Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - duben 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

  

• Nikola Šuhaj loupežník - Ivan Olbracht / 185 stran
Společně s Proměnou jsem pro portfolio musela přečíst ještě tuhle knížku. Byla jsem vážně šťastná, když se mi tu knihu podařilo dočíst, protože se mi to četlo vážně dost špatně. Je tam spousta květnatých popisů, autor se vyžívá v metaforách. Po příběhové stránce to tak hrozné nebylo, ale i tak nijak netoužím po tom, z této knihy maturovat a kdybych ji přečíst nemusela, sama bych si ji určitě nevybrala, jop.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Válečná nevěsta - Jiří S. Kupka / 256 stran
Tuto knížku jsem si vzala jako recenzní výtisk a byl to takový experiment, abych taky zkusila něco nového. Knížka se mi vlastně i líbila, to období druhé světové války bylo zajímavé. Také se to nečetlo špatně a aspoň jsem si zase jednou přečetla něco od českého autora. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Amy a Roger: Na cestě - Morgan Matson / 420 stran
Ta knížka je krásně graficky zpracovaná, je plná fotek od autorky a také různých playlistů, to se mi moc líbilo. Po příběhové stránce to úplně nesplnilo má očekávání, ale také nemůžu říct, že by se mi to nelíbilo. Konec mohl být lépe uzavřený, přišel mi takový neúplný. První polovina knihy mě bavila více než ta druhá. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

  

• Ve stínu černých ptáků - Cat Winters / 352 stran
Tohle bylo moc milé překvapení. Od knihy jsem nic nečekala a nakonec se mi opravdu moc líbila. Byla zase trochu jiná, než knihy, které normálně čtu. Už jen tím, že se odehrává v roce 1918 v období španělské chřipky je zvláštní. Ovšem kniha měla i opravdu povedený příběh, ke konci jsem byla vážně překvapená, jakým směrem se to vyvíjí. Fakt to bylo dobré a já se těším, až si od autorky přečtu něco dalšího. 
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Šepoty ze záhrobí - Charlaine Harris / Harper Connelly / 1. díl / 280 stran
Nevěděla jsem, jestli se knihou zabývat nebo ji rovnou vrátit do knihovny, proto jsem si zkusila přečíst pár stran. Jelikož jsem těch pár stran přečetla fakt rychle, do knihy jsem se pustila. Po pár hodinách jsem ji dočetla, takže jde za poslední dobu o nejrychleji přečtenou knihu. Napsaná je knížka dobře, ale z hlediska příběhu je taková průměrná. I když na druhou stranu mě zvládla nalákat na další díl, který mám v plánu si přečíst. :)
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Tanec stínů - Kalayna Price / Alex Craftová / 2. díl / 408 stran
První díl z této série byla má první kniha tohoto roku a vážně moc se mi líbil. Na ten druhý jsem se tedy těšila. Rozhodně nejsem zklamaná, ta knížka totiž byla skvělá! Pokud si budou jednotlivé díly držet podobnou úroveň, velice rychle se tahle série o Alex Craftové zařadí mezi mé oblíbené urbanky. Bavily mě postavy, bavil mě příběh a nehorázně mě baví i ten svět fae - jak zjišťuji, fae se začínají řadit mezi mé nejoblíbenější paranormální potvůrky. Tohle se opravdu Kalayně Price povedlo.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček (na tu pátou hvězdičky mi toho chybělo fakt málo).

Duben byl dobrý měsíc, alespoň pro mě. Ve škole to nebylo špatné, s počtem přečtených knih jsem spokojená a i má aktivita na blogu byla dobrá. Navíc se už kvapem blíží konec školního roku a s tím i prázdniny, na které se fakt těším. Těžko říct, jak moc aktivní budu teď v květnu, přece jenom je to poslední měsíc, kdy se dají pořádně nahnat známky a já mám pár předmětů mezi, takže to potřebuji vytáhnout, proto se budu spíše učit, jop. :)
Mimochodem, chystá se někdo z vás na veletrh Svět knihy v Praze? Uvidím se tam s někým z vás? Já osobně se na veletrh už vážně těším! :)

A co zajímavého jste přečetli vy? :)

Komentáře

  1. Válečnou nevěstu jsem taky četla tenhle měsíc a taky mi to nepřišlo úplně špatné, i když knížka není pro mě nějak extra dobrá.

    OdpovědětVymazat
  2. Ve stínu černých ptáků vypadá naprosto úžasně! Doufám, že se k té knížce hodně brzy dostanu. Já se na Svět knihy chystám a měla bych tam být v sobotu. A ráda bych tě poznala :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To určitě dostaň, je to moc dobrá knížka, za sebe rozhodně doporučuji. :) Též budu na veletrhu v sobotu a doufám, že se mi povede tam někoho z vás blogerů potkat. :)

      Vymazat
  3. Ten Svět knihy vám dooosť závidím.:)
    Inak Amy&Roger by som si rada prečítala a aj tá Alex Craftová vyzerá dosť dobre, možno sa k tomu raz dostanem.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Je škoda, že Praha je tak daleko, ten veletrh vážně stojí za to. :) To množství knih okolo, to je prostě ráj. :D :) I když to má i negativum - když je tam moc lidí, je tam hrozná tlačenice, brr.
      Amy a Roger je fajn knížka, prostě taková oddechovka. :) Až se dostaneš k těm urbankám, tak se na Alex rozhodně taky mrkni. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!