Přeskočit na hlavní obsah

Kouzelná knihovnička ke dni 27.3.2013 (2. část)


Takže dneska vám tedy přináším druhou část mé knihovničky! Článek s tím, jak knihovnička vypadala před půl rokem najdete zde. A nezapomeňte se podívat na první část mé knihovny! :) Myslím, že je celkem zbytečné se na úvod nějak rozkecávat, takže se mrkněte níže rovnou na tu mou knihovničku! :)


Tak tohle jsou ty nové poličky, které jsem dostala k těm Vánocům. Já osobně jsem z poliček dosti nadšená - přece jenom mám zase místo kam dávat knížky. :D Nicméně jsem dost zvědavá, kdy se mi povede je celé zaplnit. :)

Detail levé poličky aneb paperbackové:


Jelikož se mi objevilo dost knih s měkkou vazbou, které se mi nikam nevešly, rozhodla jsem se vytvořit si paperbackovou poličku! Všechny mé paperbacky tu nejsou, ale většina ano. :)
Ta fialová kráska, to je Cinder. Ani nevíte, jak se těším na Scarlet, která by měla být u nás někdy v létě. I když jsem dost zvědavá na její obálku, hm.
Následuje první díl z nové série Mezi nebem a zemí od Fragmentu. Setkání s duchem právě čtu, kniha se mi líbí a v pár ohledech mi připomíná Mediátora. :)
Knížka do hněda - to je Alenka v říši divů a za zrcadlem, kterou jsem si pořídila v dobré víře, že si ji přečtu k maturitě. Zatím jsem se k ní nedostala. :D
Ukolébavka a Poslouchej! jsou dvě romantické knížky od CooBoo, které jsem stále nečetla. Ale přemýšlím, že bych se do jedné z nich pustila. Ukolébavku jsem si koupila sama, Poslouchej! je výhra. 
K Andělům noci jsem se stále nedokopala a silně uvažuji, že knihu prodám - nesnáším nedovydané série, no.
Oškliví je knížka, která se mi moc líbila. Na Krásné a Speciály se vrhnu co nejdříve. Tyto knížky jsou recenzní výtisky od Tritonu. :)
Černobílý svět jsem pořád nečetla a nehorázně mě to štve, protože film byl jednoduše úžasný.
Knihy Velikost L a Velikost XL jsem sháněla hrozně dlouho! Jsem moc ráda, že je mám konečně doma, ale ještě radši bych byla, kdyby se mi podařilo sehnat i třetí díl. :)

Detail prostřední poličky aneb té patřící Richelle Mead:


Z téhle poličky jsem oficiálně udělala poličku knih od Richelle Mead. Vidět tu tedy můžete box Vampýrské akademie, první dva díly ze série Pokrevní pouta a čtyři díly ze série Sukuba. Ale víte, co je zvláštní? :D Já tolik věřím této autorce, že mám tyto knížky nakoupené, aniž bych všechny pořádně četla. Vlastně se musím upřímně přiznat, že z VA jsem četla jen první dva díly. A ze Sukuby jen díl první, ehm. Ale jak víte, nesnáším nedokoupené série. A ty knížky od Richelle, které jsem četla, se mi líbily. Takže... Snad se mi bude líbit i ten zbytek, až se ke knihám dostanu. :D

Spodní polička aneb fantasy:


Této poličky si opravdu moc vážím! Jsou tady jedny z dražších knížek, ale jak u některých doufám, tak i kvalitnějších. Už se moc těším, až budu mít tuto poličku zaplněnou! :)
Takže sérii Sedm království určitě znáte. Já jsem četla knihu Výjimečnou v češtině a už tenkrát se do ní zamilovala. Nicméně už je to dlouho, co jsem ji četla poprvé a tenkrát jsem na ni trochu pozapomněla. Až s knižními blogy jsem si na ni vzpomněla. Když jsem pak zjistila, že na Slovensku vyšla i pokračování, bylo jasné, že je musím mít doma. Tak jsem si tyto tři krásky koupila k Vánocům a nemůžu se na ně vynadívat! :D Těším se, až si přečtu Ohnivou a Iskrivou. :)
Knihy od Trudi Canavan mám velmi ráda, takže když jsem našla knihu Sonea: Vyslancova mise za 89 korun na stránkách nakladatelství kvůli malému poškození, musela být moje. Druhý díl jsem pořídila nedávno a taky za úžasnou cenu. Navíc teď Zoner Press začal vydávat Trilogii o černém mágovi v přepracovaném vydání - stejném jako tyto dvě knížky - takže jsem rozhodnutá, že si konečně pořídím i tu Trilogii o černém mágovi. :)
Z těch dalších dvou bichlí mám také ohromnou radost! Sice jsem ještě ani jednu nečetla, ale na obě se neuvěřitelně těším! Jde o Jméno větru a Strach moudrého muže, dva díly z Kronik královraha. Bože, jestli mě tyhle knížky zklamou, tak se upřímně naseru. :D
Sabriel jsem vyhrála v soutěži, ale jsem zvědavá, jak se mi knížka bude líbit, až se k ní dostanu. Pokud bude, jsem ochotná si pořídit i pokračování. :)

Pravá polička aneb urban fantasy:


Tahle polička, to je moje srdcovka! ♥ Knížky v této poličce mám vážně ráda, což by vás patrně nemělo udivovat - jednoduše jsem fanoušek urban fantasy a tohle jsou moje oblíbené série! :D :)
Takže první tu máme sérii Alfa a omega, sice jsem zatím četla jen Štvanici, ale ta byla skvělá. Navíc je to knížka podepsaná samotnou autorkou! :) Nejsem si moc jistá jestli či případně kdy má vyjít další díl, ale snad ještě něco vyjde. :D Ale vidíte, jak je Dvojí spravedlnost hubená, chudinka? Dost mě ta její tloušťka překvapila, no. :) Kromě Alfy a omegy mám v plánu si pořídit i sérii o Mercy Thompson, dokonce jsem na tom začala už i pracovat. :)
Sérii o Kate Daniels vám určitě ani nemusím představovat! :D Já k tomu řeknu jedině to, že ji prostě zbožňuji! :)
Temnou horečku jsem měla nejdříve půjčenou z knihovny, ale líbila se mi natolik, že jsem si ji i druhý díl pořídila domů. A na Krvavou horečku se už moc těším. :)
Prohnaný mě nejdříve dostal obálkou, pak anotací a když jsem si tu knížku přečetla, byla jsem z ní vážně nadšená! Atticus s Oberonem prostě nemají chybu! :D Doufám, že Proklatý bude stejně dobrý. :) A Praštěného si pořídím snad co nejdříve. :)

Sestry knihy poprvé:


Všechny tyto knihy sice nepatří přímo sestře, ale jsou u ní v poličce, takže jsou vlastně její, no. :D 
Takžé, vidět tu můžete ságu Stmívání. Zase jeden díl chybí - tentokrát ten první. Jsem zvědavá, kdy budeme mít všechny díly doma. :D Následuje knížka o Bree a nově nám přibyl Oficiální ilustrovaný průvodce - za 83 korun by byl docela hřích to nekoupit. Ale víte, jak je ta knížka těžká? :D Také ten papír je dosti kvalitní. :)
Kolumbova záhada je knížka mojí mamky, zároveň je to kniha podepsaná od samotného autora. :)
Následuje Omnibus složený z prvních tří knih o Temperance Brennanové, který také patří mamce. Knížku jsme se sestrou daly mamce jako dárek a já mám v plánu postupem času pokoupit i ty ostatní. :)
Level 26 je taťky. Nemám nejmenší tušení, který to je díl, ale vím, že doma by jsme měli mít všechny - někde. :D

Sestry knihy podruhé:


Myslím, že tady jsou všechny knížky jako minule, ale stejně se vám musím se sbírkou knih od Tolkiena mé sestry pochlubit. :D Navíc si můžete všimnou, že vedle přibyly DVD s filmy Pán prstenů! Jop, tohle je takový koutek patřící Tolkienovi a věcem s jeho tvorbou souvisejícími. :D :)
Můžete tam vidět List od Nimrala a jiné příběhy, Nedokončené příběhy, Silmarillion, Húronovy děti, Hobit aneb cesta tam a zase zpátky, Pán prstenů - Společenstvo prstenu, Dvě věže a Návrat krále.

Sestry knihy potřetí:


Vidíte? Sestra je na Pána prstenů vážně ujetá. :D Takže tu máte ještě jeden pohled na DVD Pán prstenů, poté na hrnek s Gandalfem, 3D záložku s Gandalfem, propisku v podobě Gandalfově hole a sáček, ve kterém byl Jeden prsten - ten sestra teď nosí na řetízku a pěkně okolo krku. Hezké, ne? :D :)
Co se týče knih, které můžete vidět, jde o knihy Tolkien a jeho tajemný svět a Tolkienův svět. Obě jsou neoficiální průvodci, pokud se nepletu, ale obě musela mít sestra doma. Ty knížky nejsou špatné - rozhodně mají krásné ilustrace. :)

Tak to by mělo být z mé knihovničky vše! Doufám, že jsem na nic nezapomněla. :D 

Co říkáte na druhou část knihovničky, hm? :) Která část se vám líbí více, tahle nebo ta první? :) Za každý komentář budu ráda! A nezapomeňte mi hodit odkaz na vaši knihovničku, ráda se mrknu! :)

Komentáře

  1. *začíná tiše propadat depresím nad ubohým počtem svých knih*

    Ale náhodou, poličku Pána Prstenů mám taky. =D A taky v ní nejsou zdaleka jen knížky, ale třeba i originální soundtracky, figurky Gandalfa a Legolase a Prsten... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Originální soundtracky? Jé, tak to ti vážně závidím. :D Ty figurky by sestra určitě také brala. :D
      Prosím tě, nepropadej depresím! Aspoň nemusíš řešit dilema, kam ty knížky budeš brzo dávat. :D Navíc ty knížky nestíhám číst! Možná jsem se měla líp, když jsem jich měla méně a měla je aspoň všechny přečtené. :D :)

      Vymazat
    2. No, abych se přiznala, značnou část svojí knihovny jsem přečíst ještě nestihla... 0=) =D A to dilema mám taky. Knihovnu mám sice vcelku velkou, ale značnou část zabíraj jiný věci než knížky... =D

      Vymazat
  2. Rozhodl jsem se, že ti napíšu koment až uvidím celou tvou knihovničku.
    A máš ji naprosto super! Nejvíc ti závidím kompletní českou Richelle Mead. Já už si tu Sukubu budu muset taky splašit! Ale ty si ty všechny knížky brzo přečti, ok? :D
    Jinak polička Urban Fantasy je moc hezká! Jak vidím, ta Kate vedle sebe vypadá opravdu hezky. Já ty první dva díly budu objednávat, možná už teď přes víkend. :D Ale ta Alfa o Omega vedle sebe vypadá opravdu trošku divně nó, s tím třetím dílem. Ale ten je jediný, který zatím vlastním a miluju tu obálku a povrch přebalu! Je takový příjemný na dotek. :D
    A když teď vidím na fotkách tu Výjimečnou a spol, musím taky do ní někdy jít. Jen nevím, jestli koupit první díl v češtině a zbytek ve slovenštině. Pokud by měly stejnou výšku, ani by mi to nevadilo. :)
    A fotky z minula jsou taky pěkný! Nejvíc mě zaujala CooBoovká polička a ta dystopická. :))

    A na závěr jen řeknu, že ti závidím také to místo, kde knihy skladovat, protože mě už došlo. :/ :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :D Dobře, pokusím se k těm knížkám dostat co nejdříve. :D :)
      Jop, Kate vedle sebe vypadá skvěle! :D Tak to jsem dost zvědavá, co na knihy řekneš - snad nebudeš litovat, že jsi si je pořídil. :) Já osobně mám moc ráda všechny obálky knihy od Patricie Briggs, protože jsou vážně boží! Ten umělec, co je tvoří, je vážně moc šikovný! :)
      Nejsem si úplně jistá, ale řekla bych, že Výjimečná je v češtině i slovenštině stejně velká. :) Jen teda ta v češtině se hůře shání, co já vím. To byl taky důvod, proč jsem kupovala ve slovenštině, no. :)
      Jop, tyhle dvě poličky mám taky nejradši. :D

      Jó, to já se děsím okamžiku, kdy mi dojde to místo, které mi ještě zbývá. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.