Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - prosinec 2013

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

  

• Predátoři - Alex Scarrow / Jezdci časem / 2. díl / 336 stran
- Na tuhle knížku jsem se dosti těšila, protože první díl se mi opravdu líbil. Prostě mám ráda cestování v čase, takže je tato série něco přesně pro mě. Predátoři se mi líbili ještě o kousek více než předchozí díl, překvapilo mě, jak autor dané téma zpracoval. Bylo to jednoduše vážně dobré, a tudíž je velká škoda, že v češtině další díly nevyjdou.
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.
• Kněžka - Michael Scott / Tajemství nesmrtelného Nicolase Flamela / 6. díl / 504 stran
- Sérii o Flamelových a legendární dvojčatech mám rozečtenou už dost dlouho. Teď jsem ji konečně dočetla. A jsem za to dost ráda. Ta knížka se mi v zásadě líbila, jen jsem měla větší problém v rozpomenutí se k čemu všemu vlastně došlo v předchozích dílech, nějaké připomenutí na začátku knihy by neškodilo. Celkově to bylo slušné zakončení série. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.
• Barva kouzel - Terry Pratchett / Úžasná Zeměplocha / 1. díl / 292 stran
- Já jsem se konečně pustila do té slavné Zeměplochy! O knížkách od pana Pratchetta jsem toho slyšela dost, ale doposud jsem od něj nic nečetla. Teď jsem si knížky konečně vypůjčila v knihovně a pustila se do nich. A bylo to milé. Překvapilo mě, že je Barva kouzel psaná formou navazujících příběhů, ale nevadilo mi to. Sedl mi autorův humor. Z postav se mi zdá nejlepší Smrť a Zavazadlo. Místy mi to přišlo trošku zmatené, něco jsem si musela přečíst víckrát. Ale vlastně se mi to líbilo. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

  

• Lehké fantastično - Terry Pratchett / Úžasná Zeměplocha / 2. díl / 271 stran
- Po prvním příběhu ze Zeměplochy jsem se rovnou pustila do toho druhého a v blízké době se chystám na další dva. Tenhle díl mi přišel o chlup lepší než ten první. Tentokrát šlo o jednotný příběh, který byl celkem fajn. Přibyly i nějaké postavy, které se mi líbily. Opět jsem se u té knížky poměrně bavila. Jen mě trochu štvala absence kapitol, přišlo mi to tak trochu nepřehledné, jop. 
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.
• S hlavou v oblacích pejru - Kateřina Petrusová / 120 stran
- A tuhle jednohubku jsem si nechala na Štědrý den. Ta knížka byla milá, romantická a čtivá, i když příběh byl poněkud předvídatelný, možná i lehce naivní. Trochu mě rozčilovalo Markétino chování ke konci knížky, podle mě to bylo naprosto zbytečné. Ale uculovala jsem se u té knížky, to je pravda. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.
• Válka za bílého dne - Peter V. Brett / Démonský cyklus / 3. díl / 664 stran
- Á, na tuhle knížku jsem čekala tak dlouho! Konečně jsem se jí dočkala, konečně jsem se k ní dostala. První dva díly se mi líbily vážně moc. Tenhle třetí sice o kousek méně, avšak to nic nemění na faktu, že mám tuhle sérii vážně ráda. Pan Brett je skvělý spisovatel. Svět, který v této sérii vytvořil, se mi fakt zamlouvá. I když tentokrát mi to místy přišlo lehce zdlouhavé, některé postavy mě hrozně iritovaly. A poslední věta mě nutí nedočkavě vyhlížet další díl!
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

  

• All my friends are dead & All my friends are still dead - Avery Monsen a Jory John / 96 a 108 stran
- Přiznám se, že po těchto knížkách jsem sáhla tak trochu ze zoufalosti, protože jsem potřebovala splnit svou čtecí výzvu. :D Vůbec jsem nevěděla o čem to bude, i když název toho dost napovídá. Proto jsem byla dosti překvapená, když jsem zjistila, že to jsou vlastně hlavně obrázkové knížky. :D A upřímně? Pobavilo mě to. Některé části byly vážně vtipné. Druhá kniha mi přišla vtipnější než ta první, jop. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček a 4/5 hvězdiček.
• Rozpolcení - Amanda Hocking / Trylle / 2. díl / 336 stran
- A tohle je moje poslední kniha v roce 2013. No, mohla jsem to zakončit i hůře. Zpočátku jsem měla velký problém si vůbec vzpomenout o čem byla Dědička, nakonec jsem to nějak zvládla. Kniha byla celkem čtivá, ale taková... hloupá. Hlavně co se některých dialogů týče. Wendy v kombinaci s Finnem mě děsně štvala. Uf. Celkově to bylo takové o ničem, příběh se nijak zvlášť neposunul. Pro mě osobně to zachraňoval jen Loki. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček (ale nebýt toho Lokiho, tak bude mé hodnocení nižší).

V prosinci jsem toho díky prázdninám přečetla víc, i když stále méně, než jsem chtěla. Kromě knih jsem přečetla i pár povídek, bez kterých bych nezvládla svou výzvu, ale jelikož se mi ty povídky tolik nelíbily, nebudu je tu jmenovat a víc se o nich rozepisovat. :) Pro příští měsíce bych si chtěla lépe uspořádat čas, abych stíhala více číst, tak uvidíme, jak se mi to podaří. :) 

A co zajímavého jste v prosinci přečetli vy? :)

Komentáře

  1. Abych se přiznala, první dva díly Zeměplochy nějak extra nemusím. =D Jako jo, je to hezký a dobrý, ale vážně miluju až ty další, kde postavy začnou bejt pořádně vykreslený, Mrakoplaš správnej zbabělec... A tak. =D Uvidíš, další díly se ti budou líbit víc... ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak já si myslím, že to bude ještě lepší. :) Teď to prostě beru za takový průměr s tím, že do budoucna čekám víc. Sedl mi autorův humor a celkově jeho styl psaní, takže teď vím, že si přečtu i další knihy od Pratchetta. :)

      Vymazat
  2. Tak knihy All my friends are dead a All my friends are still dead mě zaujaly, asi sepo nich podívám, už jen podle toho nadpisu to vypadá vážně vtipně. :D
    Pokračování Dědičky mám teď půjčené z knihovny, ale nějak se k tomu stále nemám, už ten první díl mě až na pár momentů nebavil, tak nevím... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jsou to sice lehce morbidní knihy, ale takové ulítlé a vtipné. :D Takže doporučuji se po nich mrknout. :)
      Tak jestli tě moc nebavil první díl, myslím, že tě nijak zvlášť nebude bavit ani ten druhý. Takže je jen na tobě, jestli se ti s tím chce ztrácet čas nebo ne. :D :)

      Vymazat
  3. Přiznám se, dívala jsem se jenom na obrázky. :D
    Dinosauři! Jak tak koukám, zachraňuje to challenge každému. :D
    Měla bych si něco přečíst od Pratchetta, hmm...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť to nevadí, já to občas u podobných článků taky tak dělám. :D
      No jo! Však ono je to vážně rychlé čtení a ještě k tomu i vtipné! :D :)
      Ještě jsi od něj nic nečetla? Já myslela, že jo. No, mně osobně se ty knížky líbily a určitě se chystám na další. :)

      Vymazat
    2. Ale jop, dvě knížky jsem od Pratchetta četla, ale chtělo by to zase něco. :D

      Vymazat
    3. Tak si něco přečti, ne? :D I když já osobně ti s výběrem nijak neporadím. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.