Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky - listopad a prosinec 2014


Tak Štědrý den je za námi a jelikož si nejsem vědoma toho, že by mi do konce roku měly přibýt nějaké knihy. rozhodla jsem se tedy sepsat článek o svých knižních přírůstcích za listopad a prosinec. Kdyby mi náhodou ještě nějaká kniha do konce roku dorazila, přidám ji k přírůstkům příštím. 
Za ty uplynulé dva měsíce se mi nashromáždilo celkem dost knih, i když největší podíl na tom má včerejší Štědrý den, to je pravda. :) Nicméně jsem si musela ty své přírůstky začít sepisovat, protože se mi opravdu začíná motat, co jsem kdy dostala. Takže půjdeme se mrknout, co nového je u mě v knihovničce?  :)

Začnu knihami, které nebyly vánočními dárky. Jako první tu mám knihu O dívce, která obeplula Čarozem v lodi vlastní výroby od Catherynne M. Valente. Myslím, že na Albatrosmedia měli v listopadu nějakou akci s poštovným zdarma a proto jsem se rozhodla si ji pořídit, chci si ji totiž už dlouho přečíst, ale naše knihovna ji myslím nevede. Nemám tušení, co na to řeknu, avšak doufám, že aspoň trochu se mi to bude líbit. Jo a dost mě překvapilo, jak vysoká knížka to je.
Mimochodem to povlečení se sovička jsem našla včera pod stromečkem a úplně ho zbožňuju! :D

Crown of Midnight od Sarah J. Maas bylo na BookDepository pár dnů zlevněno téměř o polovinu, takže jsem moc dlouho neuvažovala nad tím, jestli si to pořídit nebo ne, přestože jsem první díl ještě nepřečetla. Nicméně teď ten první díl konečně už opravdu čtu a zatím se mi to líbí, takže jsem ráda, že tu knihu doma mám.

Po dlouhé době jsem se zas jednou rozhodla zapojit do soutěže, konkrétně u Mati, která slavila narozeniny svého blogu, a kupodivu jsem se ocitla i mezi vylosovanými, i když jsem tedy měla velké štěstí vzhledem k tomu, že jsem byla poslední vylosovaný člověk. Výhrou byla kniha vlastního výběru od Albatrosmedia. Já jsem se rozhodla napsat si o knihu Flora a Odysseus od Kate DiCamillo a ani v nejmenším toho nelituji, jak si můžete přečíst v recenzi.

A než přejdu k vánočním dárkům, ještě pár slov k recenzním výtiskům. K mému překvapení mě nakladatelství Slovart vybral v konkurzu na recenzní výtisk knihy Uzel od Dominika Dána. Nakladatelství tímto ještě jednou moc děkuji. Co si o knize myslím, si můžete přečíst v recenzi, avšak musím ještě hodně pochválit její grafické zpracování, pod přebalem totiž vypadá fakt skvěle.

 

Losing it od Cory Carmack mi jako recenzní e-knihu poskytlo nakladatelství Jota, které mě vybralo v konkurzu a kterému tímto ještě jednou děkuji. Překvapilo mě, jak moc se mi kniha nakonec líbila a mé pocity ohledně ní si můžete přečíst v recenzi.
Strážci minulosti: Bouře začíná od Damiana Dibbena je recenzní e-kniha od Knihcentra, kterému tímto také moc děkuji. Recenze se chystá.
A Levandulový pokoj od Niny George mi k recenzi poskytlo Knihcentrum, kterému ještě jednou děkuji, v papírové podobě, avšak knížku zrovna teď nemám doma. Tohle jinak bylo docela milé čtení a můj konkrétní názor se můžete dočíst v recenzi

Nyní tedy přejdu ke knihám, které jsem nalezla pod vánočním stromečkem! První je Píseň krve od Anthonyho Ryana. Tuto knihu jsem nejdříve získala jako recenzní e-výtisk od nakladatelství Host, kterému tímto převelice děkuji. Jenže jak jsem tu knihu četla, bylo mi celkem rychle jasné, že to chci mít i ve své poličce. Když se k tomu přidal i fakt, za jak výhodnou cenu ji na stránkách nakladatelství měli, bylo rozhodnuto, já si knihu objednala a pod stromečkem ji našla. Pokud třeba vy váháte, jestli se do té knihy pustit, možná vás přesvědčí moje recenze


K mému velkému překvapení mě nakladatelství Host vybralo mezi blogery, které obdaroval Hostovský Ježíšek. Ani nevíte, jakou radost jsem měla a jak moc si toho vážím! :) Mohla jsem si napsat o dvě hostovské knížky. Bývala bych si napsala o tu Píseň krve, ale tu už jsem měla objednanou, proto jsem se nakonec rozhodla pro Bílé kosti od Grahama Mastertona a Kukuřičný město od Andrewa Smitha. O Bílé kosti jsem si z části napsala i kvůli mamce, která si na tu knížku brousila zuby. Jsem moc zvědavá, co na obě knížky řeknu a upřímně doufám, že se mi budou líbit. :) Nakladatelství samozřejmě ještě jednou hrozně moc děkuji!

Dostala jsem i Attachments od Rainbow Rowell, takže má sbírka je prozatím kompletní! Je to překvapivě hubená knížka. Už se moc těším, až se do knihy pustím, protože tohle je vlastně první kniha, která Rainbow Rowell vyšla!

Mám i novou Kate Daniels, juch! A knihu zaměřenou na Andreu. Aneb pod stromečkem jsem našla i knihy Magie na vzestupu a Magie střelného prachu od Ilony Andrews a na obě se ohromně těším. Už abych se do nich mohla pustit. 

O knihách, které jsem dostala pod stromeček, jsem věděla, protože jsem si je všechny sama objednávala. Jedinou výjimkou jsou tyto tři - Královské spiknutí, Avempartha a Vzestup Nyphronu od Michaela J. Sullivana. Mamka mě totiž pěkně převezla. Před nějakou dobou jsem si u někoho (a bohužel už nevím, kdo to byl) všimla zmínky, že tyhle knížky mají v Levných knihách za skvělou cenu. Protože u nás Levné knihy nejsou, jen jsem si povzdechla a neřešila to. Jenže minulý měsíc byla mamka v Brně, byla v Levných knihách a volala mi, protože nechtěla věřit, že by tam nějakou knihu měli tak levnou a jestli je to to samé. To jsem ji hned zaúkolovala, aby tyhle knížky našla, připravená ji uprosit, ať mi je koupí. Řekla, že je nemají. Jak se ukázalo, jen mlžila, protože je přivezla až z Brna domů a dala mi je k Vánocům. Tím mě fakt překvapila, no. :D :) Jinak jsem zvědavá, jaké ty knížky budou, protože vypadají moc dobře. 


To nejlepší na konec! K Vánocům jsem dostala i box série Bohové Olympu od Ricka Riordana v americkém hardbackovém vydání. Ani nedokážu popsat, jak krásné ty knížky jsou a jakou neuvěřitelnou radost z nich mám! Pořád na ně musím koukat, fakt. Prostě z nich umírám blahem. :D Vážně je obrovská škoda, že takhle překrásný knížky nevychází i u nás, nebo aspoň ne trochu častěji. A i ten box mi tentokrát přišel v pořádku! Jinak já jsem si knihy na BookDepository předobjednala a jsem za to vážně ráda, protože hned po vydání to bylo o nějakých sedm set korun dražší, teď je tam ten rozdíl celých tisíc korun. To je trochu šílený.

Tohle nejsou sice knihy, ale má to knižní tématiku, proto jsem se rozhodla vám i tohle ukázat. Jde o mou první objednávku z e-shopu Knižního vesmíru. Potterovské náušnice jsem také dostala jako vánoční dárek. Placku Mr. Darcyho jsem si vzala proto, že jsem jí neodolala. S objednávkou jsem naprosto spokojená a už se jen těším, až si v lednu nebo v únoru budu moci objednat něco dalšího!

Společná fotka:
Mně se včerejší den vydařil naprosto skvěle! Zas jednou jsem strávila nějaký čas s rodinou, dokonce ani se sestrou jsme se nehádaly. Všechny dárky mi udělaly obrovskou radost a upřímně doufám, že spokojení byli i ostatní u nás v rodině. :)

Doufám, že i vy jste si Vánoce hezky užili! A prozradíte mi, co pěkného jste dostali vy? Jen se pochlubte! :)

Komentáře

  1. Potterovské náušnice!!! Kéž bych je mohla nosit, asi bych je nesundala, hihi. Taky si brzy budu muset něco objednat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, ségra mi říkala, abych si dala pozor na případnou alergickou reakci. :D :) Ale s tímhle jsem nikdy neměla problém (na rozdíl od ní) a za ty dvě hodiny, které jsem je měla na sobě, to bylo v pohodě, jop. :) To rozhodně! Já teď plánuji hlavně ty potterovské placky, ty jsou fakt boží. :)

      Vymazat
  2. Soví povlečení je krásné! I já jedno našla :) Vlastně jsem dostala celkem 5 dárků s motivem sov :) Asi jsem dost průhledná v tom, co mě kromě knižních dárků potěší :) Přemýšlím, že o nich napíšu samostatný článek, i když nevím, jestli by to někoho zajímalo :D
    Tenhle přebal Crown of Midnight se mi dost líbí, to jsem celkem propásla kruci! Ale když ještě nemám ani Throne of glass, navíc se dočkám překladu, tak to asi nebudu hrotit :)
    Bílé kosti a Kukuřičný město by mě asi taky zajímaly, kruci :)
    Attachments mám v jiném vydání, které se mi líbí možná víc :) Moje sbírka RR je také kompletní, o to smutnější je, že jsem četla zatím jen dvě z nich :D
    To Urban fantasy musím zkusit :)
    Ten box Bohů Olympu je boží a ten cenový rozdíl je dost drsný!!!
    Krásné přírůstky, Potterovské náušnice závidím :) Já také dostala něco s tématikou HP, ale o tom snad jindy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dostala jsem ještě jedno soví povlečení, takové béžové, ale tohle modré se mi líbí víc, jop. :D Jé, soví dárky mě zajímají! :D Třeba mě inspiruješ - poslední dobou jsem si sovičky hodně oblíbila, takže ráda objevím nové věci s jejich motivy. :D :)
      A to jsi tu knížku neviděla zezadu! :D Zezadu vypadá ještě líp. :D Já jsem měla štěstí za tak krásnou cenu koupit i první díl, jop. A jasně, já nemít doma už ten první díl, tak bych asi také čekala na překlad. Takhle si to ale budu dál pořizovat v angličtině. :)
      Až to přečtu, tak určitě dám vědět, jestli za tvůj zájem stojí! :)
      Nemáš to britské vydání? Já sice ostatní knihy od RR mám v britských vydání, tuším, ale u Attachments jsem sáhla po tom americkém. Líbí se mi kousek víc a když jsem to objednávala, tak to bylo cenově i podobné, tuším, i když teď je to už zase dražší. :) Ale s tím čtením jsem na tom stejně. :D
      Musíš! Já ten žánr fakt žeru. :D A podle mě by se ti to líbit mohlo. :)
      Mě by celkově zajímalo, jak je možné, že na BD se ty ceny tak mění. Třeba teď je ten box jako kouzlem o 700 korun levnější, než když jsem tenhle článek psala a přitom na tom není žádná jiná sleva. Vážně pochybuji, že by tenhle rozdíl dělal kurz měny.
      Děkuji! Tak jsem zvědavá, copak jsi to dostala. :)

      Vymazat
  3. Nádherné přírůstky a slušně velká hromada:)
    Ilona Andrews je skvělá, taky jsem si musela pořídit novou Kate Daniels. Na Rainbow Rowell se chystám, ale zatím jsem od ní nic nečetla.
    Na Píseň krve mě tvoje recenze nalákala pořádně, už ji mám na seznamu. Díky za tip!
    Přeju krásné Vánoce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Souhlas, knížky od Ilony Andrews jsou fakt výborné. Jen doufám, že se ke Kate dostanu co nejdřív, když už ji mám doma. :D :) Doufám i v to, že se ti RR zalíbí a nezklame tě jako některé čtenáře. :)
      Tak to jsem moc ráda, že jsem tě nalákala, teď jen doufám, že se ti to bude i líbit. :)
      Moc děkuji a krásné Vánoce přeji též! :)

      Vymazat
  4. Na Píseň krve už si vážně brousím zuby, chválíš ji snad v každém článku :D Já od Rainbow Rowell našla pod stromečkem Fangirl, sama jsem si ji vybrala a jsem zvědavá, když na ni každý pěje takovou chválu :) A box Percyho Jacksona mi naprosto vyrazil dech. Je krásný, nádherný, úžasný! Jen bych se asi obávala těch řeckých potvor, měla jsem příležitost bavit se o nich s Řekyní a když jejich jména říkala řecky, bylo to češtině mnohem podobnější, než když jsme se bavily anglicky :D E-shop Knižní vesmír jsem objevila před pár dny a naprosto mě uchvátil, určitě si z něj musím něco objednat, jen bude strašný problém vybrat si mezi tou spoustou suprových věcí. Tvoje náušničky jsou super a na placky mám také v poslední době úchylku! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo a ještě ji chválit budu! :D Snad se ti Fangirl bude líbit. Já z ní byla nadšená, ale to bylo hlavně díky tomu, že jsem Cath opravdu rozuměla (to se každému nestane) a že nemám nic proti fanfikcím (některým je pohled na fanfikce v této knize proti srsti). Avšak pokud ty sama jsi něčeho fanynka, aspoň z části Cath určitě pochopíš. :)
      Ten box je tááák krásný. :D Já mám doma i anglické vydání Percy Jackson a Olympané, z čehož jsem zatím stihla jen re-reading Zloděje blesku, ale musím souhlasit, že anglické výrazy pro ty mytologické záležitosti jsou kolikrát dost odlišný. Ale většinou jsem to nějak rozluštila. :D Uvidíme, jak na tom budu s The Blood of Olympus. :D :)
      Jo, vybrat jen tohle bylo fakt těžký, ale už plánuji další objednávku. :D Já mám velkou radost, že výběr těch placek je tak široký, protože nikde jinde tolik těch knižně laděných placek nemají. :)

      Vymazat
    2. Jestli jsem něčeho fanynka? Rozhodně. :D A obdobím fanfikcí jsem si také prošla, tak podle toho, co píšeš, hádám, že bych si s Cath také mohla sednout. Snad. :)
      Já bych si takhle chtěla pořídit box Harryho Pottera v angličtině. Jenže jsem tak nějak vyrůstala s českým překladem a mám ho moc ráda. A navíc jsem se nemůžu rozhodnout, jestli se mi víc líbí nové britské obálky nebo nové americké. Nesnáším rozhodování. :D
      A když už někde knižně laděné placky mají, nejsou ani z půlky tak hezké jako tady :)

      Vymazat
    3. Tak snad si spolu sednete. :) Budu držet palce!
      Jo, ten Harry Potter mě taky láká, ale jinak to mám jako ty. A to dilema mám stejné. :D Plus ještě nevím, jestli bych radši hardback nebo mi stačí paperback. :D Budu si to muset dost rozmyslet vzhledem k tomu, že Harryho doma už mám, no. :D :)
      Souhlas! :)

      Vymazat
  5. Jacksona jsem četla v češtině, ale do angličtiny by mě nikdy jít nenapadlo :O Rozhodně je to úctyhodná sbírka Riordanových knih. Královské spiknutí vidím poprvé a hodně na mě zapůsobila obálka knihy, je nádherná! Co se týče Bílých kostí, já nemám o bych k té knize řekla. Mě osobně se líbila snad nejvíce z krimi, které jsem četla. Opravdu doporučuji! :3
    Tvoje knihovnička určitě obdržela nádherné přírůstky, jak vidím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já mám doma anglická vydání obou sérii týkajících se Percyho, přestože Bohy Olympu jsem doteď četla jen v češtině a z Olympanů jsem v AJ četla jen první díl, i když to je hlavně kvůli nedostatku času na re-reading. :) A ona ta angličtina není tak těžká, pokud se nepočítají slovíčka ohledně částí zbroje a tak. :)
      Jé, tak to jsi mě teď na Bílé kosti dost nalákala! To se na ně určitě podívám! :)
      Jo, to je. Jen už je zase nemám skoro kam dávat. :D :)

      Vymazat
  6. Úžasné prírastky! Crown of Midnight. *_* Ten box! Som rada, že ti prišiel nepoškodený.:) A samozrejme, HP náušnice, wau.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jo, ta kniha vypadá božsky, těším se, až se do ní pustím! :) Já jsem taky hrozně ráda, tentokrát byl ten box pevnější, asi kvůli tomu, že je to v tom hardbacku, no. :D Sestře se sice nelíbí, ale já jsem z nich nadšená! :D :)

      Vymazat
  7. Ahoj:) Chcela by som sa opýtať, koľko stojí poštovné na stránke : bookdepository.com na ktorej si objednávala niektoré knihy ? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj! :) Na BookDepository je úžasné to, že poštovné se neplatí. Pouze zaplatíš za ty knížky. Ovšem pokud si objednáš najednou více knih, ve většině případů posílají ty knihy po jednom, proto může každá přijít v jiný den. Pokud tě ohledně BookDepository ještě něco zajímá, klidně se zeptej. Můžeš mi napsat i na email (tinaspacilova@seznam.cz), pokud chceš. :)

      Vymazat
    2. Veľmi pekne Ďakujem :) .. Ešte by ma zaujímalo akým spôsobom sa dá zaplatiť za tie knižky? :) Prevodom peňazí na účet cez kreditnú kartu alebo poštou ??:)

      Vymazat
    3. Není zač. :) Platí se převodem na účet. Já jsem tam zaregistrovaná (bohužel nevím, jak přesně to funguje bez té registrace a jestli to bez registrace jde) a při registrování jsem tam napsala číslo své karty. Když si knihu objednám, peníze se mi z účtu odepíšou samy, nemusím vyplňovat žádný příkaz. Ovšem všechno je naprosto bezpečné, ještě se mi nestalo, že by si na to někdo stěžoval nebo tak něco. :) Zkus se kdyžtak mrknout sem: http://knizni-doupe.blogspot.cz/2011/07/jak-objednat-knihu-na-bookdepository.html - když jsem objednávala poprvé, dost mi tenhle návod pomohl. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.