Přeskočit na hlavní obsah

Add Yours - Duben

Add Yours je jakási knižní řetězovka, za kterou stojí Judit z blogu My Alternative World of Books. U Judit bude možné každý měsíc najít nové otázky. Pokud chcete vědět víc, přečtěte si tento článek, pokud chcete znát otázky na měsíc duben a zapsat svůj příspěvek do linkovače, navštivte tento článek.

Autor, od ktorého by som si prečítala aj telefónny zoznam

Nad touto otázkou se nemusím ani dlouho zamýšlet, je mi hned jasné, že musím říct Brandon Sanderson. Už několikrát jsem prohlásila, že od tohoto autora bych si přečetla prostě cokoliv. A myslím to naprosto vážně. Sanderson je totiž jeden ze spisovatelů s tou největší a nejbáječnější fantazií vůbec. Navíc umí skvěle psát. A je prostě totálně boží, já bych si od něj přečetla cokoliv a vy byste se do jeho tvorby také měli pustit!

Autor ktorého tak neznášam, až ho milujem

Na tuto otázku se mi odpovídá dost těžce. Nějak si totiž neuvědomuji, že bych měla nějakého autora, který na tento popis sedí. Ale možná bych našla autorku, kterou jednu chvíli nesnáším a tu druhou zase zbožňuji. Jde o J. R. Ward, u jejích knih prožívám takovou škálu emocí, že to ani není možný. :D U některých scén v jejích knihách mám chuť řvát a knihu jí omlátit o hlavu, ale pak se zase objeví scéna, ze které se naprosto rozplývám a jen zasněně vzdychám (ano, i já jsem takový stav zažila, i když častý u mě není). Takže jop, musím jmenovat Wardovou.

Kniha, kvôli ktorej som jednu noc vôbec nespala

Já u knih až tak často neponocuji. Když dlouho čtu, jsem unavená a druhý den protivná, proto se radši donutím knihu odložit a jít spát. Upřímně si nepamatuji, jestli jsem někdy kvůli nějaké knize vůbec nespala. Nicméně u knih od Ricka Riordana vydržím být vzhůru velice dlouho a vždycky se toho snažím přečíst co nejvíc, než mě začne bolet hlava a já začnu usínat.

Kniha, na ktorú se odhodlávam už roky

No... Těch by bylo víc. :D Vlastně až moc. Ale už vážně hodně, hodně dlouho se chystám na trilogii Věk pěti od Trudi Canavan. Trudi a její tvorbu mám fakt ráda, opravdu mě baví, ale zatím jsem se blíže seznámila jen s jejím světem, který se týká příběhů o Sonee. A přitom je mi už vážně dlouho připomínáno, že bych se už konečně měla podívat i na další tvorbu od Canavan. Měla bych to už v blízké době vážně udělat, hm.

Postava, ktorá mi zlomila srdce

Uch, já asi zas taková citlivka nejsem. Já fakt nevím, jestli mi někdy nějaká postava zlomila srdce. I když bych možná našla postavy, jejichž osud mě dost zasáhl a přišel mi pro ně hrozně nefér. Jde o Lyru a Willa ze série Jeho temné esence od Philipa Pullmana. To, jaký osud jim autor připravil, mi dá se říci zlomilo srdce - rozhodně se mi chtělo řvát, jak je okolní svět nespravedlivý.

Hrdina, ktorý ma zruinoval pre všetkých ostatných

Já mám vybrat jen jednoho? :D Lidi, to po mně chcete nějak moc! :D Těch hrdinů, kteří si nějakým způsobem získali mé srdce, je hrozně moc. Ale když mám vybrat jen jednoho... Duší jsem velký romantik, i když na to nevypadám, a mé srdce mi říká, že tím pravým a jediným (berte to s nadsázkou, ano? :D) je pan Darcy z knihy Pýcha a předsudek od Jane Austen. Pan Darcy je prostě dokonalý gentleman, po kterém aspoň jednou za život každá dívka zatouží. :)

Hrdinka, ktorá ma sklamala

Hm... Jako první mi na mysl přijde Juliette z knihy Jsem roztříštěná od Tahereh Mafi. Než jsem knihu začala číst, slyšela jsem na ni hlavně chválu. Z nějakého důvodu jsem čekala pořádnou hrdinku, která bude silná, nezávislá a chytrá. Nakonec jsem dostala neskutečně ufňukané děcko, které se pořád roztékalo a rozpouštělo. Takže jsem z hlavní hrdinky byla naprosto zklamaná.

Knižný pár, ktorý nie je pár ale mal by byť, pretože by mi to urobilo hroznú radosť!

Před pár dny jsem na blogu uveřejnila článek zaměřený na mých TOP 7 Knižních párů a jeden z jmenovaných párů technicky párem nikdy nebyl. A přitom bych byla hrozně ráda, kdyby párem byl. Jde o Severuse Snapea a Lily Evans a určitě většina z vás ví, proč zrovna je vybírám. Vztah těch dvou je jedna z nejkrásnějších věcí na knize a právě kvůli tomu, že je v tom díle vše vysvětleno, mám ten sedmý díl nejradši. :)

Za filmové spracovanie ktorej knihy by som dala svoju pravú obličku?

Mistborn! Rozhodně a stoprocentně Mistborn! Tahle série od Brandona Sandersona je naprosto boží a opravdu moc by mě zajímalo, jak by se s ní popralo nějaké filmové studium. Tohle by jako film mohlo být epické! A i seriál bych brala, možná by to mohlo mít své výhody. Pokud tohle někdo jednou zfilmuje, bez debat půjdu do kina. Možná i víckrát. Tohle je kvalitní materiál, ze kterého by šlo vytřískat opravdu hodně.

Otázka na telo: Môj najväčší knižný prehrešok

S pokorou se přiznám, že často v knihách listuji dopředu, abych věděla, co se stane a na co se psychicky připravit. A pak hrozně nadávám, když si přečtu nějaký fakt velký spoiler. :D Ale stejně to pořád dělám, ehm. Stydím se za to, vím, že jsem hrozná.

Ták a to je tentokrát celé. Vím, že příspěvek přidávám na poslední chvíli, ale v pondělí jsem to nestihla dopsat a včera též ne. Snad to nevadí. A brzy bude Add Yours za květen. :)

Komentáře

  1. Jo, děláš úplně tu stejnou ošklivou věc, co dělám já. Listování napřed je vážně hroznej zlozvyk. =D Taky bych si vždycky nejradši nafackovala, když omylem narazím na fakt klíčovou událost, pokud možno ještě když se mi ta událost nelíbí. A věř, že já mám talent na náhodný nacházení klíčovejch scén... XD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, nejsem v tom sama? :D To je dobré slyšet. :D Taky mám štěstí na ty nejvíc klíčové scény. :D

      Vymazat
  2. Ja som si zvykla prečítať poslednú vetu, ale už sa krotím a robím to stále menej a menej :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To občas dělám taky. :D Ale taktéž se snažím krotit a nedělat to moc často. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.