Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - leden 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

  

• Čarodějka stínů - Kalayna Price / Alex Craftová / 1. díl / 300 stránek
Rok 2014 jsem začala s touto knížkou. A osobně si myslím, že jsem rozhodně nezačala špatně. Vlastně pro mě byla Čarodějka stínů opravdu milé překvapení. Knížka se mi líbila, bavila mě a já si její čtení užila. Pokud bude i pokračování podobně dobré, tak se tato série určitě zařadí mezi mé oblíbené urban fantasy. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.
• Being Jamie Baker - Kelly Oram / Jamie Baker / 1. díl / 353 stránek
Tuhle knížku jsem na poprvé začala číst už v květnu loňského roku, krátce poté, co jsem dočetla V is for Virgin, které se mi moc líbilo a kvůli nadšení z té knížky jsem se s chutí pustila do další. Bohužel šlo o čtení na počítači, proto mě to brzy omrzelo a já s tím přestala. Nicméně čtečka k Vánocům mi umožnila knihu přečíst. Nakonec to nebylo špatné, ale spíše takové průměrné. Mohlo to být lepší. Avšak druhý díl si určitě přečtu. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.
• Fangirl - Rainbow Rowell / 445 stránek
Ach, tohle byla skvělá knížka! Kdybych měla vybrat nejlepší knihu v měsíci, tak určitě vyberu tuto. Z počátku jsem sice měla lehký problém z angličtinou, ale jakmile jsem se pořádně začetla a už jsem za sebou měla pár kapitol, hned se mi celá kniha četla lépe. A byla naprosto famózní. Fakt skvělá knížka, kterou vám všemi deseti doporučuji. Fangirl se určitě ocitne mezi nejlepšími knihami, které za rok 2014 přečtu. :)
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.

  

• Enderova hra - Orson Scott Card / Enderova sága / 1. díl / 256 stran
Do Enderovy hry jsem se pustila hlavně kvůli filmu a mé touze ho vidět, nebýt filmu, dost těžko říct, jestli bych se ke knize někdy dostala. Nakonec jsem byla ráda, že jsem si knihu přečetla, protože byla moc zajímavá a vážně dobrá. Jediný kámen úrazu tu byly postavy a jejich velice nízký věk. Prostě to pro mě nebylo uvěřitelné. Až na postavy se mi to tedy líbilo. Jestli se někdy pustím do dalších dílů, tak to opravdu netuším. :)
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.
• Stařec a moře - Ernest Hemingway / 176 stran 
Tohle byla má lednová povinná četba, ze které jsem musela vytvořit portfolio. Určitě jde o to zajímavější dílo z povinné četby, docela se mi to i líbilo. Některé myšlenky jsou dobré. Jen škoda, že to bylo takové unavující, uspávající - hrozně těžko jsem u toho udržovala pozornost, jop.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.
• Malý princ - Antoine de Saint-Exupéry / 94 stran
A z této knížky jsem musela v lednu také dělat portfolio. Já jsem ji už četla někdy v létě, ale než jsem se pustila do portfolia, přečetla jsem si ji ještě jednou - abych přesně věděla co jde jak za sebou, navíc je to četba rychlá, která mi moc času nezabrala. A i na podruhé se mi to vážně moc líbilo. Pro mě osobně je to opravdu krásná knížka, kterou si ráda občas znovu přečtu. :)
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.

Nebýt toho, že na začátku ledna jsme měli ještě prázdniny, určitě bych tu neměla tolik knih. Škola mi totiž dávala hrozně zabrat, což je i důvod, proč toho na blogu tolik nepřibývalo. Mě samotnou to mrzí, ale škola má holt přednost. A teď jsem naopak nemocná, takže až přijdu do školy, budu mít hodně dohánění, i když to znamená i to, že mám teď čas na čtení, čehož hodlám využít. No, uvidíme. Já se už prostě těším na prázdniny, kdy se nebudu muset stresovat s žádnou školou. Musím to do léta vydržet, od září už totiž nebudu mít předměty jako je chemie, fyzika, bižule či zeměpis, juch! Na ty se totiž musím nejvíc učit a to zabírá hrozně času. Sice mě pak příští rok čeká maturita, ale to snad přežiju, uf... No, dost mého vykecávání! :D

A copak pěkného jste v lednu přečetli vy? :)

Komentáře

  1. Being Jamie Baker má skvělou obálku. :))

    OdpovědětVymazat
  2. V lednu jsem přečetla jen dvě knížky, co jsem číst vážně chtěla. Tedy, respektive, jednu z toho jsem jen dočetla. A tu druhou jsem přísně technicky vzato dočetla, když byl už půl hodiny únor... =D Zbylých dvanáct, co jsem přečetla, byla povinná školní četba... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Uf, dvanáct knížek z povinné? Tak to je pěkná hromádka! :D Doufám, že se to aspoň dalo číst, aspoň něco se ti z toho líbilo a k něčemu ti to bylo. :D I když hádám, že něco podobného mě také čeká, když mám v plánu studovat tu češtinu. :) A ty dvě knížky, co jsi chtěla číst, se ti líbily? :D :)

      Vymazat
  3. S názorom na Jamie a Fangirl úplne súhlasím.:) Enderova hra a Čarodejka vyzerajú zaujímavo. Inak, škola je fakt zlo...-_- :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem ráda. :) Rozhodně jsou to moc zajímavé knížky! Až budeš mít někdy čas, doporučuji ti se na ně mrknout. :) Jo, no. :D Je to děs běs. :D Už aby to bylo za námi. :)

      Vymazat
  4. Fangirl si chci moc přečíst. Má nádhernou obálku. =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Obálka je vážně moc povedená. :) A ten obsah je ještě lepší! :) Já osobně doufám, že Eleanor & Park se u nás budou prodávat dobře, a tudíž Knižní klub vydá i Fangirl. No, uvidíme. :)

      Vymazat
  5. Enderovu hru bych taky chtěla zkusit, hlavně tedy ještě před filmem.
    A přečetla jsi toho hodně! :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Za sebe ji určitě doporučuji zkusit, podle mě je to dost dobrá kniha. :)
      Děkuju! I když bych byla mnohem radši, kdyby toho bylo víc, ale co se dá dělat, no. :)

      Vymazat
    2. Mě fascinují lidé, kteří jsou schopni přečíst 40 knih měsíčně. A ještě žijou. Asi budu muset jít na kurz rychločtení. :D

      Vymazat
    3. Jo, to taky nechápu. :D A ještě když ty knížky mají více než tři sta stránek. :D Rychločtení by se někdy hodilo! Ale nevím, jestli se při tom dá kniha plně vychutnat. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!