CooBoo knížek, které jsem doposud přečetla, vážně nejradši. Myslím, že tohle je jedna z těch sérií, ke které se budu opravdu ráda vracet, abych si ji přečetla znovu. :) Opravdu jsem si zamilovala to cestování časem, vtipné postavy a milý příběh. Knížka mi sedla jako ulitá, prostě to pro mě bylo to pravé ořechové. :) Už jenom ty obálky! Sice nejsem velký fanoušek růžové, ale ta obálka je opravdu skvělá. A jak krásně vypadají všechny knížky vedle sebe! ^^
A nejoblíbenější postava série? Rozhodně chrlič Xemerius, na toho nikdo nemá! 

A jak vypadá vaše topka? :)

Komentáře

  1. U mě by Demonata šly na první příčku :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlastně se ani nedivím. :) Demonata je hodně fajn a já ji mám stále radši a radši. :)

      Vymazat
  2. Súhlasím s Rudou, je to perfektná séria a Xemerius je vážne úžasný!:D Aj Anna sa mi hrozne páčila.:3 Určite nie si jediná, kto sa nad Éttienom rozplýva.:D Loď sa mi tiež pozdávala, no Divergencia je môjmu srdcu asi o čosi bližšia...:D Demonatu som začala čítať, ale akosi som na to nemala žalúdok nakoniec.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, Xemerius je nejlepší! :D To jsem ráda, že nejsem jediná. :D Mě Divergence nenadchla tolik jako ostatní, ale Rezistence se mi zase líbila o dost víc než jiným, no. :D Docela tě chápu - já osobně jsem se teď poučila, že to nemám číst před spaním, ty sny po tom se mi vůbec nelíbí. :D

      Vymazat
  3. Rudá je proste geniálna... pred pár dňami som to zistila aj ja :) Mne sa najprv tá obálka nepáčila, ale potom som si ju obľúbila.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak doufám, že další díly se ti budou líbit stejně jako ten první! :) Taky mě nejdřív obálka zas tolik nezaujala, ale když jsem ji pak viděla naživo, hned jsem se do ní zamilovala. :D :)

      Vymazat
  4. Rudá je skvelá! Mám celú sériu 8) CooBoo vydáva super knihy.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je. :) Jop, CooBoo vydává moc pěkné YA knížky. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.