Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - říjen 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.


• Eleanor & Park - Rainbow Rowell / 325 stran
Knížku sice mám doma už od června, ale až v říjnu jsem se k ní dostala - řekla jsem si, že by bylo docela dobré ji mít přečtenou před tím, než vyjde v českém překladu. Věděla jsem, že se mi to bude líbit, ovšem netušila jsem, že až tak moc. Eleanor a Park jsou oba opravdu výjimečné postavy a Rainbow Rowell píše naprosto krásně. Zkrátka si tu knihu upalujte přečíst, až vyjde v češtině! :)
Na GoodReads hodnoceno 5/5 hvězdiček.

• Green Arrow: Rok jedna - Andy Diggle, Jock / 160 stran
Když mi došlo, že je už půlka měsíce pryč a já stihla pořádně přečíst jen jednu knihu, rozhodla jsem se sáhnout po tomhle komiksu, abych tady měla aspoň o čem psát. Na komiks jsem byla ovšem dosti zvědavá, protože seriál Arrow jsem si hodně oblíbila. Nebylo to úplně špatné, nicméně seriálové pojetí se mi zamlouvá víc.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• PopCo - Scarlett Thomas / 557 stran
PopCo jsem si vzala na recenzi proto, že jsem chtěla zkusit něco jiného, k čemu se normálně příliš nedostanu. Přesně to ta knížka splňovala. Bylo to sice poněkud náročnější čtení, musela jsem si během něho často dávat menší přestávky, avšak ve finále se mi to celkem dost líbilo. Jen to asi není čtení pro každého.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.


• Pekáč buchet - Kateřina Petrusová / 160 stran
Po dočtení knihy PopCo jsem potřebovala něco lehkého ke čtení. Tak jsem se rozhodla sáhnout po Pekáči buchet, protože měla splňovat moje kritéria a navíc jsem se na ni poměrně dost těšila. Musím říct, že se mi to opravdu líbilo, určitě víc než S hlavou v oblacích. Mile jsem se u toho pobavila a vůbec by mi nevadilo, kdyby to bylo kousek delší. Možná se na to pokusím sepsat recenzi, to ještě uvidím.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

• Doctor Who: Závoj smutku - Tommy Donbavand / Doctor Who / 51. kniha / 256 stran
Upřímně mě překvapilo, když jsem se dozvěděla, že Jota chystá vydat knihu ze světa seriálu Doctor Who. Jestli to nevíte, mám ten seriál moc ráda, takže jsem byla na knihu zvědavá. Nakonec to nebylo vyloženě špatné, ale také nešlo o nic výjimečného.
Na GoodReads hodnoceno 3/5 hvězdiček.

• Amélie a barevný svět - Petra Neomillnerová / Amélie / 2. díl / 92 stran
No jo, tenhle měsíc byl zkrátka v duchu hodně krátkých knih. První díl o Amélii jsem četla někdy loni a poměrně dost se mi líbil, tak jsem byla na pokračování zvědavá. Podle mě byl tenhle díl podobně milý jako ten první, rozhodně měl stejně hezké ilustrace, kterých by klidně mohlo být více. Zajímalo by mě, jestli bude ještě nějaké pokračování, ten konec by tomu docela odpovídal, tak uvidíme.
Na GoodReads hodnoceno 4/5 hvězdiček.

A to je všechno, co jsem v říjnu stihla přečíst. Upřímně jsem si myslela, že to bude mnohem horší, takže mám nakonec z těch šesti knih radost, i když byly většinou poněkud kratší. Škola začala být už náročnější a asi i nadále bude, takže v listopadu to se čtením patrně také nebude nijak slavné. Navíc jsem začala sledovat seriál Modern Family, který mě opravdu baví, a tak nějak jsem schopná si u něho odpočinout více než u čtení, jop. Takže... Asi uvidíme zase na konci měsíce, kolik toho za listopad stihnu přečíst. :)

A jakpak se se čtením dařilo vám?

Komentáře

  1. Můj říjen ohledně knih byl dost tragický, takže gratuluji k šesti knížkám. (Já nemám ani jednu.) :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to ti držím palce, aby se ti v listopadu dařilo lépe! A děkuji. :)

      Vymazat
  2. Hmmm, proč taky nedělám měsíční shrnutí o tom, co jsem za měsíc stihla přečíst! Pak ztrácím přehled teď kdybys mě zabila, tak nevím, kolik knih jsem zvládla za říjen :D :D
    6 je pěkné číslo :) Pekáč buchet je super a na PopCo se teď díky tobě znova těším .
    Eleanor&Park je super :)
    Ostatní knihy neznám, nebo jsem je minimálně nečetla :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já tenhle přehled píšu i hlavně proto, že ne na všechny knihy píšu recenzi, ale krátce se ke všem vyjádřit chci, jop. :) A já kvůli tomu využívám GoodReads, no. :D
      Děkuji! :) Snad se tedy k PopCo jednou dostaneš a bude se ti to líbit. :)
      Souhlas! :)

      Vymazat
    2. Goodreads samozřejmě využívám taky :) Nejlepší nástroj knihomola :)

      Vymazat
    3. To rozhodně! Já bych bez GoodReads byla ztracená. :D

      Vymazat
  3. Týjo, celkem dost si toho přelouskala..:)

    OdpovědětVymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!