Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírůstky: Únor 2013


Tak za sebou máme už další měsíc, tentokrát ten nejkratší v roce. Únor uběhl strašně rychle, až se nestačím divit. Únor byl na knížky celkem dost úrodný měsíc, hlavně proto, že jsem měla narozeniny, takže jsem si udělala radost, žé. :) Vlastně se docela dost divím, kolik knížek se mi podařilo ukořistit, dneska při focení jsem jen kulila oči. :D :)
Takžé... Pokud chcete vidět, co mám nového, stačí se mrknout níže. :)

Takže jako první tu mám Strach moudrého muže od Patricka Rothfusse. Z této knížky mám velkou radost, jelikož s tou novou obálkou se sháněl docela blbě. Původně jsem ho objednávala přes Martinus.cz, ale tam mi ji stále neodesílali, až se ukázalo, že mi ji s touhle obálkou dodat nemůžou. Nakonec se objevila na beletrie.eu (díky bohu!). Knížku mám tedy už doma a jak můžete vidět na druhé fotce, krásně ladí k prvnímu dílu. :) Já osobně pevně doufám, že se k těmto knihám dostanu aspoň ještě letos. :D Přes ty letní prázdniny, bych mohla, no... :)
Tenhle měsíc jsem i já přišla na kouzlo různých bazarů, v tomto případě Aukra. Knihu Sonea: Čarodějova zrada jsem si chtěla koupit už nějaký ten pátek, jen je bohužel kousek dražší, tak jsem dávala přednost jiným knihám. Ale teď jsem ji na Aukru objevila za úžasných 120 korun plus 59 korun poštovné, což je pořád naprosto skvělá. Navíc je kniha úplně nová, nepoškozená, ani jednou čtená. Když jsem ji objevila, měla jsem neskutečnou radost! :) Jediné, co mě na knize štve, je fakt, že je asi o půl centimetru vyšší než první díl, takže vedle sebe vypadají trochu divně, no. :D :)
Na Aukru jsem provedla ještě úspěšný nákup. Konečně se mi povedlo sehnat knihy Velikost L a Velikost XL! Já knížky z téhle série sháním už strašně dlouho! A hrozně dlouho neúspěšně. Nakonec se mi tedy povedlo sehnat tyhle dvě zlatíčka v paperbacku, každou za úžasných 49 korun. Radost jsem měla velkou. A ještě větší budu mít, pokud se mi povede sehnat i Na velikosti nezáleží. :) Ale překvapilo mě, jak maličké jsou, ve srovnání s hardbackem. :D :)
Když jsem se dozvěděla, že vyjde třetí díl ze série Alfa a omega už v lednu, docela mě to překvapilo, vzhledem k tomu, že druhý díl vyšel někdy v listopadu nebo tak. :) Druhý díl jsem sice ještě nečetla, ale bylo jasné, že ten třetí díl musím mít doma. Na obě knížky se už teď moc těším! Na Dvojí spravedlnosti se mi ohromně líbí obálka, i když mě trochu šokovala tloušťka. Ona ta knížka je totiž hrozně hubená! :D Takový příšerný prcek! A přitom má prakticky stejný počet stránek jako díl druhý (ale po bližším zkoumání mi přijde, že kniha má slabší stránky, takže ten fígl možná bude v tom :D). Tohle bude taková jednohubka, řekla bych. :)
Tak jsem si konečně pořídila BZRK od Michaela Granta. Jsem vážně dost zvědavá, co na knížku řeknu, protože někdo ji chválí, někdo není tolik nadšený. Ale na pohled vypadá dost dobře. Ta obálka je jednoduše skvělá! Strašně se mi líbí ta lesklá oranžová. I uvnitř vypadá kniha dobře, jen mi přijde text trochu roztahaný, velké písmo a tak. Ale zase se to asi bude dobře číst. :)
Tohle byla další knížka, kterou jsem si objednávala z Albatrosmedia. Drakie: Útěk jsem si teď objednala proto, že jsem potřebovala mít objednávku za pět set, abych měla levnější poštovné. Navíc mám doma první díl, který docela ušel a v pár recenzích jsem četla, že druhý díl je lepší. Nu, tak uvidíme. Aspoň ta obálka je pěkná, když už. Jediné co mě štve je to, že na hřbetu se nachází číslo 2, i když první díl je bez označení. Je to takové... Divné, no.
Tenhle měsíc jsem si pořídila i pokračování Dokonalého páru, knihu Dokonalý sen. Obálka téhle knížky je jednoduše boží! Strašně moc se mi líbí ty střepy, i ta modrá barva! :) A vedle oba díly vedle sebe vypadají přímo skvěle. :)
Jsem dost zvědavá, jaká bude samotná kniha. První díl byl docela zvláštní, ale nepřišel mi špatný. Navíc má být tenhle díl vyprávěn z více pohledů, tak jsem zvědavá, jak si s tím autorka poradila. Nu, uvidíme, jak se mi bude kniha líbit. :)

Tak i já jsem si pořídila tu slavnou Annu krví oděnou. A jsem dost zvědavá, co na knihu řeknu. Podle žánru takové knížky moc často nečtu, tak uvidíme, čím mě překvapí. Nicméně ta obálka je úžasná. Trochu mě mrzí, že kniha bez přebalu, nemá ten obrázek přes celou šířku, ale co se dá dělat. :) Snad se k Anně dostanu co nejdříve a doufám, že se mi bude líbit tolik jako jiným. :)
Tak jsem si konečně pořídila Železnou dceru! Chtěla jsem ji už dřív, ale nějak mi to nevyšlo, až teď. Upřímně jsem na knihu zvědavá, jelikož konec prvního dílu docela dost láká na pokračování. A prý je tahle série s každým dílem lepší, tak doufám, že je to pravda. :)
Jsem moc ráda, že Knižní klub ponechal originální obálky, jelikož ty jsou vážně povedené! A také Knižní klub chválím za to, že knížky bez přebalu má aspoň barevné, když už ne stejné jako s přebalem. Třeba tahle fialová (jak můžete vidět na druhé fotce), je skvělá. :)
A jdeme na recenzní výtisky! :) Na konci ledna se mi podařila navázat spolupráce s nakladatelstvím Fragment, z čehož mám stále velkou radost. Mým prvním recenzním výtiskem se stala kniha Nepřítel mého nepřítele, kterou hodlám tento týden přečíst a pak na ni hodit na blog recenzi. :) Už teď jsem na knihu zvědavá, první díl mě totiž mile překvapil. :)
Nakladatelství Fragment děkuji za poskytnutí recenzního výtisku!

A ještě jeden recenzní výtisk od nakladatelství Fragment, kterému tímto opět děkuji. Jde o knihu Syn pekel: Vlčí krev od Michaely Burdové. Ano, podle jména možná správně soudíte, že jde o českou autorku. Recenzní výtisk této knihy jsem si vyžádala proto, že od Míši jsem už četla její sérii Křišťály moci, která byla docela dobrá. A jsem zvědavá na její další tvorbu. :) Knihu ještě nemám přečtenou, vzhledem k tomu, že mi přišla minulý týden v pátek, ale už brzo se na ni snad vrhnu. :)
Obálka knížky je dost povedená a docela odlišná od ostatních knih Míši, což chválím! :) V knize je i moc povedená mapa a na konci knihy jsou ilustrace samotné autorky, jak můžete vidět na druhé fotce. :)
V únoru se mi poštěstilo získat recenzní výtisky i dvou připravovaných knih od nakladatelství Jota, kterému tímto ještě jednou děkuji za poskytnutí recenzních výtisků. :)
Obě knížky jsem získala v elektronické podobě skrze konkurzy, které nakladatelství vyhlásilo. Získání knih pro mě bylo velké a milé překvapení, které mě nadchlo! :)
Knihu Dědictví aneb Jak Helena ke štěstí přišla jsem již přečetla, moc se mi líbila a na blogu si můžete už přečíst recenzi. Knihu Paladinovo proroctví: Probuzení právě čtu a nevypadá špatně. :)

Všechny knihy dohromady:
Správně by mezi těmito knihami měla být i Zelená jako smaragd, kterou jsem si objednala na Albatrosmedia. Nicméně kniha mi bohužel přišla s roztrženou obálkou, proto jsem ji posílala na reklamaci. Sice už je to dva týdny, ale nepoškozená knížka mi stále nedošla. Původně jsem na ni chtěla čekat a i proto přidávám přírůstky až dnes. Nu, já jedině doufám, že mi kniha nakonec dorazí a to co nejdřív. Jinak budu naštvaná a příště si dvakrát rozmyslím, než si něco objednám přímo od Albatrosu.

No nic! Mých řečiček okolo bylo už dost. :) Únor byl dost úspěšný měsíc, z čehož mám velkou radost. S březnem to už nebude tak slavné, ale co se dá dělat, že. :) Přece jenom nejsem milionář, tak si holt nemůžu dovolit všechno, že. :)

A co vy a vaše přírůstky? :)

Komentáře

  1. Wow! Dobrý výběr! :-) Rozhodně se teda tady najdou knihy, která ti tiše závidím. ;-)
    Ta Dvojí spravedlnost vypadá úžasně! Líbí se mi celkově ty obálky v sérii. Už opravdu musím alespoň s touhle trilogií začít. :)
    Drakii a Paladinovo proroctví také velice závidím, protože mě obě knihy (série) lákají. Těším se na recenzi Prorectví, snad mě ke koupi přijme. :)
    A jinak už máš teda Annu i ty! To je dobře. :D Musíš si ji brzo přečíst. A taky mivadí, že pod tím přebalem je obrázek v rámečku, ale to tak má Baronet u všeho. :)
    A taky, ty střepy u Dokonalého snu se mi taktéž moc líbí! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! :)
      Mně osobně se líbí i obálky Mercy Thompson, které jsou od stejného člověka jako obálky Alfy a omegy. A jsem strašně ráda, že tyhle obálky u nás máme. :)
      É... Já ti nevím, jestli by tě Drakie bavila. :D Podle mě má zajímavý nápad, ale se zpracováním to je horší. :) A recenze na Proroctví bude! Snad co nejdřív. :D :)
      Tý jo. Já mám celkem dost knih, které "si musím přečíst co nejdřív", takže to bude asi chvilku trvat. :D Jop? To já nevím, Anna je první kniha od Baronetu, kterou jsem si pořídila domů, nó. :D :)
      Jop, ty střepy jsou super. :)

      Vymazat
  2. :O Ty nejsi normální. Kde jsi tolik knih vzala? To jsi měla... aha, ty jsi vlastně měla narozeniny. :D Ještě jednou gratuluju, doufám, že sis je užila. :D
    Taky se snažím na Kroniky královraha najít čas, teď jsem odhodlaná to přečíst přes velikonoční prázdniny. Tak jsem na to zvědavá. :D Kvotha je úžasný charakter, vážně se těším. x))
    Sonea, Briggsová, Nepřítel - u všech třech jsem se bavila, hlavně Dvojí spravedlnost končila fantasticky. Nezapomeň napsat recenzi. ;))
    BZRK mám doma z knihovny, začala jsem to číst a první stránky vypadají dost dobře, jen najít čas. xP A jop, cover je fantastický. x))

    gratuluju k Fragmentu. Bylo to moje druhé nakladatelství, které souhlasilo se spoluprací. Myslím, že je hodně milé, tedy paní/slečna, s kterou jsem si dopisovala, byla milá. x))
    hej, a smekám nad Tritonem, raději si ani nechci pamatovat, co odpověděli mně. :D

    přestěhovala jsi se? Páni, na blogspotu končí pomalu každý. Dokonce i já koketuju s myšlenkou, že to zabalím a na pise.cz nechám jen povídky. Jen... nemám s doménou žádné problémy, takže zatím pořád ještě váhám. :D Vážně to na blogu bylo tak zlé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :D A jó, docela užila. A věř mi, tolik knih určitě zas dlouho mít nebudu. V březnu budu ráda, když si pořídím novou Kate Daniels a Hvězdy nám nepřály. :D
      Já si ty knížky moc chci přečíst! Obzvlášť potom, co mi je vychválila i spolužačka, se kterou máme na fantasy stejný vkus. :) A budu ti tedy držet palce, ať to přes ty prázdniny dáš. :D :)
      Asi bych se na to Loviště a pak na Dvojí spravedlnost měla vrhnout co nejdřív, co? :D Když i ty tvrdíš, že konec je fantastický, tak na tom asi něco bude. :D :)

      Děkuji! :) Jop, ve Fragmentu jsou moc milí, to máš pravdu. :)
      Mě hrozně zaskočilo, když mi z Tritonu odpověděli kladně. :D A ta paní, se kterou si píšu, je vážně bezva. :)

      Jop, taky jsem si všimla. :D A ano, blog hrozně blbnul. Kolikrát jsem musela hodinu čekat, než se mi podařilo uveřejnit článek, takžé... Blogspot se mi zatím líbí mnohem víc. :) Hele, do stěhování ti kecat já nebudu. :D Záleží na tom, jak jsi spokojená a tak. ;) :)

      Vymazat
  3. Kroniky královraha mám doma (první díl, jinou variantu obálky), ale ještě jsem se k tomu nedostal. Na Annu jsem dost zvědavý, zatím to všichni chválí. Dvojí spravedlnost mě taky dost překvapila, že je tak tenká - hlavně když to bude dobré počtení. Každopádně pěkná nálož knih. 

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem taky zvědavá, kdy se k tomu dostanu. Bohužel nevěřím, že někdy v blízké době, no. :) Jop, Annu všichni chválí, tak snad mě nezklame. Já se jen bojím, že tu Dvojí spravedlnost budu mít přečtenou moc rychle, když je to takový hubeňour. :) Děkuji! :)

      Vymazat
  4. Krásná kupička knih :).. Dvojí spravedlnost, Annu, Syna Pekel, Železnou dceru a Dokonalý sen děsně chci! :D.. A ty dvě první bichle, docela mě taky lákají :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :) Já jsem ráda, že se mi ty knížky povedlo pořídit a doufám, že se mi všechny budou aspoň trochu líbit. :D :) Na ty dvě bichle je krásný pohled! Sice zaberou v poličce dost místa, ale nevadí. :D Jen doufám, že budou tak dobré, jak od nich čekám. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.