Přeskočit na hlavní obsah

Blogerský sraz s nakladatelstvím Host aneb jak jsem prožila jeden z nejlepších dnů vůbec

Včerejší den pro mě byl v mnoha směrech naprosto výjimečný. Patrně jste mnozí z vás už zaregistrovali, že včera - 21. února 2015 - proběhl sraz blogerů s nakladatelstvím Host. Já jsem měla to neuvěřitelné štěstí, že jsem mezi tyto blogery byla vybrána též, a srazu jsem se tudíž také mohla účastnit.

Když mi v lednu dorazil od Petry Plevové, která má v nakladatelství Host na starost propagaci, email s pozvánkou na sraz s nakladatelstvím Host a s vybranými blogery, hrozně mě to překvapilo. A pak samozřejmě neuvěřitelně nadchlo, normálně jsem z toho měla druhé Vánoce. Ihned jsem začala zjišťovat jestli a jak vůbec bych na sraz mohla dorazit, když se konal až v Brně, které je od místa mého bydliště vzdálené více než 300 kilometrů. Naštěstí se ukázalo, že pokud mi všechny autobusové spoje pojedou tak, jak mají, měla bych být schopna se do Brna a poté i zpět domů v pořádku dostat. Pak jsem už neváhala ani vteřinu a účast na srazu jsem potvrdila.

Kromě mě nakladatelství pozvalo blogery Petra z Schefikův blog, Madeleine z CZ-books, Vojtu z Knižní kukátko, Verunku z Knižní přátelství (která už zveřejnila krásný foto-report!), Jane z What Jane Read, Kristýnu z Books in Ashes, Báru z Book Journal, Daffodilu z Hnízdo zvrhlé Narcisky, Terru z She is a Bookaholic, Rachel Roo z Blog Rachel Roo, pozvaná byla i Bastera z Knihy nekoušou, ta ale bohužel nakonec nemohla dorazit, což mě opravdu moc mrzelo.

V den srazu jsem musela vstávat ukrutně brzo, už ve čtyři ráno, fuj. Ale člověk občas musí něco obětovat. Samozřejmě jsem jako na potvoru v noci nemohla moc spát, ovšem i přesto jsem byla po probuzení poměrně čilá. No a v pět ráno jsem vyrazila směr Praha. Cesta nebyla ničím zajímavá a já byla spíše nervózní, abych dojela včas a stihla se v pohodě dostat na Florenc. To víte, nejsem Pražák, tak mám z cestování metrem hrůzu, abych náhodou nenastoupila jinam, než jsem potřebovala. K ničemu takovému díky bohu nedošlo, v pohodě jsem dojela na Florenc, krátce se pozdravila s Madeleine, Jane a Bárou, než jsme nastoupily do autobusu směr Brno. Cestovat se Student Agency je vážně skvělé, dokonce jsem se mohla dívat na druhý díl Harryho Pottera! (Ano, cestovala jsem se Student Agency poprvé. Ovšem určitě ne naposled!)
Do Brna autobus přijel dokonce i o něco dřív, zatím nám všechno krásně vycházelo. Po vystoupení z autobusu se k nám přidal i Petr a společně jsme vyrazili do redakce nakladatelství. Tu jsme v pořádku našli a hned když jsme přišli, přivítala nás usměvavá Petra Plevová, kterou jsem moc ráda poznala osobně!

Jako první, když jsme do redakce vešli, jsme spatřili pěknou kuchyňku, která ovšem měla jednu stěnu celou pokrytou knihami! Prostě nádhera! Byla jsem v pokušení si nějakou z těch krasavic vzít a odnést domů, vážně. Ale podobně pokoušena jsem byla celý den!

Postupně dorazili všichni zbylí blogeři a všichni jsme se hezky usadili na připravená místa. Kromě Petry Plevové byla z nakladatelské redakce přítomna i Eva Sedláčková, která má v Hostu na starosti literaturu pro děti a mládež. Musím říct, že Petra i Eva byly neuvěřitelně milé a opravdu na nich bylo vidět, že je jejich práce baví. Také je vážně úžasné, že se rozhodly dát tenhle sraz dohromady a k tomu ještě ve svém volném čase, za což jim strašně moc děkuji!

Následoval úvod, krátká představovačka nás blogerů a také představení Petry a Evy, které nám později řekly i něco málo o jejich práci, což bylo opravdu vážně zajímavé. Pak se čekalo na pizzu, která měla dorazit a na kterou jsme se všichni nedočkavě třásli, protože jsme měli hlad. Abychom odvedli myšlenky od hladu pryč a nějak se zabavili při tom čekání, vyrazili jsme na obchůzku redakce. A lidi, to byla nádhera! Knížky, knížky, knížky! Všude byly knížky! A krásné knihovny. Prostě ráj pro knihomola. Prošli jsme si jednotlivé kanceláře, dozvěděli jsme se, kde kdo sedí a co za práci má. Redakce mi přišla krásně prostorná, i když by se možná mohla v létě přestěhovat do větších prostorů, ovšem to se prý říkalo už loni, takže to možná vyjde až příští rok.

Knihy! Všude jsou knihy!

Vystavené knížky v redakci dětských knih

Další knížky!
A po prohlídce konečně dorazila pizza! Na té jsme si všichni pošmákli, krásně jsme si naplnili bříška a zkrátka jsme si dali do nosu! 

Pizza! A všichni samozřejmě pečlivě dokumentují!
Když jsme se všichni zbavili hladu, došlo na další část srazu - diskutování. Řeknu vám, pustit blogera ke slovu vždycky není ten nejlepší nápad. Pak se taky můžete dostat do hodinového skluzu, ehm. Avšak podle mě to fakt vůbec nevadilo. Sama jsem sice figurovala spíše jako posluchač, nicméně rozhodně šlo o dost zajímavě ztrávený čas. Slyšet názory ostatních blogerů bylo fajn. Dost se mi líbilo, kolik věcí jsme se dozvěděli i o nakladatelství, zase o něco lépe chápu, jak to tam vlastně všechno funguje. A zase jsem o něco víc rozhodnuta, že jednou se chci do toho procesu vydávání knih zapojit, obzvlášť pokud budu moci být v tak skvělém kolektivu, který v Hostu jistě mají.
Debatování nám bylo zpříjemněno i zákuskem od Verči, která peče vážně výborně a jelikož jsem její výtvor nepochválila na srazu, moc a moc ho chválím teď! Byla to mňamka!

Nakonec nás Petra s Evou musely utnout, protože pro nás měly připravený workshop. Workshop se týkal výborné knihy Ostrov lhářů od E. Lockhart, kterou nakladatelství Host vydá už v květnu! Pokud se ptáte, jak můžu mluvit o tom, že je ta kniha výborná, vysvětlení je dost snadné - We Were Liars jsem už četla, na blogu se dokonce nachází recenze. Mohli jsme si přečíst i ukázku z knížky, takže můžu říct, že překlad vypadá moc dobře. Ten autorčin styl psaní je vážně zdařile zachycen a já se už teď moc těším, až si tu knížku budu moci přečíst znovu, tentokrát v překladu. Opravdu moc doporučuji si vydání této knihy pohlídat, je pravděpodobné, že o ní před vydáním ještě dost uslyšíte. A podle mě se fakt máte na co těšit! 

Mimochodem, jak se vám líbí česká obálka? Dle mého názoru je fakt povedená, navíc si myslím, že k samotnému obsahu knihy vážně skvěle sedí. Ohledně obálky jsme také debatovali a jestliže se nepletu, shodli jsme se na tom, že se nám všem opravdu líbí. Tak doufám, že se líbí i vám!

Protože se nám krátil čas, po workshopu jsme zamířili do skladu nakladatelství Host. A to jsme se ocitli v dalším ráji. Těch knih! Bylo nehorázně boží vidět tolik knížek pohromadě!

Těch knížek bylo tááákhle moc!

Velká hromada Hypnotizéra!

Další hromada knih!























Když jsme si prošli sklad, přišly na řadu knižní dárečky. Pro všechny byla připravená hostovská taška s třemi knížkami, o které jsme si dopředu psali. A jakoby Petra s Evou z Hostu nebyly už tak dostatečně úžasné, řekly nám, že z jedné té palety si můžeme vzít jakoukoliv knihu chceme. Šlo o knížky vyřazené z knihkupectvích, protože byly nějakým způsobem poškozené. Nejčastěji šlo o nějak poškrábané obálky, co jsem si tak všimla. Jakmile jsme byli vyzváni, že si teda můžeme vzít, co chceme, doslova jsme se na ty knihy vrhli. Fakt. Já jsem si ukořistila navíc dvě knížky s myšlenkami, že přece nebudu hamoun a že to stejně nemám jak odvézt domů. Plus jsem také musela odejít dříve než ostatní, protože jsem se potřebovala dostat včas do Prahy, abych stihla autobus, jinak bych se nedostala domů. Ovšem určitě jste zaregistrovali, kolik toho ulovili ostatní, to dokazuje i množství tašek na fotce:

Fotku jsem si vypůjčila od Rachel Roo.






















Včerejší den byl zkrátka neskutečně úžasný, pro mě osobně šlo rozhodně o jeden z nejlepších dnů, které jsem mohla zažít. Nádherně jsem si sraz užila a ještě jednou strašně moc děkuji Petře Plevové a Evě Sedláčkové, že sraz uspořádaly a že jsem se ho já mohla účastnit!
Také jsem se strašně ráda se všemi přítomnými poznala a určitě doufám, že se spolu ještě někdy uvidíme!

Komentáře

  1. Jeee, to musel být naprosto úžasný den, hotový ráj :)
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Článek jsem doslova zhltla! Musel to být opravdu super den, moc vám to všem přeju :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Byl to naprosto úžasný den! Fakt bych moc přála všem někdy něco podobného zažít. :)

      Vymazat
  3. bezva report, byl to uzasny den a rada jsem te poznala nazivo :)

    OdpovědětVymazat
  4. Ta poslední fotka je skvělá. :D
    Jinak super report. Muselo to být úžasný zážitek. ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jak se tím ještě úplně vychloubají, viď? :D
      Děkuji! A úžasný zážitek to rozhodně byl! :)

      Vymazat
  5. Skvelý článok a ten deň musel byť vážne super.:) Predsa len - toľko kníh, zaujímavostí, super spoločnosť...:D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji ti! :) Ten den byl naprosto úúúžasný! :D

      Vymazat
  6. Krásný článek, úplně závidím (ale v dobrém) :). Nakladatelství Host je mi z těch českých snad nejsympatičtější a po tomto článku je mi sympatické ještě více. Přeji více takových krásných dní!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nakladatelství Host je vážně naprosto skvělé, úžasné a plné moc milých lidí. :) Tak snad víc takový dní bude! :)

      Vymazat
  7. Byl to skvělý den a napsala jsi krásný článek :) Zítra se taky pokusím svůj sepsat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc děkuji. A den to byl naprosto úžasný. Na tvůj článek se určitě mrknu, jsem zvědavá. :)

      Vymazat
  8. Upřímně závidím! :) Z Hostu jsou moje nejoblíbenější knížky, taky bych se tam někdy ráda podívala :)

    Králík v krabici

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Třeba se někdy také podíváš. ;) :) A Host má rozhodně jedny z nejlepších knížek u nás. :)

      Vymazat
  9. Tento sraz vypadá naprosto ideálně, parádně, skvěle a božsky!!! :) Hrozně vám závidím, že jste se mohli mrknout do zákulisí nakladatelství a pokecat o práci v místě, kde se dávají do kupy a vydávají knížky :) Pizza taky vypadala moc dobře a to ani nemluvím o knižních dárečcích! :D
    Ostrov lhářů se mi dost líbí, těším se na něj a asi si už počkám na ten překlad :)
    Skvělý report :) Úplně z něj cítím to nadšení, jež jsi jistě pociťovala během celého dne :) Super, vážně :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. On nejen, že tak vypadá, on i takový byl! :) Jo, promluvit si o té práci na knihách byla fakt úžasné, hlavně skvělá zkušenost. Pizza byla moc dobrá a knižní dárečky jsou super! :D
      Tak doufám, že se ti Ostrov lhářů bude líbit. Teda mně se to líbilo dost, tak snad bude i tobě. :D
      Děkuju! Jé, tak to mám radost, že je tam to nadšení znát, já jsem z toho nadšená furt. :D

      Vymazat
  10. To je skvělý! Sraz musel být vážně parádní, hrozně moc vám to všem závidím :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sraz byl opravdu po všech stránkách naprosto parádní! :) Normálně mám chuť si to dát znovu, jop. :D :)

      Vymazat
  11. Asi jsem se zbláznila. Právě jsem napsala jeden ze svých délkou známých komentářů a on se nezobrazil! To mám za to, že všechno aktivně a až moc pečlivě komentuju. :D Takže promiň, ale jdu to shrnout znova. :) Takhle si představuju ráj. Hotová pastva pro oči! Nejen na ty hromady knih se hezky dívá, i po té pizze nejde, abych se člověku nesbíhaly sliny. Snad byla stejně dobrá, jak vypadá. :) Obálka Ostrova Lhářů má dost do sebe, přesto mi moc nesedí. Z té originální čiší víc léto a snobské dědičky. Ale když píšeš, že česká obsah vystihuje, tak ti budu věřit. ;) Na knihu se však celkově strašně těším, poněvadž ani nejvíc, co od ní čekat, jak jsou všechny ty recenze nic neříkající a tajnůstkářské. Někdy si říkám, že je to příšerná kniha, jejímž smyslem je, aby se lhalo o její kvalitě. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, tak to mě mrzí, že se ti komentář neuložil. :/ On to občas ten Blogger sežere a už nevyplivne, no. :/ Možná si to pro příště zkus před odesláním radši zkopírovat, ať to pak nemusíš psát znovu. :)
      Pizza byla moc dobrá! :) No, ona ta knížka Ostrov lhářů není zrovna sluníčková, ta česká podle mě více vystihuje tu atmosféru knihy. Navíc si myslím, že působí zajímavěji než ta originální, ale tohle je asi dost subjektivní, no. :D :) Podle mě je ta kniha opravdu moc bezva, ovšem lepší je do ní jít bez přehnaných očekávání. Vím, že lidi, kteří od ní čekali hrozně moc, z toho nakonec byli zklamaní. A to by byla moc velká škoda, kdybys z ní byla zklamaná. :)

      Vymazat
  12. Ach, ty a ostatní holky máte štěstí, opravdu vám to závidím!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nebyly jsme jen holky, byli tam i dva blogeři. ;) Sice je to docela velký nepoměr, ale co se dá dělat, no. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.