Přeskočit na hlavní obsah

Autoři, od kterých nutně potřebuji další knihu

Určitě to také znáte. Přečtete si nějakou knížku, naprosto si ji zamilujete, pokud možno, přečtete si další knihy, které od autora vyšly, no a pak čekáte, jestli nenapíše něco nového. Někteří autoři s tím nemají problém a brzo vydají další počin. Někteří si s tím dávají načas a to fakt hodně. Někteří začnou pro jistotu psát úplně jiný žánr. A pak jsou tu tací, kteří za život napíšou jednu knihu a víckrát už o nich neslyšíte. To mně osobně trhá srdce. Tak jsem se rozhodla, že vám představím autory, od kterých bych si hrozně ráda přečetla novou knihu.


Stephen Chbosky

Ten, kdo stojí v koutě je jedna z mých nejoblíbenějších knížek vůbec. Také je to jediná kniha, kterou kdy Stephen Chbosky napsal. A víte, kdy ji vydal? Už v roce 1999. Od té doby nic. Což mě strašně, ale strašně moc mrzí. Těžko říct, jestli by se mu povedlo znovu napsat něco tak silného a dobrého jako je příběh Charlieho, ale hrozně ráda bych si přečetla něco dalšího. Ať už by to bylo cokoliv, v ten moment, kdybych zjistila, že to vyjde, bez debat si to okamžitě předobjednám. Nicméně autor se teď věnuje spíše scenáristice (kupříkladu spolupracoval na scénáři ke Krásce a Zvířeti s Emmou Watson), takže další kniha je jen mé zbožné přání.

Markus Zusak

Kdo by neznal Zlodějku knih? Ať už jste knihu četli nebo viděli filmové zpracování, rozhodně víte, že jde o silný zážitek. Já jsem si stejně tak zamilovala autorovu knihu Posel, ta se mně osobně líbila ještě víc než Zlodějka. Jenže Zlodějka vyšla v roce 2005 a od té doby je ticho po pěšině. Tedy abych autorovi úplně nekřivdila - údajně píše něco nového. Mělo by se to jmenovat Bridge of Clay a na GoodReads to má dokonce rok vydání - 2021. Já to mám v to-read už od roku 2012, prosím pěkně. Takže jestli to fakt vyjde, je ve hvězdách, ale upřímně doufám, že to čekání bude stát za to.

Carol Rifka Brunt

Autorka, která v roce 2012 debutovala knihou Řekni vlkům, že jsem doma. Já si tenhle debut naprosto zamilovala. Jenže teď nejsou žádné informace, že by mělo vyjít něco dalšího, že autorka na něčem vůbec pracuje. Přitom ten její debut se tak povedl! Má i vesměs pozitivní hodnocení. Fakt doufám, že Brunt se nezařadí k těm autorům jen s jednou knihou a v následujících letech vydá něco dalšího.
Suzanne Collins

Hádám, že po neskutečném úspěchu Hunger Games nemá Suzanne úplně potřebu psát další knihu, ale mě osobně by její další počin upřímně zajímal. Poslední díl Hunger Games vyšel v roce 2010 a zatím se neví o tom, že by autorka chystala něco dalšího. Ať už si o Hunger Games myslíte cokoliv, jedno musíte téhle sérii přiznat - neskutečným způsobem odstartovala popularitu dystopií a YA románů. Těžko říct, jestli by se Collins znovu povedlo něco podobného, ale kdo ví? Rozhodně bych si od této autorky přečíst něco dalšího chtěla.


Rainbow Rowell

Nechte mě to vysvětlit! Jasně si uvědomuji, že je to teprve dva roky, co vyšlo Carry On. Také vím, že Rainbow teď pro Marvel pracuje na komiksové sérii Runaways. Vím, že společně s Faith Erin Hicks pracují na komiksu. Ale! Já bych si od ní hrozně ráda přečetla další YA contemporary v duchu Fangirl a Eleanor & Park, obě tyhle knihy vyšly v roce 2013. Rainbow občas někde nadhodí, že píše další román, ale nikdo neví, jestli je to YA, nebo to bude pro dospělé. A já bych to další YA contemporary vážně, vážně moc chtěla, protože v tomhle směru je pro mě Rainbow královna. Takže prosím a doufám, že v příštích letech něco bude!

Noelle Stevenson

Noelle mě loni ohromila svým komiksem z roku 2015 jménem Nimona. Totálně jsem si to zamilovala. Tuším, že Noelle se aktivně podílí na Záleskautkách, ale mě by mnohem víc zajímal její další grafický román. Původně mělo něco vyjít letos, ale asi se to nějak zpozdilo a teď nikde nejsou aktuálnější informace. Uvědomuji si, že komiks zabere dost času a proluka dva, tři roky nic není, ale stejně bych to nejradši měla v rukou teď hned! Fakt doufám, že to nakonec vyjde aspoň příští rok, protože jestli ne, tak se asi rozbrečím.

J. K. Rowling

Tuším, že Rowlingová právě píše svou další detektivku. Nicméně já bych chtěla vidět, jestli je schopná napsat něco dalšího, co nesouvisí s Harry Potterem, ale má to také prvky fantasy. Nepotřebuji další ságu, stačil by mi jeden román, klidně i jen kniha pro děti. Když zvládla vytvořit Harryho, myslím si, že by mohla zvládnout něco podobně okouzlujícího. Tak uvidíme, jestli se jednou něčeho takového dočkáme.


Nebýt letošního roku, byl by můj seznam výrazně delší. Spoustě autorů, od kterých jsem si něco dalšího přála, letos nějaká kniha vyšla či brzy vyjde. Kupříkladu Benjamin Alire Sáenz po pěti letech přišel s novou knihou - The Inexplicable Logic of My Life, tu jsem si naprosto zamilovala. 
E. Lockhart tři roky po knize We Were Liars vydala Genuine Fraud, což jsem ještě nečetla, ale jsem na to nadmíru zvědavá.
Po pěti letech vydala novou knihu i Kristin Cashore - Jane, Unlimited jsem ještě nestihla přečíst, avšak upřímně doufám, že se k ní brzo dostanu.
Tenhle měsíc vychází nová kniha od Philipa Pullmana.
Po pěti letech vydává novou knihu i Andy Weir.
Letošní rok je na nové knihy zkrátka bohatý.

A od koho byste si moc přáli novou knihu vy?

Komentáře

  1. Vím, že Suzanne Collins má ještě jednu sérii, ale ta je určená pro mladší čtenáře :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O té vím také, ale tu napsala ještě před Hunger Games. :) A já bych chtěla něco nového! :D :)

      Vymazat
  2. Už jsem myslel, že jsem jediný, kdo Posla miluje víc než Zlodějku, díky! :D Ale pravda, taky bych od Zusaka zase konečně uvítal nějakou novinku, aspoň podobně kvalitní jako tyto jeho dvě starší knížky :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ha, to je docela zázrak najít někoho, komu se Posel líbil víc než Zlodějka, tak mám taky radost! :D Upřímně doufám, že tu novou knížku fakt vydá a že bude stát za to čekání. :D :)

      Vymazat
  3. Od Sáenze si přečti Last Night I Sang to the Monster, hádám, že se ti to bude líbit. A od Rainbow zase Attachments, sice to není YA, ale na mém žebříčku jejích knih je to na čestném místě hned za Fangirl.
    A já bych si hrozně přála, aby další knihu napsala Emily Danforth, protože Cameron byla....ach :) A pak taky Ruta, ale ta teď knížku píše, jen by jí to nemuselo trvat tak dlouho :( No a s Rainbow souhlasím, ale já už mám od ní přečtené naprosto vše, kromě komiksu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tuhle knížku od Sáenze mám doma, jen jsem ještě nebyla v tom správném rozpoložení, abych si ji přečetla. Ale určitě se do ní pustím. Tož ty dospělácké knížky od Rainbow též doma mám, jen jsem se k nim ještě nedokopala. :D To ale nic nemění na tom, že od ní chci další YA. :D :)
      The Miseducation of Cameron Post si chci přečíst, snad se k tomu brzy dokopu, když bude i ten film. :) No a od Ruty jsem četla jen V šedých tónech, i když ty ostatní mám doma též. Ovšem na tu její novou knížku jsem fakt zvědavá! :)

      Vymazat
  4. Pullmanovi vychází nová kniha? To je pro mě příjemná novinka, vůbec jsem to netušila.
    Od Rowlingové bych si taky ráda přečetla něco s prvky fantasy, ty detektivky mě nějak moc nelákají, nemám ten žánr zrovna v oblibě.
    Jinak spíš netrpělivě čekám na další díly nedopsaných sérií, a taky na nějaké překlady již napsaných knih, které si v originále nejsem bohužel schopná přečíst, ale tam je to čekání často marné. Nic jiného, než na své angličtině zapracovat, mi zkrátka stejně nezbyde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano! Jmenuje se La Belle Sauvage, série The Book of Dust, a mělo by to souviset se sérií Jeho temné esence. Upřímně doufám, že se toho časem dočkáme i česky.
      Já tedy chci od Rowlingové zkusit i ty knihy pro dospělé, ale jako tebe mě úplně nelákají. Alespoň ne zrovna teď.
      Jó, na takové knihy čekám též! To s překlady mě mrzí, také mi nakonec nezbylo nic jiného, než na své angličtině zapracovat, abych na těch překladech nebyla tak závislá, no.

      Vymazat
  5. A já si zrovna před pár dny říkala, jestli mi neunikla nějaké kniha od Suzanne Collins. Díky tobě teda už ani nemusím hledat. Je to škoda. Jsem zvědavá, co dalšího by dokázala napsat. Stephen Chbosky, je můj autor číslo jedna. Jeho knihu miluju! Je to nádherný příběh, který se většinou drží u lidí v oblibě. Na střední dokonce tak moc, že se nám ho podařilo dostat do maturitní četby. Ten příběh miluju (vím, že se opakuju) a mám k němu pár teorií. Nevím, jestli jsi četla Dopisy na konec světa (Love Letters to the Dead), není to tak dobré, je to hodně jiné, ale autorčino poděkování na konci knihy zahrnuje právě Stephena Chboskyho a celkově jsem asi moc velký konspirační teoretik xD

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, bohužel neunikla. Také si myslím, že je to škoda. A upřímně doufám, že jednou fakt s něčím ještě přijde. Nekecej, vy jste mohli z Charlieho maturovat? No tak to je boží! Zrovna Charlie je ten typ knihy, který bych jako učitel na čtení vřele doporučovala. I když je to zasazené do dob minulých, stejně si myslím, že se s tím spousta lidí dokáže ztotožnit. A o takové knize by se jim diskutovalo mnohem lépe než o české klasice. :) O Dopisech vím, ale nečetla jsem je, protože mi právě bylo řečeno, ať to ani nečtu. Ovšem možná do toho zkusím nahlédnout, nebo mrknu aspoň na to věnování. :)

      Vymazat
  6. Abych pravdu řekla pravdu, moc nevím, co na Chboskym... Mně ten do stojí v koutě až tak moc neučarovalo...:/ A od Rowlingové bych dalšího Harryho...:/ :D Ale ne scénář prosím...!
    A máš super blog! Hrozně zajímavé články! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Samozřejmě že se každému líbí něco jiného. :) Já se ale prostě dokázala do Charlieho skvěle vžít a perfektně jsem ho chápala. :) Já ti nevím, Harryho asi už ani nepotřebuji. :D Spíš mě občas trochu štve, jak to jede pořád dokola. :D
      Jé, to ti moc děkuji! Fakt si toho vážním! Jsem vážně ráda, že se ti blog líbí. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!