Přeskočit na hlavní obsah

Velký nášup říjnových knižních novinek

Jak si tak projíždím seznam knih, které v říjnu vychází a které mě zajímají, říkám si, že je jich nějak moc. Proto předem upozorňuji, že dnešní článek bude kousek delší. Tentokrát si dovolím uvést i knihy, které si chci spíše jen přečíst, než i pořídit, zas tak bohatá nejsem, abych si je mohla pořizovat všechny, i kdybych chtěla, jop. 

Úklony & Úklady - Gail Carriger / CooBoo / vychází 8.10.2014
Info o knize: GoodReads / CooBoo

Vím, že už to může vypadat jako jisté nadržování nakladatelství CooBoo, když opět uvádím jejich knihu jako tu, kterou si chci pořídit nejvíce, ale tak to rozhodně není! CooBoo jen zkrátka vydává dobré knihy. A tuto si chci rozhodně pořídit, protože Etiketa & Špionáž se mi ohromně líbila a já se už nemůžu dočkat tohohle pokračování! Těším se na další dobrodružství Sofronie a jejích přátel, těším se na bližší seznámení se světem Gail Carriger. Plus víte jak hezky bude ta kniha vypadat vedle prvního dílu? Ta obálka je fakt pěkná a ten český název se mi též moc líbí!

101 Mandal pro krásný den / CooBoo / vychází 1.10.2014
Info o knize: GoodReads / CooBoo

Tohle není klasická knížka, pokud to chápu dobře, jsou to spíše takové... omalovánky. Pro ty, kteří si nechtějí vybarvovat omalovánky pro děti. Pro mě osobně je pojem mandala naprostá novinka, ale co jsem si to tak hledala, vypadá to skvěle! A je to přesně něco, co by mě mohlo bavit - ráda vybarvuji, ale jinak jsem malířského talentu zrovna moc nepobrala. Hádám, že bych si u toho mohla příjemně odpočinout. Navíc tahle knížečka není nijak drahá a mohl by to být i docela bezva dárek. Ještě si to prohlédnu v knihkupectví a až pak se na jisto rozhodnu, ale zatím se přikláním k tomu, že bych to chtěla mít doma. 

Pekáč buchet - Kateřina Petrusová / Fragment / vychází 13.10.2014
Info o knize: GoodReads / Fragment

Tvorba Kateřiny Petrusové je taková milá, oddechová a místy i vážně vtipná. Zatím jsem přečetla všechno, co od ní vyšlo, a zatím se mi všechno vesměs líbilo. Její S hlavou v oblacích pejru mě sice nadchlo asi nejméně, mám však pocit, že tahle kniha by mi mohla sednou lépe. Na veletrhu Svět knih v Praze jsem totiž slyšela ukázku a ta se mi hodně líbila. Vlastně jsem se celou dobu smála. Jestliže je kniha v podobném duchu celá, tak opravdu budu plně spokojená! Obálka se mi sice nejdříve moc nelíbila, ale s odstupem času není tak špatná.

Královna Tearlingu - Erika Johansen / YOLI / vychází 10.10.2014
Info o knize: GoodReads / Bux.cz

Tuto knížku si nemusím nutně pořizovat, ale ráda bych si ji přečetla. Podle recenzí z ní lidé neskáčou vyloženě nadšením, avšak také jsem nečetla recenzi, která by ji přehnaně shazovala. Většinou je to bráno za takový průměr. To mi občas ani nevadí - kdo ví, třeba se v pokračování autorka zlepší, vzhledem k tomu, že tohle je vlastně její debut. Plus mám u této knížky pocit, že by to mohlo být něco lehce podobného knize Throne of Glass od Sarah J. Maas a z toho je hrozně moc lidí nadšených (případně jsou nadšení až z pokračování, ale nadšení jsou). ToG jsem sice ještě nečetla, ale chystám se na to a pokud se mi to bude líbit, třeba si pak ráda přečtu i něco trochu podobného. Uvidíme.

Kvílející schodiště - Jonathan Stroud / Knižní klub / vychází 30.10.2014
Info o knize: GoodReads / Bux.cz

Na tohle se hodně těším! Od  Jonathana Strouda právě teď čtu Amulet Samarkandu, první díl z Bartimaeovy trilogie, a to mě zatím hodně baví. Pan Stroud píše skvěle. Kvílející schodiště je první díl z autorovy nové middle-grade série a zatím jsem na ni neslyšela nic než chválu! Prý je to fakt strašidelné, a i když strašidelné věci moc nemusím, tohle by se mi asi mohlo líbit, řekla bych. Podle anotace to zní dosti originálně. Navíc tu knihu doporučuje i Rick Riordan! Takže si to prostě musím přečíst.


Nesmrtelná koruna - Richelle Mead / Domino / vychází 15.10.2014
Info o knize: GoodReads / Domino

Jestliže jste nečetli mou nadšenou recenzi na Šachovnici bohů, doporučuji to napravit. V tom případě, že se vám recenze číst nechce, řeknu to krátce - přečtěte si Šachovnici bohů! Neskutečně mě překvapilo, jak moc byla ta kniha dobrá. Z toho důvodu se teď na druhý díl opravdu těším. Vážně chci vědět, co si pro nás autorka připravila dál. Sice doma nemám zatím ani první díl, avšak časem chci po této sérii sáhnout a pořídit si ji. Určitě pokud bude druhý díl stejně tak dobrý jako ten první. Vážně, vážně se těším, až se mi tato menší bichlička dostane do rukou!

Nyní k anglickým titulům:

 
The Blood of Olympus - Rick Riordan / Disney Hyperion / vychází 7.10.2014
Info o knize: GoodReads
Myslím, že nemusím vysvětlovat, proč mé srdce touží zrovna po této knize, že ne? Když tak stačí jen fakt, že je to Rick Riordan a závěrečný díl série. A já to budu mít doma v anglickém vydání, proto to sem píšu už teď a nečekám až na české vydání.

Snow Like Ashes - Sara Raasch / Balzer + Bay / vychází 14.10.2014
Info o knize: GoodReads
Přiznám se, že jako první mě tato knížka zaujala svou obálkou, která je krásná! Ale ono to ani podle anotace nezní tak špatně. Jasně, nečekám, že by to mělo být nějaké veledílo či si nemyslím, že si to pořídím v papírové podobě, ale pokud budu mít možnost si to přečíst, tak ji zřejmě využiji.

Talon - Julie Kagawa / Harlequin Teen / vychází 28.10.2014
Infor o knize: GoodReads
Nejsem žádný skalní fanoušek Julie Kagawa, to rozhodně ne. Nicméně Železný král mi nepřišel tak špatný, aspoň co se stylu psaní týče. Navíc autorčina série Blood of Eden má fakt dobré ohlasy. Talon k tomu všemu zpracovává téma týkající se draků! Zní to dobře a já jsem na to zvědavá.

My True Love Gave To Me - Stephanie Perkins a další / Macmillan Children's Books / 9.10.2014
Info o knize: GoodReads
Uvádím zde vydání s touhle obálkou, protože tahle verze už míří ke mně domů, jop. A už se nemůžu dočkat, až mi tahle sbírka povídek dorazí! Věřím, že to bude hodně dobré - vždyť to dávala dohromady Stephanie Perkins! K tomu tam má povídku i Rainbow Rowell, takže už jen kvůli tomu to chci mít doma.

 

The Cure for Dreaming - Car Winters / Amulet Books / vychází 14.10.2014
Info o knize: GoodReads
Letos jsem od Cat Winters četla její debut Ve stínu černých ptáků a to se mi moc líbilo. Hlavně proto jsem na její novou knížku tolik zvědavá. Upřímně doufám v český překlad, ale pokud to nevyjde, jsem ochotná si knihu pořídit v angličtině.

Burn for Me - Ilona Andrews / Avon Books / vychází 28.10.2014
Info o knize: GoodReads
Nová série od Ilony Andrews! Ta obálka mě sice děsí, ale samotný obsah knihy by nemusel být špatný. Sice to asi bude mít blíže spíše k sérii The Edge než ke Kate Daniels, ale to mi asi zas tak moc nevadí. Chci si od této autorské dvojice přečíst i něco jiného než právě Kate Daniels, tak proč nezačít s tímhle?

The Body Electric - Beth Revis / Scripturient Books / vychází 6.10.2014
Info o knize: GoodReads
Dlouho se o žádné nové knize od Beth Revis nemluvilo a pak najednou z ničeho nic vyšlo na vědomost, že vyjde The Body Electric! Sice jsem od Beth Revis četla jen Loď mezi hvězdami, ale ta knížka se mi opravdu líbila a jakmile budu mít dost času, mám v plánu tuhle trilogii dočíst. The Body Electric vypadá podle anotace hodně zajímavě a podle informací by se to mělo odehrávat ve stejném světě jako právě trilogie Vesmír. Vážně uvažuji o koupi, jen musím počkat, až ji BD zařadí do své nabídky.

To myslím za říjen už opravdu stačí. Řekla bych, že už je na mém seznamu opravdu hodně knih, pravděpodobně si je nepořídím všechny, avšak přečíst bych si je chtěla. Tak uvidíme, jak se mi to podaří.

A teď mi prozraďte, které novinky lákají vás?

Komentáře

  1. My True Love Gave To Me jsem si taky objednala (strašně se na to těším, ale možná si knihu dám až k Vánocům :D), protože prostě Rainbow, Stephanie, Laini a další super spisovatelé! Určitě si pořídím i knihu Mandal, Pekáč buchet a Královnu Tearlingu. A pak opět budu brečet, že peněženka je prázdná a nemám na dárky k Vánocům pro ostatní, achjo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si dávám k Vánocům jiné knížky, takže My True Love... si nechám, jop. :D Jsem zvědavá na povídky autorů, které už znám, ale i na ty, od kterých jsem ještě nic nečetla - třeba mě to přesvědčí, že se mám do jejich tvorby pustit. :) Tak plakat budu asi i já a to i ze stejných důvodů. :D

      Vymazat
  2. Sofronie!! Tu si také pořídím. A pak mě láká Kvílící schodiště. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, na Sofronii se těším! :D Tak já tomu zase pořád říkám Vřeštící schodiště, tak se s tím přepsáním netrap. :D

      Vymazat
  3. Samé parádní kousky!Těším se na Snow Like Ashes, Talon a hlavně na The Blood of Olympus! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo! The Blood of Olympus - už abych se do toho mohla pustit! :)

      Vymazat
  4. Ja sa teším na tretí diel E&E, ktorý vychádza v angličtine... čoskoro.:D Tuším v novembri.:D Inak tie mandaly sú zaujímavé, Pekáč buchet znie vtipne (už si niečo od autorky musím prečítať!) a Strouda od čias trilógie o Bartimeausovi milujem, takže si určite chcem prečítať aj Kvílející schodiště, hoci tiež strašidelné veci práve nevyhľadávam.:D
    K anglickým knihám - Talon zvažujem, pri Bohoch a Cat Winters mám ešte iné resty, ale možno časom dôjde aj na tieto kúsky.:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak na ten třetí díl se také začnu brzo těšit, jop! :D Ukázka z Pekáče buchet byla perfektní, tak snad bude i samotná kniha. :) Bartimaeua právě čtu a fakt mě to baví! Takže se o to víc těším na to Kvílející schodiště! :)
      Pokud se do Talonu nakonec pustíš, tak určitě budu chtít vědět, co si o tom myslíš! :) U Bohů a u Cat Winters doporučuji resty dohnat, vážně ty knihy stojí za to! :D :)

      Vymazat
  5. V říjnu vyjdou prostě naprosto boží knihy <3 A myslím, že v listopadu taky!! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, s tím souhlasím! A máš pravdu, v listopadu těch skvělých knih bude taky spousta! To zas nebudu vědět, co kupovat dřív. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.