Přeskočit na hlavní obsah

Read-a-thon #ctemedlouhonectene - shrnutí


Tak read-a-thon #ctemedlouhonectene včera skončil, což znamená, že tu pro vás mám shrnutí toho, jak moc jsem toho přečetla a jak rychle. Sice by se mi líbilo, kdybych stihla knížek více, ale v zásadě jsem i spokojená, protože to mohlo dopadnout mnohem hůře. :)
Se čtením pro maraton jsem začínala později - v pondělí jsem totiž dočítala ještě asi 180 stránek z knihy Projekt manželka, ovšem to do maratonu nepočítám, protože jsem knihu začala číst ještě před odjezdem do Anglie.

 

První přečtenou knihu v maratonu se tedy stává Etiketa & Špionáž od Gail Carriger. Knížka má dohromady 288 stránek a stihla jsem ji přečíst během úterý. Už jen to, jak rychle jsem ji zvládla přečíst, svědčí o tom, jak moc se mi ta kniha líbila. Ty pochvalné recenze na knihu nelžou - opravdu je to velice zábavné a originální čtení. Už teď se opravdu těším na druhý díl a rozhodně mám v plánu si od autorky přečíst něco dalšího, vůbec bych se nezlobila, kdyby se nějaké nakladatelství rozhodlo pro vydání její série pro dospělé. :) Na knihu budu pět chválu v chystané recenzi.

Další dva dny byly v duchu čtení knihy První stříbrná kniha snů od Kerstin Gier. Já bych tu knihu i stihla přečíst za středu, v případě Kertin Gier není 352 stránek zas tolik, ale bohužel jsme hlídali sestřenku, která mi čtení znemožnila. A ve čtvrtek jsem byla v kině na Jak vycvičit draka 2, tím jsem přišla o další čas na čtení, ovšem toho ani moc nelituji, ten film byl skvělý. Samotná kniha byla velice vtipná a vůbec nebyla jako Drahokamy, čehož jsem se bála. Liv je hrozně fajn hlavní hrdinka a ten nápad se sny autorka zpracovala moc dobře. Více se s vámi o svůj názor na knihu podělím v recenzi. :)

 

We were liars od E. Lockhart jsem si přivezla domů z Anglie, tudíž vůbec nesedí na dlouho nečtené knížky, ale kniha byla součástí letního čtení od Kath a Vendey, proto jsem se rozhodla do knihy pustit. Navíc jsem na ni byla moc zvědavá, zahraniční booktubeři jsou z ní totiž vesměs nadšení. Přestože má kniha jen 228 stránek, četla jsem ji od pátku do neděle. Ono to čtení v angličtině mi vždycky trvá déle, navíc tentokrát měla autorka takový poetičtější styl psaní, proto jsem se k některým pasážím musela vracet, abych měla jistotu, že jsem je pochopila správně. Sice jsem měla z knihy ze začátku hodně rozporuplné pocity, po dočtení musím prohlásit, že se mi moc líbila. Ale není to kniha pro každého, protože je jednoduše divná. Doporučuji do čtení jít s tím, že o ději nic nevíte. Možná se k ní ještě rozepíšu v recenzi, uvidím, jestli na ni chytnu tu správnou slinu.

Včera jsem ještě stihla přečíst knihu Seznam mých přání od Grégoire Delacourta. Kniha měla pouze 152 stránek, proto jsem ji stihla přečíst na jeden zátah. Jde o recenzní výtisk od nakladatelství Host a i proto jsem se do ní pustila - čeká mě napsání recenze na tuto knihu. Musím říct, že mě mile překvapilo, jak dobře muž zvládl napsat knihu z pohledu ženy. Čekala jsem asi trochu humornější čtení, ale i přesto se mi kniha líbila, protože nutí člověka přemýšlet nad tím, co by v kůži hlavní hrdinky udělal on, nutí ho přemýšlet nad jeho hodnotami. Bylo to zkrátka dobré a nekomplikované čtení.

To je vše, co jsem stihla přečíst. Celkově jsem přečetla 1020 stránek, to není tak špatné, řekla bych. :) Sama bych sice byla radši, kdybych toho stihla víc, ale co se dá dělat, no. :)
Ti z vás, kdo se do maratonu zapojili, jak jste si vedli? Pro ostatní - četli jste některou z knih a co na ni říkáte? Případně se na některou z nich chystáte? :)

Komentáře

  1. Pěkně! Škoda, že jsem si maratonu všimla až pozdě, jinak bych se určitě zapojila. Já si určitě časem přečtu jak Etiketu, tak Stříbrnou, ale nějak se do toho neženu, zas až tak mě ty knihy nezajímají. O We were liars slyším ze strany booktuberů pořád, ale nejsem si jistá, zda by se mi kniha líbila. Od tebe bych si moc ráda přečetla recenzi, abych věděla, zda stojí vrazit do ní čas a peníze :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě mrzí, že jsi si ho nevšimla, to je škoda. Já jsem se na Etiketu i Stříbrnou moc těšila - na Etiketu mě hrozně nalákala Luu a na Stříbrnou jsem se těšila proto, že se mi moc líbily Drahokamy. :) No, to těžko říct, je to hrozně zvláštní kniha. Ale pokusím se své pocity z ní vyjádřit v té recenzi. :)

      Vymazat
  2. Páni tak to je super číslo, na to, že jsi četla ještě navíc jednu v aj! Já byla slabší :) A Seznam mých přání má tak málo stránek? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuju. :) Jo, vážně má - ta knížka je opravdu kraťoučká, takové čtení na jedno posezení. :)

      Vymazat
  3. Já myslím, že to je krásné číslo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Páni! To je vážně dobré.
    Na Etiketu a špionáž se chystám už hodně dlouho. Už jsem četla tolik pochvalných recenzí.Po přečtení tohoto článku si pro ni ale asi rovnou zajdu do knihovny.
    Díky, že si se zapojila. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji. :)
      Jsem ráda, že jsi si pro ni nakonec do té knihovny zašla, snad se ti teda bude líbit, no. :D :)
      Není zač a já děkuji, že jsi read-a-thon uspořádala. :)

      Vymazat
  5. jej, musím dávat na blozích větší pozor. Od kdy do kdy ten maratón byl, btw? Možná bych si to mohla zpětně spočítat, stejně čtu skoro pořád. :D
    Etiketa je skvělá kniha. :)) Jedna z mála YA, které mám vážně ráda. :) I dvojka je skvělá, těším se, až vyjde třetí díl. Miluju ten svět, který autorka vytvořila. A i její série pro dospělé (ano, vůbec netuším, jak se krucinál jmenuje. :D) je dobře napsaná, kdyby to nemělo tak těžkou angličtinu, asi bych to už měla přečtené. :D
    Zbytek knih vůbec neznám, ehm. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Probíhal od 23.6. do 29.6., jop. Tak kolik knížek jsi za tu dobu přečetla? :D :)
      To rozhodně je! Na dvojku se moc těším, u nás vyjde někdy na podzim, tuším, tak ji asi budu mít hezky jako dárek k Vánocům. :D Ten svět je hrozně zábavný. :) Jo, kdybych se u té série pro dospělé nebála angličtiny, tak už ji také čtu - CooBoo sice psalo, že o sérii uvažuje, ale nějak si nemyslím, že ji skutečně vydají, podle mě je poněkud mimo toho, co normálně vydávají. Ale kdo ví. Z vydání bych měla neskutečnou radost. :D
      Nedivím se a neboj, nevadí to. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!