Přeskočit na hlavní obsah

Svět knihy 2017 objektivem foťáku

Zdravím!
Jako určitě spousta z vás jsem navštívila veletrh Svět knihy v Praze, přestože mám teď zkouškové, a jsem tak v jednom kole (to je znát i na mé upadlé aktivitě). Ovšem veletrh jsem si prostě nemohla nechat utéct! Tudíž jsem na něj v doprovodu svých kamarádek vyrazila.

K Průmyslovému paláci jsme dorazily kolem půl desáté, a když jsem pak viděla na fotkách ty fronty, které se udělaly kolem jedenácté, tak jsem byla fakt šťastná, že jsme to vychytaly a utekly tomu! Nicméně pořád jsme se na veletrh dostaly později, než jsem čekala, proto jsem hned pospíchala na setkání s nakladatelstvím CooBoo, které bylo od desíti na programu a na které jsem byla pozvána. 
Bylo prima vidět a poznat blogerky, které jsem ještě na živo nepotkala, ale bylo to takové hektické, na veletrhu bylo už docela dost rušno, tak jsme se v některých případech sotva slyšeli. Nicméně jsem se krátce seznámila s Kubulínskou redakcí a musím říct, že jsou všichni stejně fajn, jak ze svých blogových článků působí! V CooBoo byli tak hodní, že nás obdarovali sladkou pozorností - úžasnými makronkami (které mi bohužel nevydržely dostatečně dlouho, abych je stihla vyfotit). A dostaly jsme i knižní dáreček!

Ledová krev od Elly Blake vyjde 7. srpna (pokud nedojde k nějakému posunu) a jde o další počin z žánru YA fantasy. Upřímně se přiznám, že jsem dost váhala, jestli tuhle knihu vůbec budu chtít číst, když jsem se o jejím českém vydání dozvěděla, ale když už ji mám doma, tak se do ní teda pustím! Přece jenom by mě to mohlo jen a pouze překvapit! Za dárečky nakladatelství CooBoo ještě jednou moc děkuji!

Na srazu s CooBoo jsem se sešla i s Madeleine a Vendeou, u kterých jsem měla štěstí v soutěžích o knihy Patricka Nesse. Tudíž když jsem ze srazu odcházela, byla jsem bohatší už o tři knihy!

Podepsané Volání netvora mám tedy od Madeleine. Přiznám se, že jeden výtisk Volání netvora už doma mám, ale tohle je tak boží knížka, že ji ráda budu mít doma vícekrát než jen jednou! Mimochodem, Madeleine je ambasadorka Humbooku, tak jestli chcete mít informace o Humbooku z první ruky, tak ji určitě sledujte!

A podepsané My ostatní tu prostě žijem mám od Vendey. Jsem na tuhle knížku dost zvědavá a doufám, že se nakonec zařadím k těm, kterým se to líbilo. Mimochodem, věděli jste, že má i české vydání svítit ve tmě? Ještě jsem to neozkoušela, ale určitě se na to chystám, protože mi to přijde hrozně super! Jo a Vendea je též ambasadorka Humbooku, tak ji také nezapomeňte sledovat!

O zbylých knižních přírůstcích se rozepíšu na konci měsíce ve svém jarním přírůstkovém shrnutí. Avšak na těch fotkách výše tvoří pozadí. Nebo se můžete mrknout na Instagram
I když tu mám ještě jednu drobnost, se kterou se musím pochlubit!

No není to nádhera? Když jsme s kamarádkami veletrh procházely, náhodou jsme narazily na malý stánek, který měl úplně boží záložky, zápisníky, hrnečky a jiné doplňky. Ty záložky jsem si chtěla koupit všechny! A to na té fotce nejsou vidět ty krásně zlaté detaily!

Nicméně jelikož se tento článek jmenuje Svět knihy 2017 objektivem foťáku, asi by to chtělo přistoupit k těm fotkám, což?

Tenhle doplněk se letos organizátorům vážně povedl! 

Nádhera! 

Zavedení náramků fakt chválím!

Lidi byli úplně všude. No a s každou hodinou to bylo horší a horší, protože lidí bylo víc a víc. To samozřejmě bylo super a já měla hroznou radost, když jsem viděla tolik milovníků knih! Podobné akce jsou důkazem toho, že i u nás lidi stále čtou! Jen občas byla vážně výzva se tím davem procpat (obzvlášť když se někdo zastavil uprostřed cesty z ničeho nic) a z nedostatku vzduchu mi bylo až špatně, přestože jsem na tenhle zápor veletrhu už zvyklá, byla jsem ráda za to, jak snadno se letos dalo pohybovat z veletrhu ven a naopak.

A návštěva nakladatelství Host prostě nesměla chybět! 

Jen teda probojovat se k až k pultu byl docela výkon! U Hosta bylo nepřetržitě plno. Z čehož mám jinak samozřejmě obrovskou radost! A fakt mě nadchlo, když jsem viděla, v jakém množství si lidi nakupovali Amerikánu či Posvátné lži Minnow Blyové!


Po vzhledové stránce je ten Hostovský stánek fakt nejhezčí!

Když se už v prostorách veletrhu opravdu nedalo dýchat, utekly jsme ven. Musím říct, že jsem vážně ocenila, že organizátoři výrazně navýšili počet občerstvení, ta pestrost výběru byla fakt super.

Hrál se famfrpál!


Navštívily jsme i stan malých nakladatelů a tenhle veletržní přírůstek byl také super! Snad bude i příští rok.

No... Pokud do své složky koukám dobře, jsou tohle všechny fotky, které ze včera mám. To množství knížek, které jsem tahala, totiž narostlo natolik, že jsem nebyla schopná k tomu ještě fotit, proto jsem foťák uklidila a dál jsem celou tu atmosféru už nasávala jen tak pro sebe. Za sebe musím říct, že se letošní veletrh opravdu vydařil a skvěle jsem si ho užila. No a teď mi nezbývá než doufat, že se mi podaří se na veletrh dostat i ten příští rok!

A jak se na veletrhu líbilo vám? Co pěkného jste si odnesli?

Komentáře

  1. Moc pěkný článek :) Na Světe knihy jsem byla letos v pátek poprvé a jsem nadšená z té atmosféry a kupy knih všude okolo :) Na ten stánek se záložkami jsme narazila také a jednu si pořídila :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Tak jsem ráda, že se ti tam líbilo! Já byla už asi po... páté? Možná po šesté? Teď si nejsem jistá. :D Ale určitě budu jezdit i dál! Těm záložkám se nedalo odolat, což? :)

      Vymazat
  2. Pekný report, snad sa na Svet knihy niekedy pojdem pozriet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Rozhodně to stojí za to! Mě by zase zajímala slovenská Bibliotéka! :)

      Vymazat
  3. My ostatni mam taky doma a hned jsem zkousela, paradne sviti :-D Sovickovou zalozku jsem si na SK poridila loni, tak koukam, ze tam byli zase :-P
    jojo, letos to vsichni naramne chvali, stalo to opravdu za to :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Tak to to musím zítra taky vyzkoušet. :D A jo, byli! A jestli budou i příští rok, tak je tam musím najít zase. :D
      Já musím říct, že v porovnání s předchozími ročníky se mi to letos líbilo asi opravdu nejvíc. :)

      Vymazat
  4. Super článek a fotky ještě víc super! :) Vidím, že jsi se zaměřila na knihy Patricka Nesse, snad se ti knihy budou líbit!
    A budu se těšit na recenzi knihy Ledová krev :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Teď jsem si uvědomila, že nyní už mám od Patricka Nesse dohromady šest knih. Četla jsem z toho jednu. Měla bych to asi konečně napravit. :D
      Jé, tak to se pokusím do knihy pustit co nejdříve, abych mohla recenzi napsat. :)

      Vymazat
  5. Nádherné fotky a skvělý článek! Páni mám pocit, že ikdyž jsem byla v sobotu na SK, tak jsem skoro nic neviděla! Příští rok asi budu muset uděla větší přípravu :D A super úlovky, VOlání netvora jsem si také koupila :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :) Jo a to jsem toho taky dost nestihla a až po odjezdu jsem zjistila, že byl program i v těch okolních budovách a tak. :D Volání netvora je boží, takže to schvaluji! :D :)

      Vymazat
  6. Jak tak koukám, asi jsem to fakt promákla, když jsem si u Paseky na SK pořídila jen Jääskeläinena! Všichni (včetně mé ženy) o tom Warrenovi básníte tak, že ho teda asi taky potřebuju! Ještě že bude Knihex :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Žiš, kam jsem ten komentář dala? :D Ach jo, tenhle komentář patří pod článek s přírůstky, nechápu, jak se mi povedlo ho umístit sem! :D

      Vymazat
    2. Hej, on na tenhle článek byl v těch přírůstcích odkaz, tak jsi to možná nějak rozklikla a skončila dole u komentářů. Kdo ví. :D
      Warren je vážně moc pěkný a myslím si, že zrovna tobě by se líbit mohl. :) Navíc je to Paseka! Tam taky vydávají samé dobré knížky, tak je jasné, že je ta chvála oprávněná! :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!