Přeskočit na hlavní obsah

Maturitní ročník je tu aneb jak to bude s blogem

Pro mnohé z vás školní rok již jistě začal, někteří ale jsou ti šťastlivci, kteří si ještě mohou užívat volno. Já osobně patřím k těm, kteří už do školy chodí. A jak vám název článku už určitě napověděl, čeká mě v tomto školním roce maturita a pak i přijímačky na vysokou školu, protože rozhodně chci jít studovat dál. No a maturita samozřejmě znamená ještě větší nedostatek času, než jsem měla doposud.

Už teď je mi totiž jasné, že blog příliš stíhat nebudu. Jsem ve škole čtyři dny a už mám kupu povinností, na které se budu muset vrhnout. Kupříkladu jde o seminární práci ze společenských věd, kterou se naše učitelka rozhodla z mně neznámých důvodů nechat až na čtvrťák, kdežto všichni ostatní je na semináři psali loni. Prostě nádhera. Naštěstí už mám aspoň nápad a můžu se do toho pomalu pustit... Poté tu samozřejmě jsou maturitní otázky a jejich zpracování, prezentace na angličtinu, povinná četba, a tak dále. Jestliže máte maturitu za sebou, dovedete si to představit. Pokud vás to teprve čeká, tak se nemáte na co těšit. A k tomu všemu ples! Já sama bych to tolik nehrotila, ale když to hrotí všichni okolo, ovlivní to i vás.

Bohužel jsem si trochu naivně myslela, že to letos nebude tak hrozné, že budu mít více volného času než jsem měla třeba v loňském roce. No to jsem se dost sekla. Fakt jsem nečekala, že nás budou všichni učitelé tak honit a to už od prvních dnů školy. Ani nevíte, jak se těším na pátek, fakt toho už mám plné zuby.

Nu, dost mého stěžování. K hlavní náplni tohoto článku - rozhodně nechci, aby blog v průběhu mého maturitního ročníku umíral a byl třeba půl roku neaktivní. Zaprvé by mi to nedovolilo svědomí a zadruhé bych přišla o možnost se odreagovat, u nějakého toho psaní článku si totiž dokážu kolikrát hezky odpočinout a přijít na trochu jiné myšlenky. Chtěla bych napsat minimálně jeden článek za týden, ale mnohem radši bych byla, kdyby se mi povedlo přidat aspoň dva články, jop. Nejčastěji půjde asi o recenze, ale pokusím se i sepisovat nějaké jiné články - třeba další články zaměřené na obálky, možná další TOP 5 či něco jiného, co vymyslím. V květnu a červnu se má aktivita asi úplně utlumí - maturita a přijímačky dostanou naprostou přednost. Ovšem jestli to všechno zvládnu, budete se moci těšit na pěkně nabité léto!

Ke komentářům - za všechny nové jsem moc ráda, jsem za ně opravdu vděčná, jen mi bude trvat asi trochu déle na ně odpovědět a za to se velmi omlouvám. Patrně si stanovím jeden den v týdnu, kdy na všechno pravidelně poodpovídám. Kdybyste ovšem měli nějakou urgentnější žádost / zprávu, stačí napsat na můj email, který můžete vidět v pravém sloupečku u kontaktů.

Upřímně doufám, že mě chápete, budete mít se mnou strpení a na blog nezanevřete, když bude méně aktivní. Zároveň s tím přeji ve škole hodně štěstí vám všem a pokud vás tento rok také čeká maturita, přeji vám též pevné nervy a budu držet palce!

Zdroj obrázku: zde

Komentáře

  1. Minulý rok jsem si tím prošla, takže to chápu. Ale neboj, to bude dobrý. My jsme si taky mysleli, že bude maturitní ročník horor a nakonec to byl nejlepší rok na škole. :D Kdybys chtěla třeba pomoct s češtinou nebo angličtinou, tak napiš ;).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Jako je pravda, že dost lidí říká, že maturitní ročník je nejlepší, ale v současné době jsem z něho spíše vyděšená, no. :D Uvidíme, až to budu mít za sebou. :D Jé, moc děkuji! Tvé nabídky si opravdu vážím a kdybych něco potřebovala, tak ji určitě využiji! :)

      Vymazat
  2. Přeji pevné nervy, ale radím, nestrestuj se dopředu :) Rozhodně nemusíš plašit s učením se na maturitu bůhvíjak předem. Stejně bys všechno zapomněla :) Určitě neříkám, že stačí svaťák (mně by nestačil), ale maximálně měsíc předem stačí začít bohatě. Otázky to chce mít pochopitelně zpracované trochu dřív a ostatní povinnosti nakonec jistě nebudou náročnější než v jiných letech :) Teď si říkám, že maturita nebyl tak hrozná, ale samozřejmě když se mě to týkalo, tak to bylo hrozné, takže tě chápu :D
    Ale každopádně si člověk musí také někdy odpočinout proč ne právě u blogu a čtení? :) Tak nevěš hlavu, třeba budeš mít více času než očekáváš :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Já jsem hrozný puntičkář, takže až na svaťák to určitě nenechám, to víš už teď. Maturitní otázky budu asi zpracovávat průběžně - kdybych to pak měla dělat najednou, asi bych z toho byla hrozně ve stresu. :D Tak je možné, že až to budu mít za sebou, budu si pískat, jak lehké to bylo. :D
      Jo, jo - čtení a blog budu brát jako odpočinek a hádám, že to budu potřebovat docela často. :D :)

      Vymazat
  3. Přeji ti, abys to všechno zvládla.
    Ples si užij, to hrocení kolem toho k tomu patří, pak na to budeš vzpomínat:)
    Profesory se nenech rozházet. Nás taky šíleně děsili od prvního dne školy - pamatuji si to, i když už je to deset let. Ze zpětného pohledu byla maturita maličkost, i když mi to tehdy tak rozhodně nepřipadalo. Když jsem ale nastoupila na vysokou byl to dost šok, protože jsem měla dojem, že na každou zkoušku mám stejnou hromadu papírů jako jsem měla k maturitě - a ten dojem nebyl moc přehnaný. Navíc tak třetinu jsem toho měla v němčině, protože dva z našich profesorů nerespektovali, že někdo (většina ročníku) německy neumí:)
    Začátek každého školního roku (ať už studuješ na střední, nebo na vysoké) je zmatek a děs, pak si to většinou sedne, takže si nezapomeň ten čtvrťák taky užít. Je to vážně nejlepší rok na střední, i když se to zdá divné:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! :)
      Jó, to asi ano. Ale také budu ráda, až to budu mít už za sebou. :)
      Tak trochu si říkám, že až budu na vysoké, ještě si budu po maturitě stýskat a patrně i uznám, že zas tak hrozné to nebylo. V němčině? Pro pána. Tak to doufám, že podobně milí profesoři se mi vyhnout (i když je mi jasné, že ne, jop).
      Doufám, že si to sedne co nejdříve. A ono až to budu mít za sebou, tak se na to asi také budu koukat trochu jinak. :)

      Vymazat
  4. Letos jsem maturovala a koukam, ze sme snad mely stejnou ucitelku ze spolecenskych ved :D ja jsem ale nastesti takovej flegmous co si z toho moc nedelal a ucit se zacal az na maturitu, jinak jsem maturitni rocnik jen tak proplula :D tobe drzim palce :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem takový ten typ člověka, co známky dost řeší. :D Tedy matematiky se to netýká, tam jsem vždycky ráda, že to nějak dám. :D Za to ti moc děkuji! :)

      Vymazat
  5. Vloni jsem maturovala, takže to chápu :) Přeji ti pevné nervy a hodně štěstí v maturitním ročníku, určitě to bez problémů zvládneš ;) Maturita se tváří jako velký strašák, ale ve skutečnosti to tak hrozné vůbec není.Nestresuj se dopředu (to si nech až na VŠ :D ) Stačí mít dopředu nachystané otázky a začít s učením tak měsíc předem :) Ale mám ozkoušené, že stačí i jenom svaťák :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, ty pevné nervy určitě budu potřebovat! :) A také děkuji za rady. :) Až na svaťák učení sice nenechám, to by mi nedovolilo svědomí, ale je mi také jasné, že začít se učit už někdy příští měsíc je dost zbytečné. :D :)

      Vymazat
  6. Chápu a neboj, já určitě na tvůj blog nezanevřu. Přeju ti, ať ten rok ve zdraví přežiješ, zvlášť na konci to asi bude docela slušně o nervy. =D Soustřeď se na školu a blogu se prostě věnuj, když bude čas... =)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to si moc hodná a moc ti za to děkuji! Já jsem hrozný nervák, takže budu mít v době maturity nervy asi úplně v háji. :D Jo, jo, tak to mám v plánu - nejdřív škola a pak blog. Aspoň se to tak pokusím dodržovat, uvidíme, jak mi to půjde. :D :)

      Vymazat
  7. Držím ti palce a přeji pevné nervy! :)) Já letos taky maturuji a taky jsem si naivně myslela, že budu mít víc času aspoň ze začátku, ale abych přiznala pravdu, je to nejhorší září za celý můj život a poprvé si přijdu jako na gymplu. :D Taky nám zadali seminárky, mám napsat tři do prosince! - to fakt nevím, jak to všechno stihnu... :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Taky tě to letos čeká? Tak v tom případě ti též držím palce a přeji pevné nervy. :) Tak já si jako na gymplu přijdu celou dobu, no. :D S námi se učitelé nikdy nemazlili. :D Já tu ze společenských věd mám odevzdat po Vánocích, což je celkem rozdíl oproti těm, kteří seminárku odevzdávali loni a měli na to čas někdy do května, nó. :D Se seminárkami tedy držím palce! :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.