Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - říjen 2013

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.


• Kaibab Unbound - Kevin Hearne / Kroniky železného druida / 0.6 díl / 17 stran

- Tuto doplňkovou povídku jsem četla v češtině, vyšla totiž v časopisu Pevnost, jak někteří možná víte. Sama si sice Pevnost nekupuji, ale má spolužačka ano, takže jsem si tu povídku mohla hezky přečíst. :) Český překlad názvu si bohužel nepamatuji, proto jsem použila název anglický.
Samotný příběh byl docela fajn. Sice si nejsem vědoma toho, že bych zjistila nějaké nové informace, ale trochu lépe čtenář poznává Attika. A Oberon je stejně skvělý jako vždy, s ním je prostě zábava. :) On je jednoduše nejlepší pes, o jakém jsem četla.
Na GoodReads jsem knihu hodnotila 3/5 hvězdiček.

• Bitva o Hex Hall - Rachel Hawkins / Hex Hall / 3. díl / 232 stran

- Tak jsem zas jednou dočetla rozečtenou sérii! Juch! :D Tentokrát mi moc nevadilo, že se mám s nějakou sérií rozloučit. U Hex Hall to mám takové rozporuplné. Z prvního dílu jsem byla naprosto nadšená, hrozně mě bavil a opravdu se mi líbil. Kdežto druhý díl byl tak trochu zklamání. A třetí mi přišel stejně průměrný, bohužel. Velká odhalení mi byla vždycky předem jasná, některé scény mi přišly dosti nedotažené - nevyužil se jejich potenciál, některé informace moc šroubované a prostě mi to přišlo takové odbyté. A to je škoda. Fakt že jo. Na té knížce opravdu není nic zvláštního, jop.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Lovci - John Flanagan / Bratrstvo / 3. díl / 392 stran

- V říjnu jsem si našla čas také na další díl Bratrstva, který je zároveň posledním vydaným dílem. A i když se chystají další, zatím nemám žádné bližší informace o jejich vydání, tudíž si patrně ještě nějakou chvíli na pokračování počkám. Nicméně to mi prozatím nikterak nevadí, protože příběh z prvních dvou knih byl v tomto dílu ukončen, takže já jsem spokojená. :) Knížka se mi líbila, ostatně jako snad všechny knihy od Johna Flanagana. Prostě mám ráda podobné dobrodružné příběhy a vždycky jsem měla. :) Avšak pořád se nemůžu rozhodnout, jestli je lepší Bratrstvo nebo Hraničářův učeň, hm...
Na GoodReads ode mě dostala kniha 4/5 hvězdiček.

• The Demigod Files - Rick Riordan / Percy Jackson a Olympané / 160 stran

- Já jsem něco přečetla v angličtině! :D Hurá! :D A dokonce jsem to přečetla poměrně rychle - asi během tří dnů. A to ještě na počítači. Já sama mám kvůli tomu ze sebe radost. :D I když ve skutečnosti tam jsou pořádně jen tři příběhy, zbytek jsou nějaké rozhovory a informace o bozích či monstrech a tak. Ale stejně to bylo fajn. V té angličtině se mi to četlo kupodivu dobře a lehce, problém jsem měla snad jen při popisech nějaké té šarvátky a u pojmů ohledně zbraní. Nicméně těžko říct, jak rychle bych podobnou knížku přečetla, kdyby nešlo o mého milovaného Percyho, žé. To byla docela velká motivace, jop. :D :)
Na GoodReads jsem knize dala 4/5 hvězdiček.

• Saturnin - Zdeněk Jirotka / 240 stran

- V říjnu jsem zvládla dočíst ještě Saturnina. Když jsem sháněla co si přečíst ze seznamu povinné četby k maturitě, hodně lidí mi právě Saturnina doporučovalo. Proto jsem se do něj nakonec pustila a rozhodně toho nelituji. Prozatím totiž jde o patrně tu nejvtipnější povinnou četbu, která se mi dostala do ruky. Saturnin se mi vážně líbil, u té knížky jsem se opravdu pobavila a občas i upřímně zasmála. Bylo to milé, dosti čtivé a pokud jste Saturnina ještě nečetli, určitě vám ho doporučuji, vážně stojí za to! :) Právě teď přemýšlím, jestli si pustit filmové zpracování... Nu, uvidíme. :)
A tuhle knihu jsem na GoodReads hodnotila 4/5 hvězdiček.

A to je za říjen všechno. Opět jsem tomu čtení moc nedala, i když jsem měla na podzimní prázdniny velké plány, chtěla jsem hrozně moc číst. Bohužel mi to nakonec nevyšlo. Místo toho jsem totiž skončila u filmů a seriálů, knížku jsem vůbec nevzala do ruky. Což mě nehorázně štve, ale zrovna teď se mi nedaří moc najít knihu, která by mě chytla už na začátku, nutila mě číst dál a dál a dovolila mi přestat až na jejím konci. No, tak snad budu mít v listopadu větší štěstí, jop. :)

Rozečteno:
• Aktuálně aktivně čtu jen dvě knihy a to Kmotra a Na západní frontě klid. Obě to jsou knížky velice zajímavé a vlastně se mi líbí, jen mi vždycky hrozně trvá se k nim dokopat. Ale to Na západní frontě klid budu muset za tenhle víkend přečíst, jelikož mě z toho čeká portfolio. No, aspoň že se to nečte špatně. Tak uvidíme, jaké tyhle knížky nakonec budou. :)

A jak jste na tom se čtením vy? Hádám, že určitě lépe než já, což? :D :)

Komentáře

  1. No, já jsem na tom se čtením asi nějak podobně, potíž je v tom, že u mě ty přečtený knížky tvoří výhradně jenom povinná četba. Závidim, fakt závidim, že máš čas i na další věci... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, tolik toho času není, docela bych brala, kdyby ho bylo víc. :D Ale zatím je i ta povinná fajn, takže kvůli tomu tolik neremcám. A tobě s tou povinnou přeji pevné nervy, je mi jasné, že ne vždy to je zrovna zajímavé čtení, jop. :D :)

      Vymazat
  2. Pekný počet :) ja sa chystám na Hex Hall v blízkej budúcnosti tiež :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) No tak snad se ti Hex Hall bude líbit více než mně. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.