Přeskočit na hlavní obsah

Knižní novinky pro červen

V květnu jsem na sepsání článku o připravovaných knižních novinkách bohužel neměla čas, což mě teď zpětně mrzí vzhledem k tomu, kolik skvělých knih vycházelo, ale co se dá dělat. Pro tento měsíc novinky právě sepisuji, i když jich moc není - tedy myslím to tak, že není moc červnových knih, které by mě zaujaly, hlavně co se týká českých knih, těch anglických je jako vždy poměrně dost. Nu, dost mého okecávání, přejděme k těm chystaným knihám!

Ohniboj - Brandon Sanderson / Talpress / vychází ?.6.2015
Info o knize: GoodReads / Talpress

V červnu nemám knihu, na kterou bych se vyloženě hrozně moc těšila, ale z toho, že Ohniboj vyjde už tenhle měsíc, mám opravdu velkou radost. Aspoň si ho budu moci přečíst hezky s Ocelovým srdcem, na které se stále teprve chystám. Jsem na tuhle Sandersonovu sérii pro mládež zvědavá. Někdo je z toho fakt nadšený, pro někoho je to průměr. Já osobně si myslím, že mě to nemůže zklamat, když si vezmu, kdo to napsal. Tuto knihu si tenhle měsíc budu pořizovat stoprocentně, jop.
Babička pozdravuje a omlouvá se - Fredrik Backman / Host / vychází ?.6.2015
Info o knize: GoodReads / Host

Frederik Backman vešel do podvědomí českých čtenářů svým románem Muž jménem Ove, který se líbí snad všem. Já sama tu knížku právě začínám číst a můžu říct, že minimálně ten styl psaní je opravdu výborný. Babička je jeho druhý román, který v češtině vyjde a který mě osobně zaujal svou anotací poněkud více než Ove, proto se na něj dosti těším. Pokud se mi Ove bude celkově líbit, až ho dočtu. bude jasné, že Babičku si přečíst prostě musím! Ale i kdyby se mi Ove nelíbil, tak se po ní podívám.

Prvních patnáct životů Harryho Augusta - Claire North / Argo / vychází 30.6.2015
Info o knize: GoodReads / Argo

Na rovinu říkám, že si nejsem jistá, jestli tato kniha v červnu opravdu vyjde. Už se mi u Arga párkrát stalo, že kniha, která byla daná takhle na konec měsíce, nakonec vyšla jindy. Takže... Uvidí se. Tak či tak se na tuhle knížku moc těším - v zahraničí na ni totiž panují opravdu dost kladné názory a já jsem už o ní slyšela tolik dobrého, že si ji zkrátka chci vážně moc přečíst. Jen teda ta obálka mě děsí. Abych byla upřímná, nevědět, co za knihu to je, asi ji v životě nevezmu do rukou.


To je k českým knihám vše. Říkala jsem, že jich tentokrát moc není. Nakladatelé si holt dávají pauzu, no.
Takže teď přejdu k anglickým knížkám:


Joyride - Anna Banks / Feiwel & Friends / vychází 2.6.2015
Info o knize: GoodReads
Contemporary knihy, obzvlášť ty v angličtině, mě přes léto opravdu baví, což je myslím poznat i na výběru anglických knih pro červen. Prostě si ráda při tom vedru přečtu něco jednoduššího. U Joyride na mě anotace působí poměrně kladným způsobem. Dost možná to bude klišé, ovšem pokud to bude dobře podané klišé, vadit mi to nebude.

Emmy & Oliver - Robin Benway / HarperTeen / vychází 23.6.2015
Info o knize: GoodReads
Ale tohle by mohlo být vážně zajímavý! Oliver a Emmy bývali nejlepší kamarádi, dokud Olivera jeho otec neunesl. Teď se Oliver po deseti letech vrací do svého rodného města, což pro něj není vůbec lehké hlavně proto, že svého otce vždycky bral za dobrého člověka a ani náhodou ne za kriminálníka, za kterého ho považují všichni okolo. Předpokládám, že tam půjde hlavně o vztah mezi Emmy a Oliverem, ale mohlo by být zajímavé sledovat nějaký případný psychologický vývoj Olivera, který se svým otcem patrně nestrádal a přitom podle ostatních je on ten zlý. Mohlo by to být výborné. Snad i bude.

Hello, I Love You - Katie M. Stout / St. Martin's Griffin / vychází 9.6.2015
Info o knize: GoodReads
Přiznám se, že tahle kniha se mi v hledáčku objevila jen proto, že v její anotaci je napsáno, že jde o román ve stylu knihy Polibek pro Annu a to jsou pro mě kouzelná slůvka. Polibek pro Annu je totiž kniha, která mi žánr contemporary představila, tudíž je to má srdcovka. Takže pokud se jí tohle bude aspoň trochu blížit, dost možná se mi to bude opravdu líbit.

The Summer of Chasing Mermaids - Sarah Ockler / Simon Pulse / vychází 2.6.2015
Info o knize: GoodReads
K téhle knize jsem se dostala díky autorce, už nějakou dobu si od ní totiž chci něco přečíst. No a na první pohled mě zaujala ta obálka, která je vážně skvělá. Plus to má zajímavou anotaci, u které si říkáte, že chcete vědět, o co přesně v té knize půjde. Těžko říct, jestli se k ní dostanu, ale ráda bych.

To jsou všechny červnové novinky, které mě zaujaly. A co za knihy zaujalo vás?

Komentáře

  1. Na Ohniboj už se strašně moc těším:))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ráda slyším! Sanderson je prostě super autor. :)

      Vymazat
  2. Bože! To jsou krásné knihy!
    Že bych se konečně odhodlala začít číst v angličtině? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Čtení v angličtině jen a jen doporučuji! Je to fakt bezva procvičení jazyka a také úžasný způsob získat novou slovní zásobu. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!