Přeskočit na hlavní obsah

Literární festival Humbookfest - chystáte se taky?

Určitě nikomu z vás neuteklo, že se letos chystá už 2. ročník Humbookfestu, což pokud to nevíte, je festival knih pro mládež, který vzniká pod záštitou Albatrosmedia - konkrétněji nakladatelství CooBoo a Fragment. Tentokrát se festival koná 7. října 2017 v MeetFactory v Praze. A co je hlavní? Už byl spuštěn prodej vstupenek a byl uveřejněn kompletní program!

Malá video ochutnávka:


Co se týče vstupenek, veškeré informace můžete nalézt na tomto odkazu. Vstupenky jsou ve dvou variantách - základní a VIP, při VIP vstupence získáte několik knižních drobností a reading copy young adult bestselleru, který vyjde až v listopadu!

Ovšem co je nejdůležitější, je samotný program, nemyslíte? Tak se na něj pojďme povídat!


Úúú, co na program říkáte? Já osobně jsem fakt nadšená!
Dokonce mi přijde program natolik nabitý, že vážně netuším, na co nakonec půjdu, čemu dám přednost!

Třeba ten program v Galerie 1? Tak tady mě zajímá fakt všechno. Přednášky na téma Jak se dělá kniha bych opravdu chtěla slyšet vzhledem k tomu, že bych se na tomto procesu jednou ráda podílela osobně. 
Strašně mě zajímají i Překladatelské oříšky, častokrát si totiž pokládám otázku, proč se něco přeložilo zrovna takhle.
No a Harry Potter 20 let je pro mě jakožto pro milovníka Harryho zkrátka povinnost!

Dost přemýšlím nad tím, že bych se mrkla i na Fotoworkshop, čím dál víc mě totiž baví Bookstagram, tak třeba bych získala nové tipy pro focení!

No a to nemluvím o všech těch besedách s autory!
Silně zvažuji, že se zastavím na besedě Martina Bečana. Martin Bečan tento říjen u nakladatelství Fragment debutuje knihou Kaziměsti, má to být urban fantasy, což je jeden z mých nejoblíbenějších žánrů, tudíž si to nemůžu nechat ujít! Věřím, že na besedě se dozvíme spoustu zajímavých věcí - například jak vůbec dosáhnout publikace své knihy.

Stoprocentně si nenechám ujít besedu s Jenny Han. Její knihu Všem klukům, které jsem milovala mám vážně ráda, Jenny působí neuvěřitelně sympaticky a věřím, že nám prozradí i něco o filmové adaptaci!

A dost se těším, až naživo potkám i Ladislava Ziburu. Toho sleduji na Facebooku a jeho příběhy mě fakt baví. Teď si ještě přečíst jeho knížky, které mám doma.

Ovšem věřím, že budou stát za to besedy i s dalšími autory, nicméně jsem od nich zatím ještě nic nečetla, tak těžko říct, jestli by ty besedy byly pro mě ten správný zážitek.

A jak to vidíte vy? Chystáte se na Humbookfest? S kým se tam potkám, hm? A co z programu vás zaujalo nejvíce?

Komentáře

  1. Původně jsem jet chtěla, ale z SK nedělám moc velkou pecku, natož z tohoto... Navíc se mi za to nechtějí vyhazovat peníze...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tož mně se i na SK moc líbí. :) Jen teda příští rok se tam asi nedostanu, což mě dost mrzí, ale uvidí se. :D A jelikož letos pojedu na Humbook poprvé, jsem hodně zvědavá, jaké to tam bude a jak se tahle akce povedla. :)

      Vymazat
  2. Súhlasím, že ten program vyzerá skvele - z galérie 1 by som sa mala problém pohnúť a napríklad Jenny Han by som rada videla naživo... Takže som dosť uvažovala, že sa pokúsim prísť, ale predsa len mám Prahu dosť od ruky a tipujem, že ma bude zamestnávať škola.:D Takže bohužiaľ tento rok nič, možno nabudúce. Každopádne si Humbook uži a dúfam, že bude report.:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hej, já mám pořád velké dilema, na co půjdu. :D Ale pojede se mnou kamarádka, tak se asi přizpůsobím podle ní. :D :) To chápu, taky to budu mít kus cesty, ale pořád blíž než ty. Ale kdo ví, třeba ti to jednou vyjde, to by bylo skvělé! :) A report bude určitě! Bude to můj první Humbook, tak budu muset sepsat své dojmy. :D :)

      Vymazat
  3. Tyjo... Až doteď jsem o tom vůbec neslyšela (možná proto, že jsem poslední dobou co se týče internetu dost mimo:D), ale vypadá to naprosto skvěle! (Nejskvěleji Překladatelské oříšky, samozřejmě. :D) Láká mě snad všechno v Galerii 1 a fotoworkshop. Focení mě poslední dobou baví snad víc než psaní nebo čtení :D Z autorů v Hlavním sále neznám nikoho kromě Ládi Zibury – teď v červenci jsem od něj četla knížku a bylo to super! :) Navíc těch 250 kč za lístek mi nepřijde vůbec moc... I když s cestou z Olomouce už se to trošku prodraží :D Díky za námět, zapřemýšlím o tom! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak jestli jsi teď byla mimo internet, asi ti ta propagace Humbooku ušla. :D Jo, věřím, že Překladatelské oříšky by se ti mohlo líbit. :D Také mě focení v poslední době dost chytlo! :) Hej, ráda slyším, že se ti líbila knížka od Zibury! Obě mám doma, ale ještě jsem je nečetla, tak to budu muset napravit. :D Jo, vzhledem k prostorům a programu mi ta cena přijde rozumná. :) Každopádně já jedu, tak kdyby ses chtěla přidat, dej vědět. :D :)

      Vymazat
    2. Já četla 40 dní pěšky do Jeruzaléma a to bylo fajn :) A díky tomu, že je to takové rozkouskované po jednotlivých dnech, tak to můžeš číst každý den chvilku třeba při cestách tramvají a nehrozí, že by ses začala ztrácet v ději nebo tak něco :D Jo, zalarmuju KejBie a kdyžtak se ozvem :)

      Vymazat
    3. Tak to je super, to na tu knížku musím vážně mrknout. :D Ona mi to říkala už i kamarádka, dokonce ty knížky mám i koupené, jen jsem se k nim stále nedostala, tak to snad brzo napravím. :) Jasně, jasně. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.