Přeskočit na hlavní obsah

Knižní přírustky: Září 2012

Tak nám dnes končí září a zítra začíná říjen. Takže je tak akorát čas na další Knižní přírustky! Původně jsem si myslela, že mi do knihovničky přibudou maximálně tři či čtyři knížky, ale nakonec jich je o dost víc. Vlastně bych řekla, že tenhle měsíc mi do knihovničky přibylo snad nejvíc knih! A pořád nechápu jak jich může být tolik. :D
Takžé, co že jsem si to pořídila? :)

Takže jako první tu mám své nové knížky od CooBoo. Jak můžete vidět, jedná se o Rezistenci a Poslouchej. Rezistenci jsem neměla v plánu si kupovat, původně jsem myslela, že si ji koupím až v říjnu nebo později. A vlastně jsem na ni ani už neměla pořádně peníze. Jenže pak jsme byli na nákupech, já samozřejmě zavítala do obchodu Buxu a tu Rezistenci jsem si tak toužebně prohlížela, až mi sestra řekla, že mi půjčí. :D Tak jsem si ji tedy koupila, nu. Ale ještě ji nečetla - nebyl čas. Nicméně teď ji čte kamarádka a tak hrozně mě s tim provokuje, že si ji snad i brzo přečtu. :D
Knihu Poslouchej jsem si vlastně nekoupila. Tu jsem vyhrála. V jedné ze srpnových Víkendovek od CooBoo. Poslouchej byla jediná kniha, která vyšla, kterou jsem si nakonec chtěla koupit a kterou jsem doma ještě neměla. Takže jsem si vybrala tuto knihu. :) Ještě jsem ji nečetla. Nejdřív si chci přečíst Ukolebávku a až pak ji. A víte co je fajn? Že Poslouchej v knihovničce k té Ukolébavce hezky sedí. :)
A teď budou následovat mé přírustky od Fortuny Libri. Jak jste asi poznali podle obálky, pořídila jsem si knihu Banka Těl: Mladší, která vypadá opravdu skvostně! Ta obálka je úžasná! A i celé zpracování knihy vypadá moc dobře. Jak vidíte na druhé fotce, na začátku každé kapitoly jsou tyhle jakési části počítačových obvodů či co přesně to je. A to se mi ohromně líbí! :)
Ke koupi knihy mě přesvědčily nadšené recenze a má kamarádka. Jsem na knihu už hodně, hodně zvědavá a snad se k ní dostanu co nejdřív. :)
Má druhá nová kniha od Fortuny Libri. Tou je knížka Zahrada nesmrtelnosti: Past. K té jsem se nechala tak nějak ukecat, jelikož po vydání jsem neměla v plánu si ji kupovat. I když přečíst jsem si ji chtěla. A jelikož ji naše knihovna ještě nepořídila (a tak asi už nepořídí) a ze všech stran mi byla tahle kniha doporučována, rozhodla jsem si ji koupit. A jsem na ni moc zvědavá - i kvůli tomu, že pár negativních recenzí jsem na ni četla. :)
Samotná kniha má opět úžasnou obálku, která je opět stejná jako originál, za což nakladatelství chválím. A jak můžete vidět na druhé fotce, začátky kapitol opět nejsou nijak obyčejné. Což se mi velmi, velmi líbí! :)
A teď mé přírustky od Knižního klubu. U první knihy název bohužel nejde moc vidět, ale jinak by jste podle obálky mohli uhádnout, že se jedná o knihu Mezi láskou a smrtí od Meg Cabot. Jde o úplně první knihu od této autorky, kterou doma mám! Což je děs, když mám tu autorku tolik ráda. :D No nic. Název nejde vidět, protože je takový zlatý a prostě mi vůbec nešel vyfotit. Nicméně v knihovničce to vypadá skvěle! Na tuhle knížky se už dost těším, tak snad se k ní dostanu co nejdříve. Jediné co mě mrzí je to, že kniha je bez přebalu opět taková nijaká, tmavá a jen s názvem.
Druhou knihu jest Černobílý svět! Tahle paperbacková verze se mi líbí mnohem více než ten hardback. :) A z knihy mám velkou radost, protože jsem ji chtěla mít doma už nějakou chvíli. A i když jsem ji ještě nečetla, už teď vím, že musí být dobrá, protože film je naprosto boží a kniha většinou bývá lepší než film. :)
Tohle je tuším má první kniha od nakladatelství Ikar. Jde o knihu Noční cirkus, která mě učarovala nejen svou obálkou, ale také se mi zalíbila anotací. Plus mí přátele na GoodReads zatím dali knize vesměs pět hvězdiček, nejméně hvězdičky čtyři, takže na ní asi něco vážně bude. Já jsem na knihu ohromně zvědavá, tak snad se mi bude líbit. :)
Obálka tentokrát není stejná jako originální, nicméně ta naše se mi líbí mnohem více. Kladem knihy jest i to, že bez přebalu je obálka úplně stejná, akorát že černobílá. :)
Tohle jsou mé úlovky z Levných knih, kam jsem původně šla pro Velikost L a XL, jenže ty knihy neměli. Místo toho mi tam do oka padla Krvavá přísaha - naprosto skvělá kniha, kterou mám moc ráda. A za 79 korun jsem ji tam prostě nemohla nechat! Takže mi teď hezky zdobí knihovničku. :) A pokud náhodou hledáte nějakou upířinu, která zase bude poněkud jiná, akční a surová, tak šáhněte po téhle knize. Jedině doporučuji. I když mě mrzí, že BB/art zatím nevydalo pokračování a těžko říct jestli vůbec vydá. :/
Jméno hvězdy jsem tam za 89 korun též nemohla nechat. Za takovouhle cenu člověk už dneska knihu pořádně nekoupí. Navíc - to téma s Jackem Rozparovačem mě dost navnadilo, takže doufám, že se z toho nevyklube nějaká divná romantická knížka. Nu, uvidíme. :)
Představte si, že já tento měsíc vyhrála ještě jednu knihu! A to na blogu u Anette, které tímto ještě jednou děkuji! :) Jak vidíte na fotce, vyhrála jsem knihu Sabriel, která má naprosto fantastickou obálku. A jak můžete vidět na druhé fotce, v knize jsou dokonce ilustace. A to celkem hezké - mně osobně se líbí. :) A podle toho co jsem o knize četla by se mělo jednat o nějaké to fantasy. Plus má kniha na GoodReads dosti vysoké hodnocení. Tak jsem na ni velmi zvědavá - pokud se mi bude líbit, pořídím si i ty další dva díly. :)
Tuto knihu - Lantuin: Svítání osudu jsem získala jako můj úplně první recenzní výtisk. Knihu mi nabídla samotná autorka a měli jste vidět jakou jsem měla radost, když jsem si její zprávu přečetla. :D Za knihu ještě jednou velmi, velmi děkuji. Už ji i čtu, i když jsem teprve na začátku. Nicméně jakmile knihu dočtu, na blogu se objeví recenze.
Knížka je dokonce i podepsaná, za což též děkuji. :) A jak můžete vidět na druhé fotce, v knize je i mapka, kterou podle mě vytvořila samotná autorka. V knize najdete i různé menší ilustrace, které má na svědomí též autorka, pokud se nepletu. :)
Tohle je takové trochu odbočení stranou. Tyhle knihy totiž nejsou tak úplně moje, ale patří mé mamce. I když ty knížky si do své poličky sebrala sestra. Nicméně ten omnibus od Kathy Reichs jsem kupovala já, jakožto dárek mamce k narozeninám, které měla včera. I když to je tak trochu i kniha pro mě - já osobně jsem právě tuhle knihu už četla a domů jsem si ji stejně chtěla pořídit. Takže to byla skvělá příležitost. ^^ :)
Tou druhou knihou jest Kolumbova záhada od Stevea Berryho. Ta kniha je i podepsaná, jak můžete vidět. :) Knížku si sice nechala koupit mamka, ale číst ji budu i já, protože mně se knihy pana Berryho líbí (i když jsem jich ještě moc nečetla). A za podpis jsem moc ráda! Jen mě mrzí, že jsem na té autogramiádě sama nebyla - podpis nám totiž zařídil známý, který v Praze pracuje. :)

Všechny mé knihy dohromady:
Tentokrát to je hezký kopeček, žé? :D A pořád mi přijde neuvěřitelný, že těch knih je tolik. :D :) Já osobně jsem plně spokojená, za své přírustky jsem vážně ráda. Nicméně pro říjen a listopad už mám vážně útrum a moc knih si kupovat nebudu - snad jen Espressologii, kterou mám už objednanou a která příští týden dojde, a knihu Magie krve od Ilony Andrews též musím mít doma co nejdřív. Takže příští knižní přírustky asi budou vážně shrnuté dohromady, protože toho zas tolik nebude. :)

Tak to bude pro dnešek ode mě vše. Snad jen - nezapomínejte soutěžit! :))

P. S. - A čím jste si tento měsíc udělali radost vy? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!