Přeskočit na hlavní obsah

Nakladatelský maraton - Egmont


Hned na začátku bych se chtěla omluvit, že jsem Nakladatelský maraton nepřidala včera, ale byla jsem začtená do Tygrova prokletí, chtěla jsem tu knihu dočíst, a tak jsem prostě neměla čas. Takže vám ho přináším dnes. :)
Původně jsem si myslela, že od Egmontu nemám doma skoro nic. Jistě jsem věděla jen o jedné knize. Jenže pak jsem se dala do pátrání a nakonec jsem našla těch pár knih. Nu, rozhodně jich je víc než jsem čekala. A jaké knížky to od Egmontu mám? :)

U těhle knih asi každý pozná o co přesně jde, žé? Samozřejmě, jde o knihy ze ságy Stmívání. Jop, my ty knihy doma máme. I když jsem nejdřív tak nějak ani netušila, že je vydal právě Egmont. Já si s Egmontem spojím spíše knihy pro mladší, abych byla upřímná. Ale nevadí.
Upřímně se přiznám, že jsem dříve Stmívání měla hodně ráda. Ale to jsem byla tak o čtyři roky mladší, anó? :D Teď už z toho rozhodně nijak odvařená nejsem, fakt ne. A jsem ráda, že jsem z toho vyrostla.
Nicméně když už ty knížky musíme doma mít, jsem vážně ráda, že je máme v tomhle hardbacku. Protože ten se mi líbí mnohem, mnohem více než ty paperbacky. Ty paperbacky jsou podle mě dost děsné. Navíc, pokud paperbacky máte, tak vám k nim nebude sedět kniha Krátký druhý život Bree Tanner. Dle mého jsou i ty obálky docela povedené a mně se prostě líbí.
Jinak ten box patří sestře, ta si ho vyškemrala k Vánocům. Čtvrtý díl je půjčen už bůh ví jak dlouho, což mě začíná štvát, protože to je přece jenom naše kniha, žé. A já o její zničení nestojím.
Příběh o Bree Tanner patří mně. Ten jsem si nechala koupit před pár lety na dovolené v jižních Čechách, když jsem už neměla co číst a nic moc jiného na výběr v knihkupectví neměli.
Tak obě tyhle dvě knížky patří mé sestře a u těch jsem pouze náhodou zjistila, že jsou vlastně od Egmontu. Jak můžete vidět, první kniha jest Průvodce k filmu Stmívání. Sestra měla (a asi i pořád má) dost ráda to Stmívání, jak můžete vidět. Já osobně jsem tu knížku nikdy nečetla, ani si ji nijak neprohlížela, takže nemám nejmenší tušení o čem to vůbec je a tak. Jinak to byl dárek k Vánocům, řekla bych.
Ti Pirati z Karibiku také patří sestře. A do dneška jsem ani nevěděla, že tuhle knížku máme doma, ha. :D Nebo jsem na to spíše zapomněla. Nicméně opět nevím jaká je uvnitř a tak. Nečetla jsem ji a asi ani číst nebudu. A též je to dárek. Ale tentokrát asi k narozeninám od tety. :)
Á, další překvápko. Já vůbec nevěděla, že tohle vyšlo u nějakého nakladatelství, natož u Egmontu. :D Sice vím, že tyhle knížečky, které se týkají Witch, máme doma, ale netušila jsem, že jsou od Egmontu.
Některé z těch knih jsou koupené od mamky, některé jsou dárek od kamarádky, ale které jsou které, tak to netuším. Ani nevím jestli jsem tyhle knížečky chtěla já nebo sestra. Možná obě. To bylo v domě, kdy na Jetixu (Tak nějak se to jmenovalo? Asi jó. Nicméně dnes je to Disney Channel, tuším) dávali právě seriál Witch. Ten se mi hrozně líbil a kvůli němu jsem si na nějakou dobu začala kupovat i ten časopis či co to bylo. Měli jsme doma i nějaký vyložene Witch komiks, tuším.
Tak tohle je v současné době jediná kniha od Egmontu, kterou vyloženě vlastním já, kterou jsem si koupila za své peníze a u které vím, že u Egmontu opravdu vyšla. Podle fotky vidíte, že se jedná o Cinder. :)
Cinder je naprosto skvělá knížka! Aspoň pro mě. Mně se velmi, velmi líbila. Ta kniha mě totiž opravdu příjemně překvapila. Něco tak hezkého, milého a celkem pěkně vymyšleného jsem nečekala. Pokud chcete vědět o knize víc, najděte si recenzi, na blogu se nachází. :)
Jediné co mě trochu mrzí je obálka. Mně se tahle i líbí. Je poměrně hezká a fialovou mám dost ráda. Jen ta originální mi přijde nápaditější a více ke knize sedí. Škoda, že ji nemáme též. :)

Kolik knih od Egmontu mám dohromady?

13

A co bych si v budoucnu ráda pořídila?
Tak tentokrát toho moc nebude. Od Egmontu si s jistotou chci pořídit pouze pokračování Cinder, čili knihu Scarlet. Na tu se už vážně těším. V originále by měla vyjít příští rok v únoru, tuším. Tak snad se ji i mi dočkáme ještě příští rok. :) A pak samozřejmě budu chtít i ty další dva díly. :)
Nic více mě už nenapadá. Ale tak třeba se někdy něco objeví. :)

Jak jste na tom s knihami od Egmontu vy? :)

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Tipy na knihy v angličtině

V posledních měsících jsem přečetla pár anglických knížek, o kterých jsem se zde na blogu vůbec nezmínila, vzhledem k mé neaktivitě. Nicméně teď zpětně mě to mrzí, proto jsem se rozhodla, že vám sepíšu tipy na anglické knížky z poslední doby, většinou se jedná o loňské novinky či o novinky ze začátku tohoto roku. Snad někdo z vás shledá tato doporučení nápomocná!