Přeskočit na hlavní obsah

Hrajeme si se slovíčky aneb něco ze života blogera

Příšerně mě svrbí prsty z touhy sepsat článek, jenže na recenzi jsem moc líná, do dalšího plánovaného článku o obálkách knih se mi zrovna teď nechce a pro další příspěvek do Colors of Books, který už hodnou chvíli chystám, jsem si zase nenabila foťák, protože jsem prostě hlava děravá. Tak jsem si řekla, že bych mohla udělat výjimku a tentokrát se ve článku trochu vykecat. Já osobně na ty vykecávací články zas tolik nejsem, protože nejsem zrovna typ člověka, který by to zvládl podat vtipným způsobem. Nicméně když jsem se v soutěži ptala, co vám na blogu třeba chybí, našla jsem odpověď, že vykecávací článek. Tak se jdu vykecat. :D

Nejprve pár slov k tomu, co právě čtu, co říkáte? Na GoodReads mám aktuálně v currently-reading šest knih, i když aktivně z toho zrovna teď čtu jen dvě. První je kniha Vzpomínky stínů od Kalayny Price, což je třetí díl ze série Alex Craftová. Jsem někde před půlkou. Knížka mě baví, i když zatím mi přijde, že ten druhý díl byl lepší, přestože jsem naopak čekala, že třetí díl bude ten skvělý. Zatím není. Doufám, že se už brzy začne ve větší míře objevovat Falin nebo Death, s nimi je příběh hned zábavnější.
Pak mám rozečten Kostičas od Samanthy Shannonové, recenzní e-výtisk od nakladatelství Host, se kterým se mi podařilo navázat spolupráci. Začátek byl příšerně zmatený a ohledně spousty věcí v této knize jsem si stále dost nejistá, ovšem musím konstatovat, že mě opravdu baví ji číst. Také se čte dost rychle, vlastně si myslím, že na čtečce se mi ta kniha čte mnohem rychleji, než by se mi četla v papírové podobě. Asi bych měla začít tu čtečku více využívat, fakt. Jinak s Kostičasem jsem v polovině a jsem jen zvědavá, jak se to dál vyvine. Doufám, že se zařadím k těm nadšeným čtenářům.
Jak jsem zmínila výše, v currently-reading mám celkem šest knih. Jednou z nich je Hrdina věků od Brandona Sandersona, to jsem se zastavila na začátku a dost mě štve, že jsem se k ní ještě nevrátila. Jenže mám doma vlastní knihu, tak mě k přečtení nepohání zkracující se výpůjční doba, proto dávám teď přednost knížkám z knihovny. Ale v létě se k tomu vrátím. :)
Podobně jsem na tom s knihou Jméno větru od Patricka Rothfusse. Musím s hanbou přiznat, že jsem v půlce knihy už od loňského léta a stále nemám dočteno. Ne, že by mě to nebavilo - právě naopak, ale začala škola a já se k ní už nedostala. Musím to o prázdninách napravit - buď to přečíst zase od začátku nebo aspoň dočíst zbytek.
Zaseknutá jsem i s knihou Kmotr od Maria Puza. To je tak zajímavá knížka, jenže já na ni nemám zrovna náladu a když na ni nemám náladu, nebaví mě číst. Přitom ji čtu už asi půl roku. Musím to konečně dočíst, proboha!
A nakonec tu mám Americké bohy od Neila Gaimana. Přečetla jsem padesát stránek a odložila to s tím, že to dočtu později. Pořád jsem se k tomu nevrátila. A to to vypadalo tak zajímavě.

To by bylo ke knihám, které mám rozečtené, vše. Teď ke knihám, které budu v blízké době číst. Určitě to bude R.U.R. a Bílá nemoc od Čapka a Bylo nás pět od Poláčka. Nejedná se o nic jiného než o povinnou četbu. Na Čapka se těším, ale do Poláčka se mi moc nechce. A pak se snad konečně dostanu ke Znamení Athény od Ricka Riordana, na což se neskutečně těším!

Co říkáte na pár vět k blogu, hm? Nejdřív vám chci moc poděkovat za to, že blog už má více než 41 000 zobrazení, to je naprosto skvělé a já vám za to moc děkuji!
Ohledně toho, jak budu do prázdnin aktivní, si nejsem moc jistá. Příští týden bude poněkud náročnější, máme v plánu spoustu písemek, proto se musím učit. Ale ty další dva týdny by mohly být volnější - někteří učitelé půjdou do maturitní komise na jiné školy a pak budou maturity u nás. Uf a příští rok maturita čeká mě. Fakt se na to netěším.
Jednoduše vás chci do prázdnin poprosit o strpení, jakmile bude léto, měla bych mít víc času. Snad se nevytratí chuť blogovat, i když podle mě to fakt nehrozí. :)
A ještě něco! Chystám soutěž! Sice ještě nevím kdy a mám jen matnou představu o co, ale soutěž určitě bude, nejpozději na přelomu červen - červenec.

V současné době se pak chystám na veletrh Svět knihy v Praze, stejně jako spousta z vás, řekla bych. Já na veletrh pojedu v sobotu a upřímně doufám, že se tam s někým potkám. Vím, že je v plánu sraz po veletrhu kolem páté, ale na mě je to moc pozdě, vzhledem k tomu, že cesta domů mi zabere dvě hodiny. Tak snad se uskuteční i nějaké setkání na veletrhu, to by bylo moc fajn. :)
V červnu bych měla jet do Anglie, kam se už neuvěřitelně těším. Budu pryč asi týden a pochybuji, že se v té době na blogu objeví nějaký článek, leda bych stihla něco přednastavit. Mám v plánu si v Anglii pořídit nějaké knížky, navštívit co nejvíc knihkupectví a vidět co nejvíc zajímavých věcí. Doufám, že se mi povede pořídit nějaké fotky. A snad se tam domluvím. :D

Pokud jste četli mou recenzi na knihu Ve stínu černých ptáků od Cat Winters, tak určitě víte, že se mi ta kniha moc líbila. Rozhodla jsem se proto, že napíšu samotné autorce a požádám ji o rozhovor. A její odpověď byla kladná! Autorka sice bude mít čas na odpovědi až v červnu, ovšem to podle mě vůbec nevadí. Aspoň mám dost času na sepsání otázek. Zajímalo by mě, jestli máte třeba vy nějakou otázku, na kterou byste se chtěli autorky zeptat? Jestli ano, klidně pište do komentářů a já se jí zeptám. :) Já osobně to beru za velký úspěch, protože to bude můj první rozhovor, takže mám velkou radost. :D :)

Měla jsem ještě něco na srdci? No... Abych se přiznala, tak si teď přesně nevzpomenu, ale jelikož je jinak ten článek už dostatečně dlouhý, patrně ho už ukončím. :)
A na závěr tu mám písničku! Pokud jste četli můj článek Hudební okénko aneb co při čtení poslouchám, tak si možná pamatujete, že mám ráda Lindsey Stirling. A zrovna nedávno jí vyšel nový videoklip k její nové skladbě Shatter Me, která rozhodně stojí za poslech. :)


P. S. - Pokud byste podobné články uvítali častěji, dejte vědět. :)

Zdroj obrázků: zde, zde, zde, zde, zde

Komentáře

  1. mam rada vykecavaci clanky, jen tak dal :) kosticas jsem uz docetla a super libilo se mi to.

    roo.rachel.1987@gmail.com
    SOUTĚŽ O ODZNÁČKY A KNÍŽKU
    http://rachel-roo.blogspot.cz/2014/04/velka-knizko-placickova-soutez.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Možná je tedy začnu sepisovat častěji. :) To jsem ráda, že se ti líbil, já doufám, že se mi bude líbit též, jop. :)

      Vymazat
  2. Kostičas právě čtu a Ve stínu černých ptáků jsem dočetla, skvělé! Těším se na rozhovor :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To jsem moc ráda! Teď budu rozhovor připravovat s o to větším nadšením. :D :)

      Vymazat
  3. S tím Kostičasem váhám, ale asi to prozatím nechám být, počkám na tvojí recenzi :) R.U.R. teď budu číst taky, povinná četba mi nevadí, ale máme na to takový speciální pracovní listy, kde se kniha rozebírá skutečně do podrobností. Sice mě to baví, ale než já se k tomu vždycky dostanu! Na Svět knihy nejedu a je to jen moje chyba. Nedokážu se přenést přes to, že bych měla sama jet hodinu v autobuse do města, kde se absolutně nevyznám a kde nikoho neznám. Na sraz bych někdy ráda zašla, bohužel to nejdřív musí být v menším počtu lidí, jinak jsem vyděšená a stydím se sama za sebe.
    Moc moc moc se těším na tvůj rozhovor, protože Ve stínu černých ptáků teď čtu a jsem z knihy strašně nadšená, dneska jí asi dočtu a to vážně nerada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já ohledně Kostičasu také pořád váhám a nevím, co si o tom myslet. Je to tak trochu jako na horské dráze - jednu chvíli jsem naprosto nadšená a v tu druhou zase naprosto zmatená, protože není vše pořádně vysvětleno. Nu, uvidíme. :) Já zas musím k povinné dělat portfolio a to taky není žádná slast, hlavně ten rozbor textu je něco, najít všechny ty metafory a tak není vždy úplně snadné. :)
      Když jsem na veletrh jela poprvé, taky to pro mě nebylo moc lehké. Proto jsem s sebou táhla sestru. :D Letos jedu už potřetí a těším se tam. :) Nicméně chápu tvé obavy. Já sama nejsem moc na velké srazy, mám hrozný problém mluvit s cizími lidmi, takže to nejčastěji dopadne tak, že prostě sedím a koukám po okolí. :D Ale doufám, že se jednou obě dostaneme na stejný sraz a budeme mít možnost se potkat, protože bych tě moc ráda poznala i osobně. :)
      Tak to mám moc velkou radost, že se ti knížka tolik líbí! Na rozhovor se též těším a rozhodně se ho pokusím tedy dát dohromady co nejdříve. :)

      Vymazat
  4. Ale jo, nějakej ten vykecávací článek čas od času by byl fajn. Mně se to líbilo. =) Taky mám rozečtenejch víc knížek, než by bylo záhodno, a i pár takovejch, u kterejch jsem zaseklá už pár měsíců. Ale díky tobě už nemám tak blbej pocit, že čtyři rozečtený knížky jsou přece moc... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, když budu mít co říct, nějaký ten vykecávací článek sepíšu. :D Čtyři knížky, to je nic. :D Já měla i takové období, kdy jsem měla rozečteno asi osm knih. :D A už hodně dlouho se mi nestalo, že bych neměla rozečtenou žádnou knížku, jop. :D :)

      Vymazat
  5. Kostičas se chystám přečíst co nejdřív, vypadá to prostě skvěle. :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, podle všech těch recenzí rozhodně. A i mně se to teď vlastně docela líbí. :) Uvidíme, jak moc nadšená budu, až to dočtu. :)

      Vymazat
  6. Vykecávací články mám moc ráda a tvůj jsem přečetla jedním dechem. :)
    Jinak, já jsem přihlášená do jedné soutěže právě o Kostičas, tak doufám, že mi štěstí bude přát a knihu vyhraju a konečně si ji také přečtu. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně? :) Tak to jsem ráda. Vypadá to, že začnu podobné články psát trochu častěji. :)
      Tak to v soutěži přeji hodně štěstí! :) A až se ke knize jednou dostaneš, tak ať se ti líbí. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!