Přeskočit na hlavní obsah

Waiting on Wednesday (39)


Toto meme pořádá Breaking the Spine. Cílem meme je uveřejnění knih, které si chceme přečíst.

Autor: Candace Bushnell
Originální název: The Carrie Diaries
Český název: Deníky Carrie B.
Série: Deníky Carrie B.
Díl: 1.
Anotace:
Období dospívání
Ti z vás, kdo si oblíbili hlavní hrdinku veleúspěšné prvotiny Candace Bushnellové Sex ve městě, svéráznou a duchaplnou spisovatelku Carrii Bradshawovou, si zajisté nenechají ujít její osobní zpověď, která se čtenářům dostává do rukou ve formě dvousvazkových deníků. Než Carrie vzala útokem New York a vstoupila na společenskou scénu, byla nenápadná a docela obyčejná dívka, která dospívala v menším městě ve státě Connecticut. V prvním díle "Deníků" líčí Carrie zážitky ze závěrečního ročníku na střední škole, rodinné zázemí, vztahy s přáteli, první lásku i tajné sny o budoucí kariéře.
Ona a její nejdůvěrnější přítelkyně tvoří nerozlučnou partu - ovšem pouze do okamžiku, kdy na scénu vstupuje Sebastian Kydd, nepředvídatelný a okouzlující ničema. Carrie se vrhá po hlavě do vztahu, o jakém vždycky snila a který v jejích představách ke studentskému životu neodmyslitelně patří. Poté, co ji zradí nejlepší přítelkyně, však odloží pověstné růžové brýle a přestane být důvěřivou naivkou. Jak se školní rok chýlí k závěru, uvědomí si, že je čas začít usilovat o to, po čem odjakživa toužila.
Taky se nemůžete nabažit Sexu ve městě a projíždíte si film i seriál pořád dokola? Zdá se vám čekání na pokračování příliš dlouhé? Pak máme pro vás jen dobré zprávy. Autorka Candace Bushnellová sepsala dvoudílnou knihu o Carrie Bradshawové. Jde vlastně o osobní deníky pojmenované prostě a jednoduše The Carrie Diaries. Nezabývají se ovšem současným životem Carrie, ale jsou zaměřené na její dospívání a odpovídají na spoustu otázek… jaká byla její první láska, jak se z ní stala spisovatelka, jaký měla vztah se svou matkou, jak se stala tou, kterou je dnes, zda byla odjakživa tak osobitá a stylová, kdo byli předchůdci pana Božského či její dřívější přátelé. Podle útržků informací a četných narážek tak snadno sestavíme pestrou mozaiku Carrieiny současné osobnosti i chování.

Přestože Sex ve městě neznám (nečetla jsem ani knihy, ani jsem neviděla seriál či filmy) a přestože nemá tato kniha příliš vysoká hodnocení, rozhodla jsem se ji zkusit. Občas mám chuť na něco dívčího, a navíc se podle knihy chystá seriál, tak jsem si řekla, proč to nezkusit? :) Tak jsem zvědavá jak se mi kniha bude líbit a co na ni nakonec řeknu. :)

Zdroj obálky a anotace:
www.bux.cz

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.