Přeskočit na hlavní obsah

24hodinový Read-a-thon / Shrnutí


Takže 24hodinový Read-a-thon, který uspořádala Terra z She is a bookaholic, je za námi! Za sebe musím říct, že to byl docela podařený read-a-thon, rozhodně jsem byla motivována více ke čtení, než v jiné dny, kdy mě rozptyluje sledování seriálů a jiné činnosti. Já jsem se svým skóre spokojená a teď vám přiblížím, jak vlastně můj včerejší den celý probíhal a co jsem vlastně stihla přečíst.

Přiznávám se, že na odbití půlnoci z pátku na sobotu jsem nečekala. Abych mohla správně fungovat, potřebuji dostatek spánku a jelikož jsem si řekla, že radši vstanu druhý den dřív, než abych ponocovala a pak spala až do oběda, šla jsem spát už krátce po desáté. Má únava byla z části způsobena i dvouhodinovým tréninkem předtančení na ples, který jsem v pátek absolvovala. Ovšem řeknu vám, že takhle krásně jsem se dlouho nevyspala! 

Z postele jsem se vyhrabala asi v půl deváté, pak přišla na řadu snídaně a ty věci okolo, až se mi zhruba v devět podařila dostat k prvnímu čtení. Přesně jak jsem předpokládala, jako první jsem se pustila do knihy Ivan je jen jeden od Katherine Applegate. Stihla jsem přečíst 102 stran, než jsem se v deset vrhla na vaření oběda pro mě a pro mé rodiče. V rozmezí od desíti do dvou odpoledne jsem prováděla různé aktivity - obědvala jsem, věnčila jsem psa a i jsem si četla, takže se mi kolem té druhé odpoledne podařilo dočíst první knihu! To dohromady činí 280 stran. Ivanův příběh se mi hrozně moc líbil, určitě plánuji se k němu více vyjádřit v recenzi a pravděpodobně si tu knížku pořídím i domů, protože si to ráda přečtu znovu nebo to dám přečíst mé malé sestřence.

Následující hodinu jsem strávila vstřebáváním pocitů z přečtené knihy a také menší výpomocí v domácnosti, aby se neřeklo, že nic doma nedělám. Po třetí jsem si dala kafíčko a uvažovala jsem, co budu číst dál. Nakonec jsem se rozhodla, že konečně dočtu to Kukuřičné město od Andrewa Smitha, přestože to nebylo plánované čtení, ale ta knížka se se mnou táhla hrozně dlouho a já stále ne a ne ji dočíst. Tak jsem se do toho pustila a těch posledních 124 stran se mi podařilo přelouskat! Skončila jsem někdy kolem půl šesté celá šťastná, že už to mám za sebou. Blíže se k této knize vyjádřím v plánované recenzi.

Pak následovaly činnosti jako večeře, venčení psíka, naložení do vany, až jsem se asi v půl osmé dostala znovu ke čtení. To jsem se pustila do knížky Roky pod psa od Markuse Zusaka. Po knížce jsem sáhla hlavně proto, že jsem počítala s tím, že ji ještě stihnu dočíst. To jsem opravdu stihla. Kolem deváté večer jsem otočila na 142. stránku, kde kniha končila. Nebylo to špatné čtení, ale také to nebylo nic výjimečného. 

A celé své maratonové čtení jsem zakončila tím, že jsem přečetla celkem 14 stránek z knihy Percy Jackson: The Sea of Monsters od Ricka Riordana, na kterou jsem dostala náhle chuť, jenže pak na mě zničehonic padla hrozná únava, proto jsem si řekla, že už to čtení nebudu hrotit a Percyho si užiju během dalších dní. 

Pokud počítám dobře, celkem jsem přečetla přesně 560 stránek. To není špatné, ne? Já sama jsem tedy rozhodně spokojená!

Jak se během maratonu dařilo vám? Co pěkného jste stihli přečíst?

Komentáře

  1. no to je super cislo... ja mela jen 382, pak uz jsem nebyla schopna provozu :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vždyť těch 382 je také úžasné číslo! To je minimálně jedna kniha, ne? A to je skvělé! :)

      Vymazat
    2. jedna kniha prectena, jedna doctena a jedna rozectena :-P ale i tak jsem doufala ve vic, ale jsem lina a radeji jsem utikala i k televizi a pocitaci :-D

      Vymazat
    3. To já jsem na sebe hrdá, že jsem se právě seriály nenechala zlákat, díky čemuž jsem toho přečetla víc než normálně. :D Já jsem totiž jinak opravdu hodně dobrá v dělání jiných činností než těch, které bych správně dělat měla. :D :)

      Vymazat
  2. Já se do maratonu nezapojila, ale příště už tuhle chybu neudělám. Zdá se, že jsi měla velmi úspěšn čtecí den! 560 stránek za den je podle mě naprosto úžasných, když si uvědomím, že já za měsíc přečtu průměrně takových 1900 stránek! Dobrá práce!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maratony jsou bezva, pokud tedy nejsi ten typ čtenáře, kterého podobné akce od čtení spíše odrazují, jop. :D :) Jé, tak to moc děkuji! Já sama jsem s tím číslem moc spokojená. :)

      Vymazat
  3. Někdy se k takovému celodennímu čtení budu muset taky přidat. Už dlouho se mi nestalo, že bych si četla celý den... Naposledy to bylo s knihou Holčička, která měla ráda Toma Gordona od Stephena Kinga :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak snad se bude podobný maraton brzy opakovat! :) A jo, bylo moc příjemné si zase jednou celý den číst, poslední dobou to moc nestíhám, takže jsem za ten maraton byla vážně ráda. :)

      Vymazat
  4. Ivana jsem si včera také přečetla a poplakala jsem si u něj. :)A taky přemýšlím, že bych si tu knížku pořídila, takže až budou zase na Albatrosu velké slevy, tak si na to hlavně musím vzpomenout. :o)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem málem brečela, rozhodně jsem měla na krajíčku, ale bylo mi trapné bulet před mamkou, tak jsem to vydržela, no. :D :) Jo, když jsou podobné slevy, vzpomenout si na knihu, kterou člověk chtěl, dá docela zabrat. Mně se většinou stane to, že si na tu knížku vzpomenu, až když mám objednáno. :D

      Vymazat
    2. To já brečela před přítelem. Jsem si chodila pro pravidelnou dávku objímání. :o)
      Jojo, já si musím napsat seznam knížek, co bych si chtěla koupit. Jen se mi do toho seznamu nechce. :o)

      Vymazat
    3. Jé, tak to máš hodného přítele, že tě i hezky utěšil! :)
      No... Já se přiznám, že podobný seznam už sepsaný mám. :D

      Vymazat
  5. Gratuluji k úspěchům :) Já se read-a-thonu bohužel nezúčastnila, ten den jsem zrovna neměla vůbec na nic čas a ani jsem u sebe neměla knihu... Snad s budu moci zúčastnit příštího read-a-thonu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji! Jasně, také se mi už stalo, že jsem se do nějakého read-a-thonu nemohla zapojit proto, že se mi časově prostě nehodil. :) Tak budu držet palce, aby ti to příště vyšlo. :)

      Vymazat
  6. No tak to je pěknej výkon, wow. =D Já se ten svůj nesnažila přepočítávat na stránky, přišlo mi to tak nějak bezpečnější. Přece jen jsem zase tak dobrej výkon nepodala... =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak aspoň jsi se zapojila a i to se počítá, ne? :D Víš co, dobrá vůle byla. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.