Přeskočit na hlavní obsah

Kterak jsem navštívila redakci nakladatelství Host

Brněnské nakladatelství Host se rozhodlo opět do své redakce sezvat pár blogerů, se kterými spolupracují, společně s nimi poklábosit a hlavně se pochlubit jejich novou redakcí (a že se mají čím chlubit!). Já jsem měla to štěstí, že jsem se mezi vybranými blogery ocitla, a tudíž jsem v sobotu 7.1. 2017 vyrazila do Brna! Naštěstí díky tomu, že pobývám v Olomouci, jsem to letos neměla takovou dálku, juch.
Sešlo se nás celkem deset blogerů, jmenovitě Vojta, Terka, Verča, Jana, Bára, Madeleine, Wendy, Schefik, Rachel-Roo a já. Z hostovské redakce nás čekaly Péťa Nečková (mívala na starosti komunikaci s blogery, ale odchází na mateřskou), Eva Sedláčková (má na starosti literaturu pro děti a mládež), Helena Hrstková (nově má na starosti komunikaci s blogery a také bloguje!) a překvapením pro nás byla Lucie Zajíčková, která má mimo jiné na starosti i grafiku obálek (například vytvořila nádhernou obálku k Jiskře v popelu!). 
Kromě prohlídky redakce patřilo mezi hlavní body programu hlavně mluvení a debatování nad rozličnými tématy (hlavně se tedy týkala knih a blogování, že jo). Host toho hromadu chystá pro svou blogovou Kavárnu (kde můžete už i od Hostu najít článek o srazu) a rozhodně se máte na co těšit! Nicméně myslím, že teď za sebe nechám konečně promluvit fotografie.


Tohle je první pohled, který se vám naskytne, když do redakce vstoupíte.


Menší vsuvka. To abychom neumřeli hlady. Samozřejmě to každý fotil!










































Můj dáreček! Opožděného Ježíška udělalo nakladatelství Host každému z nás, za což mu ještě jednou moc a moc děkuji! 
















































Jak můžete vidět z fotek, tohle místo je prostě splněný knihomolský sen! Knížky jsou úúúplně všude! Prostory jsou krásně otevřené a vzdušné a prostě je to celé nádherné. Navíc všechny členky redakce byly úžasně milé a moc jsme se s nimi nasmáli, tudíž je jasné, že i ten kolektiv stojí za to!

Já osobně jsem si ten den perfektně užila. Debaty mi přinesly podněty k osobnímu zamyšlení, ale také mě to celé nabilo kreativní energií, tak snad se mi podaří ji co nejdříve zužitkovat. Znovu jsem si připomněla, proč se nakladatelství Host řadí mezi mé nejoblíbenějších nakladatelství, tyhle lidi pro to totiž žijí, naprosto si svou práci užívají a dělají ji opravdu poctivě. A to je prostě nádhera!

Doufám, že se mi pomocí těch fotografií aspoň trochu podařilo předat náladu toho dne a snad vás potěší pohled do redakce, která u nás vydává tolik skvělých knih! 

Opravdu moc ještě jednou úplně všem - blogerům i Hostu jakbysmet - děkuji za krásně prožitý den! 

P.S. - Pokračování Jiskry v popelu vyjde! Dokonce se už pomalu pracuje na obálce, juch!

Komentáře

  1. Ááááách, zavidím! Vypadá to tam naprosto božsky! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A božské to tam je! Taková menší inspirace pro budoucí bydlení. :D :)

      Vymazat
  2. Těm knihovnám by to hrozně slušelo u mě doma!!! Mají to tam krásné :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Že? Taky si říkám! :D Jo, prostě nádherné. Tomu říkám nakladatelská redakce! :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!