Přeskočit na hlavní obsah

Student knihomol - únor 2014

Tento projekt vytvořila Cathy z blogu Mezi nebem a peklem.

 

• Pramen povýšení - Brandon Sanderson / Mistborn / 2. díl / 704 stran
První kniha, kterou jsem stihla v únoru přečíst. Na druhý díl Mistbornu jsem se moc těšila a opravdu náležitě jsem si ho užila. Ta knížka byla vážně skvělá! Sanderson je prostě vážně dobrý autor, který umí výborně psát a vymyslet úžasný příběh. Opravdu vám tohoto autora a jeho knížky všemi deseti doporučuji. Je fakt velká škoda, že mimo okruh fanoušků fantasy žánru tohoto autora tolik lidí nezná. Znát byste ho totiž měli! :)

Královská hraničářka - John Flanagan / Hraničářův učeň / 12. díl / 456 stran
Téhle knížky jsem se na jednu stranu dost bála, na druhou stranu jsem na ni byla vážně zvědavá. Nakonec to vůbec nebylo špatné. Kniha se mi líbila, určitě se mi to zdálo jako úctyhodné zakončení příběhu o hraničářském učni Willovi. Tak trochu doufám, že autor už Willa a celkově hraničáře nechá být. Přišlo by mi to tak správné. Klidně ať si napíše další sérii z tohoto světa, ale ať už nechá Willa na pokoji. Tak. :D

A s ostudou musím přiznat, že tohle je všechno, co jsem za únor přečetla. Já vím, je to hrůza. Ale Pramen povýšení jsem četla celkem dlouho vzhledem k té délce, ano. Navíc byl únor v ohledu ke škole hodně zabijácký. Ze školy jsem už naprosto vyčerpaná. Učitelé si asi myslí, že jsme roboti či co. V únoru jsem neměla den, kdy bych se nemusela učit do školy. A když jsem se nemusela učit, byla jsem ráda, že můžu spát. Avšak musím vydržet už jen ten následující týden a pak budu mít prázdniny! Ani nevíte, jak se na ně těším. Ty stoprocentně strávím jen čtením a čtením. Už abych měla ten třeťák za sebou, fakt. Prostě z toho všeho učení už umírám, uf.

No, doufám, že vy jste toho přečetli výrazně více než já a také doufám, že ve škole to nemáte tak hrozné, jop. :D :)

Komentáře

  1. No jo, jenže po třeťáku následuje čtvrťák a čtvrťák znamená maturitu, takže budeš mít na čtení a odpočinek času ještě o dost míň... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To já vím a počítám s tím. :D Jenže já mám jako maturitní předměty dějepis a základy společenských věd, takže mi odpadá učení na fyziku, chemii, biologii a zeměpis, na které se musím vždycky učit nejvíc, jop. :D Takže si říkám, že až tak hrozné by to být nemuselo. :D :)

      Vymazat
  2. Při počtu stránek si teda myslím, že dvě takhle tlusté knihy jsou akorát. Taky jsem ve třeťáku a mám toho už plné zuby, přijde mi, že nestíhám vůbec nic. Prázdniny taky strávím hlavně čtením, potřebuju to dohnat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jó, tím se tak trochu utěšuji. :D Přesně! To prostě nejde to všechno stíhat. Já mám sice naštěstí celkem fajn semináře, ale stejně je to děs běs. :) Tak, tak! :D Hlavně nějakou tu povinnou bych si měla přečíst. :D :)

      Vymazat
    2. Update z konce prázdnin. Přečetla jsem dvě knihy a jednu dočetla, jsem sama sebou velice zklamaná :D V poslední době mám nějaký čtecí blok nebo co.

      Vymazat
    3. Taky jsem si naivně myslela, kolik toho za prázdniny nepřečtu a nakonec jsem přelouskala jen dvě knihy. :D A nepřečetla jsem nic z povinné, což je špatné. :D No, budu to muset nějak dohnat.
      Já mám ten čtecí blok asi taky. Prostě se neustále nechám od čtení něčím rozptylovat, takže knihu, kterou bych normálně četla dva dny čtu týden. Je to smutné.

      Vymazat
    4. Jo, mám to stejně. Nejhorší je, že i když knihu dočtu, tak mě prostě ani moc neokouzlí. Že bych se dneska vrhla na čtení, abych to dohnala za prázdniny? :D

      Vymazat
    5. Souhlasím! Taky je to už nějakou chvíli, co jsem četla knihu, která by mě opravdu bavila a vážně se mi líbila. Patrně jsem teď měla nějakou smůlu na knížky, no. Já asi dneska ještě něco budu číst, ať využiju poslední chvilky volna, od příštího týdne to bude zase dost nabyté. :D :)

      Vymazat
  3. Prečítala som síce viac, ale škola je úplne otrasná. -_- Aspoňže som mala prázdniny.:D Lenže čo teraz s marcom? Och... každopádne, uži si prázdniny.:) A k tomu Sandersonovi sa už proste musím dostať!:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Prázdniny ti závidím, mě čekají ten příští týden, jop. A už se na ně fakt moc těším. :) Děkuju. :) A to tedy musíš! :D Aspoň ty dvě knížky, které u vás vyjdou u Slovartu si musíš přečíst. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.