Přeskočit na hlavní obsah

Kouzelná knihovnička ke dni 7.7.2014

Ne, nešálí vás zrak! Po více než roce jsem se rozhodla, že bych mohla zase nafotit svou knihovničku. Tak jsem popadla foťák a pustila jsem se do toho. Některé fotky nakonec nejsou tak ostré a pěkné, jak jsem si myslela, že budou, ale jsem líná to fotit znovu, tak snad mi tu místy nižší kvalitu odpustíte. :) Knihovnička se mi čím dál víc zaplňuje, za chvíli ty knížky nebudu mít kam dávat, ehm. Od minula jsem také změnila řazení knih, teď mám knihy srovnané často podle žánru. Řazení uvedu konkrétně u každé poličky. K jednotlivým poličkám se moc vyjadřovat nebudu, stejně většinu z vás budou jistě zajímat hlavně ty fotky. :D :) Pokud se chcete zadívat na mé předchozí fotky ke Kouzelné knihovničce, můžete zavítat sem.

Jako tradičně, pohled na celou první část knihovničky:


A teď jednotlivé poličky. Jako první tu mám poličku s contemporary čtením:

Knihy zleva doprava: Polibek pro Annu a Lola a kluk od vedle od Stephanie Perkins, V šedých tónech od Ruty Sepetys, Poslouchej a Ukolébavka od Sarah Dessen, Černobílý svět od Kathryn StockettEleanor & Park a Fangirl od Rainbow Rowell, Ten, kdo stojí v koutě od Stephena Chboskyho, Velikost L a Velikost XL od Meg Cabot a jako poslední je Radek od Katky Heřmanové.

Young Adult (tedy... skoro) mix aneb tmavá polička:

V jako Vendeta od Alana Moora, Odstíny života od Lusy Adams, čtyři díly ze série Podzemí od Rodericka Gordona a Briana Williamse, Noční cirkus od Erin Morgenstern, Pod nekonečnou oblohou a Cesta věčnou nocí od Veronicy Rossi.

Další Young Adult mix s nadpřirozenými prvky: 

Mé sladké šestnácté století od Rachel Harris, První stříbrná kniha snů a trilogie Drahokamy od Kerstin Gier, Anna krví oděná a Dívka z nočních můr od Kendare Blake, Mezi láskou a smrtí od Meg Cabot, Inkarceron a Sapphique od Catherine Fisher, Virus a Poklad od Kathy Reichs a Brendana Reichse.

Harry Potter + to ostatní, co se jinam nehodí:

Alenka v kraji divů a za zrcadlem od Lewise Carrolla, Lakomec od Moliera, Alice's Adventures in Wonderland od Lewise Carrolla, dva díly Lovkyně snů a Prokleté město od Lisy McMann, Krásní mrtví - Arizona od Eden Maguire a celý Harry Potter od J. K. Rowling.

Teď k dalším poličkám v pokoji.

Polička knih, které čekají na přerovnávaní knihovny aneb zatím se nikam jinam nehodí / nevejdou:

Harry Potter - Filmová kouzla od kolektivu autorů, Hledání Aljašky a Hvězdy nám nepřály od Johna Greena, Ošklivá pravda od Jeffa Kineyho, Marcelo ve skutečném světě od Francisca X. Storka, Velký Gatsby od Francise Scotta Fitzgeralda, Nepřítel mého nepřítele od Katky Petrusové, More Than This od Patricka Nesse, An Abundance of Katherines od Johna Greena, Let it snow od Johna Greena, Maureen Johnson a Lauren Miracle, We Were Liars od E. Lockhart a The DUFF od Kody Keplinger.

Další Young Adult nadpřirozeno:

Celá Vampýrská akademie, první dva díly Pokrevních pout a první díl Sukuby od Richelle Mead, Dokonalý pár a Dokonalý sen od Ally Condie, Železný král a Železná dcera od Julie Kagawa a Setkání s duchem od Stacey Kade.

Celkový pohled na druhou část mé knihovničky:

Fantasy polička:


Legendy: Draci od kolektivu autorů, Výnimočná, Ohnivá a Iskrivá od Kristin Cashore, čtyři díly ze série Noční běžci od Lynn Flewelling, Jméno větru a Strach moudrého muže od Patricka Rothfusse, Tři tváře a trilogie Mistborn od Brandona Sandersona.

Dystopická polička:



Banka těl: Mladší od Lissy Price, Vesmírná trilogie od Beth Rivers, trilogie Divergence od Veronicy Roth, Krvavá cesta od Moiry Young, Hunger Games od Suzanne Collins, série Oškliví od Scotta Westerfelda a trilogie Chaos od Patricka Nesse.

Urban fantasy polička:


Krvavá přísaha od Christophera Farnswortha, pět dílů ze série Mercy Thompson a Alfa & Omega od Patricie Briggs, série Kate Daniels od Ilony Andrews, tři díly ze série Horečka od Karen Marie Moning, Čarodějka stínů od Kalayny Price a tři díly ze série Kroniky železného druida od Kevina Hearne.

Jednou-asi-detektivní polička:

Prázdné místo od J. K. Rowling, Volání kukačky od Roberta Galbraitha, Washingtonský dekret od Adlera Olsena a Box 21 od Anderse Roslunda a Börgeho Hellströma (poslední dvě jmenované patří mé mamce). 

Detektivní polička aneb ta červená:

Trilogie Milénium od Stiega Larssona je moje. Série o Harrym Holeovi od Joa Nesboho patří má mamce. Na vrchu jsou knihy Jako led od J. Lynn a V ringu od Katy Evans - knihy jsou tu jen dočasně, jde o odložené recenzní výtisky, mám je tam totiž hezky po ruce. :)

A ještě jeden mix převážně Young Adult knih:

BZRK od Michaela Granta, Sto tisíc království od N. K. Jemisin, Archiv od Victorie Schwab, dva díly z Měsíčních kronik od Marissy Meyer, Ve stínu černých ptáků od Cat Winters, Potrhaná křídla od Ruty Sepetys, Etiketa & Špionáž od Gail Carriger, dva díly Mary Dyerové od Michelle Hodkin, Heist Society od Ally Carter a dva díly ze série Skulduggery Pleasant od Dereka Landyho.

Zárodek druhé fantasy poličky:

Trilogie o černém mágovi a dva díly z Trilogie Zrádkyň od Trudi Canavan, Sabriel od Gartha Nixe a Throne of Glass od Sarah J. Maas. A vedle můj "hrneček plný knih", který jsem jednou jen tak z nudy naplnila a stejně z něj ještě vůbec nelosovala. :D :)

Už se pomalu blížíme ke konci. Přemýšlela jsem, jestli nafotit i knihy, které jsou u sestry, nicméně u mé sestry to pořád vypadá stejně, proto se když tak podívejte na tento článek.
Řekla bych, že za ten rok a něco mi přibylo celkem dost knih, z čehož mám moc velkou radost a doufám, že knihy budou i nadále přibývat. Knihovnu budu asi brzo trochu přerovnávat, jelikož jsem si koupila ty levitující poličky, tam nějaké knihy poputují - nafotila jsem knihovničku už teďka, protože pak bude zase trochu prázdnější, jop. Ale až levitující poličky budou přidělané, určitě vám je ukážu! :D

Myslím, že tenhle článek už je dostatečně dlouhý, takže ho ukončím. Doufám, že se vám fotky líbily. :) 

Komentáře

  1. Máš moc pěknou knihovnu - a spoustu knížek, který bych ti nejraději sbalila a unesla :D :) Obdivuji tu uspořádanost, já mám knihovnu jednu velkou všehochuť :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Jo, ten pocit znám. :D Když vidím knihovničky booktuberů, které sleduji, mám chuť je jít vykrást. :D Jó, ve svých věcech mám ráda pořádek, no. :)

      Vymazat
  2. Nádherná knihovnička a ještě nádhernější kousky! :) Osobně ti závidím Jméno větru a Mistborn! :3 A doufám, že z toho skvělého hrnečku budeš losovat co nejrychleji!!!:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju. :) Ty máš také krásnou knihovničku. :D :) Jo, pokusím se v blízké době něco vylosovat. :)

      Vymazat
  3. Úžasné fotky a samozřejmě skvělé knihy! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Máš boží knihovničku a úžasné knihy v ní. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Hrozně ti závidím ty poličky. Jsou takový... Vhodný pro knížky. =D Ne jako moje knihovna s obrovskejma policema, co se prostě nedají naplnit, zejména když se je snažíš naplnit hlavně paperbackama. =D
    Ale závidím ti i pár těch knížek, to zas jo... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty poličky jsou pečlivě vybrané, aby právě nedošlo k tomu, že nad knihami zůstane kupa místa, jop. :D Mně se to právě moc nelíbí, když je nad knížkami to volné místo, no. :D :)

      Vymazat
  6. Krása! Spoustu knih ti teda moc závidím, hlavně ta Filmová kouzla. Já jsem je kdysi poprvé viděla ve Španělsku a od té doby si je chci koupit, ale nějak na ně nejsem schopná našetřit :D Máš to i moc hezky srovnané :) Já řadím podle barvy, ale je to čistě z estetického důvodu, protože na barvy moc nejsem, tak mi to aspoň přijde ucelené, jestli to dává smysl.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju! :) Já je poprvé viděla tuším v nějakém místním knihkupectví a byla jsem z toho nehorázně nadšená. Když jsem je pak našla nečekaně pod stromečkem, byla jsem ještě nadšenější. :D :) Budu tedy držet palce, abys na ně našetřila. :) Podle barev? Tak to máš můj obdiv, já bych se s tím nemohla rovnat, jo. :D I když je pravda, že jsem si pohrávala s myšlenkou, že bych to přes prázdniny mohla zkusit srovnat podle barev, no. :D

      Vymazat
  7. strašně strašně strašně moc Ti strašně hodně knížek závidím. A máš je strašně hezky poskládané. To moje knihovnička, to je bordel. Zato když se dívám na Tvoje, bude to znít směšně, ale jde z toho cítit takový klid. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem hrozný puntičkář, aspoň co se některých věcí týká. :D A mít bordel v knihovničce bych nemohla, no. :D Ale né, ani to tak směšně nezní. ;) Já když mám špatnou náladu, zvednu hlavu, zadívám se na své knížky a hned je mi lépe. :D

      Vymazat
  8. Naprostá nádhera! Máš tolik úžasných knih :) A jsi první u koho vidím Ošliví a další díly ;) Chystám se to číst, mám to nakouslé, ale nějak ti nevím :/ Opravdu, na svoji k. můžeš být pyšná.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, děkuji! :) Vážně? No, mně se ta série líbila, knížky od Scotta Westerfelda mám ráda. :) A pyšná tedy jsem! :D :)

      Vymazat
  9. Ta detektivní polička je úžasná, máš v tom dobrý systém. :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.