Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky - září a říjen 2014


Měsíc říjen sice ještě není u konce, avšak nejsem si vědoma toho, že by mi v následujících dnech měl přibýt ještě nějaký přírůstek, který bych v tomto článku mohla uvést, řekla jsem si proto, že bych mohla sepsat své přírůstky za září a říjen už teď. Nakonec se mi sešlo o něco více přírůstků, než jsem čekala, některé z knih jsem vlastně ani moc neplánovala teď kupovat, ale zkrátka se to tak nějak sešlo. Jako už téměř obvykle sepisuji přírůstky za dva měsíce dohromady - rozlišovat to nebudu, protože upřímně netuším, co mi přibylo v září a co až v říjnu. Tak snad mi to odpustíte. 
Opět se omlouvám za né úplně nejlepší kvalitu fotek, s tím hnusným počasím venku je blbé světlo a špatně se fotí.


Tak jo, jako první si dovolím začít se svými anglickými přírůstky, které jsem si pořídila přes BookDepository. Jak můžete vidět na fotkách, mým prvním anglickým přírůstkem je Landline od mé milované Rainbow Rowell. Přestože mám Eleanor a Parka i Fangirl v paperbackovém vydání, u Landline jsem se rozhodla sáhnout po hardbacku. Za prvé proto, že ta vydání v paperbacku se celkem snadno ošoupají, jak jsem si všimla, za druhé proto, že paperbackové vydání této knihy, o které bych stála, vyjde až někdy v lednu příštího roku. Paperbackové vydání, které BD v současné době nabízí, totiž vyjde dráže než ten hardback, jop. A po britské verzi jsem sáhla hlavně proto, že se mi takhle obálka líbí mnohem víc než ta americká
Dovolila jsem si vyfotit i hřbet knihy pod přebalem, protože je naprosto nádherně udělaný! Samotná kniha je pod přebalem celá žlutá a vypadá fakt skvěle.


My True Love Gave To Me se oficiálně řadí k těm nejkrásnějším knihám, které se v mé knihovničce nachází. Na BD jsem si předobjednala tuhle britskou verzi, protože vycházela dříve než ta (asi) americká verze, navíc tam jako jediná měla nahranou obálku. Přiznám se, že se mi tato obálka líbí více než tahle. Když mi kniha přišla, hodně mě překvapilo, že má ty stránky růžové (fotka, která růžové stránky zachycuje, pochází z mého účtu na Instragramu, nějak jsem zapomněla to dneska vyfotit foťákem). Jaksi mě nenapadlo si přečíst na BD informace o knize, kde to zmiňují, ehm. Ale aspoň to bylo pro mě překvapení! To, co na fotce vypadá tak divně žluté, je v reálu takové zlaté a povrch té knihy mi hodně připomíná povrch knih ze série o Maře Dyerové, takže je to na dotyk hodně příjemné. A i vnitřek knihy je moc hezky udělaný, na začátku každé povídky je ilustrace, která s povídkou nějak souvisí.
Koupě této knihy byla spíše taková spontánní. Zkrátka jsem nedokázala odolat knížce s povídkami od tolika skvělých autorů, i když jsem si ji koupila hlavně kvůli povídce od Rainbow Rowell (která je mimochodem neuvěřitelně milá! - jako jedinou jsem ji už četla). Docela se těším, až se k té knížce dostanu. 

Mezi mé nejkrásnější knihy se zařadila i kniha Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender od Leslye Walton, kterou jsem si plánovala pořídit od té doby, co jsem se dozvěděla, že v češtině vůbec vyjde. Ta obálka je neuvěřitelně nádherná a já jsem neskutečně ráda, že ji má i české vydání. Na samotnou knihu se velice těším, protože to zní jako něco, co by mě mohlo bavit a také se to řadí do žánru magický realismus, který chci už nějakou chvíli zkusit. Snad mě kniha nezklame!

U knížek od nakladatelství CooBoo ještě chvíli zůstaneme - mým dalším přírůstkem je kniha Úklony & Úklady od Gail Carriger, což je pokračování skvělé Etikety & Špionáže. Mám velkou radost, že se v českém názvu tentokrát povedlo zachovat ta slova začínající stejným písmenem - originální vydání to tak má u všech dílů. Na samotnou knihu se nehorázně těším, protože mě první díl opravdu bavil a na další dobrodružství Sofronie a jejích přátel jsem velmi zvědavá!

Volání netvora od Patricka Nesse (podle námětu od Siobhan Dowd) je jedna z mých nejoblíbenějších samostatně stojících knih a pořídit jsem si ji chtěla už dlouho. Když ji pak nakladatelství Jota začalo nabízet za nějakých padesát korun, bylo mi jasné, že ji prostě fakt musím mít doma. Chtěla jsem ji koupit už někdy na jaře, ale tenkrát ji zrovna neměli na beletrie.eu skladem. Teď ji naštěstí naskladněnou měli, takže už pyšně trůní v mojí knihovničce.  

Teď menší podpora českých autorů (i když technicky autorek)! Rozhodla jsem se si pořídit jednu z novinek od nakladatelství Straky na vrbě - Svitky z Londýnského mostu od Jany Šouflové. Jako první mě kniha zaujala obálkou, která je vážně povedená a kterou si autorka vytvořila sama. Kniha je celkově moc hezky udělaná, doplněná o různé ilustrace a tak. I obsahově to vypadá zajímavě - knížku tvoří několik příběhů, jednotlivé detektivní případy, pokud se nepletu. Doufám, že se mi bude líbit - vážně bych chtěla začít podporovat českou fantastiku. Další kousek od Strak na vrbě, který si plánuji pořídit, je sborník Excelsior, Gentlemani!, to vypadá také moc dobře. Nu, uvidíme.

Kniha S hlavou v oblacích pejru od Katky Petrusové mě sice tolik neoslovila, u Pekáče buchet to podle mě bude úplně jiné. Už když jsem slyšela ukázku z knihy na veletrhu Svět knihy v Praze, věděla jsem, že si ji chci přečíst. Když Katka na svém FB krátce před vydáním házela menší ochutnávky, věděla jsem, že ji chci mít doma! Tak jsem si ji opravdu pořídila a strašně se těším, až se k ní dostanu a skvěle se u ní pobavím. :)

Tohle byl naprosto neplánovaný kup, vlastně jsem si myslela, že se k pořízení Cesty králů od Brandona Sandersona ještě nějakou dobu nedostanu. Za prvé to bylo proto, že tahle knížka je vážně drahá a za druhé proto, že jsem na pořízení vlastně ani nijak nespěchala, vzhledem k tomu, že to má mít deset dílů a tohle je teprve první. Nicméně pak jsem zaregistrovala, že ji někdo na bazaru Databáze knih prodává i s poštovným za nějakých tři sta korun, takže mi bylo jasné, že ji tam za tu cenu nemůžu nechat. Knížka je v hodně dobrém stavu, jen na přebalu je lehce vidět, že už byla někdy čtená. Na četbu to v blízké době rozhodně nevidím, ale už se určitě těším, až se k ní dostanu.
Knihu jsem musela fotit na stole, protože se mi do poličky nevejde. :D 

Řekni vlkům, že jsem doma od Carol Rifky Brunt je poslední kniha, kterou jsem si pořídila. Jako první jsem tuhle knížku dostala v září jako recenzní výtisk od nakladatelství Jota, kterému tímto ještě jednou velice děkuji. Kniha se mi natolik líbila, že jsem zkrátka musela mít doma papírovou verzi, proto jsem se rozhodla si ji koupit. Navíc ta obálka je naživo opravdu krásná a pod přebalem je ta kniha ještě hezčí!

Doctor Who: Závoj smutku od Tommyho Donbavanda je recenzní výtisk od Knihcentra, kterému tímto také moc děkuji. Knížku budu číst v následujících dnech a jsem na to upřímně zvědavá. Nejsem si úplně jistá, jak bude Doctor fungovat na papíře. Plus ten překlad je prý takový zvláštní, tak uvidíme, jop. :)

Na závěr tu mám recenzní e-výtisk (který jsem zapomněla vyfotit) od nakladatelství Host. Jde o knihu PopCo od Scarlett Thomas a nakladatelství za poskytnutí recenzního výtisku moc děkuji. Měla bych ji zítra dočíst, takže se patrně v pondělí dočkáte recenze, ve které shrnu své myšlenky ohledně ní.

Všechny knihy dohromady:

Myslím, že se mi za poslední dva měsíce sešlo pěkných pár kousků a já osobně mám ze všech knih moc velkou radost. :) Teď jen doufám, že se dostanu brzo i k jejich přečtení, na některé z nich jsem se totiž těšila opravdu dlouho. Tak mi držte palce!
Další přírůstky budou až v prosinci, to mi přibudou patrně hlavně knížky, které dostanu k Vánocům. Ovšem měla bych se začít v tom pořizování knih krotit nebo to za chvíli vážně nebudu mít kam dávat...

A co pěkného přibylo vám? Četli jste některou z výše zmíněných knih a pokud ano, co na ni říkáte? :)

Komentáře

  1. To je krása!! Landline ti moc závidím, já čekám na to levnější paperbackové vydání. My True Love Gave To Me už taky dorazilo, ale předala jsem knihu Ježíškovi, abych se měla na co těšit. Rozhodně to ale bude ta nejkrásnější kniha v mojí knihovně! Pekáč buchet by mi měl brzy přijít, jsem na tu knihu upřímně zvědavá, protože S hlavou v oblacích se mi docela líbilo. Volání netvora jsem zrovna dnes přečetla a nebylo to vůbec špatné, rozhodně těch padesáti korun nelituji :D A Avu Lavender a Řekni vlkům si budu muset brzy obstarat, teď je bohužel moje peněženka prázdná :D :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mně se čekat nechtělo. :D Navíc jsem si řekla, že i MTLGTM budu mít doma v hardbacku, tak proč ne i Landline? :D :) Já jsem Ježíškovi předala jiné knížky a už se nemůžu dočkat, až se k nim na Štědrý den dostanu! :D :) Pekáč buchet je hrozně fajn, určitě se mi líbil víc než S hlavou v oblacích. :) Volání netvora je opravdu krásná knížka! I když ten, kdo si ji koupil za plnou cenu, si teď musí trhat vlasy, když je ta současná cena tak nízká. :D Tak třeba Vánoce to jistí, ne? :)

      Vymazat
  2. Čítala som druhý diel Etikety a Volanie netvora a obe boli super.:) Landline má v tejto verzii vážne krásnu obálku! Musím toho od Rainbow konečne prečítať viac.:) Aj Řekni vlkům, že jsem doma ma veľmi láka... No ostatné prírastky vyzerajú tie skvele.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na druhý díl Etikety se už moc těším, snad se k němu dostanu brzy! :) To bys tedy rozhodně měla! :D Snad se k Řekni vlkům... jednou dostaneš. :) Děkuji! :)

      Vymazat
  3. Krásné přírůstky. Vlky jsem si koupila taky a hrozně se na ně těším. ;)
    Jinak doufám, že se ti Cesta králů bude líbit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Doufám, že se ti Vlci budou líbit, je to opravdu krásná knížka. :)
      V to doufám též, jop. :D :)

      Vymazat
  4. Závoj smútku som tiež mala z Knihcentra (vraveli mi, že dostanú dva kúsky tejto knihy, tak som rada, že ty si druhá :)). Knihu mám už prečítanú a som zvedavá, čo na ňu povieš, pretože mne sa strašne nepáčil preklad.
    No a neskutočne sa teším, až mi príde druhý diel Etikety, tú knihu som si zamilovala a dvojka musí byť rovnako skvelá. Ak nie lepšia :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, knihu už mám přečtenou a více se k ní vyjádřím v recenzi, jop. :)
      Jó, ta knížka určitě bude perfektní! :D :)

      Vymazat
  5. Landline mám v paperbackové verzi a kupovala jsem ji v Neoluxoru v Praze v Palladiu :D A taky má tenhle pěknější telefon :)
    My True Love Gave To Me vůbec neznám, ale když ji tak vidím, tak mám hroznou chuť si ji objednat :D Je krásná a navíc vidím dvě oblíbená jména- R.Rowell a Stephanie Perkins ♥
    Volání netvora potřebuju!!!
    Pekáč buchet zrovna čtu a vypadá to tak super, jak jsem čekala :)
    Řekni vlkům, že jsem doma všichni tak vychvalují, že se z toho buď zcvoknu, nebo si ji taky koupím :D
    Pop-Co jsem si koupila už dávno, ale ještě jsem ji nečetla. Byla jsem na ni hrozně zvědavá a potřebovala jsem ji hned no a takhle to dopadlo...to jsem celá já
    Krásné přírůstky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, já to mám do Prahy daleko, tak musím nakupovat knihy v AJ přes BD, jop. :D A ten paperback je tam v současné době o něco dražší než hardback (což nechápu, jak je to možné), proto jsem si pořídila ten, jop. :)
      MTLGTM je sbírka vánočně laděných povídek a Stephanie Perkins ji dala dohromady. :) Ale jak jsem koukala dnes na BD, zjistila jsem, že je tahle verze, kterou mám doma, v současné době vyprodaná. To mě dost překvapilo. :D :)
      To tedy ano! :D
      Bylo to moc milé čtení. :)
      Možná si ji radši kup. :D
      Tak pokud se do PopCo nakonec pustíš, doufám, že se ti to bude líbit. :)
      Díky. :)

      Vymazat
    2. Já celkem vyprodanost chápu, protože je nádherná a autorky jsou takovou zárukou kvality, navíc vánoční tématika s blížícími se Vánocemi. No prostě jsem asi zaváhala :D
      Škoda, že to máš do Prahy daleko :) nejen kvůli kupování knížek, ale třeba i kvůli knižním srazům a akcím, co jsou v Praze častěji, než kde jinde :) Ráda bych tě poznala :) Tvůj blog totiž absolutně baštím! :D

      Vymazat
    3. No, mě asi nejvíc šokovalo, že se to vyprodalo tak rychle. :D I když na druhou stranu to možná není tak překvapivé - viděla jsem chvástačku Kat, kde se nad tou britskou verzí rozplývala a i když má doma už tu americkou, říkala, že si objednala i tu britskou. Pokud to tak udělalo víc lidí, tak je asi logické, že to bude vyprodané. :D
      Kvůli těm srazům mě mrzí asi nejvíc, že to mám do Prahy tak daleko. Plánovala jsem jet teď na ten říjnový sraz, ale bohužel mi to nakonec nevyšlo. No a včera jsem zjistila, že se příští rok do Prahy patrně nedostanu ani na veletrh, protože jsou v tom termínu přijímačky na vysokou. :/ Ale snad mi to nakonec jednou vyjde a třeba se potkáme, také bych tě ráda poznala. :)

      Vymazat
  6. Doctor obvykle na papíře funguje dost slušně, ale nevím, jak s tím překladem, no. Já to radši ani nehodlám zkoušet, jen pro jistotu. Ale držím palce, aby se tobě ta knížka líbila. =D
    Jinak se mi fakt neskutečně líbí obal Řekni vlkům, že jsem doma. Tak nějak tiše doufám, že ji z mýho seznamu knížek k Vánocům vybere a já ji dostanu... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, jestli nakladatelství nemělo radši sáhnout po jiném příběhu, abych tak byla upřímná. A ten překlad je nutno říct velice podivný. :D
      A pod přebalem je ta knížka ještě hezčí! Tak držím palce, aby ti ji Ježíšek donesl. :)

      Vymazat
  7. Achjo :D My True Love Gave To Me by stálo mít doma už jen kvůli grafice... Je to naprosto boží!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ta kniha je neuvěřitelně úžasně krásná! :D Fakt jsem ráda, že jsem sáhla po téhle verzi. A opravdu si myslím, že v současné době nemám ve své knihovničce krásnější knihu. :)

      Vymazat
  8. tomu rikam slusna sbirka :-) zavidim vsem cizojazycne knihy, ja bych to asi nezvladla precist

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ono jde hlavně o cvik a tu snahu nějakou tu knihu v cizím jazyce zkusit. Mě osobně v poslední době baví víc číst ty knížky v angličtině než ty v češtině, jop. :)

      Vymazat
  9. Tie knihy vyzerajú nádherne. :)

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pěkné knihy :-) Na ten Pekáč buchet už se moc a moc těším :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :) A Pekáč buchet je hrozně fajn knížka! :)

      Vymazat
  11. Mě přibylo: Nabíječ, Zlodějka knih a 101 mandal pro krásný den :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zlodějka knih je krásná knížka! Závidím ti, že ji máš doma, já ji měla jen z knihovny a k pořízení jsem se zatím nedostala, jop. :) A ty mandaly si chci také koupit, těším se, až budu hezky vybarvovat. :D :)

      Vymazat
    2. No bylo celkem um ji sehnat, protože všichni chtěli starou verzi, jen já chtěla filmovou obálku a všude mi řekli "Je nám líto filmová je vyprodaná a objdnaná je ta stará, ptalo se na ní více lídí." Jinak 101 Mandal je úžasných :)
      zavk.blogspot.cz

      Vymazat
    3. Jé, tak to ti tuplem gratuluji k sehnání! Já sama bych sice stála spíše o tu starou, ale i ta filmová obálka je pěkná. :)
      To věřím! Snad se mi povede si je brzo sehnat. :)

      Vymazat
  12. Podivuhodné a krásné soužení Avy Lavender patří k mým oblíbeným, přečetla jsem i Řekni vlkům,že jsem doma obě knížky se mi líbily :) Ted se chystám na knižku Kde se touláš Bernadetto :)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.