Přeskočit na hlavní obsah

Moje knižní sbírka (k 1.8.2016)

Včera jsem si domů přivezla novou knihovnu. Můj tatínek byl tak šikovný, že mi ji hned složil. A já jsem díky tomu mohla konečně zpátky domů natahat krabice se svými knížkami. Samozřejmě jsem se ihned pustila do skládání a řeknu vám, byla to fuška. Knížky jsem nakonec rovnala hlavně podle toho, jestli se do dané poličky vešly nebo ne, ovšem jednotlivé poličky okomentuji níže.
Dnes jsem na Facebooku blogu položila dotaz, zda-li chcete mou knižní sbírku vidět - zjistila jsem totiž, že jsem už dva roky své knížky nenafotila! A jelikož byla odezva kladná, sepisuji tento článek, ve kterém vám svou knižní sbírku ukážu. Snad se vám bude článek líbit - já osobně vždycky s nadšením očumuji knihovničky druhých.

Začnu pohledem na celou knihovnu, mou aktuální chloubu.


Íííí! Ani nevíte, jakou z té knihovny mám radost! Takhle nádherně velkou knihovnu jsem doma nikdy neměla a vlastně až tomuhle můžu opravdu říkat knihovna. Ovšem vzhledem k tomu, jak plná už je, to vidím tak, že dřív nebo později budu potřebovat další!
Teď se půjdeme na jednotlivé poličky podívat trochu podrobněji, ať lépe vidíte, co za tituly konkrétně vlastním.


V první poličce převládá YA čtení, taková kombinace realistické fikce a fantasy. Většina titulů je v češtině, kromě speciálního vydání Fangirl od Rainbow Rowell, Aristotela a Danta od Benjamina Alire Sáenze a Shut Out od Kody Keplinger.
Druhá poličky je naopak věnovaná spíše anglickým knížkám, jednou bude snad plná jen anglických knih. Opět jde spíše o YA knihy, kombinaci realistické fikce a fantasy. V češtině jsou tu knížky, které se sem náhodou vešly. Jak jsem už zmiňovala výše, u skládání záviselo na výšce knih, jak jsem poličky poskládala, aby jich bylo co nejvíc, vyšly mi poličky různě vysoké, tudíž se do těch menších vejdou jen některé knihy. Ale zrovna ty anglické paperbacky do nich sedí perfektně.


Poličky číslo tři a čtyři. Polička číslo tři, to je úplně namíchané, bez žádného řádu. Zkrátka se sem ty knížky vešly, tak jsem je tam nacpala. Avšak převažují spíše nějaké fantasy / paranormální knihy. Většina je v češtině.
Z té další poličky mám hroznou radost, protože je krásně plná! Převažují knihy od nakladatelství Fantom Print, tady je vidět, jak dobře vypadá, když nakladatelství vydává knížky ve stejných rozměrech. Převažují knihy v žánru urban fantasy, pár jich je z žánru fantasy. V blízké době plánuji doplnit knihy od Patricie Briggs a Ilony Andrews, které vyšly v češtině a které mi chybí, takže z toho brzy bude pravděpodobně jen jejich polička.


Poličky číslo pět a šest! Pátá polička je opět plná fantaskních knih, i když něco je pro starší čtenáře, něco je pro mládež a něco spíš pro děti. Už se moc těším, až tu budu mít i Winter, poslední díl Měsíčních kronik od Marissy Meyer, to pak budu moci tuhle sérii v klidu dočíst.
Na šesté poličce mám Harryho Pottera a Narnii, dvě série mých dětských let, které mám stále moc ráda. Ilustrovaný Harry stále čeká na přečtení, ale snad se k tomu dostanu dříve, než vyjde ten druhý díl!


A poslední dvě poličky! Sedmou poličku tvoří knížky, které se tam opět náhodou vešly. Vidím to ale tak, že až budu potřebovat prostor na nové knihy, knížky z téhle poličky půjdou pod postel, k těm dalším knihám, které už nechci mít vystavené.
Poslední poličku tvoří YA knížky a to spíše dystopie. Ovšem jak na to teď koukám, mám sérii Loď mezi hvězdami špatně poskládanou, jdu to přerovnat!

K velké knihovně je to vše. Teď se jdeme podívat na mou poličkovou knihovnu:


Ta je teď taková prázdnější, jak jsem některé knížka dala do své nové knihovny, ale stejně tu něco málo je. Poličky podrobněji:


Zde mám vysoké, z většiny dětské knihy. Dětskou knihou není Nesmrtelný příběh od Catherynne M. Valente, ale rozhodla jsem se ho dát do této poličky proto, že jde o stejnou autorku jako u knihy O dívce, která obeplula Čarozem v lodi vlastní výroby. V téhle poličce chybí ještě dvě dětské knihy - Flora a Odysseus od Kate DiCamillo a Poklad Čarodějky ze severu od Caroline Carlson. Aktuálně doufám, že jsem je vypůjčila sestřence a zapomněla na to, protože jinak netuším, kde ty knížky jsou (což mě děsí).


Prozatím dospělácká polička, jednou možná polička J. K. Rowlingové. Smutné je, že jsem ani jednu z těchto knížek nečetla, ale fakt se na to chystám. Všechny tu bych si moc ráda přečetla co nejdříve.


Komiksová polička! Tedy až na knihu Spáčka a vřeteno od Neila Gaimana, ale to má tolik ilustrací a ty ilustrace tomu dodávají to pravé kouzlo, že jsem se rozhodla knihu zařadit sem. Strašně se těším, až tuhle poličku naplním, i když to asi chvíli potrvá vzhledem k tomu, jak drahé komiksy jsou (taky jsou hubené, takže se jich na jednu poličku vejde fakt hodně).


Hostovská polička! Tady mám největší radost z knih od Fredrika Backmana, jeho knížky mám hrozně ráda. A nadšená jsem i z knihy Sítě od Petry Dvořákové, sice jsem si ji ještě nestihla přečíst, ale mám ji od autorky podepsanou a dokonce i s věnováním!


Polička věnovaná jednomu z mých nejoblíbenějších autorů! Kdyby v češtině vyšlo všechno, co už napsal, měla bych už plnou poličku! Teď mi chybí na doplnění poslední díl jeho trilogie pro mládež, druhý díl Archivu Bouřné záře a kniha Elantris, kterou si teda asi budu muset nakonec koupit v angličtině, protože český překlad se už nedá sehnat. Jen bych tedy měla pokračovat ve čtení jeho knih, než abych je jen sbírala.


Jedny z nejkrásnějších knih, které vlastním! A další polička věnovaná jednomu autorovi - tentokrát Ricku Riordanovi, od kterého budete určitě nejlépe znát jeho sérii o Percy Jacksonovi. Všechny tyhle knížky jsou v angličtině a jde o americká vydání, takže jde o knihy s naprosto božími obálkami. Jen moje peněženka z toho pláče. Musím dočíst ještě Bohy Olympu (stále mi chybí poslední díl) a pak se vrhám na ty nové série! Časem plánuji dokoupit i Kane Chronicles, ty mám ale aspoň už přečtené.


Poslední polička a mé poslední knihy! Tady mám knihy ze svého oblíbeného žánru fantasy. Už jste viděli to nové vydání Noční hlídky od Lukjaněnka? Ne? Tak se po něm určitě podívejte, je totiž nádherné! 

To jsou všechny knihy, které mám aktuálně vystavené v poličkách. Vlastním ještě pár dalších knih, ale ty za prvé nemám ve svém pokoji, takže jsem je zapomněla vyfotit, a za druhé je část schovaná pod postelí, protože jde o dětské knihy, které nemám potřebu vystavovat.

Tak doufám, že se vám moje knihovnička líbila, že vás třeba nějaká kniha zaujala, kdyby ano a chtěli byste o ní vědět něco víc, napište! Já se jdu vrátit ke kochání mou novou knihovnou, tak se zatím mějte!

Komentáře

  1. Máš krásné kousky. Já tyhle knihovny mám dvě a už docela plné, takže knihy dávám spíše už jak se vejdou a vím, že až se budu někdy stěhovat, chci pořádnou knihovnu, nejlíp přes celou zeď :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Dvě by se mi do pokoje asi už nevešly, ale místa na poličky tu mám dost, takže asi nějaké ještě přibudou. :D Plus nemám na zdi přidělané levitující poličky, ty přiděláme, až to bude potřeba. :D :) A až budu bydlet ve svým, tak taky určitě budu chtít pořádnou knihovnu. ;) :)

      Vymazat
  2. Nádhera, nádhera a ještě jednou nádhera!! :) Obě knihovničky jsou moc krásné! :). Máš mnoho skvělých knih :).

    OdpovědětVymazat
  3. To si piš, že si tu radost dokážeme představit. Já když mám novou knihovnu nebo knihy, tak skáču radostí ke stropu a všechny bych objímala, což já obvykle nerada :-D Ne, prostě to je největší radost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to je fakt, knihomolové musí moji radost pochopit, to máš pravdu. :D :)

      Vymazat
  4. Natálce se to líbí moc ♥ :D

    OdpovědětVymazat
  5. Páni! Radost pro oči :3
    Na začátku roku jsem si také pořizovala novou knihovnu (přesněji dvě) a jak tak čtu Tvůj článek, mám chuť si jít knihovny zase přeskládat :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! :)
      Ha, ha, to chápu. :D Já už zase plánuji objednávat další knížky, takže už vidím, že to za chvíli budu přerovnávat znovu taky. :D

      Vymazat
  6. Krásná knihovna. :) Už bych taky potřebovala trochu větší, za chvíli ty knihy nebudu mít kam dávat. Líbí se mi polička s Brandonem Sandersonem... nad Mistbornem přemýšlím už strašně moc dlouho a asi se do toho konečně pustím, a pokud se mi zadaří, tak to přečtu ještě do konce prázdnin. Slyšela jsem na to tolik chvály a taky je to prý pro fanouška fantasy prostě must-read. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Ó, Mistborn je dokonalost! A pro fanouška fantasy je to stoprocentní must-read, dokonce i pro nefanouška. :D Neznám ve svém okolí nikoho, komu by se to nelíbilo, nebo by aspoň trochu neocenil kvality této knihy/série. Jinak se těším, až budu mít tuhle poličku plnou! Ovšem díky tomu, jak rychle Sanderson píše, to snad nebude dlouho trvat. :) Už teď mi chybí asi tři knihy, které musím dokoupit. :D :)

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.