Přeskočit na hlavní obsah

Jarní knižní přírůstky

Jelikož jsou jarní měsíce (skoro) za námi, přináším shrnující článek o knížkách, které jsem si za uplynulé tři měsíce pořídila. Teda k tomu pořizování docházelo hlavně v květnu, nicméně s tím jsem i počítala, když jsem měla v květnu v plánu navštívit veletrh Svět knihy. Květen byl plný i na zahraniční novinky, které jsem si zkrátka nemohla nechat utéct. Celkem je toho dost, takže pokud rádi obhlížíte knižní přírůstky druhých, pohodlně se usaďte a jdeme na to!

Můj první březnový přírůstek! Za komiks Pták & Veverčák od Jamese Burkse vděčím nakladatelství Host, kterému za tenhle kousek ještě jednou moc děkuji. Musím říct, že dobrodružství této dvojky mě bavilo, jak můžete najít i v recenzi. Pokud máte ve svém okolí dítě, které preferuje komiksy na místo normálních knih, určitě doporučuji se na tohle podívat!

Od nakladatelství Host jsem v březnu obdržela i recenzní e-výtisk knihy Každý má svou lajnu od Petry Dvořákové. Tohle bylo moc fajn čtení, jak můžete zjistit v recenzi. Za knihu ještě jednou moc děkuji.

V březnu mi z BookDepository poslali kupon na 5% slevu. Neverwhere od Neila Gaimana k tomu bylo v akci, tak jsem to tam nemohla nechat, obzvlášť když je to to vydání s ilustracemi od Chrise Riddella. Miluji kombinaci Riddella s Gaimanem a fakt bych si přála, aby Riddell jednou ilustroval všechny knihy od Gaimana. Jinak jsem Neverwhere ještě nečetla, ale určitě se do toho pustím co nejdřív. Věřím, že s těmi ilustracemi to bude úplně jiný zážitek.

Wing Jones od Katherine Webber byla spontánní koupě. Nejdřív jsem to viděla na Instagramu u Rainbow Rowell, kde jsem viděla, jak krásné to britské vydání je. Pak jsem si přečetla, že hlavní hrdinka má africké a asijské kořeny, a v tu chvíli jsem věděla, že si to chci přečíst. Ke koupi mi nakonec napomohla akce na BookDepository. Příběh Wing Jones jsem si už i přečetla a strašně mile mě překvapilo, jak dobré čtení se z toho vyklubalo. Bez debat doporučuji knihu omrknout, je vhodná i pro začátečníky ve čtení v angličtině. A měla bych velkou radost, kdybych nebyla jediná, kdo ji četl!

A teď přestoupím k velké květnové náloži! Jako první zde mám The Dark Prophecy, druhý díl ze série The Trials of Apollo od Ricka Riordana. To byla předobjednávka už někdy z března. Tahle americká vydání si předobjednávám i kvůli ceně - jakmile to totiž oficiálně vyjde, ta cena na BookDepository neskutečně skočí nahoru. Bůh ví proč. Každopádně se na další dobrodružství Apolla fakt těším, už jsem omrkla první kapitolu a nemohla jsem se přestat smát. Snad brzo budu mít ten čas se do toho pustit.

A Court of Wings and Ruin od Sarah J. Maas mělo správně vyjít ve stejný den jako nová knížky od Riordana výše. Apollo mi přišel už 9. května, na ACOWAR jsem si musela počkat až do 18. května. No, očividně tu někdo neodhadl, jaký zájem o knihu bude. A protože mi to přišlo tak pozdě, ještě jsem to nečetla a ani teď nemám čas to číst, fňuk. Ovšem zatím se zdárně vyhýbám spoilerům, tak aspoň tak. Jen teda ať to fotím, jak chci, stejně nejsem schopná zachytit, jaký odstín zelené to ve skutečnosti má!

Strange the Dreamer od Laini Taylor jsem si naprosto zamilovala. Takže když jsem na BookDepository viděla hardback levnější než paperback, nemohla jsem odolat a nekoupit si to. A proboha, ono je to britské vydání tak obří! Nicméně jinak vypadá ta knížka nádherně, naživo je tahle britská obálka boží a já upřímně doufám, že ji nakladatelství CooBoo u českého vydání ponechá.

My Lady Jane od trojice autorek Cynthia Hand, Brodi Ashton a Jodi Meadows je pro mě zatím jedno z největších letošních překvapení. Neskutečně jsem se u ní bavila. Tohle jsem také musela mít doma ve fyzické podobě a k mému štěstí právě teď v květnu vyšlo i nové paperbackové vydání, tak jsem toho hned využila.

Když vám vydají novou edici fajn knihy od vaší oblíbené autorky s takovouhle obálkou (!)... Já osobně prostě nedokážu říct ne. A prostě celkově je tohle nové vydání Carry On od Rainbow Rowell strašně krásné! Kdyby vás to zajímalo, tak obálku má na starosti Kevin Wada. Co si o téhle obálce myslíte vy? Líbí se vám?

Flame in the Mist od Renée Ahdieh vyšla minulý týden. Jestli vám autorčino jméno něco říká, tak jde o autorku, která napsala dilogii Pomsta a rozbřesk, kterou u nás vydává nakladatelství CooBoo. Přiznám se, že zkušenosti s autorkou ještě nemám, ale... Podívejte se na tu obálku! A anotace, která slibuje samuraje, Japonsko a inteligentní hrdinku! Plus to někteří přirovnávají k Mulan... Vědět, že si nad to můžu sednout a v klidu se tomu věnovat, tak už to dávno čtu!

Ještě než se dostanu k mým přírůstkům ze Světa knih, ukážu vám své úlovky z Levných knih. Minulý týden jsem totiž byla v Brně na návštěvě za Katherine z blogu BO KNIHA! a musím říct, že jsem si ten den fakt užila! Teď už vím, že v Brně máte krásné knihovny. Nicméně jsem udělala tu chybu, že jsem zalezla do Levných knih, a když jsem viděla ty ceny některých knih... Prostě jsem je tam nemohla nechat. Zoo City od Lauren Beukes mám v to-read už roky, tak snad to konečně přečtu!

Roky mám v to-read i knihu Alif, neviditelný od G. Willow Wilson a za nějakých 30 nebo 40 korun jsem to tam prostě nechat nemohla. Moc pevnou vůli nemám, no.

Dvacku za Sundej mi měsíc od Gregoryho Hughese? Děláte si ze mě srandu?!

Cizí slovo láska od Erin McCahan si chci také přečíst už dost dlouho. Navíc jsem si řekla, že se to bude líbit i mamce, tak jsem to vzala též.

Psí hvězdy od Petera Hellera je vlastně stejný případ - v to-read už to mám neskutečně dlouho, bylo to za směšnou cenu, tak jak jsem to tam mohla nechat? Zároveň je to poslední kniha, kterou jsem si z Levných knih odnesla, takže jdeme na přírůstky ze Světa knihy!

A nyní přírůstky ze Světa knihy! Jako první tu mám Warren XIII. a Vševidoucí oko od Taniy del Rio a Willa Staehlea. Ke stánku nakladatelství Paseka jsem si šla i pro Záleskautky, ale bohužel prý budou spíš až na konci měsíce. Warrena jsem jinak zrovna dneska dočetla, moc se mi to líbilo a v blízké době můžete čekat i recenzi. Jo a u Paseky jsem moc ocenila i ty volně dostupné pohledy k jejich knížkám, to mě u nich strašně baví!

Ach, čtvrtý díl Ságy od Briana K. Vaughana a Fiony Staples! Zrovna na tohle jsem se těšila strašně moc, takže jsem se pro to u stánku BB/art musela zastavit. Samozřejmě jsem to stihla už i přečíst. A páni, zase to nabírá obrátky! Hrozně se těším na ty další dva díly, které letos mají vyjít!

Nakonec jsem se rozhodla, že si u Arga pořídím Neobyčejné od V. E. Schwab. Podle všeho je to autorčina nejlepší kniha, kterou napsala a vzhledem k tomu, že jsem se na ni chystala už od té doby, co vyšla v angličtině, řekla jsem si, že do toho půjdu. Teď jen aby Argo v autorčiných knihách pokračovalo, jop.

Udělala jsem si zastávku i u nakladatelství Slovart, kde jsem si pořídila Bestie je zvíře od Peternelle van Arsdale. Podlehla jsem pozitivním recenzním, které jsem na knihu četla hlavně od našich slovenských sousedů. Upřímně doufám, že se mi to bude líbit.

Když už jsem u toho nakladatelství Slovart, tak tu mám ještě dvě knížky od Patricka Nesse, které jsem vyhrála v soutěžích. My ostatní tu prostě žijem mám od Vendey, které tímto ještě jednou děkuji. Z výhry téhle knihy jsem měla fakt radost, protože jsem si ji i tak plánovala pořídit. Jo a je to podepsané, juch!

A za nové vydání jedné z mých nejoblíbenějších knížek Volání netvora vděčím soutěži u Madeleine, které tímto také ještě jednou děkuji. Ach, musím si to znovu přečíst.

U Euromedia jsem se zastavila pro Zázrak, novinku od Emmy Donoghue, autorky knihy Pokoj. Na tohle jsem moc zvědavá, protože Pokoj byl naprosto výborný. Snad se mi to tedy bude líbit též. Jo a ta knížka správně takhle "odrbaná" není, to jen moje vydání se naneštěstí namočilo v tašce. Ale zas to k té obálce docela sedí, co říkáte?

Bez návštěvy se neobešel ani stánek nakladatelství Host! Amerikánu od Chimamandy Ngozi Adichie jsem od nakladatelství získala i jako recenzní e-výtisk, za což jim ještě jednou děkuji, ovšem líbilo se mi to natolik, že jsem si knihu musela dojít pořídit i ve fyzické podobě. A ke koupi Amerikány se mi podařilo ukecat i mé kamarádky, které mi na veletrhu dělaly společnost, juch!

Posvátné lži Minnow Blyové od Stephanie Oakes jsem též od nakladatelství Host měla k recenzi, za což jim také ještě jednou děkuji, nicméně se mi to opět líbilo tak moc, že jsem si musela pořídit i fyzický výtisk.

U Hosta jsem ukořistila ještě Projekt Kronos od Pavla Bareše. Ta knížka vypadá naprosto výborně a já pevně věřím, že se mi bude líbit. Navíc je vždycky dobré podpořit českého autora, nemyslíte?

A zastávku jsem nezapomněla udělat ani u AlbatrosMedia! K mé velké radost opravdu měli 40 dní pěšky do Jeruzaléma od Ladislava Zibury s tou novou obálkou! Teď jen najít čas a můžu se do jeho knih pustit.

Původně jsem si myslela, že nová vydání bradavických učebnic od J. K. Rowling nebude možné na veletrhu pořídit, protože oficiální datum vydání bylo až to pondělí po veletrhu. Měla jsem proto neskutečnou radost, když jsem zjistila, že na veletrhu k dostání jsou! Fantastická zvířata i Bajky barda Beedleho vypadají božsky. Famfrpál jsem si teda nepořídila, ten mě zas tolik nezajímá, i když časem ho nakonec asi také doplním.

Konečně je moje i Třetí stříbrná kniha snů od Kerstin Gier! Už se těším, až sérii dočtu. No a prostě miluji tu obálku!

Jak jsem vám už psala, v rámci veletrhu došlo ke setkání nakladatelství CooBoo s jejich blogery, kam jsem byla pozvána, jelikož jsem s nimi na konci dubna navázala spolupráci. Na srazu jsme obdržely reading copy knihy Ledová krev od Elly Blake, která vychází 7. srpna. Jelikož mám už knihu přečtenou, tak musím říct, že mě mile překvapila a byla mnohem lepší, než jsem čekala! Těším se na druhý díl. A ještě jednou nakladatelství CooBoo za knížku moc děkuji!

Už se blížíme ke konci! Jen tu ještě mám dva recenzní výtisky. Tím prvním je Poušť v plamenech od Alwyn Hamilton, za tuto knížku moc děkuji nakladatelství CooBoo. Moc se na tuhle krasavici těším a recenzi můžete očekávat v blízké době!

CooBoo vděčím i za recenzní pdf knihy Falešný polibek od Mary E. Pearson. Do téhle knížky jsem se naprosto zamilovala, jak si můžete přečíst v recenzi. A ještě jednou za výtisk k recenzi děkuji.

Uf. Jestli jsem něco nezapomněla, tak je to pro tentokrát asi všechno.
Jelikož si myslím, že zásob knížek jsem si teď udělala dost, asi mám zase na chvíli utrum, jop. Plus nepočítám, že by mi do konce května přibylo něco dalšího, tak přírůstky přidávám už teď.

Četli jste některý z mých přírůstků? Jak se vám to líbilo? A chystáte se některou z výše uvedených knih číst?

Komentáře

  1. Spoustu jich mám, ještě větší spoustu jich chci (Strange the Dreamer! ♥.♥), ale moc jsem jich nečetla. Ledová krev za mě lehký nadprůměr, zato Třetí stříbrná mile překvapila. Ale My ostatní tu prostě žijem mě vážně zklamalo :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak víš co, já Ledové krvi dala na GR 3 hvězdičky s tím, že jsem čekala, že to budu hodnotit mnohem hůř. :D Té Třetí stříbrné se trochu bojím, vím že dost lidí moc nenadchla. To samé My ostatní... - to má tak rozporuplné názory! :D Jsem zvědavá, co na to povím.
      Hej a právě jsem si ty knížky spočítala a takovou půlku jsem z těch přírůstků už četla! To jsem nečekala, ale je to super. :D

      Vymazat
    2. Páni, tak to gratuluju :D Kéž bych četla svoje vlastní přírůstky taky tak :D

      Vymazat
    3. Tož ale nepřečtených knížek mám jinak doma hromadu. :D Ovšem letos v létě bych to chtěla napravit, tak uvidíme, jak mi to půjde. :)

      Vymazat
  2. Fakt nevím proč si je prohlížím na fotkách, když na ně koukám šestsetkrát denně v reálu :D Plus dvakrát hurá za mojí pěknou stěnu ♥
    N.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to fakt nevím. :D Tvoje stěna je krásná! Proč si myslíš, že jsem to nafotila s ní v pozadí? :D

      Vymazat
  3. Svět knih byl zahul :D to ptáčka jsem si chtěla koupit také, ale nakonec jsem tak neučinila, tak snad to nebudu litovat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No to teda byl. :D Ale tak víš co, nic ti nebrání v tom, si tu knihu nakonec pořídit. :D :)

      Vymazat
  4. Teda, to je nálož! :D Apollóna ti závidím, už se nemůžu dočkat, až ho tu vydají. A pokud ses smála už u první kapitoly, tak se mám asi opravdu na co těšit! První díl byl super. :)
    ACOWAR!!! Áááá, ACOWAR! Na to se těším snad ještě víc, doufám, že vyjde brzy. CooBoo zatím nejspíš neví, kdy knihu vydají, protože nikomu, kdo se jich na to na stránkách ptal, neodpověděli, ale tajně doufám v ještě letošní rok (i když to jsem asi naivní, co? :D).
    A tahle obálka Carry on je opravdu super! :)
    Neobyčejné jsem si objednala k narozeninám, taky jsem na knihu hodně zvědavá, a musím říct, že Bestie je zvíře mě poslední dobou taky moc láká. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Modlím se, abych už měla po zkouškách a mohla se do Apollóna pustit. Přesně takovou oddechovku budu po tomhle zkouškovém potřebovat. :D
      Já bych řekla, že se u CooBoo budou snažit ACOWAR vydat co nejdříve, ale... Je to hrozná bichle. Vem si, že vydání druhého dílu trvalo rok. Což vůbec není divné - pokud překladatelka dostala knížku až teď, po jejím vydání, dost jí to zabere to přeložit. Pak všechny ty korektury a další úpravy... Jako oni by možná i v CooBoo byli rádi, kdyby to mohli vydat už letos, ale já osobně bych tak optimistická nebyla. :D Ale kdo ví, třeba překvapí. :)
      Je boží! :D
      Jo, já na Bestie je zvíře zatím četla spíše chválu, tak se na to těším. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!