Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - červen 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.


   


• Jako led - J. Lynn / Jako led / 1. díl / 296 stránek
Tuto knihu jsem si vzala jako recenzní výtisk, protože jsem chtěla zkusit něco dalšího z čím dál populárnějšího žánru New Adult. Od knihy jsem nic extra nečekala a také jsem nic extra nedostala. Abych byla upřímná, moc mi to nesedlo, i když si myslím, že to šlo napsat lépe. :)
Na GoodReads hodnoceno 2/5 hvězdiček.

• R.U.R. - Karel Čapek / 128 stránek
Nečetla jsem tuhle verzi vydání, měla jsem doma z knihovny půjčeno něco staršího, ale jelikož už tu knihu nemám doma a to vydání nemůžu nikde najít, rozhodla jsem si vypůjčit obálku a informace z nového vydání od Omegy. Šlo o povinnou četbu, proto jsem se do knihy pustila. Povinně jsem měla přečíst i Bylo nás pět, ovšem to jsem nezvládla, ehm. Zpět k R.U.R. - ohromně se mi to líbilo! Vážně skvělé drama a já mám rozhodně v plánu si od Čapka přečíst něco dalšího. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Hádův chrám - Rick Riordan / Bohové Olympu / 4. díl / 552 stránek
Jelikož jsem to četla hodně brzo po Znamení Athény, naprosto jsem si tu knihu užila. Bylo to prostě skvělé, stejně jako předchozí knihy od Riordana. Obě dějové linky byly dobře promyšlené a napínavé. Pokud se nepletu a umím počítat, tento díl je vyprávěn z pohledu všech sedmi hlavních hrdinů! A přitom každý hrdina vypráví trochu jinak. Za to autorovi tleskám. Nejvíc mě bavilo asi vyprávění z pohledu Annabeth, Percyho a Lea, jop. :) A víte, co je ještě úžasné? Že tu má Nico tolik prostoru! Doufám, že nějakého prostoru se dočká i v posledním dílu, na který se mimochodem ohromně těším. :)
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček - jak jinak, že? :)

• Projekt manželka - Graeme Simsion / Don Tillman / 1. díl / 302 stránek
Tak tahle knížka určitě patří mezi jedno z největších překvapení tohoto roku. Opravdu jsem od ní nečekala tak zábavné a milé čtení, obzvlášť když ji napsal muž a muž je i hlavním hrdinou. Nakonec jsem si knihu velmi užila, její čtení mě bavilo a jsem skutečně ráda, že jsem se do ní pustila. Na druhý díl jsem upřímně zvědavá - pokud si udrží podobnou úroveň jako tento díl, tak budu naprosto spokojená. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

   

• Etiketa & Špionáž - Gail Carriger / Trochu jiný penzionát / 1. díl / 288 stránek
A teď se dostáváme k mému maratonovému čtení. O knihách jsem už mluvila ve svém shrnutí k maratonu, proto budu teď stručnější, ať se neopakuji.
Myslela jsem si, že se mi Etiketa bude líbit a měla jsem pravdu. Pro mně osobně to bylo naprosto vhodné čtení - líbí se mi steampunk a viktoriánská éra, mám ráda potřeštěné nápady a sedl mi i humor, který je v knize použit. Pro mě osobně to bylo zábavné a originální čtení. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• První stříbrná kniha snů - Kerstin Gier / Silber / 1. díl / 352 stránek
Víte někdo, jak se vůbec v češtině jmenuje tahle nová série od Kerstin Gier? Já totiž nemám ponětí, takže pokud někdo víte, dejte vědět. :)
K samotné knize - bavily mě už Drahokamy, bavila mě i tato kniha. Mám ráda humor, který Gier ve svých knihách používá, baví mě její postavy a líbil se mi i příběh. Jsem moc zvědavá na druhý díl. A už jsem vám řekla, jako moc zbožňuji tu obálku? :D
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• We Were Liars - E. Lockhart / 228 stránek
Kniha, kterou opěvují zahraniční booktubeři a kniha, která byla součástí letního čtení. I kdyby součástí letního čtení nebyla, asi bych se do ní sama pustila, protože mě moc zajímalo, co na ní ti booktubeři vidí. Po přečtení chápu co. Je to zvláštní kniha, ale pro mě to nakonec bylo velmi dobré čtení.
Na GoodReads hodnocena 4/5 hvězdiček.

• Seznam mých přání - Grégoire Delacourt / 152 stránek
Na tuhle knížku bych chtěla do neděle sepsat recenzi, tak snad se mi to povede, uvidíme. :) Tohle byla taková jednohubka, velice rychlé čtení. Ovšem i na tak krátkou knihu v sobě skrývá celkem zajímavý příběh, který donutí člověka se nad pár věcmi zamyslet. Líbilo se mi to. :)
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

To je vše, co jsem za červen přečetla. A páni! Kéž bych toho tolik přečetla každý měsíc. :D Doufám, že teď přes prázdniny toho přečtu hodně, příští rok na tom totiž budu určitě dost bledě, no. Ale znáte to - člověka chytne nějaký seriál a hned není na čtení čas, jop. :D :)
Přes prázdniny najedu opět na Prázdninového knihomola, stejně jako loni. Jen tentokrát budu shrnutí dělat asi každé dva týdny, podle mě toho za jeden týden nepřečtu až tolik, abych měla vůli se plácat se článkem. :)

Kolik myslíte, že toho přes prázdniny přečtete vy? Více nebo méně než obvykle? :) Ať tak či onak, se čtením vám přeji hodně štěstí. :)

Komentáře

  1. Dúfam, že cez prázdniny toho prečítam viac než zvyčajne.:D Dosiaľ to tak vždy bolo.

    Manželka má viac dielov?:O To mi uniklo, nejako som sa nádejala, že je to stand-alone.:/
    Pri tých Bohoch Olympu si treba pamätať Percyho?:D Inak, sedem rozprávačov naraz a rozlíšiteľných... Rick je vážne pán autor.:D
    Som rada, že sa ti E&E páčilo.:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám to stejně. :D
      K Manželce se chystá druhý díl, ale myslím si, že první díl je dostatečně ukončený, abys nemusela číst ten další, když nebudeš chtít. :) Tak se neděs. :D :)
      Nó... Když si budeš pamatovat Percyho, více si ty Bohy Olympu užiješ. :D Ale jinak pokud je nutná nějaká informace z Percyho, autor ji chytrým způsobem zopakuje / připomene, takže si to nutně pamatovat nemusíš. :) To je! :D I kdyby ty jednotlivé kapitoly nebyly označeny jménem, poznala bych, kdy jednotlivé části vypráví někdo jiný - každá postava má úplně jiné smýšlení, jop. :)
      Já jsem ráda též. :D

      Vymazat
  2. Mně se Jako led strašně moc líbila. :D I Počkám na tebe je boží! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si tak začínám říkat, že New Adult asi nebude nic pro mě. :D Moc mi nesedla Krásná katastrofa, ani Jako led... Nebo jsem ještě nenašla tu pravou knihu pro sebe. :) Ale jsem ráda, že tobě se kniha líbila! :)

      Vymazat
  3. Teda, to jsi toho stihla docela dost. Já o prázdninách zatím vždy přečetla víc knih, než dohromady za dva měsíce, ale už teď jsem docela pozadu, snad to doženu. RUR jsem také přečetla, ale nějak extra nadšená z toho tedy nejsem. Je škoda, že to není "normální" kniha s popisem a různými liniemi, dokážu si to skvěle přestavit. Jinak si časem určitě přečtu Pevní stříbrnou a Etiketu, zatím jsem na to viděla snad jen pozitivní reakce :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebýt maratonu, tak toho přečteno tolik nemám. :) Já jsem si představovala, kolik toho stihnu přečíst a zase jako vždy jsem toho zatím tolik nepřečetla, ano. :D V psané formě by R.U.R. mohlo být zajímavé. :) Mně se to líbilo, rozhodně v porovnání s jinou českou klasikou, kterou jsem už musela přečíst. Tak doufám, že se ti obě knihy budou aspoň trochu líbit. Hlavně u Etikety by mě mrzelo, kdyby se ti nelíbila, jop. :D :)

      Vymazat
  4. Já bych si ráda přečetla během prázdnin alespoň dvacet knížek, ale zatím jsem dočetla jednu, takže nevim, nevim. :o)
    Jinak mi přijde, že ty toho vždycky přečteš měsíce hodně. Měla bych omezit seriály. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, aspoň dvacet knížek, to by se mi také líbilo. :D Já zatím přečetla také jen jednu knihu, i když je fakt, že asi další dvě nebo tři mám rozečtené, nó. :) Ale budu ti držet palce, ať toho přečteš co nejvíc! :)
      Vážně? :D Tak děkuju. :D Jo, seriály, to je čisté zlo, občas. Já sama jsem schopná také celý den strávit jen sledováním seriálu. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.