Přeskočit na hlavní obsah

Třicetidenní knihobraní (12)

Třicetidenní knihobraní je projekt, který si pro nás na červen připravila VeEee. Více informací o projektu si můžete přečíst právě na jejích stránkách.
Dohromady je připraveno 15 témat, přičemž tím dvanáctým je:

Kniha s nejhezčí obálkou
Tohle možná bude těžké, ale najděte ve vaší knihovničce knihu, která má podle vás tu nejhezčí obálku.

Myslíte to vážně? :D Vybrat jen jednu knížku? Uf. Víte, jak mi to dalo zabrat? Protože těch knížek s krásnou obálkou je strašně moc. Já jsem asi půl dne obcházela svou knihovničku a prohlížela jsem si své knížky. Dokonce jsem si nechala poradit od své sestry, až tak nerozhodná jsem byla. :D Nakonec jsem s pomocí své sestry tu obálku vybrat zvládla, no. :)

No, myslím, že můj výběr vás nakonec asi moc nepřekvapí, protože tuhle obálku bych já mohla opěvovat skoro pořád. :D Do užšího výběru se dostala i kniha Prozření Mary Dyerové (ta obálka je fakt skvělé), Dvojí spravedlnost (zbožňuji obálky knih od Patricie Briggs!) či Rudá jako rubín (miluju obálky téhle série!). Ale nakonec, po kratším dohadování se sestrou, jsem vybrala tu Loď mezi hvězdami. Ona celá tahle trilogie má přímo božské obálky. Avšak mám slabost pro fialovou, proto jsem nakonec zvolila právě první díl. Ty hvězdy okolo jsou dokonalé a moc se mi líbí, že ty tváře jsou jen naznačené a ponechávají místo pro čtenářovu fantazii. Vážně, vážně moc se mi tahle obálka líbí a asi ji tedy můžu označit za tu nejhezčí. :)

Komentáře

  1. Loď mezi hvězdami bych si asi taky vybrala, i když by jí velice silně konkurovala Divergence a Rezistence. Ty jsou vážně boží! Ještě co se týče Lodě mezi hvězdami, škoda, že ten příběh není tak dobrý jako obal. Mě ta knížka sama o sobě moc nezaujala. Teda spíš skoro vůbec :D Ale co člověk, to vkus :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, Divergence s Rezistencí mají vážně pěkné obálky. :) No vidíš a mně se knížka třeba líbila stejně jako ta obálka. :) Ale názory na tuhle knížku se dost liší. :)

      Vymazat
  2. Loď mezi hvězdami mě nějak extra nenadchla, ale ta obálka je krásná :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi jsem divná, ale mně se kniha líbila docela dost. :D

      Vymazat
  3. Obálka je nádherná, ale obsah se mi nelíbil :( :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já byla z knížky nadšená, no. :D I když každý na to má trochu jiný názor, no. :)

      Vymazat
  4. Verím, že muselo byť vyberanie náročné... Každopádne táto obálka je vážne skvelá, s tými tvárami máš pravdu.:)

    OdpovědětVymazat
  5. CooBoo má vždy veľmi pekné obálky 8)

    OdpovědětVymazat
  6. Jo, to je vážně moc krásná obálka. =) Já bych s tímhle dnem asi neměla problém, kdybych tenhle projekt dělala. Mám jednu knížku s fakt oblíbenou obálkou... =D http://www.bookdepository.co.uk/Picture-Dorian-Gray-Oscar-Wilde/9780141442464

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hm... Zajímavá obálka. :) A ta knížka též! :D Sice jsem se ze začátku nemohla začíst, ale pak se mi to dost líbilo. :)

      Vymazat
  7. Vesmír má jedny z nejhezčích obálek vůbec. :) Fakt mi nejde do hlavy, proč musely v originále ty obálky změnit. :/ (Ještě, že u nás je třetí díl taky pěkně vyvedený. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jop, to máš pravdu. :) Také tu změnu nechápu a jsem jedině ráda, že si s tím CooBoo tak pěkně poradilo. :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.