Přeskočit na hlavní obsah

Kinovýhled - březen 2013

Nakonec se mi nepoštěstilo jít v únoru do kina, i když za tím je spíše nedostatek času. V březnu se ale asi také do kina nedostanu, protože opět patrně nebudu mít čas. Avšak to neznamená, že bych nějaké filmy nechtěla vidět! Určitě si je aspoň později seženu. :) A co zajímavého to bude v březnu v našich kinech? :)
Název filmu: Mocný vládce Oz (Oz: The Great and Powerful)
Česká premiéra: 7.3.2013
Režisér filmu: Sam Raimi
Hrají: James Franco, Milla Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams, Abigail Spence, Joey King, Zach Braff a další
O čem film je:
Když se Oscar Diggs (James Franco), druhořadý cirkusový kouzelník s pochybnou morálkou, dostane z prašného Kansasu do životem pulsující Země Oz, myslí si, že vyhrál v loterii. Sláva a bohatství jsou jeho, dokud nepotká tři čarodějky: Theodoru (Mila Kunis), Evanoru (Rachel Weisz) a Glindu (Michelle Williams). Oscar se nechtěně zaplete do velikých problémů, kterým čelí země Oz a její obyvatelé, a musí se naučit odlišovat dobré lidi od zlých dřív, než bude příliš pozdě. Kouzelník postupně využívá své magické umění a vynalézavost, aby se proměnil ve věhlasného a mocného čaroděje a především v lepšího člověka.

Proč bych film chtěla vidět:
Uhm... Ohledně tohohle filmu jsem trochu zmatená. Vždycky jsem si myslela, že hlavní postavou v příběhu o Zemi Oz je Dorotka, ale tady evidentně o ní nepůjde, aspoň co soudím z ukázky. Takže jsem zvědavá, o co přesně ve filmu půjde. Možná se to odehrává před tím, než se Dorotka objeví? Nu, nevím. A aspoň doufám, že si tenhle příběh nepletu s jiným a k Zemi Oz Dorotka vážně patří. :D :)
Nicméně ukázka vypadá pěkně. Hezky barevně, film má sympatické obsazení. Jsem zvědavá, jestli se z toho vyklube nějaká blbost nebo prostě jen oddechový film ve stylu Alenky od Tima Burtona. :)
Trailer:

Název filmu: Smrtonosná past - Opět v akci (A Good Day To Die Hard)
Česká premiéra: 4.3.2013
Režisér filmu: John Moore
Hrají: Bruce Willis, Jai Courtney, Amaury Nolasco, Cole Hauser, Sebastian Koch, Julia Snigir a další
O čem film je: 
Bruce Willis se ve skvělé formě vrací se svou nejslavnější filmovou rolí - jako nezničitelný policejní detektiv John McClane. Tentokráte přijíždí do Moskvy, aby tady našel svého syna Jacka (Jai Courtney), který se mu poněkud odcizil. Johna ale čeká překvapení, zjistí, že i když jejich vztah otec - syn má k ideálu hodně daleko, jablko nepadlo daleko od stromu. Jack totiž v Moskvě působí jako tajný agent, chránící informátora z vládních řad, Komarovova (Sebastian Koch). Otec a syn McClaneovi jsou nuceni překonat osobní neshody a nasadit vlastní krky, aby dostali Komarovova do bezpečí a odvrátili hrozbu katastrofálního zločinu v bezútěšném místě naší planety – v Černobylu. Do hry tak vstupuje obchod s plutoniem, ruští oligarchové, brutální moskevské podsvětí a také různé představy Johna a Jacka McClaneových jak za těchto okolností prosadit zákon. A navíc se Jack McClane jako tajný agent v Moskvě skvěle vyzná i domluví, kdežto John je naprosto ztracený. A to mu na dobré náladě rozhodně nepřidává.
Proč bych film chtěla vidět:
Ze Smrtonosné pasti jsem viděla první, druhý i třetí díl, které se mi docela líbily. Na čtvrtý se stále chystám. Na tenhle jsem docela zvědavá, i když si od něho ani příliš neslibuji. A podle recenzí se ani nejedná o nic úžasného. Ale stejně jsem na film zvědavá. Přece jenom, Smrtonosná past je taková klasika - aspoň podle mě. :) A Bruce Willis je v akčních filmech pořád dobrý. Tak uvidíme, co se z toho nakonec vyklube, no. :)
Trailer:

Název filmu: Croodsovi
Česká premiéra: 21.3.2013
Režisér filmu: Kirk De Micco, Chris Sanders 
Hrají: Nicolas Cage, Ryan Reynolds, Emma Stone, Catherine Keener, Clark Duke, Cloris Leachman a další
O čem film je:
Dobrodružná animovaná komedie vypráví příběh první pravěké rodiny na světě, která se jmenuje Croodsovi. Taťka Grug miluje a chrání svou rodinu. Řídí se svéráznou filozofií pro přežití: „Strach je dobrý, změna špatná“ a drží se jí až do chvíle, kdy dojde k zničení jejich rodinné jeskyně, kde doposud spokojeně bydleli. Grug je nakonec nucen uznat, že lepší než zde jen přežívat, je začít znovu opravdu žít někde jinde. A tak Croodsovi podniknou cestu do neznáma, ohromující výlet do krajiny plné nejrůznějších, neuvěřitelných a a někdy i pěkně nebezpečných stvoření. Jejich pohled na svět se díky tomu navždy změní. Croodsovi čeká velká zkouška, ale také největší dobrodružství jejich života.

Proč chci film vidět:
Já mám pro animáky jednoduše slabost. Vždycky se na ně ráda dívám, obzvlášť se svojí malou sestřenkou. :) Některé pohádky jsou i docela chytré a vážně povedené. Tohle vypadá na trošku slabší animák, ale zase trailer hlásá, že pochází od tvůrců pohádky Jak vycvičit draka, což je boží animovaný film. Trailer není špatný, tak uvidíme, co se z toho vyklube. :)
Trailer:


Název filmu: Hostitel (The Host)
Česká premiéra: 28.3.2013
Režisér filmu: Andrew Niccol
Hrají: Saoirse Ronan, Max Irons, Diane Kruger, Jake Abel, William Hurt, Stephen Conroy a další
O čem film je:
Po úspěšné invazi teď Zemi kontrolují neviditelní mimozemšťané. Takzvané Duše přebírají kontrolu nad myslí člověka, používají jeho tělo a zdánlivě beze změny žijí jejich životy. Každý člověk se stane pro Duši pouhou schránkou a hostitelem. Hlavní hrdinkou filmu je Melanie, mladá dívka, která patří mezi zbývající „divoké“ lidi a která se bezhlavě zamiluje do kluka jménem Jared. Byla by to celkem obyčejná lovestory, ale po jedné z honiček je Melanie zajata a její tělo si bere Duše jménem Poutnice. Poutnice je překvapena a zavalena hotovou tsunami vzpomínek a silných emocí, jimž vévodí láska. Stane se to, na co nejsou Duše příliš zvyklé. Melanie se odmítá své mysli a svého těla vzdát. Poutnice chtěla původně ze vzpomínek odhalit úkryt zbývajících lidí, houževnatá Melanie ji v nich ale ukáže sílu lásky. Mimozemská Duše sama této síle nečekaně podlehne a v překvapivém spojenectví se pak vydají hledat Jareda, kterého obě milují. Stejně odhodlaná jako Melanie je ovšem i Duše jménem Hledačka s jediným úkolem – dopadení všech přeživších a ochrana nové rasy.

Proč chci film vidět:
Hádám, že na tento film se chystá do kina hned několik z vás, podle těch komentářů, kterých jsem si stihla na Facebooku všimnout. :) Já jsem sice knížku ještě nečetla, i když ji mám doma už od jejího vydání, ale podle traileru mě film docela zaujal. (Skvělý výběr hudby! Miluju Imagine dragons! :D) Vlastně mě zaujal natolik, že jsem začala přemýšlet nad tím, že bych se konečně pustila do té knížky a to už je co říct! Na filmu se mi moc líbí obsazení - Saoirse mám vážně ráda (třeba ve filmu Hannah byla perfektní!), Jake Abel mě zaujal v Percym a jsem zvědavá i na Maxe Ironse. Nevím, jestli se do kina dostanu, ale film určitě budu chtít vidět. :)
Trailer:
Zdroj informací:
www.moviezone.cz, www.csfd.cz

Tak co, chystá se někdo z vás do kina? A pokud ano, na co? Na toho Hostitele či na něco úplně jiného? :)

Komentáře

  1. Veľmi sa teším na Jamesa Franca a MIlu Kunis v Ozovi 8P netuším úprimne o čom je pôvosný príbeh.
    Croodsovi vyzerajú podľa trailera zaujímavo, najprv ma to moc nezaujalo, ale takéto rozprávky majú vždy dobré spracovanie a kúzlo 8)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, na Jamese jsem taky zvědavá. :) Těžko říct, že se nakonec z těch Croodsových vyklube, ale snad to nebude úplná blbost. :)

      Vymazat
  2. Hostiteľa si určite prečítaj - je to úžasná kniha, nevieš o čo prichádzaš :D A aj ja sa veľmi teším na tento film, i keď mne sa výber hercov nepáči, tak uvidíme vo filme ako na mňa zapôsobia:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobře, jednou si ho určitě přečtu. :D Ale kdy, to dost těžko říct. :D :) Já ty herce nemůžu srovnávat s knihou, takže jejich vhodnost nemůžu soudit, no. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.