Přeskočit na hlavní obsah

Kinovýhled - září 2012


Minulý měsíc jsem na blog dala první příspěvek do této rubriky. Ani jsem nečekala, že bych se od někoho mohla dočkat nějaké reakce, proto mě ohromně překvapilo kolik lidí článek komentovalo! A udělalo mi to obrovskou radost! Vážně mě to mile překvapilo a potěšilo! A já pěkně děkuji všem, kteří komentář napsali! :)
A jelikož vás reagovalo dost a mě psaní minulého článku bavilo, rozhodla jsem se, že se do toho pustím znova. Sice jsem minulý měsíc na žádném z filmů v kině nebyla (což mě pořád mrzí, ale co...) a patrně ani tento měsíc nepůjdu, ale aspoň budu mít jisté shrnutí filmů, které chci vidět. :)


Název filmu: The Words
Česká premiéra: 20.9.2012
Režisér filmu: Brian Klugman, Lee Sternthal
Hrají: Bradley Cooper, Zoe Saldana, Olivia Wilde, Jeremy Irons, Dennis Quaid, Ben Barnes, Željko Ivanek, John Hannah a další
O čem film je:
Když Rory Jansen (Bradley Cooper) vydá svou první knihu, je výjimečná. Je to událost, která se přihodí jednou za generaci a která rozbouří literární svět i veřejnost. Přátelé ji s nadšením doporučují, kritika je také nadšena. Kniha je všude - od knižních klubů, po letadla a akademickou půdu. Stylem, který je svěží a moudrostí o životě, se zdá být jaksi nadčasovou. Rory se okamžitě stává literární hvězdou. Charismatický, talentovaný, inteligentní, mladý autor má zdá se všechno: báječný život, milující manželku (Zoë Saldana), svět mu leží u nohou - a to vše díky jeho slovům. Ale čí to jsou slova? A čí to je nakonec příběh? V okamžiku, kdy Rory dosáhne nejvyššího úspěchu, jej vypátrá Starý muž (Jeremy Irons) a konfrontuje jej s faktem, že on je skutečným autorem novely. Starý muž vypráví o nádherných nicméně tragických vzpomínkách na své vlastní mládí v období po druhé světové válce v Paříži, které ho přivedly k napsání knihy. Když Rory vidí, že jiný muž zaplatil za pravdu a svůj životní příběh, je konfrontován s nevyhnutelnou otázkou kreativity, ambice a morální volby, kdy je vydáván na milost těmto pohnutkám.

Proč bych film chtěla vidět:
Jako první mě film zaujal svým námětem, který je rozhodně zajímavý a vlastně je spojený s knižním světem. Hlavní hrdina vydá knihu, kterou vlastně nenapsal a sklidí za ni obrovskou slávu. Jenže pak se objeví člověk, který ji skutečně napsal. A jak to se všemi dopadne, to těžko říct. Myslím, že tohle téma je dosti zajímavé a klidně by se někdy mohlo něco podobného stát. Jsem docela zvědavá jak se ve filmu všechno vyřeší. :)
Navíc skvělý bonus - úžasné herecké obsazení. Bradley Cooper (Pařba ve Vegas, A-Team) je strašně sympatický herec, filmy s ním mě baví. To samé můžu říct o hercích Zoe Saldana (Star Trek, Avatar), Olivia Wilde (Dr. House, Tron), Jeremy Irons (Eragon, Kupec benátský) či o Benu Barnesovi (Letopisy Narnie, Obraz Doriana Graye). Už jenom kvůli tomu obsazení chci film vidět! :)
Trailer:

Název filmu: Norman a duchové (ParaNorman)
Česká premiéra: 13.9.2012
Režisér filmu: Sam Fell, Chris Butler
Hrají: Anna Kendrick, Leslie Mann, Christopher Mintz-Plasse, John Goodman, Casey Affleck, Kodi Smit-McPhee a další
O čem film je:
Kdo zachrání malé ospalé městečko, když ho přepadne horda zombíků? Neohrožený hrdina se jmenuje Norman. Je mu jedenáct, ujíždí na hororech a rád si povídá s mrtvou babičkou. Norman má totiž jednu zvláštní schopnost, řekněme šestý smysl. Vidí duchy a umí se s nimi na lecčems dohodnout. To se v aktuální, velmi prekérní situaci může náramně hodit. Než se ale Norman postaví do čela místního odboje proti živým mrtvým, bude muset leccos skousnout, což se stává většině dětí s nálepkou podivína a mimořádnými schopnostmi. Rodiče ho nechápou, starší sestra jím pohrdá, spolužáci ho šikanují nebo ignorují (v lepším případě) a jediný, s kým vychází, je tlusťoch Neil, s nímž taky nikdo jiný nekamarádí. Ještě si rozumí s duchy většiny nebožtíků z okolí, ale ti se nedají počítat. Normanův život nabere zcela netušený směr, když mu podivínský strýc prozradí, že městečko co nevidět stihne pradávná kletba a že právě on ji může díky svým záhrobním komunikačním schopnostem zastavit. Než se Norman rozhodne, jestli se chce nebo nechce stát hrdinou, začnou mrtví vylézat z hrobů a děsit vše živé. V tu chvíli se v Normanově hlavě vylíhne nápad, jak je vrátit do stádia věčného odpočinku. Ví však, že sám to nezvládne. Jenže realizujte teoreticky dokonalý plán, když máte v partě vyděšeného tlusťocha, jeho staršího bratra, který má místo mozku svaly, sestru, jehož ho nepokrytě balí, a největšího sígra ze školy? A když vás kromě zombíků honí i policajti a spoluobčané, kteří právě přestali mít úctu k mrtvým?

Proč bych film chtěla vidět:
Tady je důvod celkem jednoduchý - trailer na tuhle pohádku mě vážně pobavil. A líbí se mi ta animace - je to trošku jiné než jak jsou pohádky poslední dobou udělané. A jak jsem vám říkala už minule, pohádky mám prostě ráda, i když jsem z nich už tak nějak vyrostla. Nicméně tohle asi nebude taková ta typická pohádka pro malé děti. Přece jenom obživlé mrtvoly? To pro prcky asi moc není. Ale mně, jakožto osobě starší, se to zamlouvá a už se moc těším až se budu moct na tenhle film/pohádku podívat! :D :)
Trailer:


Název filmu: Země bez zákona (Lawless)
Česká premiéra: 13.9.2012
Režisér filmu: John Hillcoat
Hrají: Tom Hardy, Shia LaBeouf, Jessica Chastain, Jason Clarke, Gary Oldman, Mia Wasikowska, Guy Pearce a další
O čem film je:
Bratři Bondurantovi jsou tvrdí hoši. Nejstarší z nich Howard (Jason Clarke) přežil 1. světovou válku, ale to co v ní prožil, v něm zanechalo hluboké následky. Prostřední Forrest (Tom Hardy) málem zemřel, když se spolu s rodiči nakazil španělskou chřipkou. Na rozdíl od nich nemoc přežil a tento zážitek ho zocelil. Nejmladší Jack (Shia LaBeouf) se od bratrů trochu odlišuje, svou vnímavostí a citlivostí jako by se do drsného prostředí ani nehodil. Zatímco většina obyvatel městečka živoří, podnikavým bratrům se daří, vybudovali si totiž prosperující byznys s načerno pálenou whisky. Nekalému podnikání ve Franklin County ale začínají krušné časy, když do města přijede zkorumpovaný zástupce šerifa Charlie Rakes (Guy Pearce). Zatímco většina obyvatel se podvoluje jeho teroru, bratři Bondurantové se nehodlají nikomu podřizovat. Ačkoliv proti Rakesovi bojují jako rodina, jejich vztahy se začínají měnit. Jack dospívá, sní o drahých autech, luxusních oblecích a krásných ženách a také jeho ambice v prodeji načerno pálené whisky se čím dál víc rozšiřují. A tak se svým přítelem Cricketem (Dane DeHaan) rozjíždí proti vůli Forresta vlastní obchod s whisky a kvůli tomu se zapletou s největším gangsterem ve městečku, Floydem Bannerem (Gary Oldman). Do životů bratří Bondurantových vstupují i dvě krásné ženy. Tajemná a živelná Maggie (Jessica Chastain) padne do oka uzavřenému Forrestovi a tichá křesťanka Berta (Mia Wasikowska) zaplane pro Jacka. Situace ve městečku se začíná vyostřovat a bratři se rozhodnou hájit, co si tvrdě vybudovali. Postaví se přesile, která si říká Zákon, aby definitivně rozhodli, kdo má nad městečkem kontrolu.

Proč bych film chtěla vidět:
Filmu jsem si všimla hlavně díky hereckému obsazení, které je nadmíru zajímavé. Tom Hardy byl naprosto skvělý v Temný rytíř povstal a i v Počátku a tady určitě bude stejně dobrý. Gary Oldman - jeden z mých velmi oblíbených herců, viděla jsem spoustu filmů s ním a vždy mě bavily. Shia LaBeouf je asi nejznámější díky filmům Transformers, ale viděla jsem ho i jinde a tam mu to moc šlo. Miu Wasikowskou samozřejmě znám z Alenky a jsem na ni zvědavá i v něčem jiném než pohádce. A Jessica Chastain byla ve filmu Černobílý svět úžasná. :)
Navíc je film podle skutečných událostí a o to zajímavěji působí. Na filmy z tohohle žánru se vždycky ráda podívám a proto doufám, že se k filmu dostanu, protože už podle ukázky je to opravdu dobře! :)
Trailer:

Název filmu: Resident Evil: Odveta (Resident Evil: Retribution)
Česká premiéra: 13.9.2012
Režisér filmu: Paul W. S. Anderson
Hrají: Milla Jovovich, Michelle Rodriguez, Sienna Gillory, Shawn Roberts, Boris Kodjoe, Kevin Durand a další
O čem film je:
Smrtelný virus společnosti Umbrella Corporation dál pustoší Zemi a mění světovou populaci na legie masa, které jedí Nemrtví. Jediná a poslední naděje lidské rasy v podobě ALICE (Milla Jovovich), se probudí v srdci nejtajnější operace společnosti Umbrella a odkrývá víc o své tajemné minulosti, jak dále pátrá v komplexu. Alice, bez bezpečného útočiště, pokračuje v honbě na ty, kteří jsou odpovědni za šíření epidemie; honbě, která jí dovede z Tokya do New Yorku, Washingtonu a Moskvy a vyvrcholí ohromujícím odhalením, které ji donutí znovu přemýšlet o všem, o čem si dosud myslela, že je pravda. Alice, které pomáhají noví spojenci a staří přátelé, musí bojovat tak dlouho, aby přežila a unikla nepřátelskému světu na pokraji zapomnění. Konec se blíží.

Proč bych film chtěla vidět:
Podívat se na tuhle sérii jsem docela dlouho odmítala - hlavně kvůli označení horor a já horory nesnáším. Jenže pak se sestra rozhodla si na Silvestra udělat maratón filmů z téhle série, a já tudíž byla nucena se dívat. Docela dost mě překvapilo, že mě to vlastně baví a žádný horor to není. :D :) Od té doby se na filmy se sestrou občas kouknu - hlavně když mám chuť na něco akčního u čeho nemusím příliš přemýšlet. :)
A jelikož ty předchozí díly mám zkouklé všechny, chtěla bych vidět i tenhle. Ani by mi nevadilo na to jít do kina, i když spíše počkám až to bude na DVD. Vlastně mám předchozí filmy i docela ráda a tak nějak jsem zvědavá jak to bude celé pokračovat, nó. :D
Trailer:

Zdroj informací:
www.moviezone.cz, www.csfd.cz

Pro tento měsíc to bude ode mě vše. :) Nic dalšího mě bohužel nezaujalo natolik, abych na to chtěla jít do kina či to někdy později vidět. :)

Ták a co vy? Chystáte se na něco do kina a případně na co? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!