Přeskočit na hlavní obsah

Jak to vypadá v mé knihovně ke dni 9.8.2017

Včera jsem si všimla, že to na začátku srpna byl rok, co jsem vám ukázala svou knihovničku. Tak si říkám, proč vám neukázat její aktuální stav? Sama vím, jak mě okukování knihovniček druhých baví. Navíc mi přibylo relativně dost knih, tudíž má sbírka vypadá hodně jinak - pro srovnání, tady je článek z loňska. Níže se tedy můžete podívat, jak na tom s knihami jsem. Přidala jsem i pár slov, které jednotlivé poličky popisují.

Pohled na celou knihovnu:


Jak můžete vidět, už je knihovna skoro plná, uf. 

Ta úplně vrchní polička patří knihám od Ricka Riordana. Rozhodla jsem se Riordanovi věnovat celou poličku, jelikož od něho dost knížek už mám a ještě jich dost budu pořizovat. Riordan patří k jedněm z mých nejoblíbenějších autorů, tak si vlastní poličku zaslouží.
Následuje polička plná anglických (kromě Poušť v plamenech), převážně YA knih. Ta už je téměř plná. Stačí přidat jeden z dalších dílů série a už tam nebude místo. 
Tyhle dvě poličky naprosto zbožňuji!

Třetí polička patří YA contemporary, většina je v angličtině, ale najde se i pár českých kousků. Také zde můžete vidět mou menší sbírku knih od Rainbow Rowell.
Na další poličce mám urban fantasy knihy. Snad všechno jsou to nedokončené série, takže jakmile pořídím nějaké pokračování, budu muset tuhle poličku přeskládat. To zase bude peklo, uf.

Na poličce číslo pět mám svou sbírku fantasy knih pro dospělé. Tady mám spoustu knih, které jsem ještě nečetla, avšak plánuji to napravit.
Na šesté poličce mám svůj box Narnie a pak knihy ze světa Harryho Pottera. Až teď jsem si všimla, že Filmová kouzla mám položena obráceně, za to se omlouvám.

Předposlední polička patří takovému mixu všeho, co se do poličky zrovna vešlo
A poslední polička, to je zase takový mix realistické fikce, plus tři díly detektivního Milénia.

Pak tu mám jednu samostatnou poličku, která nemá žádné vyhrazení. Spíše tu jsou knížky, které se mi jinam kvůli výšce nevešly, nebo na ně zrovna teď nemám jinde místo.

Kromě knihovny z Ikey mám doma ještě jednu menší knihovnu. V té už také téměř není místo, jop. 

V první poličce nalevo mám knihy pro děti. V poličce pod tím jsou knihy pro děti, ale i pro dospívající. Až na pár výjimek jsou knihy v češtině.

V první poličce napravo mám svou sbírku komiksů, k tomu pár ilustrovaných knih. Upřímně doufám, že tahle sbírka se bude jen a jen rozrůstat.
V druhé poličce jsou fantasy knihy, převážně od nakladatelství Argo.

Co se týče prostředních poliček, úplně nahoře mám svou sbírku knih od Brandona Sandersona.
Pod tím jsou mé další YA knihy, většinou obsahují nějaké fantasy prvky.

A s poslední poličkou mi vyšlo ji věnovat čistě jen nakladatelství CooBoo.

Pár knih mi doma chybí (např. Amerikána, Pokoj či první díl Harryho Pottera), některé knihy jsou na levitujících poličkách v obývacím pokoji, kde se mi nechtělo fotit. Takže... To by k mým knížkám bylo asi vše.

Doufám, že nevadí, že jsem nezahrnula detailní popis všech jednotlivých knih v poličkách. Předpokládám, že většina názvů jde přečíst. Kdyby i přesto ne a vás by nějaká kniha zajímala, dejte mi vědět!

A jakpak vypadá vaše sbírka knih?

Komentáře

  1. Hezké kousky tu máš. Kdybych byla v tvém věku, tak jásám, že mám takovou pěknou sbírku :-)

    OdpovědětVymazat
  2. Váu, krásné kousky. A dost knížek. To já se teď snažím starých zbavovat, protože mám v knihovně půlku knih, které vím, že už číst nebudu a jenom se na ně práší. Tak snad je někdo upotřebí a já si dokoupím to, co vážně chci. Ale bude to stát peněz.. :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Touhle fází jsem si také prošla - vlastně to není ani tak dávno, co jsem se dost knih zbavovala, abych si mohla pořídit nové. Já do knih investuji peníze z brigády, nebo si je nechávám dávat jako dárky. :) Tak budu držet palce, aby sis pořídila ty knihy, které chceš. :)

      Vymazat
  3. Okukovat cizí knihovničky, jo jo, to můžu - jen kdybych aspoň půlku z toho měla doma taky!
    Já mám spíš takovou pidi knihovničku, nedávno jsem to počítala a došla jsem asi k číslu šedesát nebo sedmdesát knih (z čehož určitou část zabírají encyklopedie a pár zděděných knih, u kterých ani pořádně nevím, co jsou zač). Z toho, co vidím u tebe, mám všechny knížky, které napsala Sarah J. Maas - ale přeložené, potom něco od Patrice Briggs a Mistborna. Já si většinou knížky spíš půjčuju, než kupuju :)

    Lory Humble

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem dřív lidem hodně záviděla jejich knihovny, teď už sama začínám být pomalu spokojená s tou svou. :D
      Než jsem začala blogovat, chodila jsem převážně do knihovny. Co bloguji, začala jsem si knihy dost pořizovat. Pak jsem začala ještě číst i v angličtině. No a teď jsem ráda, že stíhám číst knihy, které doma mám, natož ty z knihovny. Ale kdo ví, třeba se jednou ke knihovně zase vrátím, určitě na tom není nic špatného. :)

      Vymazat
  4. Odpovědi
    1. To ráda slyším! Také se s radostí na svou knihovnu dívám. :D

      Vymazat
  5. Krása! Koukám, že některé kousky bydlí i u mě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Teeeda, nádherná zbierka, môžem ťa prísť navštíviť (a ehm, vykradnúť)? :D :D A aké to máš super poukladané, roztriedené, fakt super. Inak pripomenula si mi, že si musím zase prečítať niečo od Ricka. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moja zbierka kníh je inak dosť malá, knihy sa mi zbierajú skôr v čítačke, plus tie papierové mám často z knižnice alebo ich posuniem ďalej.:D

      Vymazat
    2. To víš, knihovna je teď jedno z mála míst, kde se projevuje mé puntičkářství. :D A od Ricka si určitě něco přečti! :D
      Jasně, to chápu. :) Já budu muset to pořizování asi taky omezit, za chvíli to nebudu mít kam dávat. :D

      Vymazat
  7. Krásně se na to kouká :D Taky bych se měla donutit svoje knihovny nafotit, ale to už říkám víc než rok a zatím nic...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jé, nafoť! Jsem zvědavá, jak to vypadá u tebe v knihovně! :D A kdy je lepší čas to nafotit, než přes prázdniny? :D :)

      Vymazat
    2. To máš pravdu, snad se na to brzy vrhnu ;)

      Vymazat
  8. Krása. Líbí se mi, jak máš poličky tak akorát nad knihami :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji! Jo, musím říct, že samotné se mi to také tak líbí. Sice je pak umění tam ty knížky naskládat, protože do některých poliček se vejdou jen ty nízké (jak mám ty anglické paperbacky), ale nějak jsem to zvládla. Nejvíc mě naštve, když se nějaká kniha někam nevejde jen o pár milimetrů, to je děs. :D

      Vymazat
  9. Máš moc pěknou, ale hlavně velkou knihovnu! :D

    http://boook-planet.webnode.cz/

    OdpovědětVymazat
  10. Je krásná. A obdivuhodně uklizená! :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky! Ha, ha, věř mi, před focením tak uklizená nebyla. :D

      Vymazat

Okomentovat

Za každý nový komentář jsem moc vděčná, vždycky mě potěší a budu jedině ráda, když komentář zanecháte. :)
Pokud použijete profil "Anonymní" prosím, abyste se na konci příspěvku podepsali. Předem děkuji.

Populární příspěvky z tohoto blogu

Přidejte se k Alžbětě a rozluštěte záhadu hotelu Winterhouse / Hotel Winterhouse

Alžběta Somersová je jedenáctiletá dívka, které před pár lety tragicky zemřeli rodiče, od té doby žije se svou tetou a strýcem, přičemž se všichni navzájem nesnáší. Jedinou útěchou a radostí jsou pro Alžbětu knihy a všemožné hádanky, které miluje. Pak se stane něco nečekaného a patrně ta nejvíc vzrušující věc v Alžbětině životě - někdo její tetě a strýci zaplatí dovolenou a jí přes vánoční prázdniny pobyt v tajemném hotelu Winterhouse. Teta a strýc nic nezpochybňují, na dovolenou bez otázek vyrazí a Alžbětu i přes její protesty do hotelu pošlou. Přestože je to v hotelu krásné, Alžběta se musí pořád sama sebe ptát, kdo jí do hotelu poslal a proč? Podaří se jí rozluštit tato záhada? A co všechny ty záhady spojené se samotným hotelem - rozluští Alžběta i je?

Zákaz pořizování knih aneb jak se v nakupování aspoň trochu omezit

Dneska Kath na svém blogu Kath's World of Books uveřejnila článek s pravidly ohledně nakupování knih. Jejich cílem má být omezení nakupování, nenakupování zbytečných knih a podobně. Já jsem se rozhodla zapojit, protože si mnohdy pořídím naprosto zbytečné knížky, které se pak marně snažím prodat. I když je pravda, že poslední dobou na sebe dávám více pozor, pořád bych byla radši, kdybych si některé knihy nekoupila, ale knihomol jako já si holt nemůže pomoct. :D Také musím myslet na neustále se ztenčující volné místo v mé knihovničce a pečlivěji tak vybírat knihy, které stojí za to mít doma. :) A jaká pravidla, že jsem si to stanovila? 1. Nebudu si pořizovat žádné nové série od neosvědčených autorů - myslím tím autorů, se kterými nemám zkušenosti a nevím, jak mi sednou. 2. Nebudu si pořizovat knihy jen kvůli pěkné obálce. 3. Nebudu  si pořizovat další díly sérií, ze kterých mám doma jen první díl, dokud ten první díl nepřečtu. 4. Omezím pořizování knih z young adult žánru.

Recenze: Královská hraničářka [RV]

Autor: John Flanagan Originální název: The Royal Ranger Přeložila: Zdena Tenklová Série: Hraničářův učeň Díl: 12. Počet stran, vazba: 456 stran, hardback Nakladatelství: Egmont, 2014 Hodnocení na GoodReads: 4,43/5 (2 370 hodnotících) Hodnocení obálky: 4/5 (libí se mi :)) Něco málo k ději Už je to mnoho let, co byl Will Dohoda hraničářským učněm a také je to již nějaká doba, co byl sám sebou. Po tragédii, která zasáhla jeho život, je Will jako vyměněný a netouží po ničem jiném než po pomstě. Pokud se jeho přátelům nepodaří vymyslet, jak Willovi pomoci, patrně to s ním skončí špatně. Naštěstí Halt přichází s nápadem, který nejen že pomůže Willovi, ale mohl by vyřešit i zapeklitou situaci, ve které se nachází Horác s princeznou Kasandrou. A tak Will dostává svého prvního učně.