Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky za leden a únor 2017

Musím se přiznat, že trochu ztrácím přehled, kdy jsem si které knihy pořídila, asi bych si to měla začít někam sepisovat. I teď je dost možné, že jsem nakonec něco zapomněla. Ale to nevadí, i tak mám o čem psát! 
Přestože jsem měla Vánoce na knihy bohaté, neodolala jsem a i v lednu a v únoru jsem si nějaké knihy pořídila. Také jsem si něco málo odnesla z návštěvy nakladatelství Host. Každopádně pokud vás mé knižní přírůstky zajímají, není nic snazšího než pokračovat ve čtení.

Tak já rovnou začnu s knížkami od Nakladatelství Host, přece jenom jde i o první lednové přírůstky. V Hostu byli tak hodní, že nám udělali opožděného Ježíška a nabídli nám, ať si napíšeme o dvě knihy, které bychom rádi dostali. Já požádala o Všemi dary obdarovaná od M. R. Careyho a Básně sebrané od J. H. Krchovského
Pak nám Host udělal ještě jednou radost a nechal nás si rozebrat jejich vyřazené knížky. Já sáhla po knize Pašerák snů od Daniela Krhuta, která mi byla doporučena od jednoho z účastníků (ale už nevím jistě, kdo to byl).
Dále Nebudu nenávidět od Izzeldin Abuelaish, po této knize jsem pokukovala už hodně dlouho, proto jsem moc ráda, že se mi dostala do ruky.
Od Krchovského jsem si vzala i Dvojité dno, jeho tuším nejnovější sbírka. Tohle jsem už i četla a líbilo se mi to.
Mám tu ještě Koho vypijou lišky od Lidmily Kábrtové, musím říct, že tahle knížka má opravdu moc povedenou obálku a jsem zvědavá, jak na tom bude s obsahem.
Na fotce chybí ještě druhý díl ze série Téměř ctihodná liga pirátů od Caroline Carlson, tu jsem si totiž už stihla odvézt domů (tudíž ji nemám v Olomouci, kde právě pobývám) a zapomněla jsem ji předtím vyfotit.


V lednu jsem si také objednala knížky, na které se pod stromečkem nedostalo, ale které jsem si také přála.
Na třetí díl Ságy od Briana K. Vaughana a Fiony Staples jsem se těšila už od vydání v češtině, takže konečně musel být můj! Konečně se mi i ta moje komiksová sbírka hezky rozrůstá, z čehož mám fakt radost. A těším se na druhý díl!
Krtník od Terezy Ščerbové také v mé sbírce nemohl chybět! Tahle kniha mě v edičním plánu nakladatelství Host zaujala hned, proto jsem jen čekala, až vyjde a já si ji budu moci pořídit. Jen do té knihovničky se mi pořádně nevejde.
Temnější tvář magie od V. E. Schwab jsem si pořídila hlavně kvůli zahraničnímu nadšení, které bylo poměrně vysoké. Jen doufám, že jsem neudělala chybu, když jsem sáhla po překladu, a že nakladatelství Argo bude pokračovat ve vydávání této série. (Mezi chystanými knihami to stále mají a plánují od autorky i další tvorbu, tak snad se dočkáme.)
Na Naslouchače od Petry Stehlíkové jsem slyšela už tolik chvály, že jsem si to konečně musela pořídit, abych zjistila, co na tom všichni vidí. Ještě jsem se k ní nedostala, avšak nejpozději v létě ji plánuji určitě. Při nejhorším aspoň pěkně vypadá.
Koupila jsem si i Dospělost je mýtus od Sarah Andersen, když to všichni tak chválili. Není to špatné, ale peníze jsem za to vyhodila zbytečně. Asi to brzo někomu daruji.

Využila jsem toho, že jsem byla po zkouškovém doma, a rozhodla jsem se si doplnit své fantasy série. Většinou jde o pěkné bichle, proto jsem věděla, že nemá smysl to objednávat do Olomouce. Kdy se k samotným knihám dostanu, to je ve hvězdách. 
Pořídila jsem si Slova paprsků od Brandona Sandersona, to je druhý díl ze série Archiv Bouřné Záře. Ještě jsem nečetla ani první díl, ale vím, že tohle bude epické. Na tohle léto se plánuji k tomu prvnímu dílu odhodlat a tohohle giganta konečně skolit. 
Královna ohně od Anthonyho Ryana je poslední díl trilogie Stín krkavce. První díl Píseň krve jsem četla krátce po vydání a naprosto si to zamilovala. Teď když mám trilogii kompletní, můžu to konečně dočíst. Jen si asi budu muset nejdříve dát re-reading první části, pochybuji, že si pamatuji ty detaily, které by se později mohly stát důležitou součástí příběhu.
Město mečů od Roberta Jacksona Bennetta je pokračování výborného Města schodů. Musím říct, že naprosto miluji tu obálku! A moc se na knihu těším, tak snad se k ní dostanu ještě letos.
Láska jako z pohádky je třetí díl z komiksové série Mýty od autorů B. Willingham, M. Buckingham a S. Leialoha. Tohle jsem už i stihla přečíst a fakt se mi to líbilo! Těším se na další díl, který se mi snad podaří pořídit ještě letos.
Pořídila jsem si i to nové vydání Denní hlídky od Sergeje Lukjaněnka a Vladimira Vasiljeva. Fakt se mi tahle re-edice hrozně líbí a doufám, že se díky tomu k téhle sérii konečně zase dokopu. Musím říct, že úroveň kvality grafického zpracování knih u spousty našich nakladatelstvích stoupá, z čehož mám vážně velkou radost!
Na závěr tu mám ještě Mistborn: Stíny minulosti od Brandona Sandersona. Zkrátka, je to Mistborn, tak jsem to musela mít doma. Teď se k těm knihám jen musím dostat.


Toto jsou mé nové anglické přírůstky, až na jednu výjimku mi z BD chodily postupně během února. 
Wires and Nerve je první díl z nové komiksové série od Marissy Meyer, s kresbou od umělce jménem Doug Holgate. Navazuje to na Měsíční kroniky. Já osobně jsem se na tohle moc těšila, dokonce jsem si to předobjednala (a ještěže jsem tak udělala, i tak to bylo dost drahé, ale přímo po vydání ta cena ještě stoupla), a jako určitě nelituji peněz, které jsem za to dala. Nakladatelství Egmont se na svém Facebooku ptalo, jestli by lidi o tenhle komiks stáli, a jelikož snad všechny odpovědi byly kladné, je dost možné, že bude i ten překlad.
History Is All You Left Me je novinka od Adama Silvery, který si mě získal svou prvotinou More Happy Than Not. Na téhle fotce to není moc vidět, ale ty modré pruhy jsou krásně lesklé. Moc se na knihu těším (ohlasy má výborné), tak snad se k ní dostanu co nejdříve.
The Dark Days Pact od Alison Goodman je pokračování knihy The Dark Days Club, která si mě vloni naprosto získala, přestože je po dějové stránce poněkud pomalejší (a někdo by mohl říct, že i nudnější). Ale mě to baví! Tuhle knížku už i pomalu čtu (jsem asi ve čtvrtině) a zatím jsem spokojená. Jen mě mrzí, že mi dorazila s poškozeným hřbetem, fňuk.
Jelikož mě Matilda od Roalda Dahla fakt bavila, rozhodla jsem se si pořídit jeho snad nejznámější knihu pro děti - Charlie and the Chocolate Factory. A těším se na to! Vlastně to dost možná budu číst v blízké době. Také se mi moc líbí tahle novější vydání jeho dětských knih a plánuji tuhle svou rodící se sbírku postupně rozšiřovat. 
Seriously... I'm Kidding od Ellen DeGeneres je ta výjimka, kterou jsem si přes BD nepořídila. Mám ji z Dobrovského, kde jsem se zas jednou procházela s myšlenkou, že bych si chtěla nějakou knížku koupit. No a v anglické sekci mi padl zrak na tohle. Jelikož jsem Ellen za poslední měsíce dost propadla a tuhle knížku jsem si chtěla přečíst, váhala jsem s jejím pořízením jen chvíli. Bohužel jsem se k ní ještě nedostala, ale už brzo to napravím!

A jako poslední knížku tu mám docela opuštěného Slaďáka od Phillipy Rice. Tuhle knížku (ehm, sbírku ilustrací, ehm) jsem dostala od N. k narozeninám, za což jí ještě jednou děkuji. Slaďák jsem si dávno, předávno, chtěla pořídit v angličtině. Avšak kvůli ceně jsem to odkládala. I když se mi to líbilo, fakt to bylo roztomilé, jsem opravdu ráda, že jsem si to v té angličtině nepořídila. Asi bych totiž byla dost naštvaná, kdybych pak zjistila, za co jsem to ty peníze utratila.

I když z knížek je to již vše, mám tu ještě jeden knižně laděný přírůstek. K narozeninám jsem si pořídila (s přispěním rodičů) novou čtečku - jak můžete vidět, jde o PocketBook Basic Touch 2. A proč to? To jsem tak na Silvestra zapnula svou starou čtečku s myšlenkou, že dočtu rozečtenou knihu, ať jdu do nového roku s čistým štítem. No a ejhle. On se vylil inkoust (či jak to popsat) a na čtečce zůstaly černé pruhy. Takže RIP má milá čtečko. Ale sloužila mi dobře! Jelikož od čtečky nevyžaduji nic extra, opět jsem sáhla po PocketBook a zatím z mé stran nadále spokojenost.

A teď je to k mým přírůstkům vše! Dejte vědět, co pěkného jste si v poslední době pořídili vy! Či je mezi mými novými přírůstky nějaká kniha, kterou bych si měla podle vás přečíst přednostně? Jestli ano, určitě mi to napište! Jinak se uvidíme u dalšího článku.

Komentáře

  1. Skvělé přírůstky, i když většinu jsem nečetla. Vlastně se právě prokousávám Temnější tváří magie a zatím se mi to líbí. Budu se snažit taky sehnat Wires and Nerve, ale se svými finančními prostředky to moc nevidím. A doufám, že tehle čtečka ti dlouho vydrží, taky mám svůj PocketBook ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No jó, já z nich taky většinu nečetla. :D Ale ne, chápu, co tím myslíš. :D Já se u té Magie těším na druhý díl, jsem zvědavá, co tam autorka vymyslela, tak snad to vyjde. To chápu, fakt je to dost drahé a já snad týden přemýšlela nad tím, jestli do toho ty peníze investovat nebo ne. :D Moc nevěřím, že by u toho byl ten překlad levnější (jestli bude), ale kdo ví. Tak to doufám též! :D :)

      Vymazat
    2. Doufám, že bude :D Musí!

      Vymazat
  2. Koho vypijou lišky je úžasná, nevšedná a originálne spracovaná knižka. :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tos mi udělala radost, to se k ní pokusím dostat co nejdříve. :)

      Vymazat
  3. Parádní přírůstky. :) Město mečů, Královnu ohně a Slaďák si chci pořídit. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak ať se ti to podaří co nejdříve. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.