Přeskočit na hlavní obsah

O nové knihy nebude nouze ani v listopadu!

Aneb mám tu další článek zaměřený na tituly, jejichž vydání se u nás chystá. Řeknu vám, že i tentokrát je těch nových knih pěkná hromada, stejně jako minulý měsíc. Z toho mám sice velkou radost, ale kdo má pak stíhat ty knihy kupovat, že? A protože je tentokrát těch knih fakt moc, řekla jsem si, že z jednoho nakladatelství neuvedu více než jednu knihu.

Eleanor & Park - Rainbow Rowell / YOLI / vychází 7.11.2014
Info o knize: GoodReads / Bux.cz

Začnu s nejbožejší knihou listopadu, z jejíhož vydání mám úplně největší radost a to hlavně díky tomu, že se do Česka konečně dostane tvorba od Rainbow Rowell! Pokud to nevíte, já jsem si Rainbow jako autorku naprosto zamilovala, dostala mě Fangirl a i právě Eleanor & Park. Já sama si sice tuhle knihu kupovat nebudu, vzhledem k tomu, že ji už doma mám v angličtině, avšak vám říkám - kupte si ji! Opravdu, pořiďte si ji a přečtete si příběh těch dvou podivínů, slibuji, že toho nebudete litovat. Ta knížka je neuvěřitelně krásná a i český překlad vypadá opravdu dobře.

Destrukční deník - Keri Smith / CooBoo / vychází 12.11.2014
Info o knize: GoodReads / CooBoo

Vybrat z listopadové produkce CooBoo jen jednu knihu bylo hodně těžké, protože ještě minimálně Čtyřku mám v plánu si pořídit. Destrukční deník sice není kniha v tom pravém slova smyslu, ale pořídit si ho chci už nějaký ten pátek. Jen mi to zatím nebylo přáno. Když jsem se dozvěděla, že to nakonec vyjde v češtině, rozhodla jsem se počkat na překlad, tak snad toho nebudu litovat. Deník patrně nebudu pořizovat jen sobě - myslím si, že by mohlo jít o skvělý dárek kamarádkám, tak snad to přijmou s nadšením, se kterým se já na deník sama těším. Uvidíme.

Magie na vzestupu - Ilona Andrews / Fantom Print / vychází ?.11.2014
Info o knize: GoodReads / Fantom Print

Podle dostupných informací by tato kniha měla vyjít teď v listopadu. Konkrétní datum bohužel nevím, pokud někdo z vás jo, dejte mi prosím vědět. Upřímně doufám, že kniha v listopadu opravdu vyjde, protože se na ni už moc těším. Mám tuhle sérii moc ráda, zkrátka mě baví a myslím, že i vám by se mohla líbit. U knihy byla tentokrát ponechána originální obálka, což mě pořád překvapuje a docela by mě zajímalo, co se změnilo, že teď tu originální obálku můžeme mít. Pokud by kniha náhodou nakonec vyšla až v prosinci, tak to snad přežiju, stejně si ji asi nechám nadělit pod stromeček.

Napálený - Kevin Hearne / Laser Books / vychází ?.11.2014
Info o knize: GoodReads

Radši nebudu řešit, kolikrát bylo vydání této knihy odloženo a budu jásat, že to konečně pravděpodobně vyjde. Docela jsem začínala mít strach, že k vydání ani nedojde, to by mě mrzelo, protože louskat v angličtině se mi to zrovna nechce. Doma mám všechny tři díly, takže si rozhodně chci pořídit i tenhle čtvrtý, přestože jsem jinak zatím četla jen ten první a k tomu asi dvě doplňující povídky z Pevnosti. Atticus i Oberon mě ale zkrátka baví a myslím, že i nadále bude. Držím tedy palce, aby knihy tentokrát už opravdu vyšla, jistě nebudu jediná, kdo to uvítá.

Píseň krve - Anthony Ryan / Host / vychází ?.11.2014
Info o knize: GoodReads / Host

Radši ignorujme fakt, že opět nevím přesný datum vydání této knihy - až ho zjistím, určitě ho doplním. Ke knize - mou pozornost si získala už jen tím, že ji plánuje vydat nakladatelství Host, které doteď fantasy knihy nevydával. Že ji vydá právě Host značí, že by mělo jít o kvalitní čtení, protože Host většinou vydává jen samé dobré knížky. Připočtěte si fakt, že jsem na ni četla pár hodně kladných názorů a je mi jasné, že si tohle musím přečíst. Mám v plánu si o to zažádat jako o recenzní e-výtisk a pokud se mi ta knížka bude líbit tak moc, jak si myslím, určitě si ji pořídím domů v papírové podobě.

Zaklínačka koní - Tamora Pierce / CPress / vychází 12.11.2014
Info o knize: GoodReads / CPress

Tamora Pierce patří v Americe mezi klasické autory fantasy knih pro děti a mládež, a i když bych mnohem více ocenila, kdyby v češtině vyšel překlad její série Song of the Lioness, jsem ráda, že se vůbec nějaká kniha od této autorka dočká českého překladu (nevím o tom, že by vyšlo něco jiného, pokud se pletu, určitě mi dejte vědět!). Nemám tušení, jak se mi tahle knížka bude líbit, ale na GR má tak vysoké hodnocení, že zkrátka musí být dobrá! Měla bych velkou radost, kdyby se tahle série u nás chytla dobře a kdyby časem vyšly i jiné knihy od této autorky.

A tady to už radši useknu a přejdu k zahraničním titulům, které mě lákají:



The Retribution of Mara Dyer - Michelle Hodkin / Simon & Schuster / vychází 4.11.2014
Info o knize: GoodReads
Závěrečný díl Mary Dyer je asi nejznámější svým posunutí vydání, které (pokud se nepletu) bylo oznámeno jen dosti krátce před tím, než měla kniha vyjít. Spousta čtenářů z toho byla na mrtvici a já se jim vůbec nedivím. Knihu zde zmiňuji také proto, že to s jejím vydáním v češtině vidím trochu bledě, když na Slovensku pravděpodobně nevyjde. Sice chvíli počkám, jestli to náhodou Brio / Slovart nevydá, ale jsem připravena na zakoupení originálu, jop.

Forbidden - Kimberley Griffiths Little / HarperCollins / vychází 4.11.2014
Info o knize: GoodReads
Odehrává se to v Mezopotámii. Tenhle jediný fakt přitáhl moji pozornost ke knize, protože jsem asi ještě nikdy nečetla nějakou fikci, která by se týkala téhle oblasti / období. A možná se z téhle knihy vyklube nějaká blbost, ale takhle na první pohled to vypadá zajímavě. Plus to má pěknou obálku a mělo by jít o stand alone knihu. Tak proč to nezkusit?

Girl Online - Zoe Sugg / Atria/Keywords Press / vychází 25.11.2014
Info o knize: GoodReads
Hned na začátek uvedu, že doteď byla Zoella osoba pro mě neznámá. A nebýt toho, že jí má vyjít tato kniha, patrně by to tak bylo i nadále. Ovšem jak tak koukám, vypadá na celkem zajímavou osobnost a očividně i dosti populární. Knihu zde uvádím proto, že mě zkrátka zaujala svou anotací, vypadá to na milé čtení, které by mohlo působit i reálně, vzhledem k tomu, jaké zkušenosti autorka má.

Legion: Skin Deep - Brandon Sanderson / Subterranean Press / vychází 30.11.2014
Info o knize: GoodReads 
Novela Spousta, která v českém překladu vyšla jako součást knihy Tři tváře, se mi ohromně líbila, takže je jasné, že si chci přečíst i pokračování! Budu sice doufat v český překlad, bylo by hrozně fajn, kdyby vyšla další podobná kniha jako Tři tváře, ale jsem případně ochotná si to přečíst i v té angličtině, jop.

To je pro dnešek z mé strany vše, těch knih je už tak dost. Co jsem si tak všimla, na prosinec se zas tolik knih nechystá, takže příště bude článek kratší. :)

Které novinky lákají vás? Jen mi to prozraďte, jsem zvědavá!

Komentáře

  1. Z Eleanor & Park mám taky radost, nicméně kupovat si překlad, když už mám doma originál, podle mě nemá cenu. Už se ale těším na všechny ty recenze :D Destrukční deník mi v překladu nějak nesedí. Mám ho doma už pár let a popravdě ho stále nemám dokončený a pravděpodobně to nikdy nezvládnu. Já už tak nějak počítám s tím, že třetí díl Mary nevyjde a já budu nucena ho číst v angličtině (což asi nepřežije moje máma, protože už přečetla první díl a hned se ptala po dalším :D). Nějak se stále nemůžu dostat právě k té dvojce, ale taky k tomu jednou dojde :D Girl Online si asi na seznam taky přidám, ale chvátat na to rozhodně nebudu. Zoellu sice tak nějak sleduji už kolik let a přestože působí jako hrozně super člověk, zas až tak unesená z ní nejsem. V listopadu budu koupi knih odolávat, protože se utěšuji tím, že pod stromečkem určitě něco najdu, haha.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Však já si to kupovat nebudu, jen upozorňuji, že si to mají pořídit ostatní. :D A na recenze jsem také zvědavá, fakt upřímně doufám, že se to lidem bude líbit a Rainbow tak bude mít větší šanci na vydání i jejích ostatních knih u nás (Fangirl nepočítám), jop. :)
      Mě občas baví si jen tak čmárat a myslím, že pokud to nebudu brát nijak vážně, bude mě bavit ty úkoly plnit. :)
      Také ve vydání třetího dílu moc nevěřím. Chudák tvoje mamka a vlastně všichni ostatní, kteří si to v té angličtině případně nemůžou přečíst. Já ten druhý díl také ještě nečetla, ale je to spíše tím, že čekám na ten třetí. :)
      Girl Online si přečtu, když se mi to nějak dostane do cesty, ale nespěchám na to. V listopadu si pravděpodobně také nic nepořídím, šetřím na Vánoce, jop. :D :)

      Vymazat
  2. Na Destrukční deník se hodně těším i já, protože se mi ho nechtělo kupovat přes internet v cizím vydání. Ovšem já se snad nejvíce těším na poslední díl ze ságy Lartena Hroozleyho - ratři až do smrti od Darrena Shana :33 Už aby to bylo jinak si jej snad přečtu v angličtině.
    Hodně šikovně vypadá i Píseň krve. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hádám, že na ten Deník se těší hodně lidí a to je fajn. :) A ti Bratři mají vyjít už 19. listopadu, tak to určitě vydržíš. :)
      Na tu se těším, tak snad mě nezklame. :)

      Vymazat
  3. Popravdě mě novinky ani nijak nelákají. Ale to tak nějak celkově, mám toho už tak dost na čtení... Jediný, co by mě v listopadu lákalo, je souhrnný vydání pěti dílů marveláckýho komiksu Original Sin: The Tenht Realm, ale na to si můžu rozhodně nechat zatím zajít chuť... =D (Jasně, a pak taky bude další díl Agent of Asgard, ale o tom prostě vím, že si ho stáhnu a pak si zas koupím až souhrnný vydání dílů 6-10.) No jo, stal se ze mě fanoušek komiksů... =D =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty komiksy a grafický romány mě poslední dobou také začínají zajímat, jen se k tomu můžu těžko dostat. Většinou jsou dost drahé, takže se mi je bez přečtení moc kupovat nechce a naše knihovna komiksy tolik nevede. I když hodně zvažuji koupi té nové Ms. Marvel, to mě dost zaujalo. A brousím si zuby i na sérii Mýty, k tomu kupodivu v knihovně mají první díl, tak si ho půjčím a pak se rozhodnu, jestli do téhle série chci investovat, jop. :) A dost mě láká i Saga, na to jsem slyšela spoustu pozitivních věcí.

      Vymazat
  4. Kroniku železného druida milujem, dokonalá séria :3 Strašne sa teším na štvorku a dosť ma štvalo, ako to odkladali, tak sa jej už snáď konečne dočkáme :3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, zaregistrovala jsem, jak rozhořčená jsi z toho posouvání byla (čemuž se nedivím), takže i kvůli tobě pevně doufám, že to už vážně vydají. :D :)

      Vymazat
  5. Ahoj, moc děkuji za komentář. :) PS: Také bych se ráda věnovala české filologii! :)))))

    OdpovědětVymazat
  6. Píseň krve ma dosť zaujala.:) Aj na Girl online som tiež celkom zvedavá, neviem, či si to prečítam, ale kamarátka má Zoellu rada a pripravovanú knihu mi spomínala... Inak tento mesiac vychádza vážne veľa skvelých kníh, takže neviem, do čoho sa nakoniec pustím.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dám ti vědět, jak se mi ta knížka líbila, až ji dočtu, jestli chceš, jop. :D Jsem zvědavá, jestli ta knížka mezi booktubery způsobí nějaký rozruch, podle mě je to přesně ten typ knihy, který by něco podobného mohl způsobit. A třeba mě přesvědčí, že si to fakt přečíst chci. :D Uvidím. Jo, je toho až moc. Nestíhám. :D

      Vymazat
  7. Zoella má vlastní knihu? :-o :-o
    Mara Dyer u nás nevyjde???? To mě vůbec nestraš takhle navečer!!!!
    Eleanor a Parka mám taky v angličtině, takže to kupovat nebudu, ale všem doporučuji si to přečíst :) RR je skvělá :)
    Wreck this journal mám také v angličtině, ale jsem nějak líná vymyslet nějakou kresbu a s jejím uskutečněním je to ještě horší, vzhledem k tomu, že ke mně osud nebyl příliš milosrdný a kreslit jsem moc nikdy neuměla :D
    Tricked mě zaujalo obálkou...připomíná mi to CHERUBácké obálky, nevím proč :D (písmo?)
    Ach jo...ještě že se blíží vánoce a já si můžu napsat kilometrový seznam a třeba mi pod tím stromkem něco přistane :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jo, už to tak bude. :D
      Já se bojím, že ne. Ale nic konkrétního nevím, to je jen můj osobní odhad, vzhledem k tomu, že slovenské vydání se nechystá.
      Souhlas! :)
      Já to budu brát asi jako něco k odreagování, určitě se pokusím to moc neřešit, jop. Jen si asi budu muset nakoupit aspoň nějaké pastelky, žádné doma nemám. :D
      É... Kroniky železného druida je urban fantasy a k CHERUBU to má dost daleko. :D A vůbec nevím, proč ti to ty obálky připomíná. :D Ale jinak jsou Kroniky celkem fajn čtení. :)
      Budu držet palce, aby ano! :D

      Vymazat
  8. Na Maru Dyerovou se těšim tak moc, že to nedokážu ani slovy vyjádřit. :D Konečně už se dozvím, jak to všechno dopadne. I když mám takovej pocit, že se mi nebude moc líbit to, jak autorka sérii nakonec zakončí. Ten prolog nám neslibuje moc pozitivní konec. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Myslím, že spousta čtenářů to má stejně. :D Tuším, že jsem udělala správně, že jsem druhý díl ještě nečetla a počkala jsem si na vydání toho třetího. Teď si ho ještě pořídit, než se do toho druhého pustím, abych pak nemusela trpět během čekání, než by se mi ten závěr dostal do rukou, jop. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.